NOVA AFERA U PRIJEDORSKOJ BOLNICI: Direktor zataškava havariju operacionog bloka (FOTO)

Dana 15.05.2023. godine u operacionom bloku prijedorske bolnice došlo je do zapaljenja elektro instalacija i požara koji se proširio na porođajnu salu i bebi boks. Objavljujem akt zaposlenih upućen direktoru bolnice Andriji Vukotiću, koji očigledno zataškava opasnost po pacijente i osoblje.

borislav radovanovic blog

Odmah po nemilom događaju čuo sam da su operativni zahvati u Opštoj bolnici Prijedor otkazani ili svedeni sa manje hirurške intervencije, a zbog velikih kvarova u operacionom bloku. Međutim, stvarna dešavanja nisu bila poznata zbog odluke rukovodstva da se sakriju ili zataškaju od nadležnih organa i javnosti.

Tek iz pismenog obraćanja zaposlenih direktoru bolnice dr Andriji Vukotiću, koje prezentujem ovim tekstom, doznajemo suštinu i razmjere opasnog događaja. U pitanju je akt Udružene sindikalne organizacije doktora medicine, medicinskih sestara i tehničara JZU "Dr Mladen Stojanović" od 26.05.2023. godine (foto dolje).

Pismenim podneskom sindikalna organizacija navodi da je 15.05.2023. godine oko 17,30 časova u operacionom bloku bolnice došlo do "zapaljenja strujnih instalacija - požara". Kao posebnu opasnost navode "najveći protok plinskih i kiseoničkih instalacija" u tom dijelu ustanove i zabrinutost za bezbjednost pacijenata i  zaposlenih. Podrazumjeva se da opasnost od gasnih instalacija može biti ispoljena eksplozijama, trovanjima, gušenjima...

Sindikalci dalje navode da se velika količina toksičnog dima od požara širila na porođajne sale i bebi boksove, čime je ugrožena i ova posebno osjetljiva kategorija pacijenata - beba i porodilja. Tvrde i da ginekološka sala još uvijek nije osposobljena, zbog čega se operacije i hitni carski rezovi izvode u drugim salama.

Dana 24.05.2023. godine usljed kiša ponovo je došlo do varničenja instalacionih kutija i prekida električne energije. Pretpostavljam da je ponavljanje opasnosti po pacijente i bolničko osoblje motivisalo sindikalce na obraćanje direktoru Vukotiću i postavljanje zahtjeva.

borislav radovanovic blog

Kako vidite sa gornje fotografije Udružena sindikalna organizacija od direktora traži odgovore na dva konkretna pitanja. Prvo, šta je urađeno na planu bezbjednosti pacijenata i zaposlenih usljed opisanih dešavanja? Potom, da li je Ministarstvo zdravlja RS "obavješteno o nemilom događaju"

Upravo zbog posljednjeg pitanja i ranijih dešavanja poput sindikalnih predstavnika i sam izražavam sumnju u informisanje resornog ministarstva i drugih nadležnih organa. Vidim da Vatrogasna jedinica Prijedor nije intervenisala po ovom požaru, a neka kažu da li je od strane PU Prijedor izvršen uviđaj, posebno uključujući protivpožarne inspektore i otkrivanje uzroka. Sve do Inspektorata RS i drugih nadležnih tijela za odlučivanje u ovakvim situacijama.

Dokle će trajati agonija stanovnika prijedorske regije i drugih oslonjenih na našu Opštu bolnicu ponovo moramo javno upitati ministra zdravlja Alena Šeranića. Prije više od dva mjeseca tekstom "MOGU LI SE MRTVI ŽALITI": Šokantni dokazi zločina lažnog hirurga Stanka Baće slično sam  objavio pismenu korespodenciju zaposlenih sa direktorom Vukotićem, a kakva razotkriva zastrašujuće posljedice po pacijente.

Čitaoci su svojim komentarima na blogu pokrenuli temu podmićivanja glavnog tužioca Mladena Mitrovića teškog 30.000 KM od strane lažnog hirurga dr Stanka Baće zarad zataškavanja krivičnog predmeta protiv njega. Pošto se ovo podudarilo sa smrtnim ishodom operacije nad pacijentom H.H. normalno je da sam reagovao i istražio problematiku.

U konačnici sam tekstom DOKAZI I ČINJENICE: Raskrinkavanje lažnog hirurga i potkovanog tužioca i drugim objavama objelodanio meritorne dokaze počinjenja krivičnih djela od strane doktora Baće, a kakve tužilac Mitrović kontinuirano ignoriše. Baš kao što iste odbija implementirati direktor bolnice Vukotić. Otpor zaposlenih ide do toga da sa lažnim hirurgom odbijaju ući u operacionu salu - bez pismenog preuzimanja odgovornosti od strane diraktora.

Prema dostupnim saznajima imam prilično masovnu podršku zaposlenih u prijedorskoj bolnici zbog objelodanjivanja problema sa kojima se nose, baš kao što ovakvim djelovanjem podržavam sve ljekare, medicinske sestre i tehničare koji časno, odgovorno i naprono brinu o našem zdravlju. Ovdašnja javnost sasvim razumljivo pokazuje zainteresovanost po ovoj temi, a šta najbolje pokazuju stotine komentara na svaku objavu.

Objavio sam informacije kako ministar Šeranić traži ostavku direktora Vukotića, no to očigledno ne ide po željama zaposlenih i zainteresovanih građana. Upućeni krugovi sad govore o mogućoj smjeni direktora i već se kalkuliše sa imenima kandidata, a posebice nakon opisane havarije u operacionom bloku. Pričalo se i prije dva mjeseca, no jedino šta se dogodilo jeste da su ozbiljno ugrožene bebe i porodilje, a operacioni blok nije u funkciji.

Zato nam nema druge do javno prozvati Milorada Dodika i podsjetiti ga kako je u Prijedoru "bjanko" dobio glasove - iako je u koaliciji sa Markom Pavićem direktno produkovao gro ovdašnjih problema. Iz te vizure Dodik bi povjerenje mogao opravdati bar u mjeri zaustavljanja sve težih opasnosti po pacijente i zaposlene naše bolnice, a odavno je vrijeme za obećanu REKONSTRUKCIJU i OPREMANJE bolnice.

Uzmimo samo afere koje su potegnute na ovom blogu kao dovoljne za smjene u rukovodstvu bolnice, a gdje su tek problemi kakve čitaoci i ja nismo pomenuli. Imam poprilično neobjavljenog materijala koji mi je ranije dostavljen, pa ćemo "manjak informisanosti" popravljati, ali uz kontinuirane prozivke Milorada Dodika. Ako ministar Šeranić nije sposoban rješavati probleme, neka smjene njega i tu se bar zna princip subordinacije.

Elem, kad već potežemo pažnju Milorada Dodika valja insistirati na obećanom renoviranju objekta i adekvatnog opremanja bolnice. Pošto smo mu dali vlast razumno je očekivati mnogo više brige za pacijente i osoblje bolnice, koji zajednički tavore sa prilično teškim problemima i dijele posljedice političke nebrige. Ili političke nezahvalnosti za ničim zaslužene glasove. 



Primjedbe

  1. Ko je god pametan, ide na UKC i to je to..
    Ono tamo je savrsenstvo za razliku od prijedorske bolnice

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Zbog liječenja tašte mjesecima "visim" na UKC i u prijedorskoj bolnici, pa zapažam stvari koje inače ne bih pošto ne volim bolnice. Upravo zbog želje da i u Prijedoru pacijenti dobiju uslove kakve imaju na UKC potenciram Dodikova obećanja. Najsrećniji bih bio da me Prijedorčani što masovnije slijede u tome, jer kako to kod nas ide - ako nećeš uporno tražiti dobiti sigurno nećeš. Da me sugrađani slušaju zatrpali bi društvene mreže, medije i javni diskurs zahtjevima za rekonstrukcijom i opremanjem bolnice, pa neka nas Dodik ignoriše ako može.

      Izbriši
    2. Prijedorcani su i glasali za sektase,umjesto da su ih proburazili glogovim kocem.

      Izbriši
    3. Pavlovic se pokazao odlicnim, Javor isto dobro bez obzira na stranacka opredjeljenja. Zatekli su katastrofalno stanje nakon Pavica i Djakovica i napravili stabilnost budzeta. Treba reci da u Pd ima jos dobrih kadrova iz Snsd a najvise mislim na Kabica

      Izbriši
    4. Dobio je Prijedor 2,3 km asfalta i cao,ostace selo za Banjaluku,a tek sto Omarschane izlevati za status opstine,ahahaha,sta su ti kompleksi.

      Izbriši
    5. Ja sam Pavlovića i Kabića podržao kada su primoravani na ostavke upravo smatrajući da dobro rade za naš grad, a baš me briga u kojoj su stranci. Pavlović se u tom smislu posebno istakao. Valjda je bio u opticaju za direktora bolnice i mislim da bi to bio dobar potez nakon što je dokazao da može izvući na pozitivu katastrofalan gradski budžet. Znam i da je radio u Fondu zdravstva pa poznaje materiju. Inače Pavlovića sam upoznao kada sam radio kriminal u Fondu zdravstva i zapamtio kao jako stručnog i odgovornog službenika koji nam je mnogo pomogao.

      Izbriši
    6. Njih dvojica i valjaju,ostalo sve za glogovog koca.

      Izbriši
    7. Eno na portalu Prijedor konkurs za posao raspisala gradska uprava,ahahahahahahaaa

      Izbriši
    8. Svaka cast hrabrim ljudima za to pismeno obracanje. Trebamo ih podrzati nekom konkretnom akcijom... peticijom, okupljanjem i slicno.
      Konstatacija na Borine rijeci sa kraja teksta: "Pošto smo mu dali vlast razumno je očekivati mnogo više brige za pacijente i osoblje bolnice..." Jeste moj Boro, al da smo mu mi dali vlast... znamo mi svi ko je njemu i takvima vlast dao, zato samo i radi ono sto je njima milo. Strani placenici i nista drugo on i njegove sluge nisu.

      Izbriši
    9. Zvanicno smo mu mi dali vlast i zato imamo pravo traziti i buniti se.

      Izbriši
    10. Ja sam glasao za svog druga Amira Reku, ali pošto znamo kako je glasala većina pozivam se na "principe demokratije" i od izabranog tražim da radi svoj posao. Koliki budžet ima trebao bi da radi 25 sati dnevno, što kažu "da ustaje sat ranije".

      Izbriši
    11. Kakav kurčev UKC, gore nemaju sa čim previti čovjeka sa otovorenim ranama, leži na krevetu onakav krvav, ja moro ići u apoteku radi najobičnijeg zavoja, da ne pominjem suprasorb

      Izbriši
    12. Aj ne seri svega ti, al lazete, cuj nemaju zavoja

      Izbriši
    13. Nemaju, samo imaju onu najjeftiniju gazu, drugo sve moraš kupiti

      Izbriši
    14. Re Aska
      Povodom pismenog obraćanja sindikata moj komentar je da se radi o savjesnom kolegi
      ( dr Hrnjić) koji je spoznao ko je VD direktora, a posebno dosta zna o "hirurgu" i njegovim marifetlucima tokom specijalizacije i tokom "rada" i nerada u bolnici i u sindikalnoj organizaciji ( manjak 2.000KM).

      Izbriši
    15. Dugovi pritisnuli, a Baco se posluzio zajednickom sindikalnom kasom, i uagrabio 2000km. Kasnije lazirao kao trosak za lijecenje i cica mica gotova prica.

      Izbriši
  2. Boro, zasto si obrisao par komentara na proslom tekstu?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Mozda nisi dobro pritisno ovo "objavi",plavo ispod .

      Izbriši
    2. Ne znam šta sam obrisao, ali pojedinci moraju shvatiti da ovo nije NJIHOVO da se mogu ponašati kako im drago.

      Izbriši
    3. Taj direktor je oko 13 godina studirao i bio je veoma loš student u toj generaciji.

      Izbriši
    4. Kakav student, takav i direktor.

      Izbriši
  3. Majko mila gdje mi zivimo. Ma zabole Dodika ona stvar za Prijedor, a pogotovo za ove jadne ljude koji zive ovde. Jadni smo li, sve gore od goreg. Zdravstvo, policija, sudstvo, skolstvo.... ne daj bože nikom

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ne bih se složio u smislu da koliko vršimo pritisak toliko privlačimo pažnju nadležnih toliko možemo računati na njihova reagovanja. Kako se na ovom malom blogu bavimo problemima prijedorske bolnice doveli smo do već sasvim izvjesne smjene direktora. Sretoju Vujanovića je ministar Lukač htio smjeniti godinu prije sadašnje smjene, ali od Kostreševića nije mogao dobiti saglasnost za imenovanje drugog načelnika PU Prijedor, a zna se da je na ovom blogu jedino kritikovano stanje u prijedorskoj policiji. Vidim da su ljudi mahom zadovoljni sa imenovanjem Dragana Milojice i znači da možemo produkovati nešto pozitivno. NE MOŽEMO PREKO NOĆI PROMJENITI SVIJET, ALI BITNI SU TRENDOVI.

      Izbriši
    2. Kakav je narod , tako se i odnose prema njemu . Nema inicijative u ljudima za elementarne stvari , cijene u marketima i apotekama su astronomske , dovoljno je hiljadu ljudi mirnim protestom da blokira trgovačke radnje markete i apoteka na jednu sedmicu i da traži smanjenje cijena životnih namirnica. Ubiju kokošari -narkodileri načelnika krim policije , stoka od naroda ne izadje na ulicu da mirnim protestom traži smijene da im klošari ne truju dijecu narkoticima. Stoka od naroda izlazi u lokal Intermeco od dilera koji im truje dijecu i koji je organizovao ubistvo načelnika Bašića. Za takvu stoku od naroda ne treba bolnica , za njih je štala .

      Izbriši
    3. Jos je stoka ponosna sto je vidjena u onom toru.

      Izbriši
    4. DODIK NA SVE JAVNE FUNKCIJE POSTAVLJENA VRŠIOCE U FUNKCIJI VD.
      NIJE NI SVJESTAN DA JE I ON VD PREDSJEDNIKA REPUBLIKU SRPSKE

      Izbriši
  4. Boro stavio si gore u tekstu 26.06. umjesto 26.05.Svako dobro, da si ziv i zdrav

    OdgovoriIzbriši
  5. Kakav kadar imaju, najbolje i jeste da im operacione sale ne rade. Pobise narod. HH je cist primjer toga. A i Bacin imenjak iz Bosanskog Novog. Sto manje rade, manje mrtvih i sakatih. A Andrija je za proucavanje ali vjestaka psihijatara. Na sve ovo on mirno spava.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Načelnika hirurgije Čoprku upoznao sam kao mladog hirurga i od tada o njemu imam visoko mišljenje. U pitanju je zaista kvalitetan kadar i odgovoran profesionalac, a i kad je Stanko Baćo u pitanju odmah je reagovao zahtjevom za suspenziju. Mnogo prije negoli je javnost uopšte čula za problem lažne specijalizacije. I ostali hirurzi su različito reagovali, a kad su vidjeli da Vukotić uporno pokriva Baću uveli su praksu da sa njim odbijaju ući u operacionu salu. Znači, to što Stanko Baćo ne operiše već duže vrijeme jeste zato što njegove kolege pružaju otpor direktoru na takav način. I ja to poštujem, a imam pravo na mišljenje kao i svako drugi.

      Izbriši
    2. Tacno Boro, Baco ne operise ali ga ni na poslu nema. Andrija ga pusta da ne dolazi na posao, uvijek postoji "razlog" za to. Andrija je uvudio da hirurzi imaju otpor prema hirurgu bez diplome, pa odlucio da rijesava problem tako sto Bacu pusta da izostaje s posla. Nema ga i nema price o njemu. Sad se javlja drugi problem pitaju se hirurzi kako Baco moze da dobija plati za nedolazak na posao a svi ostali ipak moraju makar doci u bolnicu.

      Izbriši
    3. U uređenim državama za ne dolazak na posao dobije se otkaz

      Izbriši
    4. Baćo je dno dna. On je zajebao i Lovru.

      Izbriši
    5. Baco je takav jer mu je pusteno.a kad nemas srama ni stida a ni savjesti onda nemas ni granica. Svojevremeno je Sovilj pričao kako ima punu policu prituzbi na Lovru, ali ništa nije uradio, e zato sad plaća bolnica greške pojedinca. I sad drustvo trpi zbog pojedinaca, juce Lovru, danas Baco.

      Izbriši
    6. Greške Sovilja ponavlja Vukotić. Oba su saučesnici u Baćinim kriminalnim radnjama.
      Daće Bog da se nađu u zatvoru.

      Izbriši
    7. Baćo operiše po kućama on line.

      Izbriši
  6. Koga briga za operacione sale,za te pare se moze kupiti nesto na Jahorini ili u Beogradu na vodi.

    OdgovoriIzbriši
  7. Ovo treba posmatrati sa pozitivne strane. Andrija radi na planu da dobije novu bolnicu, a jedini nacin je da ova sadašnja izgori. Pa krenuo od sala gdje je mnogo kisika. Podrska za crnogorca, koji sjedi i ceka da se struja sama rijesi, a tek 13dana ne funkcionise.

    OdgovoriIzbriši
  8. Koje mogucnosti pruza prijedorska bolnica. Pacijent moze da bira, volja mu da ga ubije nestrucni kadar bez diplome, volja ti da biras struju ili cak lagano gusenje od dima. Opcija je na pretek. Kako vidim Andrija je povecao obim usluga, mozes da biras. I naravno sve to moras da platis, jer ko moze uci u operacioni salu bez para.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ne možemo sve ljekare i tehničare gledati kroz prizmu par bitangi. Gro tih profesionalaca radi dobro i odgovorno, a valjalo bi da im poboljšamo uslove rada. Uostalom koliko plaćamo ljekare čudo da imamo ikog. Je li normalno da sudija ili tužilac ima duplo veću platu od ljekara specijaliste? Kada takve odnose promjenimo moći ćemo i tražiti kvalitet.

      Izbriši
    2. Ne moze i ne treba, ali jednostavno su bitnage glasnije, bezobraznije u svojim nastupima. I sad imate situaciju da je bolnica u medijima iskljucivo po negativnim stvarima. Baco, Sovilj , Andrija, Lovre, ljekarske greske.. nakupilo se javasluka koji vise ne moze da se potapa.

      Izbriši
    3. Nema tu velikih mudrolija. Kada kolektiv ispašta zbog manjinske grupe smjenjujete rukovodstvo. Kada ispašta cijelo društvo smjenjujete vlast, a zašto kod nas te opšte matrice ne djeluju trebamo zapitati prvo sebe i pojedinačno i kolektivno. Smjenjivost vlasti je instrument koji razvijena društva njeguju u sopstvenu korist, a baš ih briga šta žele pojedini političari.

      Izbriši
    4. Eh, da je tako u praksi. Ali u praksi je malcice drugacije. SNSD vlada, Andrija je SNSD, to mu je jedini kvalitet da dobije direktorsku fotelju, Baco ti je DEMOS koja je koalicija sa SNSD. To je realnost.

      Izbriši
    5. znaci u DEMOSU Baco traži dodatni spas. Mora da je to išli preko Karajice, eksperta za izbjegavanje plaćanja obaveza prema radnicima.

      Izbriši
  9. Andrija je dobar Doktor,takođe Baćo,Sovilj...Pavlović isto,Kabić.Tužioc Mitrovic,policajac Ivanic,ovaj predhodni iz Kostajnice jel Sretoje bi.Kilavi Marko,Mućak,Simo,Pero...Mi nevaljamo!U nama je problem,pisete tu svasta a radite kod istih

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Većina nabrojanih dominira JAVNIM SEKTOROM, a tu se smatra da službenici rade za građane koji ih plaćaju. To što se pojedini ponašaju kao da su organi njihove privatne prćije drugi je problem protiv kog se moramo boriti.

      Izbriši
    2. Bravo Jovo. Rekao si istinu najveću na svijetu. Ili što bi rekao Branko Ćopić: znam ja nas,jebo ti nas.

      Izbriši
  10. Andrija nema potrebe da zove vatrogasce, jer Baci je skoro ponudjena vatrogasna uniforma dok je spasavao macku sa drveta. Baco slijedeci put spasi pticu, i one se na drvecu ne snalaze kao i macke. Bravo za vatrogasca Bacu i Andriju koji ima tako kvalitetan kadar.

    OdgovoriIzbriši
  11. Bitno da su iz pozicije i odmah su podobni ne moraju imati diplome niti moraju znati raditi svoj posao ali moraju uzimati narodne pare i plaćati ih i to velike plate plus mito.sramota za državu

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Koja crna sramota, koja drzava. Drzava ne postoji. Dobro je gore Jovo rekao. Oni su dobri mi ne valjamo, a na nama se kola lome, to je nasa bolnica mi smo korisnici zdravstvenih usluga. A svelo se sve na moliti se bogu da ne dozivis prijedorsku bolnicu.

      Izbriši
    2. Nije bitno samo ovi iz pozicije, evo velika opozicionarka dr Maja, uz to i predsjednik grO SDS Prijedor pa nisam još čuo da nešto reče oko ovih stvari što se dešavaju u bolnici. Sve ista govna

      Izbriši
    3. Ma kad je Maja brinula o bilo kome osim iskljucivo o sebi i svojim nezasitim interesima.

      Izbriši
    4. Mi Maju u bolnici zovemo Andol. Ne bi ti ona poturila svoju guzicu za đaba.

      Izbriši
    5. Ima na jednom mjestu gdje potura za dzabe .

      Izbriši
  12. Apelujemo na zdrav razum, Andrija se zali da mu je narusen ugled. Jado jadni da bi ti bio narusen ugled prvo ga moras imati, a ti si svoj prodao, pocev od zastite Bace, pa na dalje.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Direktor Andrija ima para da angažuje advokata, pa tuži ako smatra da mu je ugled narušen - neistinom i klevetom. Isto kao i Baćo. Kakav problem? Osim "sitnice" da svoje navode zasnivam na dokumentima struke poput ovog gore i sličnih. Odnosno prenosim šta struka upućuje direktoru.

      Izbriši
    2. Boro kakav crni adv. Pa Andrija kuka po bolnici kako ga neko napada a ne vidi da ne radi svoj posao. Ne smije on ni demant uputiti kao ni Baco, svjesni su obojica da bi sa tužbom zapravo sebe raskrinkali, tad im ne bi pomoglo podmicivanje tužioca.

      Izbriši
    3. ja se nudim da im platim adv da tuže mene. Pa da zavrsimo sa igrankom diploma i sl. Jer Baco NEMA LEGALNU diplomi i da, postoji skriveni kurslus sa strujom, i da Andrija debelo plaća specijaliste očnih iz BL da dolaze raditi u bolnici iako ima specijaliste zaposlene uključujući i svoju ženu koja je specijalista preko 15 godina, i da pola dijagnosticke opreme ne radi...etc...

      Izbriši
    4. Andrija nije dorastao zadatku ili ide za onom devizom lapi dok se još može i ima šta.
      Ali sve će to da iziđe na nos.

      Izbriši
    5. Da li ce mu izaci na nos ne znam, ali za sad izlazi jadnim pacijentima na nos.

      Izbriši
    6. Andrija sad razmislja da li je lijep na naslovnoj slici. To je nivo njegovih intelektualnih sposobnosti. Burek u svemiru, guska u magli...

      Izbriši
    7. Iza uspješnog muškarca stoji uspješna žena.
      Kod Baće umjesto žene stoji PUNICA

      Izbriši
    8. Kad je žena psihoza teška ne može ona da se brine ni o sebi.
      Mama je njen skrbnik

      Izbriši
  13. Da li za ovo ide krivična prijava ako je istina ili će biti zataskavanje kao kod požara banke svima nama znane?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Bice isto,dok god ne proradi kuka i motika.

      Izbriši
    2. I da ide krivicna bice u ladici kod Mitrovica kao i Bacina dokazana nelegalna diploma. Svi su uvezani, Andrija, Baco, Mitrovic. Da je drzave Andrija bi vec imao krivicnu za saucesnistvo i prikrivanje Bace kao i za posljedice nestrucnog lijecenja od strane ljekara bez diplome koje su nastale upravo prikrivanjem nelegalne diplome. Samo motke.

      Izbriši
    3. Kada je IRB u pitanju policija je uradila uviđaj sa protivpožarnim inspektorima kao posebno stručnim za te stvari. Pa je Inspektorat RS reagovao kao i drugi organi. OVO U BOLNICI NIKOM NIJE PRIJAVLJENO DA SE DOGODILO I TO JE OZBILJAN PROBLEM.

      Izbriši
    4. Ako sam dobro shvatio u toj bolnici jedinog znaju od jednog napraviti dva problema, umjesto da rijese primarni probleme oni zataskavaju pa nastaje minimalno jos jedan problem. Tako je bilo sa magnetom, pa sa nelegalnim hirurgom Bacom evo sad sa strujom. Andrija kao da je dijete na tutu pa sve sa tutom u fotelji direktora, takvo mu je ponasanje. Moj Djetic problem ne nestaje ako ti okrenes glavu od njega.

      Izbriši
    5. I Mitrović je dolijao. Kajganić kaže kad je moj brat uhapšen, više nikome ne gledam kroz prste.

      Izbriši
    6. Mozda mu je buraz napravio nesto u federaciji,pa su ga zato morali hapsiti.

      Izbriši
  14. Citam i ne vjerujem neko u drvo neko u klin,svak svoje goni, sto je cuo, nacuo il u svojoj glavi rekonstruisao i svak se drznuo da ostavi kometar pa tako cu i ja. Postovani gospodnine Radakovicu isti vi ste lezali u istoj toj Prijedorskoj bolnoci i koliko sam upucen zadovoljni ste izasli iz nje, sto znaci da ste svoje zdravstveno stanje povjerii prijedorskoj bolnici i ako se ne varam hirurzima il urolzima, te ste s tim dokazali da imate povjerenje u prijedorske ljekare sto iznad svega cijenim a i zakljucujem da nije sve tako crno kao sto se ovaj narad drznuo da kudi a od istih tih se ne moze proci hodnicima prijedorske bolnice.
    Od kvara na instalacijama dodjosmo do Bace, Lovre, Mucka, Pavica, Pavlovica, Kabica i Andrije, koji je ocigledno tnu u oku mnogima jer nema oraha u dzepu kao isti koji su predstavnici nekog sindikata. I sta da je kvar, koji je ocigledno rijesen, al se isti vode sta bi bilo kada bi bilo, pa nek tako stave sebe u poredjenje sta bi bilo kada bi bilo u njihovom obimu posla koji je svako rizican kako medicinska grana. Zasto je trenutni direkor kriv za dotrajalu instalaciju ustanove koja je useljana kada je on mozda bio srednjoskolac,a za istu nema sredstava da je rekonstruise, il sta je isti kriv za Bacu i njegovu diplomu kada je ta afera bila za vladavine Sovilja. Ima tu jos puno poredjnja koje se ogleda u tom sto mnoge boli Andrija jer je postena dusa koja je istima ponogla al to smo mi hrani sirotu za svoju sramotu. Zlo, pakost i ljudska zavist. Andrija je ipak ugledan skolovan i kvalitetan kadar za razliku od mnogih koji obavljaju neku ozbiljnu funkciju a do juce su na posao dolazili ko zvijezde granda sa perikama na glavi kao da dolaze na dejt a ne u zdravstvenu ustanovu da obavljaju rad sa pacijentima.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ako se ne varam Andrija je rukovodilac bolnice. On preuzima bolnicu sa svim njezinim obavezama i pravima a i instalacijama i kadrovima i ponašanjem zaposlenih. Medjutim tom istom Andriji odgovara tangica i zvezda granda outfit. Znaci kad neko preuzima firmu preuzima i zateceno stanje kao minus na računu, problem diplome, problem neadekvatne dotrajale pokvarene opreme(lampe u sali ili op stola, potopljenog magneta, istekle garancije za isti i sl). Isto tako on zapošljava radnike, pa tako i Bacu ili bilo koga drugog,i s toga je odgovran za rad svakog od zaposlenih, on je naslijedio bolnicke probleme iz Soviljevog vakta i generisao jos mnoge druge.

      Izbriši
    2. Drug, prvo tacno napisi covjekovo prezime, bloger je jedan od najpoznatijih ljudi iz Krajine i sramota je takvo nesto promasiti. Pitajte Viskovica kako se preziva jer on sigurno zna 😂

      Izbriši
    3. Doktora Andriju Vukotića niko nije prisilio da se kandiduje, pa potom i prihvati dužnosti ODGOVORNOG LICA BOLNICE. Direktor je uvijek odgovorno lice u smislu krivične, upravno-pravne i građanske odgovornosti, odnosno odgovoran za funkcionisanje pravnog lica koje mu je dato na upravljanje. Iz te vizure zakonski je obavezan zaštititi pacijente od nesavjesnih i čak opasnih radnji doktora Baće, a posebice nakon što mu je to ukazano od strane načelnika odjeljenja i drugih hirirga i specijalista. Sovilj odgovara za štetne posljedice dok je bio direktor i sve ono šta jeste ili nije preduzimao, a nakon toga znamo ko je jednako tako imenovan odgovornim licem bolnice. Vjerujem da nije mogao predvidjeti havariju u operacionom bloku, no kad se to dogodilo zna se koje nadležne organe je MORAO obavijestiti i tek nakon njihovog odobrenja ili stručnog mišljenja mogao je nadalje koristiti te prostorije i opremu. Po datumima vidite da je imao 11 dana za preduzimanje dužnih radnji, a šta je po prilici propustio učiniti - dok ga sindikalci ovako "pitaju" i traže odgovore. Najmanje je jasno zašto krije havariju koja se dogodila i od zaposlenih i od pacijenata, pa operacije odgađaju ili izvode u neuslovnim prostorima. Ukoliko nije namjenska sredstva za tu namjenu potrošio kako ne valja ili nešto smutio zbog čega mora kriti događaj? Ili zato što mu je ukazano na problem, a on nije preduzeo ništa na otklanjanju opesnosti? Kao kriminalistički inspektor naučio sam postavljati određujuća pitanja.

      Izbriši
    4. P.S. Ja posebno uvažavam medicinsku struku i podržavam koliko god je u mojoj moći. Vidite da uz ukazivanje na ovaj problem koristim priliku za potezanje teme renoviranja i opremanja bolnice - na korist i pacijenata i medicinskog osoblja, te stvaranja što boljih radnih uslova. Nisam ja produkovao da hirurzi i drugo osoblje traže od direktora da pismenim aktom odgovara za Baćine operacije, bez kog neće da uđu u operacionu salu, nego sam prenio šta se dešava - U INTERESU TIH ODGOVORNIH PROFESIONALACA PRIMORANIH NA ZAISTA ATIPIČNE POTEZE.

      Izbriši
    5. Ko god posteno radi u zdravstvu cijeni Vas trud da medicinska struka bude cijenjena i unaprijedjena kako sa kvalitetnim kadrom tako i sa kvalitetnim uslovima rada. Tako doprinosite boljitku medicinara i korisnika usluge. I hvala Vam u ime svih postenih radnika u bolnici Prijedor, a i potencijanih pacijenata.

      Izbriši
    6. RE Anonimno29. 05. 2023. 17:25
      "Citam i ne vjerujem neko u drvo neko..."- Andrija,ti li si,avetinjo,odmah te prepoznah!?

      Izbriši
    7. RE: " I hvala Vam u ime svih postenih radnika u bolnici Prijedor, a i potencijanih pacijenata."

      Hvala Vama što se borite za pacijente i bolje uslove rada bolnice, a šta je opet u primarnom interesu nas pacijenata. Narod je sve stariji i bolesniji, sa neizgrađenom zdravstvenom kulturom, prevencija nam je slaba i ino, a u takvim uslovima raditi sekundarnu i tercijalnu zdravstvenu zaštitu nije nimalo lako. Dovoljno je pogledati prepune odjele ili čekaonice u prizemlju da bi se shvatilo koliko mnogo truda ulaže kompletno osoblje bolnice, a uz slabo vrednovanje i primanjima i priznanjima. Uostalom, to se platitine može, nego se sve svodi na životno opredjeljenje da kroz pojedina zanimanja pomažete ljudima. Posebno onima u teškoj nevolji.

      Izbriši
    8. Jedini pametan komentar je ovaj u kom se kaže da svaki rukovodilac preuzima sva prava i obaveze za koje je odgovoran. ne znam da li je bilo gdje bilo prave primo-predaje dužnosti i svaki novi rukovodilac kreće iz početka i traži svoja prava ali lako zanemaruje sve obaveze koje je primio. Direktor bolnice je trebao napisati krivičnu prijavu za sve ono što je zatekao a ne okretati glavu od kriminala. Ali tako je u svemu i u čitavoj R. Srpskoj.

      Izbriši
    9. Re: jedini pametan
      Zato je sad Andrija dio tog istog kriminala. Plus je napravio nove kriminalne radnje.

      Izbriši
    10. Andrija nema pojma o rukovođenju bolnicom. On je to shvatio kao PLIJEN. Treba ga pod hitno Drašković zamijeniti.

      Izbriši
    11. Iz NG imenjak "hirurga" je tužio bolnicu zbog Kuka. Ideju mu je dao sam "hirurg" svojim porukama i najavom obilaska pacijenta, što ga je ovaj odbio.
      Samo biće žestoko, uzeo je advokata specijalistu za ovu vrstu slučaja.
      Odšteta traže od 70.000KM.

      Izbriši
  15. Blogeru?Je si u toku sa Subotom večer?Koje su to"Pičke"iz BL.zaustavljene u X6 kod Feruma!Navodno su bile i pijane i drogirane,prvo je nuđeno 500 evra pa je zvan Tata,izgleda da je urodilo plodom,do kraja meseca rade u Saobracaju,a posle jedan u Kozarac a drugi u Dubocu raspored.E Republiko na K... te nabijem!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Koje tata,zna li se sta?Jel sektas?

      Izbriši
    2. Ja sam čuo da je Ministrova sestra rodjena,Zeljka B.inače foto model no1.I ćerka od onog što drzi Fortunu u B.L inače jaranica od Tatine ćerke Gorice.A za pandure nebi iznosio imena,mislim da su posteni momci i da ih nece niko dirati.Sve se zna a nista se ne zna.Lp

      Izbriši
    3. Aj nije to nista,nek se djeca drogiraju.

      Izbriši
    4. U prijedorskoj diskoteci "EX-YU" gostovala Seka Aleksić, a Gorica Dodik došta sa kolegicama na provod. Danko Karanović na ulazu sav važan pohvali se kako čuva BMW X6 Gorice Dodik. Boja X6 trula višnja, a tablice 777-M-333 (ili sam permutovao brojeve, ali tako nešto su bile).

      Te večeri je bila neka akcija i po saobraćaju i po kriminalitetu. Kako sam obilazio kolege na punktovima svima sam kazivao da Seka Aleksić vozi opisani BMW. Pitaju me kolege koje su radile sa mnom zašto lažem ove na punktovima, jer će umjesto Seke zaustaviti Goricu. Kažem da mi to i jeste cilj, a poznavajući neke kolege još će uslijediti alkotestiranje i skrining na droge. Pa neka zove taticu, jer onda ja imam pravo uplesti se kao inspektor. I da neko prenoći u policijskom pritvoru.

      Izbriši
    5. Dobro je poznato ko su macke ' samo sto ce najebati posteni momci ali sta bi kad oce da budu sektaski policajci neka vixe kako se izdrkava na sirotinju zbog neregistrovanog ttsktora. Sada svi bjeze kad vide bjesno auto ipak su to sluzbene picke .

      Izbriši
    6. Boro opet si nesto sanjao .

      Izbriši
  16. Zar je moguce da se treba objasnjavati cija je odgovornost najveca u bolnici? Kao i u svakom preduzecu, direktor je odgovoran za sve i svakoga pod krovom preduzeca. Zasto Andrija ne radi svoj posao kao dirketor najbolje on sam zna, zasto na taj nacin vec po ko zna koji put dovodi u opasnost zivote mnogih ljudi i pacijenata odavno, a sad i zaposlenih, nejasno svakom postenom covjeku.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ma koji posao najlakše je raditi pošteno i odgovorno, jer onda nemate problem prijaviti ni sopstvenu grešku, a kamoli drugih. Elem kad se zapetljate u korupciju, laži i razne negativne pojave vazda nešto morate kriti - jer strahujete da i najmanja sitnica može dovesti do otkrivanja ozbiljnih stvari, pa i do odgovornosti. RADI ČASNO I ODGOVORNO, PA MIRNO SPAVAJ SNOM PRAVEDNIKA - uvijek govorim, no slabo me drugi čuju.

      Izbriši
    2. On je došao u level kad otvoreno traži od pacijenata. To je tzv predzatvorski level.
      GEME OVER

      Izbriši
  17. Pa Bolnica se pravi odmah pored,tender je spreman,samo se čeka da Vlada odobri,posto im je prioritet na Jahorini nesto.I nemojte pljuvari doktore,ipak su to ljekari koji zivote spasavaju,a to sto korupcija vlada to nikad nece nestati.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ili sto bi rekla Zora Vidovic para ima samo nisu na racunu.

      Izbriši
  18. Andrija, ne sij trnje, mozda jednog dana budes hodao bos.

    OdgovoriIzbriši
  19. Za losu bolnicu u Prijedoru je kriv Milorad Dodik jer drzava treba da ulaze u zdravstvo i tacka. Drugo sto ti buzdovanu ne pises o dugom i novim dokazima vec se vatijo bolnice

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Tako je.Odlican komentar.

      Izbriši
    2. VD PREDSJEDNIKA RS je kriv za mnoge stvari, pa i za našu bolnicu.
      Najviše mu zamjeram što je Popišao tužilaštvo RS, pa sad Mitrović može da LADIČARI, no i tome će ubrzo kraj.

      Izbriši
    3. Zasto je kriv Milorad Dodik, sve je to do direktora. Pogledajte Djajica i UKC kako su ljudi ulozili i sredili

      Izbriši
    4. Ovaj "buzdovan" od starta objavljuje da su Dugi i Miljatovic u kriminalnoj sprezi mnogo duže od oficijelnih navoda, a šta sam dokazivao preko otmice Jasmina iz N. Grada. Eto Europol dostavio nove dokaze onoga šta sam već dokazao, pa opet ja kriv. Da bog sačuva

      Izbriši
    5. Samo Bog je sudija.

      Izbriši
    6. Za bolnice su krivi oni sto imaju vile i apartmane po Evropi i cija djeca voze auta od 250 000 KM.I sto idu na ljecenje u Izrael i Njemacku pa ih zabole za zdravstvo.

      Izbriši
    7. Ko je ucestvovao u otmici Jasmina iz NG osim Miljatovica?

      Izbriši
    8. A Mitrovic? Koka je njegova uloga tim zahvatima? , jer bez njega ne moze.

      Izbriši
    9. Srđan Mićić, Pavle Stević, Miladin Maksimović, Nedeljko Rosić i Marko Spasojević, svi iz Bijeljine, pomogli su Miljatoviću u otmici Jasmina Selimagića. Razotkrio ih pokojni Bašić!

      Izbriši
    10. Mitrović je zataškao otmicu kako bi Miljatović dobio uslovni otpust - tokom kog je ubio Bašića-

      Izbriši
    11. stari dobri Mitrovic, Mitar, Ladicar, mega kriminalac, kako je kome lakse. ne moze ni jedan kriminal proci mimo njega u prijedoru, u svemu on mora da ucestvuje. svestran kriminalac, reklo bi se.

      Izbriši
    12. Sto bi se reklo,radi coek za drzavu.

      Izbriši
    13. Re zašto je kriv Dodik.,
      Đajić je veći lopov (pametniji) od Dodika.
      Sjećate li se da je VD PREDSJEDNIK REPUBLIKE SRPSKE DODIK poslije parlamentarnih izbora rekao da niko neće moći obavljati dvije funkcije?
      Prvi se usprotivio Đajić.
      On je predložio dodiku, da bi zataškao aferu "ikona" da objavi da ima coronu.
      Za to ga ucjenjuje Đajić i radi što mu je volja.

      Izbriši
    14. Đaja je gospodin za sve na političkoj sceni, živi na max, hoda po feštama, svi ga obožavaju ali mu niko ne može osporiti da gore nije sredio, stvarno je divota vidjeti onaj ukc i šta sve posjeduju. Svaka mu cast

      Izbriši
  20. Kriv je burle zato sto on odredjuje tokove novca,grade BL a zabole ih za PD.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I crnogorca zaboli za PD.

      Izbriši
    2. Sta cen bolnice, kad doktora nemamo. Prosao sam i ja svasta, vidio mnogo sta sto ne treba. Samo mi je jasno da smo otisli na put bez povratka...

      Izbriši
  21. Dok neko sa pistoljem ne uleti u bolnicu nece se tome dtati u kraj ' a pitanje i tada.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. i tad ce stradati neko ko nije odgovoran za sveopsti haos u bolnici.

      Izbriši
    2. Banja Luka se gradi za neznalice koje daju silne pare za stanove u njoj a pametniji i bliži "bogu" Dodiku se sele u Laktaše jer se i tamo počelo dosta graditi a nije nabudženo kao Banja Luka.

      Izbriši
  22. i sta sad? pojeo vuk magarca! ili vidimo se u slijedecoj havariji! kod nas je parola bolje lijeciti nego sprijeciti! i kad neko strada onda ce se naci strucnjaci da kazu trebalo je to prije rijesiti, bilo je pokazatelja. ma fuj.

    OdgovoriIzbriši
  23. Boro samo zovi za Proteste ispred OJT

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Mirni protesti samo treba ponjeti glogov kolac.

      Izbriši
    2. Izgleda da ću prvo pred Osnovni sud zbog neviđene bruke da trebam 10 dana u zatvor kao ŽRTVA krivičnog djela.

      Izbriši
  24. Samo janjicare zvati da ponesu kolje za tu bandu, oni bi to po kratkom postupku iznabadali na kolje, sta ti kazes Boro ?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Budem li uzimao pravdu u svoje ruke pojedincima ću polomiri i kosti i zglobove na udovima da ih nikad niko neće "pokrpiti". Pa neka decenijama leže u posteljama i razmišljaju štoim je trebalo da rade ono šta su radili. Ili nešto na tom fonu, ali poenta je da neko pati, a nikako da umre ili da nema svijesti za katarzu. Radije bih da pate u zatvorima kako zaslužuju, ali pošto oni određuju ko će u zatvor - onda moramo razmišljati o "kućnom pritvoru".

      Izbriši
    2. Znaci akindzije ili janjicari ?

      Izbriši
    3. Boro, ovdje u RS davno je sazrijelo za Hadžijin zakon. Protesti su šuplja priča.

      Izbriši
  25. Koja obnova i renoviranje bolnice?. Ne zanosite se, sad ce i plate da kasne. A i ne treba vam bolnica nova. Niste znali da cuvate ovu zasto bi i imali bolju? Da je bi je unistite? Ni plata uskoro nece niti, ni penzija. Tako da idemo dalje sto visi neka i otpada. Ko ima para ice u UKC, ko nema dosta mu PD.

    OdgovoriIzbriši
  26. Eno Jurišić dobio otkaz😂😂😂

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jel dosad radio?Nije to nikakva kazna ako ne mora ici na robiju i vratiti sve plate i da mu se ukine stazh.

      Izbriši
  27. Jesi negdje nasao to na portalu da je dobio otkaz ili ? Sad ga treba u corku

    OdgovoriIzbriši
  28. Ajde Boro opleti po Jurisicu, Dugom, Miljatovicu jednim kvalitetnim tekstom

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Koliko se ja sjecam Boro je sve vec pisao, davno, sto tek sad portali objavljuju. Kasne za Borom sto je i logicno. Amateri.

      Izbriši
  29. Sad cekam kad ce se objelodaniti Mitrovo sky ime, nemoguce je da je to njega masilo.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Krim-vegeta krajine. U svemu je.

      Izbriši
    2. Ma platio je on svoje,zovno sve ove iz ladice da pomognu i cao.

      Izbriši
    3. Kod koga je najskuplja magla?
      Sovilja ili Vukotića ili MITROVIĆA.
      Jadni "hirurg" na škrge diše. Kraj je blizu.

      Izbriši
    4. "Hirurg" uz blagoslov Vukotića i Čoprke ne dolazi na posao u bolnicu. Nedostatak budžeta namiruje radom kao doktor opšte prakse, što stvarno i jeste, u Kozarcu. To mu je sredio efendija jer ima reference pacijenata sa tog lokaliteta (HH).

      Izbriši
    5. Što je tu sporno, "hirurg"
      navikao na dvije plate, a tu i izdaci za Mitrovića, Vukotića, Čoprku...

      Izbriši

Objavi komentar

POPULARNI TEKSTOVI

DJEČAK UBIJAO OČEVOM RUKOM: Zastrašujuće posljedice odgojnih metoda ludog doktora

Prebijanje u odbrani Dodikove časti

KAD SLUŽBE ZARATE: Otkrivam misteriju pištolja zbog kog je ubijen načelnik Bašić

Je li se Šmit utopio poput Gordane ili Davida? (FOTO)

NOVI SKANDAL SUDA BIH: Vanji Vukoviću sud odobrio posjetu pritvoreniku Daliboru Railiću