Vučićev Komonvelt ili Srbija beznađa

Sa onolikom podrškom Vučić je sinoć komotno mogao proglasiti Srpski Komonvelt, a sebe kraljem i vjerskim poglavarem. Juče nas je možda Kurti spasio, ali mlad je Vučić i ima vremena uspostaviti monarhiju sa nasljednom titulom. 

borislav radovanovic blog

Ukoliko prihvatimo navode režimskih medija da se na jučerašnjem skupu "Srbija nade" okupilo oko 200.000 ljudi moramo govoriti o zaista velikom broju pacijenata koje hitno treba liječiti, a kako sam to obrazložio tekstom Srbi na vrhuncu kolektivnog ludila. Obzirom na vremenske (ne)prilike, pljusak i hladnoću, valja kalkulisati sa težom kliničkom slikom bolesnika. Psihijatrijskih!

Aleksandar Vučić povodom zastrašujućeg stradanja djece osnovne škole na Vračaru najavio je zapošljavanje novih 1.200 policajaca, odnosno da će u svakoj školi uvesti stalni boravak policije. Zaštita škola i unutrašnjeg reda u objektima nije ništa novo, no iole razvijene zemlje decenijama tu djelatnost prepuštaju PRIVATNOJ BEZBJEDNOSTI specijalizovanoj za takve vidove zaštite. 

Vlastodršci balkanskih "policijskih država" redovito nalaze načina za gomilanje novih policijskih snaga pod svojom kontrolom. Ukoliko vas zanimaju detalji mogu postaviti link na moj rad u kom sam prije više od decenije ukazivao kako imamo 3-4 puta više policajaca po glavi stanovnika od evropskih standarda, ali da u privatnoj bezbjednosti imamo manjak između 8 i čak 12 puta. Uključujući i koliko je "policijska država" opasna društvena pojava.

Normalno, niko ne govori o činjenici da je "Ribnikar" jedna od elitnih beogradskih škola u kakvima djecu i nastavno osoblje drže u nehumanim i krajnje nenormalnim uslovima, gdje djeca ne mogu biti djeca, a nastavnici naprosto nastavnici. Apsolutno sve je podređeno BOLESNIM AMBICIJAMA LUDIH RODITELJA i šireg okruženja, gdje je "pucanje" djece i mentalno i bukvalno bilo pitanje neminovnosti. Ovo je zločin srpske "elite" i kad to prihvatimo kao polazište možemo započeti sa pozitivnim promjenama.

Kakva je tajna da imamo KLASNU SEGREGACIJU DJECE u osnovnim i srednjim školama? U manjim mjestima djecu dijele po odjeljenjima na bogate i siromašne, na "elitu" i sirotinju, dok veliki gradovi takve DRUŠTVENO OPASNE radnje čine na nivou cijelih škola. Možemo li pod normalnu školu podvesti kad ukupni uspjeh učenika kreće se oko 4,5, odnosno kad su svi odlikaši? Nije to pokazatelj znanja i rada sa djecom, nego indikator promptnog djelovanja na uspostavljanju zdravorazumskih odnosa.

Što se tiče roditelja DJETETA Koste K. prvog dana po zločinu potegao sam pitanje krivične odgovornosti roditelja i "ugleda, poznatosti i čuvenosti ljekara". Vezano za oca Uroša Blažića zna se da je u pitanju visoki oficir VBA, koji je položaj godinama zloupotrebljavao za zataškavanja nasilničkih krimena sina. Elem, opet govorimo o obijesnoj, bahatoj, bezobraznoj i dobrano poremećenoj srpskoj ELITI - za kakvu jedino važe njihovi nepisani zakoni.

Obećao sam da ću se ovom temom još dugo baviti, pa ćemo doći i do tekstova u kakvima detaljno razjašnjavam prednje pomenute probleme, a sad se tematski vraćam na pitanje: za kakvu tačno podršku Aleksandru Vučiću se onolika masa sjatila u Beograd? Najavio je saopštavanje "ISTORIJSKIH ODLUKA" na tom skupu, gdje sam uvodnim tekstom sa gornjeg linka potegao određene teme i pretpostavio "šupljare" kakve smo čuli.

Na kraju smo kao SUDBONOSNU ODLUKU po vaskoliki narod i Srbiju doznali kako Vučić napušta stranačku funkciju. Vučića smo upamtili kao najgrlatijeg zagovornika razdvajanja državničke i stranačke funkcije kada je to učinio Tomislav Nikolić, a onda smo godinama gledali sve suprotno. Jučerašnju odluku smatrali bi degutantnom u nekom drugom momentu i bez ovako zastrašujućih okolnosti, a danas jedino možemo govoriti o ozbiljnoj duševnoj poremećenosti. I Vučića i svih koji aplaudiraju toj danima najavljivanoj "istorijskoj odluci".

Jasno je izrečen razlog napuštanja liderske pozicije u Srpskoj naprednoj stranci (SNS). Konkretno, Vučić osniva Narodni pokret kako sam to prije dva mjeseca ukazivao tekstom Mogu li Vučićevi "jastrebovi" srušiti Dodika?. Kad smo već kod te teme, je li Jelena Trivić sinoć aplaudirala na Dodikov govor sa centralne bine? Dodika najaviše kao predstavnika svih političkih opcija iz Republike Srpske. Svih pridošlih!

Prije dosta godina ukazivao sam na NENORMALNOST da SNS uveliko premašuje deset procenata ukupne populacije Srbije, odnosno da nominalno ima tri puta više članiva od CDU stranke kancelarke Angele Merkel u 11-12 puta stanovništvom brojnijoj Njemačkoj. Kao narod nismo normalni da bog kaže drugačije. U takvom narodu narcisoidnom Vučiću očigledno nikad dosta poklonika iliti direktnih poslušnika, pa gradi Narodni pokret sa mnogo većim članstvom od SNS-ovog.

Pokušao sam vizualizovati ono šta Vučić čini i prva acocijacija mi je bila Britanski Komonvelt. Oni sa družim pamćenjem sjećaju se Vučićeve nekadašnje opčinjenosti britanskom politikom, kada je u gotovo svakom nastupu citirao nekog britanskog političara ili mislioca. Očekivano kad znamo ko ga je doveo na vlast, bar po onome šta je svojevremeno tvrdio njegov "politički otac" Vojislav Šešelj.

Nismo valjda zaboravili Vučećevu polazišnu političku indoktrinaciju na idejema Velike Srbije, Nebeske Srbije i ino? Sad spojite Nebesku Srbiju i Komonvelt. Obe ideje bitišu na principima udruživanja naroda i država po "slobodnoj" volji i bez jasno razrađene forme. Fokus je mnogo više na simbolici, negoli na formalnim osnovama, ali samo deklarativno, dok se odlično uočavaju instrumenti neokolonijalizma.

Poigrajmo se malo sa nazivom na izvornom jeziku - Commonwealth. Kad složenicu razdvojimo na elemente "common" i "wealth" u grubom prevodu dobijamo pojam "ZAJEDNIČKO BOGATSTVO". Milorad Dodik je to najbolje opisao kada je sebe nazvao "nacionalnim blagom", pa sad vidite koliko je to primjenjivo na Vučićev Komonvelt. U britanskom Komonveltu kralj Čarls III istovremeno je i sekularni vladar i vjerski poglavar, a po mom utisku Vučić sebe vidi u identičnoj poziciji.

Nakon ovogodišnjeg Vidovdana biće objelodanjeno u kom formatu Vučić planira djelovanje Narodnog pokreta - gdje se unaprijed pozicionirao kao lider. Deklarativno će to biti asocijacija konvencionalnih i nekonvencionalnih subjekata sa prostora Srbije, Republike Srpske, Crne Gore i svuda gdje žive Srbi. Okupljaće političke stranke, udruženja građana, neformalne pokrete i sve do nivoa pojedinaca. Sve šta je potrebno jeste da Vučića spoznajete kao vrhovnog autoriteta!

Znači, sa zemaljske Srbije prelazimo na Nebesku, dok Vučića poimamo kroz DUHOVNOST umjesto dosadašnje sekularne funkcije. Pored patrijarha Porfirija nema zabluda ko će biti stvarni vjerski poglavar. Baš kao u Komonveltu, a pitanje uvođenja monarhije samo je sljedeći nivo ovih dobrano sumanutih zamisli.

Sa onakvom masovnošću i to pod metereoliški zaista lošim uslovima Vučić je komotno mogao obećati vraćanje monarhije kao ustavnog uređenja i to bi bilo podržano najvećim aplauzima i skandiranjima. Tipa: "Aco kralju, Aco kralju...!!!". Okupljeni bi ga momentalno izvikali kao kralja i to sa nasljednom titulom, pošto veća grupa luđaka na jednom mjestu nikad ranije nije okupljena. To bi bila zaista "istorijska poruka" kakve je Vučić najavljivao.

Ko zna, možda je Aljbin Kurti jučerašnjim nasiljem poremetio Vučićeve planove, jer zaista bi bilo pregonjenje u onakvim prilikama pominjati zaokrete u pravcu monarhističkog uređenja. Ovako, ostalo mu je samo da Dodiku egzaktno pokaže ko je srpsko "nacionalno blago" i izdigle se iznad funkcije predsjednika nekakve stranke. I Dodiku i Porfiriju je prezentovao da mu nisu do gležnja. 

Sad, prednje premise djeluju vam nadnaravno? Znamo koliku koncentraciju moći Alekdandar Vučić ima u sadašnjem formatu, odnosno da upražnjava jednoumlje u bukvalnom smislu. I očigledno mu je to nedovoljno, nego traži nove izvore moći i uticaja, nove oblike vladavine. Samo po sebi takvo promišljanje je neracionalno i OPASNO. 

Vučićeve pristalice mogu kazati: "Znamo da ima moć proglasiti monarhiju sa nasljednom titulom, ali vjerujemo da to neće uraditi računajući na njegovu dobronamjernost". No, mi drugi polazimo od podozrenja i prema Vučiću i prema njegovim sljedbenicima. Znate, vlastela podržava kralja zbog ličnih privilegija mnogo više negoli zbog uvjerenja. Odavno tavorimo sa onima koji se ponašaju poput lordova, grofova, vojvoda i feudalne vlastele uopšte, a stradanja djece i nevinih građana u Beogradu i Mladenovcu su upravo posljedica takvih

Problem je što dominantnu većinu prisutnih na skupu Srbija nade spada u niži srednji stalež i raznu sirotinju koja teško preživljava. Šta takvi podržavaju? Šta očekuju od Vučića, Dodika, Dačića i kome su sve činili publiku? Možda da vrate tradicionalni sistem obrazovanja bez klasnih razlika? Da njihova djeca idu u iste razrede sa djecom bogataša? Nema od toga ništa, pošto su SNS i satrapi od 2012. samo pogoršavali problem klasne segregacije najmlađih uzrasta, a u javnom diskursu elitizam čak ne pominju kao uzrok stradanja djece u "Ribnikaru".

Zato naslovno govorim o Srbiji beznađa ili bezNADEžnosti u foto ilustraciji. Godinama ponavljam nema nama sreće dok god vjerujemo da će nekakve MESIJE odvesti nas do "Izraela". Ili Nebeske Srbije. Primarni cilj svakog političara jeste širenje moći i uticaja, a to je kategorija bez ograničenja. Želje ispunjavaju zlatne ribice, vile i vilenjaci, a kad odrasli vjeruju u bajke nastupaju psiholozi ili psihijatri. Ne treba Srbiji dodatnih 1.200 policajaca, nego pet puta toliko novih psihologa i psihijatara!


Primjedbe

  1. Treba vise psihijatara da chvakaju narod teskom hemijom,al nije to trajno rjesenje za duhovne probleme.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Normalno, psihijatri saniraju posljedice, a uzroke moramo otklanjati restartom kompletnog društva.

      Izbriši
    2. Znaci Darvin je bio budala.

      Izbriši
    3. Naravno,da je bio budala.Ako je on postao od majmuna,ja nisam-mene je Gospod stvorio.Da,zašto još uvijek uma majmuna a nisu svi "evoluirali u ljude".Ne kažem da nema majmuna među ljudima,naročito u politici......

      Izbriši
  2. Ta škola i nekoliko sličnih koje su u blizini bile su "elitne" od 1945.g. a ista ekipa živi u tom krugu od pomenute godine. Dakle , ne radi se tu o nikakvoj srpskoj eliti nego jugo-komunističkoj eliti koja vlada Srbima u kontinuitetu od pomenute 1945.g..

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Komunizam i fasizam napravio vatikan da se unistavaju pravoslavci.

      Izbriši
    2. Prodali se Srbi za bolje radno mjesto,pa im djeca imaju novca za ljepu drogu.

      Izbriši
    3. Ukoliko današnje škole možete upoređivati po ma kom osnovu sa onima iz SFRJ onda teško da možete imati kredibilno mišljenje.

      Izbriši
    4. Bravo Boro. Svaka cast za komentar.

      Izbriši
    5. Pa poslušaj Milu Alečković koja je pohađala tu elitističku školu kao i sva djeca istaknutih komunjara i to jugo-komunjra. To ona tvrdi kao što tvrdi da su svi iz njene generacije išli na školovanje vani i skoro svi vani i žive. Od '45. tih nekoliko škola iz centra je bilo samo za elitu bez i bez pristupa za tvoju radničku klasu. Suviše si naivan za iskusnog policajca i ideološki zatupljen a čak misliš da si toliko sposoban da možeš manipulisati narodom. Vidim da objašnjavaš da si komunista a to bi bila laž jer si ti Brozov jugo-komunista. Providan si a to pokazuju naslovi tvojih tekstova od kojih su neki anti-srpski kao predprošli pa i ovaj. Tako su i Brozove komunjare mrzile sve srpsko a štitili ustaše. Najgori su jugosi srpskog porijekla.

      Izbriši
    6. Takvi "filozofi" poput Mile Alečković su nas i doveli u beznađe o kom govorim. Postali veliki Srbi nakon što su iz socijalističke Jugoslavije izvukle sve šta se izvući moglo, poput Šešelja i Vučića i svih tih što pametuju "punih stomaka" sa grbače naroda. OK, kad su toliko "ogorčeni" socijalizmom što ne vratiše stanove koje su oni ili roditelji im dobili od države? Umjesto što su ih otkupili za siću i pretvorili u privatno vlasništvo. Eto samo jednog primjera neprincipijelnosti kritičara socijalizma. Uostalom, par puta sam pokušao odgledati intervjue sa Milom Alečković i vazda odustao jer od pokondirene babe nisam čuo ništa zanimljivo.

      Izbriši
    7. Kao i obično skrećeš sa teme kada ti neko ponudi dokaze i argumente. Da li je Mila pokondirena nije bitno bitno je da je ona potvrdila da je to bila i ostala škola za tu jugo-komunističku elitu. I ponovo napadaš Srbe a ta "elita" su upravo tvoji jugosi. Pored toga , nije li blizak rođak malom ubici i Nenad Kecmanović , Dodikov dugogodišnji savjetnik iz ekipe reformista Ante Markovića. I šta sad tu trpaš Vučića i Šešelja kada su oni mnogo manje izvukli iz tog socijalizma od mnoge "djece i unuka socijalizma"? Izvukli su poslije a u saradnji sa komunjarama jer su i njih proizvele Brozove službe , kao i tebe ali sa tom razlikom što si ti za jednokratnu upotrebu. Uporno pokazuješ svoju netrpeljivost prema svemu što je ima veze sa Srbima i pričaš bajke o bivšoj državi koja je bila propast za Srbe a i u kojoj je bilo mnogo zataškanog kriminala. Nije se smjelo pisnuti o kriminalu jer su glavni lopovi pripadali vrhuški. A stanove bi trebali vratiti svi koji su ih dobili samo ti to nikada nećeš razumjeti. I zar stvarno misliš da meni nije muka slušati Milu Alečković? Slušam je samo zato što iz nje uvjek progovori istina. Iako je klinički psiholog pobjegne joj bar jedna ili dve činjenice koje govore da je i ona jedno od privilegovanih (elitne) djece socijalizma.

      Izbriši
    8. Skola Ribnikar jeste skola koja je odmah nakon drugog svjetskog rata osnovana sa tacno odredjenim ciljem i u njenom osnivanju i organizovanju njenog rada ucestvovali su i predstavnici Francuske i Ruske ambasade sigurno, za ostale ne znam pouzdano. Danas se za tako nesto kaze Pilot projekat.
      Kako god, nenormalno je da djeca imaju toliko nastavnih i vannastavnih aktivnosti kao sto imaju u toj skoli i svakako jos nenormalniji je taj prosjek skole. Kad imas tako nesto ne moze se ocekivati nista normalno.
      I upravo neki koji su tu skolu zavrsili davnih dana (sada su matori) tvrde da je engleska zacrtala proglasiti Srbiju monarhijom i to planira vec 30 godina. Malo im problem sto se narodu bas Karadjordjevici ne svidjaju.
      Nadam se da cemo biti dovoljno pametni i usprotiviti se tome.
      A broj "debila" u BG ne bih isticala... sve je to placena i na silu dotjerana stoka. Iz mog grada otislo je 3 autobusa. Da li je ijedan nazovi novinar 26.maja bio na granicnim prelazima i snimao? Msm da nisu. Da se bar neko iz Federacije dosjetio pa da to vidimo kako izgleda. Ali cim nije niko znaci da svi duvaju u istu tikvu politicku...i Srbi i Hrvati i Bosnjaci itd.

      Izbriši
    9. Prvi komentar je potpuno adekvatan , Ribnikar škola je leglo jugokomunjarske elite, koja se decenijama pozicionirala na Vračaru. Sav komunistički ološ je tu decenijama pustio korijenje , naslijednici salonskih stanova od jednog ara , decenijama krckaju i naslijedjuju imovinu s koljena na koljeno . Tu, su prije odlaska na Dedinje živjeli i Milošević i Mišković i čitava plejada tih komunističkih likova i glumačkog krema tog vremena.Svi novinari sa N1 i Nove tj. američke cnn su na Vračaru . Roditelji njihovih roditelja su upravo iz tih komunističkih salonaca , sav žuti Djindjićev i Djilasov ološ je vidi čuda upravo u srcu Vračara . Lideri američkih nevladinih organizacija u Srbiji svi su na Vračaru . Pa, gdje je sav crnogorski komunistički i direktorski ološ od SFRJ bio nego na Vračaru . Jugokomunističko zlo koje je uvijek rušilo i razijedalo Srbiju bilo je smiješteno na Vračaru u njima je zapad našao najboljeg saveznika na tom putu .

      Izbriši
  3. Sto bi rekao Petar Bozovic "moramo da se menjamo celi".

    OdgovoriIzbriši
  4. Једно је јасно а то је да је свим народима на Балкану дозвољена слобода осим Србима. Уназад кроз вијекове, подјелом хришћанске цркве у падом Немањића, почиње терор над српским народом који траје до данашњег дана. Све је то недјело Ватикана.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Vatikan danas nema petinu globalnog uticaja kakav je imao prije samo tri decenije i to kontinuirano slabi. Unazad desetak godina ključni centri svjetske moći maskirali su se da ih bukvalno ne možemo razotkriti, a očigledno postoji centar moćniji od Trilateralaca, Bilderbergovaca, Davosovaca i inih koje tradicionalno poznajemo. Istine radi i ove navedene prepoznali smo tek kad su završili svoje skrivene planove, pa to ne čudi mnogo. Primjera radi svi su zaboravili da je Ana Brnabić JEDINI balkanski političar ikada pozvan na godišnji sastanak Bilderberg grupe, a javnost se godinama iščuđava što ponavlja premijerske mandate. Pisao sam kako su Dodik i Vučić bili "Trilateralci u pokušaju", zbog čega ih je Putin dugo držao na ledu, a o Bilderbergovcima su mogli samo maštati. Davos je preko Makrona i Šolca pokazao trenutnu moć, no tu je u pitanju preširoka asocijacija da bi se mogla porediti sa ovima najvišeg ranga. Baš kao što je i Vatikan odavno ispod tog ranga.

      Izbriši
    2. Presvlaci se necastivi.

      Izbriši
  5. Da nije smjesno bilo bi zalosno sta ti ispisa Boro aj ne ulazim u to sto si povukao paralelu izmedju Vucica i Porfirija ali brate moj sta ima Vucic da Miloradu Dodiku dokazuje u politickom smislu, koliko god ti bilo tesko priznati vucic je u zemlji od oko 7 milijona ljudi dobio minimum milijon cistih glasova kao suza a Dodik je u drzavi od milijon ljudi jedva uspio da pokrade dovoljno da " pobjedi" cemu toliki pokusaji da predstavis Dodika kao buduceg moguceg predsjednika Srbije kad i sam znas da taj narod u Srbiji ne voli Dodika ocima vidjeti jer je covjek zaostao i previse neotesan i seljak da bi on u Srbiji gradio politicku karijeru on je Srbiji i svakom predsjedniku Srbije samo kamen oko vrata covjek koji u "drzavi" bez vojske prijeti americi i evropi a gurno bi u rat mene i moje djete da pokrije pokradeno unazad 25 godina sto krade. TAKO DA SAMO MOGU DA APOSTROFIRAM DOK GOD GA "UMOTANO" ISTURAS KAO JAKU I BITNU LICNOST DABOGDA ZIVIO I RADIO KAO I SADA A I JOS 20 GODINA POSLIJE DA TE PRATI TAKVA SRECA JER TI SI ZLO LJUDSKO ALI BOG DRAGI SVAKOM VRATI MADA TI TO NE RAZUMIJES JER SI KOMUNISTA ALI BAR VIDOS GDJE SI PA JE I TO DOBRO. ZIV I ZDRAV BIO JOS DUGO

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Gdje nađe veličanje Dodika? Možda u izrugivanju njegovoj izjavi da je "nacionalno blago"? Elem, kako vazda na tekstovima o drugim temama pišete da veličam Dodika, a na tekstovima u kojima oštro kritikujem Dodika gotovo nema komentara? Posebice kada decidno navodim da sam žrtva Dodikovog režima. Možda vam takvi tekstovi "ruše" mantru da sam Dodikov plaćenik? Pa ih zato ignorišete.

      Vidite, čim je najavljena Dodikova posjeta Moskvi istražio sam potencijalne razloge tog prijema kod Putina. I nisam mogao odgonetnuti skrivene namjera, pa čak ni nakon učešća na 11. Međunarodnom forumu bezbjednosti u organizaciji Savjeta bezbjednosti Ruske Federacije, odnosno Nikolaja Patruševa budućeg PUTINOVOG NASLJEDNIKA NA ČELU DRŽAVE. Dodikov sastanak sa Patruševom u perspektivi je važniji od sastanaka sa Putinom i Lavrovom zajedno, no to razumiju samo dobri poznavaoci prilika.

      Da sam skontao skrivene namjere ili planove objavio bi to kao udarnu vijest, a ovako nisam pisao ništa jer sam mogao jedino pisati o "važnosti" Dodika kakvu vi pominjete. I da podsjetim na tekst o prošlom sastanku Dodika i Putina u kom sam najavio da neće biti nikakve reakcije Zapada prema Dodiku pošto Putinova zaštita očigledno još uvijek ima međunarodnu težinu. PONAVLJAM, NIJE DODIK BEZ OZBILJNOG RAZLOGA BIO U MOSKVI, NITI JE TO PITANJE NJEGOVIH ŽELJA, NEGO PO POZIVU RADI KONKRETNIH KONSULTACIJA I INSTRUIRANJA. Da nije tako Dodiku je bilo "dovoljno" slikanje sa Putinom i Lavrovom, ali ključ je na Patruševu - prvom operativcu Rusije i poslije Putina najmoćnijim čovjekom te zemlje. Uđite na sajt Savjera bezbjednosti RF i sami vidite je li Petrušev iznad ministara poput Lavrova ili Šojgua, a njegov zamjenik je svima poznati Medvedev. Vidite da sam na ovu temu imao o čemu pisati i da tu priču odlično plasiram na desetinama proruskih FB grupa čiji sam član, ali JA PIŠEM SAMO KAD IMAM INFORMACIJE ILI TUMAČENJA KAKVIH NEMA NIGDJE ILI NE PIŠEM UOPŠTE.

      Izbriši
  6. Kvalitetan tekst kao i obično ali imamo dovoljno problema i kriminala u našoj lijepoj BiH...mani se ti Vučića imaš o kome pisati..

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Tačno, zaboravio sam ponovo pohvaliti Vukanovića jer je od kompletne opozicije jedini bio principijelan i u konačnici pametan - pošto nije bio Dodikova publika poput ostalih. Nema nama sreće u cijeloj BiH dok srpski političari budu išli po "pamet" u Beograd. Moj princip jeste da patriotizam treba graditi spram države kojoj plaćaš porez, a koja bi trebala osigurati sve ono šta si kao poreski obveznik platio.

      Izbriši
  7. Kako nonšalanto odgovori nekome na komentar u prošlom tekstu u vezu pok. Bobana Blagojevića. Poslati su ljudi da odgovore na provokacije? Zar se tako odgovara na provokacije? Onako krupnog čovjeka su krvnički pretukli. Zar bi ti svog Dušana poslao na nekog radi ružne riječi? Ovo je samo jedan od primjera kako se bahato ponaša garnitura na vlasti. Ne kažem da su predhodni bili bolji, smatram ih gorim. Zna se dobro kakve ubice i dilere droge je SDS stvorio.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Za Bobana i ptice na grani znaju zašto je stradao i ko je odgovoran za to. Ja sam samo kao kriminalista iznio mišljenje da je naređeno prebijanje, a ne ubistvo, jer da je ubistvo bilo u planu ne bi tako bilo počinjeno. Nije ni Dodik poslao svog Igora na Bobana, nego svoje kriminalce.

      Izbriši
  8. Borislave, da li su ti poznate veze Dodika sa Goranom Matićem, bivšim ministrom informisanja SRJ? Jedan od najmoćnijih ljudi u Srbiji za vrijeme Miloševića a i danas ima ogroman uticaj u Srbiji. Vaskovic je pisao o tome.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Iskreno, ovako iz glave ne znam ništa, a kad bih malo proguglao vjerovatno bih našao mnogo toga, a posebno ako je Vasković pisao o tome. Iz tog doba davno sam objasnio kako je Dodik preko Borislava Mikelića približio se Miloševiću, pa mu je ovaj napravio konekciju kod Tuđmana da može autoputem kroz Hrvatsku švercati naftu, cigarete i sve drugo. U tim marifetlucima bilo je ko zna koliko raznih lopuža, no bitno je pohvatati one "krupne" od kojih je sve zavisilo.

      Izbriši
    2. Tako sam u jednom društvu pričao o generalu Kelečeviću kao banditu koji je bio uključen u taj ratni šverc da bi se ispostavilo kako pričam njegovom bliskom rođaku. Poenta je da se rođak sa svime složio i kazao mi da zbog tih stvari drži distancu od rođaka.

      Izbriši
    3. Kelecevic je bio mozak 1.kk i to treba postovati. Sta je radio ne zna, niti me je briga. Da jeste vidjelo bi se na kulama i vilama. Vi ocito imate problem sami sa sobom. Vukanovic sad dobar a prije nije valjao itd, da ne nabrajam, koliko puta ste promjenili misljenje o mnogim osobama.

      Izbriši
  9. Ako ništa drugo, miting je pokazao koliko blisko i fino sarađuju Vučić i Kurti.
    A ovaj komentar iznad da je Vučić dobio čiste glasove sam morala dva puta pročitati. Čisti su taman koliko su i radosni bili oni bijednici koji su pod prijetnjom i ucjenom prešli stotine kilometara do Beograda. Eto, taman toliko.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. P. S. Svaka čast Vukanu zato što nije otišao i Čačanima koji su izbušili gume na autobusima.

      Izbriši
    2. Slazem se potpuno s tobom Xi. Glasove nisu dobili ni Vucic ni Duduk Mile, kao ni drugi predsjednici. Glasovi stizu iz nekog svjetskog centra, kao sto su stigli i Bajdenu.
      A da su Vucic i Kurti ko rodjena braca jasno je kao dan. Vucic pravi kontramiting na temu ničega, da bi Kurtiju omogucio preuzimanje vlasti u srpskim opstinama, a prije toga, taj isti Vucic povukao je Srbina sa svake moguce pozicije na Kosovu i nabijedio narod da bojkotuje izbore. Braca po kriminalu i njih dva i svi ostali oko njih.

      Izbriši
  10. Nije samo Brnabićka bila na sastanku Trilateralne komisije, bila je i Kolinda Grabar Kitarović. Prosječan građanin u Hr nikad čuo za nju nije prije izbora, a postade predsjednica. Dovedena, postavljena kao i A.B.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Kolinda je bila na sastanku Trilaterale, a takvih imamo podosta. Brnabićka je jedina ikada pozvana na sastanak Bilderberg grupe kao neuporedivo uticajnije od Trilaterale. Za neupućene Trilaterala okuplja 400 najmoćnijih ljudi svijeta, a Bilderbegovaca je samo 100 i mnogo su zatvoreniji za javnost.

      Izbriši
    2. A zasto mislis da je Brnabicka od svih jedina bila pozvana ?

      Izbriši
    3. Nemam tačan odgovor, ali sumnjam da je zbog seksualne orjentacije kako se to u javnosti mantra. Brnabićka se školovala u SAD i Britaniji, a potom godinama radila na raznim projektima tih zemalja i određena znanja je iskoristila u razvoju projekata e-uprave i slično, te jačanja informatičkih kapaciteta Srbije i povezivanja za velikim svjetskim kompanijama. Obzirom da su svjetski centri moći sve više fokusirani na informacione tehnologije to bi mogao biti razlog zainteresovanosti Bilderbergovaca za Brnabićku, a posebice kad znamo da su balkanski političari informatički duduci odreda. Onako nagađam, a šta je stvarna istina pojma nemam.

      Izbriši
  11. Zasto Boro brišeš komentare?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Zato što mu se može a i kako bi drugačije manipulisao?

      Izbriši
    2. Bio je komentar da li si nekada plivao Dunavom zimi?

      Izbriši
    3. Jel to komentar?

      Izbriši
  12. U Svijetu bolesnom razne nakaze i mentalno bolesni ljudi vladaju,dijeca na razne nakaze nestaju.Setite se jednog visokog bolesnika koji nosi crvene cipele od diječije kože.A vrlo dobro znamo ko je premijer Srbije i u kakvom je mentalnom sklopu.Toliko od mene

    OdgovoriIzbriši
  13. Koliko autobusa je otislo iz kojeg grada u RS po naredjenju Mile Duduka za podrsku umobolnom Vucicu?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Umobolniji si ti sto mislis da Vucicu treba Dodikova podrska dodik nema podrske ni za svoje izbore vec ih pokrade a kamoli da on skupi autobuse ljudi i salje u Srbiju. Vucic kakav god da je kako rece Boro tolika podrska u glasacima se mora postovati.

      Izbriši
    2. Ahahahahahaa,jesi mu ga shukno,ahahahahaaa

      Izbriši
    3. Kopkao me je taj Dodikov put u Moskvu i dosta sam istraživao, pa mislim da je Dodiku ovaj mining bio na kraj pameti. Elem, kad je objavljeno da Trivićka ide podržati Vučića nije mu bilo druge, nego da se i on pojavi u Beogradu. Čak je pomjerao termine boravka u Rusiji i Azerbejdžanu radi toga, a nisam siguran da mu se išlo i u Rusiju i u Beograd, nego se mora koprcati u datim prilikama.

      Izbriši
    4. Iz Trebinja je otisao autobus na sprat 26.za BG. Kazu da im je placeno spavanje i hrana. SNSDovci naravno.

      Izbriši
    5. Re: ahahaha jesi mu ga sukno, lako je neznalici suknuti 😂, Boro dobar komentar da se Dodik koprca i jos bolji taj da se ne moze ignorisati toliki broj glasova Vucicu.

      Izbriši
  14. Doboj: Oko 500 SNSDovaca je otislo iz Doboja. Autobusima i vozilima. Okupila se stoka ispred medicinske skole, koja je inace pored bolnice. Kazu da je vozilo hitne moralo stati, jer nije moglo proci od te pomamljene rulje koja za sendvic i da guzica vidi puta mozak uopste ne upotrebljava. Strasno. Doboj je toliko devastiran ekonomski, duhovno i svakako drugacije da je narodu postala zabava Dodikovim autobusima se vozati. Prosle godine isli su takodje na onaj skup na Kozari i jos dva puta negdje, ali ne mogu da se sjetim koje su to "ne"prilike bile u pitanju.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Upravo na toj nakaradnoj pojavi sam pokušao poentirati tekstom. Sirotinja podržava sopstvenu propast!

      Izbriši
    2. Kvinta i EU: Očekujemo da se ne ponovi nasilni ulazak u opštine na severu KiM.
      Borelj razgovarao sa Stoltenbergom: Priština da deeskalira situaciju.
      Fon Kramon: Albanski gradonačelnici na severu KiM nemaju politički legitimitet.

      Ovo su samo neki od naslova u novinama, koji, po mom skromnom mišljenju, indirektno govore da politika Beograda, koju personifikuje A. Vučić, nije samo "šuplja priča" političara koji troši vrijeme, energiju i svake druge resurse države da bi sebe predstavio kao "vožda" i autokratu, nego da se kroz dobro odvaganu diplomatiju, pronicljivošću, lobiranje, razgovore sa važnim faktorima u svijetu, može se sjediti i na "dvije stolice" i sa strpljivošću, jačajući Srbiju, čekati povoljnije vrijeme za narod i državu.
      Morali smo primijetiti kako niko, pa čak ni NATO ne kritikuje Vučića, bar ne javno, i ne upozorava Srbiju što šalje vojsku na administrativne granice sa KiM. Mišljenja sam da je Srbija izgradila sebi poziciju u međunarodnim odnosima i na relevantnim adresama u svijetu politike koja odlučuje o perspektivama i budućnosti država u vremenu globalizma, da se njena riječ i donešene odluke poštuju i prihvataju sa ozbiljnošćui odlučnošću.
      Ne vjerujem da bi se to dogodilo da se zvanični Beograd zatvorio od svijeta, da nije razgovarao i sa onim koji zasigurno ne žele dobro Srbiji, jer u tim razgovorima ima i onih koji su na strani Srbije a koji sjede i pored onih "mrzitelja" našeg naroda.

      Izbriši
    3. RE : Kutuzov

      Možemo navesti još par desetina sličnih izjava, ali Kurti ne sklanja specijalce, nego čak na narod baca suzavac i šok-bombe. Te hemijske supstance smiju se koristiti samo kada su ispunjeni uslovi za upotrebu vatrenog oružja, odnosno može se smatrati da stepen represije nad građanima seže do tog nivoa.

      Sad ću vam reći nešto iz vizure mojih referenci stečenih u mladosti. Jedan vješt snajperista i Kurtijevih snaga oko opština BUKVALNO NEMA. Ako se ne sklone nakon upozoravajućih hitaca gađa se "u meso". Umjesto toga po medijskim navodima Kurti je postavio svoje snajperiste. Čemu se onda Srbi na KiM mogu nadati? Kad država Srbije dolje nema jedan tim tajno ubačenih specijalaca za eliminaciju Kurtijevih bilmeza.

      Kao snajperista u antitetorističkoj jedinici i u ratu odlično znam o čemu govorim, odnosno kako je stvarana Republika Srpska RAZBIJANJEM oružanih formacija koje su na sličan djelovale protiv Srba. Znači, narod se skloni, a "posao" završavaju za to obučeni pojedinci, pa da vidimo koliko će šiptarski načelnici obavljati funkcije. Ukoliko krenu represivno na nenaoružani narod slijedi odgovor vojskom i zaposjedanjem ugroženih teritorija. Umjesto Vučićevih ispraznih laprdanja kakva Kurtija hrabre na nove akte agresije.

      Izbriši

Objavi komentar

POPULARNI TEKSTOVI

DJEČAK UBIJAO OČEVOM RUKOM: Zastrašujuće posljedice odgojnih metoda ludog doktora

NOVI SKANDAL SUDA BIH: Vanji Vukoviću sud odobrio posjetu pritvoreniku Daliboru Railiću

Prebijanje u odbrani Dodikove časti

KAD SLUŽBE ZARATE: Otkrivam misteriju pištolja zbog kog je ubijen načelnik Bašić

Je li se Šmit utopio poput Gordane ili Davida? (FOTO)