Medijski "bombaši" opasniji od djece!

Pored "prijetećih" objava djece nadležni organi trebali bi istraživati i tabloidne "bombe" plasirane samo zbog zarada od reklama, odnosno medijske odgovornosti za širenje i dubljenje narušenog stanja opšte sigurnosti.  

borislav radovanovic blog

Po naslovima medijskih lešinara, poput ovih sa podnaslovne fotografije, danas u Prijedoru vjerovatno zamišljate scene kakve ste vidjeli oko škole na Vračaru nakon zastrašujućeg stradanja učenika i zaposlenika. Takva percepcija nestaje čim otvorite sadržaj ispod bombastičnog naslova i vidite bukvalno kopiranje teksta koji ste već proičitali na datu temu - kod medija koji su naprosto prenijeli dostupne informacije. 

Ulaskom na takve sadržaje lešinarskim portalima podigli ste zaradu od reklama, šta se bombastičnim naslovima jedino željelo postići, a nikako doznali kakve smislene informacije. Najmanje da je učenik prve godine prijedorske Ugostiteljko-ekonomske škole, klinac od 15 godina, neuzvraćenoj simpatiji rekao da je "PRVA NA SPISKU" nečega šta je puka posljedica produkovanog haosa. 

Uslijedila je odgovorna i profesionalna reakcija sa strane profesora i policije, zajedno sa roditeljima i stručnim licima kako to propisuje Zakon o zaštiti i postupanju sa djecom i maloljetnicima u krivičnom postupku, a čije odredbe se primjenjuju i na prekršajnu materiju pošto je u pitanju lex specialis koji nadjačava opšte zakone. 

Znači, svi akteri današnjih dešavanja u prijedorskoj školi rutinski izvršavaju profesionalne obaveze, a kod djece i nastavnog osoblja nije bilo nikakve "DRAME" ili šta se već lažno podastire javnosti. Moja kćerka pohađa tu školu i bila je prisutna tokom dešavanja, pa imam informacije "iz prve ruke". Uz to moj prvenac je završio istu školu tako da smo godinama upućeni jedni na druge i to - NA OBOSTRANO ZADOVOLJSTVO.

U pitanju je obrazovna ustanova kakva organizacijom i kvalitetom djelatnosti, posebice u domenu smjera poslovno-pravnih tahničara koji su moja djeca odabrala, zavrjeđuje povjerenje i uvažavanje. Kao bivši profesionalac znam i kako policija sarađuje sa školama povodom preveniranja opasnosti karakterističnih za pojedine uzraste, tako da zaista nema utemeljenja za strahove. 

Mogao bih nabrajati desetine raznih situacija kada se blagovremeno saznalo za prisustvo eksplozivnih naprava (čak i jedna eksplozija), oružja i opasnih predmeta, pa sve do raznih oblika vršnjačkog nasilja, kakvo je blagovremeno otkrivano i opasnosti su uspješno prevenirane ili suzbijane. Normalno, mislim na sve prijedorske škole i decenije unazad, a mahom su u pitanju sporadična dešavanja. Bez želje da priču širim na danas irelevantne stvari poentiram na postojanju referentnog iskustva kod svih aktera oficijelnog djelovanja. 

Nemojmo miješati "babe i žabe", pa sad automatizmom povezivati različite probleme unutar organa i institucija sa potencijalom nadležnih za savladavanje aktuelne situacije, a posebice u mom Prijedoru gdje poznajem prilike i problematiku. Nema prostora za zabrinutost, a da postoji iole realna opasnost prvi bih reagovao. Ponavljam i moja djeca su u pitanju.

Možebitno na današnji "problem" u Prijedoru ne bih reagovao, baš kao i kod teksta DJEČAK UBIJAO OČEVOM RUKOM: Zastrašujuće posljedice odgojnih metoda ludog doktora, da nije tendencionalnog i u mnogome nebuloznog "informisanja" javnosti. Kao profesionalac znam da djeca zbog "keca iz istorije" ne čine onakva ispoljavanja duševne poremećenosti, odnosno danas vidimo jesam li utemeljeno pretpostavio šta će pokazati dalja istraga stradanja djece na Vračaru.

Sa druge strane ne želim da javnost pogrešno shvati moj posljednji tekst LEX KECMANOVIĆ: Specijalni zakon osigurava pravdu za nevine žrtve i štiti od novih zločina i prijedlog oštrijeg sankcionisanja počinilaca zločina motivisanih onima u Beogradu i Mladenovcu. Naprosto moramo razlikovati teška krivična djela od raznih dječijih interpretacija haosa kom svjedoče, a posebno oko političkih, medijskih i inih zloupotreba koje pominjem u tekstovima na ovu temu. Pobogu, u Salemu su vješali žene pod suludim optužbama da su vještice, ali NISU DJECU!

Iz bukvalno iste vizure moram se osvrnuti na saopštenje MUP-a Republike Srpske o Youtube objavi drugog maloljetnika i navoda "Banja Luko očekuj masakr". Postupajući tužilac jeste ovu objavu okvalifikovao kao krivično djelo "Ugrožavanje sigurnosti", no to je tek radi zadovoljenja zakonske forme, a nikako u funkciji pokretanja krivičnog postupka i kakvog sankcionisanja.

Bitno je da nadležni organi blagovremeno reaguju i otklone opasnosti dok se ovaj haos ne stiša, a posebice jer tek nakon temeljitih provjera možete razlučiti stvarna krivična djela od dječijih nestašluka ili nerazumjevanja dešavanja. Sa te strane mislim da bi bilo primjereno pozabaviti se i postupcima "odraslih" u širenju i dubljenju krize. Primarno kada bombastičnim naslovima šire paniku, a jedino ih zanima zarada od reklama. Poput ovih sa podnaslovne fotografije i sličnih. 



Primjedbe

  1. Sjajno napisan tekst Boro! Ali kreni najprije od sebe.... Koliko si puta ti "postavio" bombastičan naslov, kao neki novinar (a dobro znaš da to nisi, niti si školovan za to, niti državi plaćaš obaveze, niti si pod kontrolom nekog regulatornog tijela) u samom naslovu "okriviš" još uvijek nevine ljude koji ni osumnjičeni nisu postali i onda kako ti kažeš "mantraš" u komentarima i "dižeš" čitanost bloga, pa dovedeš u poziciju i objektivnog čovjeka poput mene da počnem vjerovati tvojim pisanijama. I onda te ja upitam za koliko para si "kupio" fakultet i onda ti eksplodiraš i kreneš brisati komentare.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Poprilično roditelja pozivalo je telefonom djecu i pitalo šta se dešava, a uznemireni ovakvim naslovima objavljenim odmah po intervenciji policije. Cilj mi je bio umiriti ljude oko ovog i nekih drugih sličnih dešavanja za koja znam, ali nema tu ničeg do dječijih nestašluka. Posebice jer poznajem problematiku i znam koliko mi ljudi vjeruju.

      Ti što ih ja "bombastično" prozivam imaju moćne funkcije, silna obezbjeđenja i to zloupotrebljavaju da bi pljačkali ili obespravljivali ovaj narod. Čak narodnim parama botove poput tebe plaćaju da pišeš ovakve komentare ispod objava svih koji se usuđuju kritikovati ovakvu pokvarenu i kriminalizovanu vlast. I da ljude ubjeđuješ u svoje laži.

      Na koliko komentara sam objasnio gdje i kako sam završio fakultet, kako se najmanja sitnica može provjeriti, a nikad ništa na tom planu nisam obrisao. Odlično znaš kakve laži iznosiš, no računaš da će hiljadu puta ponovljena laž postati istina. Elem, kakve veze ima moje obrazovanje kad me građani ne plaćaju, niti društvo koštam jednu je*enu marku? Ne problematizuješ lažne diplome stotina i hiljada onih na važnim funkcijama, odreda okorjelih kriminalaca, a lafo te zanima moja. Normalno kad te bitange sa lažnim diplomama plaćaju za takve rabote.

      Šta bih ja to trebao plaćati državi, koje regulatorno tijelo me treba "kontrolisati" i kome da predam diplome na uvid da mi "dozvoli" ovakvo javno djelovanje? Valjda onima koje prozivam i koje pogađa moje pisanje? Koji takve plaćaju da potežu slična pitanja? Preko devet godina imam ovaj i druge blogove i bitange nisu našli načina da me "ugase". Niti ih se bojim, niti me mogu kupiti, niti slomiti besramnom torturom, pa preko botova pokušavaju ovakvim "dejstvima" umanjiti štete. Na šta spade onolika sila od režima? Jadno.

      Izbriši
    2. Ajde Boriša, malo se šalim, moram malo da te i isprovociram, ne samo da te hvalim. Kad te pohvalim ti napišeš "hvala", a ovako "opleteš" i izađe zanimljiv komentar.

      Izbriši
    3. Pohvalio sam koga treba pohvaliti i to u domenu onoga šta zanima roditelje i druge zabrinute ljude. Nemam vremena, a inače bih se mnogo ozbiljnije pozabavio štetnim uticajima medija na aktuelna dešavanja. Ja bih sad mogao objaviti desetine situacija kada smo reagovali po prijedorskim školama i kakve opasnosti smo otklanjati, pa da tekst bude neuporedivo čitaniji, ali takve stvari se naprosto ne rade i sad bi bile kontraproduktivne. Nemam potrebu preuveličavati probleme kad znam one realne, ali i kapacitiranost škola i policije za takva dešavanja. Bio sam na putu i u obavezama, a inače bih opleo Vučićevo i Marićevo "ćirilisanje" kako su zaslužili, ali bavićemo se ovom temom i dalje pa ima vremena.

      Izbriši
    4. Ti si među najgorim medijskim bombašima, spustio se ovde a pogotovu u komentarima na najniži nivo u svrhu odbrane režima, čiji si protivnik koliko je i Nešić bio

      Izbriši
  2. Opa, Boro naučio frazu na latinskom pa je ponavlja u svakom tekstu, samo je ne zna napisait pravilno, piše se lex specialis, nema j stručnjaku

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. A jesi mu našao grešku, a ti ne znaš staviti tačku na kraj rečenice. Pravopisna greška par excellence.

      Izbriši
    2. Hvala na ispravnoj sugestiji pošto mi se slovo "j" omaklo gdje mu mjesto nije iako pazim na takve stvari. No, mnogo draže mi je što ste ČITALI sadržaj, pa tako i zapazili grešku.

      Izbriši
  3. Vidis da je strucnjak kad je vidio visak slova j

    OdgovoriIzbriši
  4. Какви ниски стартови режимских ботова на господина Борислава, баш јадно. Пази молим те колики безобзирни и безобразни тенкре мораш бити да на овакве теме налазиш правописне грешке? Омакло се човјеку, баш као ште се и твом тати омакло кад те правио будалетино једна. Боро свака част, само појачај темпо. Убо си у суштину на коју сам лично ја скренуо пажљу у коментару на први текст безано за ове трагедије у Србији говорећи да је режим Александра Вучића најодговорнији за овакво хаотично стање у братској нам Србији. Наркоман и отац убице Жељко Митровић, као и педофил и перверзњак квази новинар Марић који бране пропагандом режим Александра Вучића у замјену за анексију кривичних дјела убиства несрећне дјевојке коју је убио син власника Пинк и телевизије. А НеМарић је једна обична режимска уш која за новац објављује све о свшата и немари за последице по друштво. То су двије највеће гњиде у Србији и народ им треба јм. Ето ботови распали, тражите ми оравописне, има их попто типкам коментар са мобилног. Дебили ретардирани

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Izgleda da je pojedinima "problem" što sam dobro procjenio da su pojedini mediji naduvali jedan benigni dječiji nestašluk. NIKAKVOG SPISKA NEMA KOD OVOG DJEČAKA, NITI MA ČEGA OPASNOG, NEGO JE SAMO POKUŠAO PRIVUĆI PAŽNJU SIMPATIJE. To se danas nesporno zna, pa sad neka svako ko je bombastičnim navodima uznemirio porodice djece i stanovništvo Prijedora objasni sa kojim motivima je činio takve stvari.

      Izbriši
    2. "Gospodin" Boro je najvatreniji režimski bot, to koliko on hvali doktora crtu to on ni sam sebe ne hvali toliko, a i Burlu

      Izbriši
    3. Ko ne bi hvalio tipa sto razvlaci kad mu dodjes u goste.

      Izbriši
  5. Samo gluposti pišete.Režim je takav kakav jeste,davno su ovog dotičnog protjerali.Samo nije mi jasno zbog čega je izbačen?Toliko kvalitetni Policajaca,posteni Doktora,obrazovanih ljudi u svim segmentima jedne Republike koji rade posteno,samo se on nasao"manga"pa njega izbacili iz čista mira.Koliko je bio uz Stanivukovica i Dragicevica i sad ih nema gorih.Dok je radio u Mup-u bio partner Mikanu i onom pedercini Avramov,pili kafu 10 puta dnevno a sad laje protiv njih.A nece da piše kako su mu Sula i Popovic nabacivali maloljetnice.Je li Blogeru pokvareni,secas li se toga Pedofilcino jedna.I ti sad pljuješ po Mup-u

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Kako to da nema nikog ko bi posvjedočio da sam ikad popio kafu sa Mikanom, Šulom, Avramovom ili koga već navodite? Normalno kad pišete laži. U Prijedoru, pa unutar organa gonjenja i čak političkih struktura opšte je poznato da sam sa tima što ih navodite u neprekidnom sukobu evo 16 godina, a prije toga bili smo na suprotnim stranama.

      Sad sam pedofil, nakon što sam bio "ubica u pokušaju", luđak, izdajnik, plaćenik... Ja sam manijak koji je razotkrio fingirana ubistva djevojaka i procesuirao počinioce, a "normalne" su moje kolege koje su ubistva lažno prijavljivala kao zadesne smrti. Kad bi uopšte znali za ta dešavanja da ih nisam objelodanio? No, nisam objelodanio ni približno zataškanih zločina za koje sam svjedočio ili dostavljao službenu dokumentaciju vrhu polivije6,tužilaštvu,pa sve do političkog vrha. Kada sam ispucao sve formalne mogućnosti počeo sam javno pisati o zločinaštvu.

      Vrlo brzo planiram određene proteste, stati ispred pojedinih institucija i potegnuti putanja odgovornosti. Ja znam šta imam saopštiti javno, a vi to što znate dostavite policiji i tužilaštvu, pa da iskoriste ako mogu. Ili dostavite medijima, političarima ili kome vam drago. Ako je tako kako tvrdite grijeh je da šira javnost ne dozna, mnogo veća od ovog bloga.

      Izbriši
    2. Ljudi Boro jeste isto na brzinu završio taj Turbo fakultet, ali ovo za maloljetnice i drugo, pa to da ima bilo kakve veze, ne da bi ga ovi lopovi obrađivali već bi ga na robiju poslali davnih dana. MIKANI, ŠULE, AVRAMI, Stojanović I vole pare, vole cure, vole alkohol, vole sve sto vole mladi i Boro im je uvijek smetao, jer Boro nije iz te priče. A oni su uvijek mislili da su dominantni Ji od Bore, da su urbaniji i tako dalje, a nisu, oni su bas dno, seljaci, još kad popiju i ponese ih alkohol, ljudi misle da je sve do Banja Luke njihovo. A Boro nije takav, Boro je neko ko je uvijek tragao za pravdom, idealima... Jedino što je i Boro taj faks zbombao na Turbo način, ali ajde voli Boro pisati, nije jedini koji je tako kupio faks.

      Izbriši
    3. Ljudi moji, ako je pet godina studiranja nešto "na brzaka" onda me znam šta bih rekao. VŠUP sam napustio na drugoj godini i samo sam položene predmete prenio na Fakultete bezbjednosti. Jedino sam bio oslobođen polaganja tih predmeta, ali zbog različitih programa nisam imao uslov za upis na drugu godinu, nego sam krenuo od prve. Znači, prva, druga, treća, četvrta i master peta godina - sve na istom fakultetu koji se nalazi u Banjaluci i može se sve provjeriti do nivoa kolokvija ili seminarskih radova, a kamoli položenih ispita. Imao sam mogućnost uštediti i godine i novac, ali nisam htio zbog neke sitne i vrlo česte muljaže rizikovati toliki trud i bilo kakvo problematizovanje diploma. Ponogu nisam Seka Izetbegović ili poput vas koji misle da baš niko ne studira radi sticanja znanja i kompetencija. Zaista mi nema druge do obkaviti sva tri indeksa, pa da lijepo vidite kada sam, gdje i kod koga polagao koji ispit. Onda ću vas sve skupa zamoliti da isto tražite od onih koje plaćate da vrše funkcije.

      Izbriši
    4. Ok, sve si u pravu, voliš ti i učiti, vrijedan si, voliš raditi, voliš istraživati, voliš se baviti i naukom, sve je to tačno. Ali što bez potrebe davati "kretenima" koji su najviše obesmislili društvo i kroz privatne fakultete omogućili da npr Vrhovac postane direktor Itd, davati14000 KM, kad već možeš isto to uraditi na državnim za 1400. Pusti priču, kupovina knjiga. Knjige za 30 ispita nove koštaju još 1000 KM, a ne moraš ni kupiti nove, nabaviš polovne, pozajmiš od kolege.... Znači, ipak su privatni fakulteti biznis na kom tezgare tazgaroši i zarađuju pare. Kaze završio poslovnu ekonomiju na Šarvardu u Šargovcu kod Voćara. I to Univerzitet, u Ljusini Univerzitet, a i ovi po BL sve to isto. I opet ću, takvi kao ti su manjina, takvi koji čitaju, uče, koji se na kraju krajeva i svađaju na blogu, brane to svoje, pokušavaju opravdati te postupke, a većina su oni koji daju keš i samo čekaju diplomu i kasnije daju keš za posao i to tako ide u krug. Ma državnom bar mora više zagrijati dupe, mora od profesora do profesora nuditi mito, nije mu sistemski omogućeno da završi bez muke. Pa naleti na prepreku, vidi teško, ne može i bježi na privatni i takav hoće sutra da vodi državu, dade sve da postane rukovodioca, a nije mogao položiti jedan ispit na drugoj godini državnog fakulteta.

      Izbriši
    5. I nemoj Boro braniti nešto što znaš da nije tako, priznaj istinu. Ili uzmi i upiši npr. Pravni fakultet i završi ga, ti njega sigurno možeš završiti.

      Izbriši
    6. Objašnjavao sam razliku između kategorija visoka škola i fakultet, pa kad naučite to "gradivo" možemo ići dalje

      Izbriši
    7. Tacno Boro nije fakultet visa skola utrasnjih poslova isto sto i fakultet.Na njihovim diplomama pise visa skola nema nigde fakulteta i nisu nigde priznate nego u MUP.Takavi je 90 posto u policiji smjesno.

      Izbriši
    8. Onaj ko umije informacije koje posjeduje posloziti i izanalizirati kao sto to Borislav zna ni ne treba mu fakultet. Gospod nam daje ili ne daje odredjene talente, a diplomom se tako nesto moze samo malo ozvaniciti. Prema tome, mnogo ste dosadni vi koji drvite o Borinoj diplomi. Sto uopste pratite sta on pise? Zasto pratiti pisanje nepisnenog i glupog covjeka? Vi sami o sebi sve ste rekli sa takvim idiotskim insistiranjem na njegovoj duplomi. A ti Boro brate pocni da ignorises te botove i ne objasnjavaj budalama ko si i sta si 💞

      Izbriši
  6. Cuo sam jednu informaciju danas od tipa iz Subotice.A radi se o tome da ja Vucica napravio siptar jer mu se majka kurvala i kazu kad mu pogledas oca i brata upste ne lice.Informacija pomalo curi ali kazu dace to doci navidjelo ovih dana.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ti ko kakva alapacha,cuj cuo od tipa iz Subotice,de smiri se,zaglavices na psihijatriji .

      Izbriši
    2. To su već deceniju-dvije stari spinovi . Poznat sam kao kritičar Vučića, ali jedno je kritika njegovih stavova ili odluka, a drugo je bavljenje nečijim porodicama na takav način. Eto vidite naslove sa gornje fotografije, a danas znamo da nije bilo nikakvog spiska, niti ičeg šta su pojedini mediji izmišljali.

      Izbriši
    3. Njega da je napravio siptar bio bi navijac PFC.

      Izbriši
  7. Nemojte pisati gluposti,tako nisko se spustati,prvo pogledajte sebe pa pričajte o drugim.Kakve to veze ima ko je kome brat.Čovjek je na vlasti i opstaje,ljudi svakakve smicalice rade i prave.Istina je da ne valjaju političari,niti jedan od Picoustog Vučica,do burlavog Mile,ali moze im se,i ne vrijedi pisati te ponizavajuce stvari,ipak su oni Presjednici ovih nasih Lijepih Republika.A malo me zanima ovaj komentar iznad u vezi Blogera i maloletnica,i ja sam čuo za tu aferu prije???Boro otvori se?Lp

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Niste to mogli ČUTI nego ste pročitali na ovom blogu i to od jednih te istih klošara zaštićenih anonimnošću i mojom voljom da ne brišem gluposti. Ili laži onih koje prozivam u svojim tekstovima. Neka piše ko šta hoće, neka vjeruje svako u šta mu drago, a ja ne reagujem jer nemam ničeg šta bi mi remetilo miran san. Za razliku od drugih.

      Izbriši
    2. Juče dramatično saopštavaju drama u školi, nađen spisak, polivija6na nogama, a danas vidimo da su sve teške izmišljotine. Tako to biva sa rekla-kazala mantrama

      Izbriši
    3. Za B.M:
      Ajd nam ti napisi nesto o tvojim sklonostima ka maloljetnicama ... ocito ih imas kad te ta tema žulja. Idiote!!!
      Onaj ko zna za neciju sklonost ka maloljetnicima da je covjek otisao bi i licno mu presudio, po cijenu dozivotne robije ili smrtne kazne.

      Izbriši
  8. Jedno pitanje za sve a prvenstveno Boru, vidim cesto bas na ovom Blogu da se Vucic pljuje, pa dobro ajmo pitati ovo, sta je napravio Boris Tadic i Djilas i Jeremic u eri svoje vladavine a sta Vucic mislim direktno na izgradnju Srbije da kradu kradu svi i krasce ko god dodje i drugo pitanje ajde sklonimo Vucica i koga bi vi Boro tu postavili da vodi Srbiju ko je po vvama mozda dobar, Ćuta pijani u lacama dzeparicama, ili Djilas ili vuk jeremic ?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Boro bi postavio Dodika, to mu je gazda

      Izbriši
    2. Ђилас је друго лице једне кованице. Тадић да је био добар не би га побиједио тома гробар који данас ужива државну плату у некој измишљеној институцији за сарадњу са "жутим људима" тј Кинезима, како их је он сам назвао, плус у нелегално изграђеним објектима на обалама Саве. Сви су они смијењени легално на изборима јер нису ваљали народу, а СНС је добио гласове на конто друге предизборне приче. Слично као и Додик и Станивуковић. Зато су они сви за мене лично издајници свога народа и продане душе.
      Бирислае замолио сам те да оставиш емаил на који могу да ти се јавим у циљу помоћи у ИТ и видео продукцији, на који си ти прво одушевљено одреаговао, а затим пар наредних истих коментара игнорисао. Нећу ти се више нудити за помоћ, нећу те контактирати путем друштвених мрежа, и не желим да дођем до погрешног закључка. Све најбозе и подршка у даљем раду. Поздрав

      Izbriši
    3. Re Anonimno
      Jedno pitanje za sve a prvenstveno Boru, .....

      Cijenjeni Borislav je kroz nekoliko svojih odgovora na moje komentare pohvalio rad i zalaganje A. Vučića, njegov doprinos razvoju Srbije, dugogodišnjem uspješnom, "hodanju po žici" u kontekstu vanjske politike (Sirija, Ukrajina, sankcije Rusiji, isporučivanje svojih državljana Hagu, Kovidu, saradnji sa Kinezima i sl.). A, zatim, krene u napade na njega (Jovanjica, Krušik, izvlačenje para iz Srpske, odbrana Stefanovića i dr.), iznenađujuće ,vjerujući, pisanijama pojedinim režimskim medijima u Srbiji. A, zna dobro pametni Borislav da A. Vučić ima veliku podršku naroda U Srbiji koja je potvrđena na izborima.
      Porediti A. Vučića i M. Dodika u bilo kojim mjerilima (od tjelesne težine do pameti) je nerealno i glupo. Prvi je skrojen za Lidera a drugi za Mešetara i Ulizicu.
      Svakome je jasno da iza svakog političara stoje tajkuni, mediji i ulizice. Pa, tako i i za Vučića. Stvar je u tome koliko ih političar kontroliše i da zna gdje su crvene linije.
      Dakle, pridružujem se pitanju Anonimnog upućenog Bori: Ko je, cijenjenji Borislave, danas, u Srbiji, kvalitetna alternativa Aleksandru, koji ima kompletnu infrastrukturu u zemlji i vani da može sačuvati i voditi Srbiju naprijed u vremenima bahatosti, snage mišića Velikih, nestanka velikih država i tumbanja svega i svačega na zemaljskoj kugli?

      Lp

      Izbriši
    4. radovanovic.borislav70@gmail.com je mejl koji najviše koristim i postavljen je na mojim kanalima. Možda se oko kontakta nismo razumjeli, ali za vas i sve druge ovaj mejl dominantno koristim. Hvala na javljanju i pomoći.

      Izbriši
    5. Vezano za stav oko političara imam identično mišljenje. Da valjaju kao ljudi ne bi bili političari, a kad vlast osvoje sa uvjerljivom razlikom kao u slučaju Vučića to se naprosto mora uvažavati.

      Izbriši
    6. ODGOVOR:

      Pazite, ne bavim se ljudima kao takvima, nego njihovim djelima i nedjelima. Elementrni postulat konstruktivne kritike. Tako sam na prva pominjanja projekta Južni tok brojnim tekstovima objašnjavao problematiku i vrijednost istog. U kontekstu Koridora 10 i 11, te drugih mega projekata koje je Vučić intenzivirao. Kasnije posebno oko Balkanskog toka kao krila Turskog toka. Pohvalio sam Vučićevu ličnu hrabrost jer zbog identičnih geoprojekata je izbio Veliki rat i zatrta je loza Obrenovića, odnosno slijedio je interese svog i drugih balkanskih naroda, a nesporno se zamjerio centrima moći zapada.

      Imate još mnoštvo tekstova gdje sam pohvalio ili objašnjavao složenost Vučićevih odluka i poteza, ali i kritika. Prije pet godina ukazivao sam da se treba povući iz briselskih pregovora, a on je srljao dalje i jednu za drugom instituciju Srbije prepuštao Kosovarima. Na tom planu uvijek sam isticao da mora mnogo radikalnije nastupati, a ne smije pomenuti kako Srbija neće ratovati. Elementarni postulat jeste da ako se nešto ne može rješiti pregovorima ZAPRIJETITE RATNOM OPCIJOM, odnosno drugoj strani nikad ne kazujete koje su krajnje granice vaše spremnosti da branite svoje. Isto tako mnogo sam tekstova posvetio njegovim mešetarenjima sa drogom i narko mafijom, pa do toga čime ga zapadnjaci ucjenjuju oko KiM-a.

      Davno sam preko tvitera uspostavio kontakt sa njegovom prvom suprugom i u jednom širem krugu dosta smo se šalili ili razmjenjivali mišljenja. Bilo mi je mnogo žao kada je umrla. Nikad jednom riječju nisam pominjao Vučićevu porodicu, pa sam u konačnici odustao od teksta sjećanja na ovu divnu ženu i vrhunskog novinara. Čisto slijedeći nekakve svoje principe.

      Izbriši
    7. Vezano za spominjanje broja glasova kojima je neko dobio izbore ... molim lijepo, imali smo primjer Amerike. Servere, laziranje itd... Da li iko normalan danas moze izjaviti da je neko na izborima dobio glasove gradjana? Licno mislim da ta cinjenica vise ne moze alibi ni jednom politicaru za njegove postupke. Dodje Lazni Šmit i uvede pravila noc uoci izbora, zatvori oci na brojne prijave o kradji glasova i mi sad treba da vjerujemo da ovi sto su na vlasti imaju podrsku gradjana. Ma ajte, molim vas...

      Izbriši
    8. RE:"...Pazite, ne bavim se ljudima kao takvima, nego njihovim djelima i nedjelima...." Veliki sam kritičar (češće,nepovoljni) tvog "pisanija" ali ovo što si naveo mogu potpisati i potpuno se složiti sa navedenim.Jedino bih dodao da si trebao navesti (mislim da si ranije navodio) riječi našeg (nadam se,budućeg svetitelja) Patrijarha Pavla da se KiM proglasi zvanično okupiranim teritorijom.Eh,zato je Vučić jedno veliko govno i jedan od većih izdajnika u srpskoj istoriji.Raspakovao je i Ustav RS koji je Koštunica uvezao tako da KiM nikada nisu mogli odvojiti.Sada mogu.A i ovaj "Kutuzov" što ga hvali na sva usta,možda je iz one priče gdje se ljudi u ustanovama poput "Laze Lazarević"(BG) predstavljaju kao Napoleoni,Cezari...a zašto da ne i Kutuzov.

      Izbriši
    9. Re B. Radovanović ... ZAPRIJETITE RATNOM OPCIJOM

      Da li, zaista, Boro mislite da je Vučić u aprilu 2013. godine (potpisivanje Briselskog sporazuma), dakle, prije 10 godina, mogao radikalnije nastupiti i zaprijetiti Amerikancima ratnom opcijom, po pitanju Kosova? Pa, Srbija iz tog perioda je bila gotovo pred bankrotom, uništena , osiromašena, bez vojske i naoružanja. A, da ne spominjemo dešavanja u vezi Ukrajine, gdje su se Amerikanci, naveliko, pripremali za uništavanje Ukrajine i na pohod prema Rusiji. Na šta i na koga smo se mogli tada osloniti? Na Rusiju? Ponovo, doći u zabludu, kao kada je u pitanju bilo Kosovo? Pa, Rusi su se, kada su bili sa Jeljcinom, povlačili pred Amerikancima, kupovali vrijeme da osnaže svoju privredu, rublju, poprave odnose sa Turskom, ojačaju odnose sa Kinom, prireme za nastupajući rat sa Nato-om, a da neće jedna ubogaljena i svim i svačim uništena Srbija?
      Boro, ja svakako uvažavam Vaše mišljenje i komentare ali zar Vama Vučić ne izgleda kao tip političara koji javno priča jednu priču a u sesijama tajnih pregovora vodi drugačije razgovore i ima drugačiji stav? Zar nije logičnije i pametnije spominjati i prijetiti ratnom opcijom iza kulisa diplomatije, nego izlaziti u javnost i reći: "Ja ću Kosovo i Metohiju pod okrilje vratiti ratnom opcijom, oružjem i silom srpske vojske"!
      Možete samo zamisliti šta bi se tada dogodilo, ne sa Vučkom, već sa pozicijom Srbije u svijetu, u ekonomskom, političkom i svim drugim sferama života. Junačili smo se, druže, mnogo puta kroz istoriju, nosili zastave slobode, istine i pravde, i gdje smo završili? Tiho, nenametljivo i pametno graditi državu, ojačati vojsku, pratiti šta se događa u svijetu i čekati trenutak kada ćemo moći vratiti ono što je naše i što nam pripada. A, papir trpi sve. A, bez papira, kao mali i beznačajni u svijetu, možemo samo biti "poslastica "Velikih proždrljivaca"! Ne zaboravimo šta se događalo sa Arapskim proljećem, Sirijom, Afganistanom, sada Ukrajinom, Sudanom, ... .

      Izbriši
    10. Re Anonimno ... A i ovaj "Kutuzov" što ga hvali na ....

      Ti, Anonimni, da imaš bar gram pameti ne bi nekoga nazivao da je "jedno veliko govno i jedan od većih izdajnika u srpskoj istoriji"! Eto, ti si baš taj patriota koji treba da cijeni nečiji rad i vođenje države, ti si stručnjak za ustavno pravo, ti si "Rambo vojničina" koja će da ratuje sa Amerikancima i Nato-om i koji će svoj život žrtvovati, ako treba da ratuje sa marincima. Ti si najpametniji od svih onih koji su dali svoje povjerenje Vučiću na izborima, njegovoj plitici i vođenju države. Eto, ti pametnjakoviću bolje znaš kako se boriti za Kosovo, koje je uzgred budi rečeno otuđeno od Srbije kada "izdajnik Vučić" nije bio na čelu države, od naroda koji živi na Kosovu. Ako si tolika junačina, eno ti Dodik idi sa njim da hvataš britanske specijalce po Manjači, isprsi se ispred Nato vojnika koji dolaze da vježbaju i igraju se sa nama po Mahovljanima, Kozari, Brčkom i ko zna gdje još. Ali nisi ti taj frajer za teren i blato, već onaj koji sjedi ispred računara i udara po tastaturi, pisajući gluposti.
      I na kraju, izgleda da ti poprilično dobro poznaješ situaciju u ustanovi kao što je "Laza Lazarević" (Bg). Mora da si tamo bio poprilično često, iz nekog razloga, koji ne bi poželio nikom.
      A, smeta ti i pseudonim "Kutuzov"?
      Naravno, ja sam niko naspram gore navedene istorijske veličine ali naznačeni pseudonim treba takvima kao što si ti da usmjeri to malo pameti što imaš u pravom smjeru, da pročita biografiju tog velikana i usmjeri razmišljanje ka ispravnom promišljanju budućnosti a da nam se ne ponovi istorija u onom ružnom smislu.
      Nadam se da si već na Manjači, sa oružjem u ruci i da štitiš nejač od zli amerikanaca!

      Izbriši
  9. Daj Boro, ti zavrsio dvije godine na policijskoj skoli? Koje si to ispite polozio i ko su ti bili klasici? Nemoj da seres vise, zavrsio si fakultet kad a si ga platio! Ali nisi jedini, samo nemoj vise isticati da si najbolji.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ali je odgledo sve sezone CSI, to je bolje

      Izbriši
    2. Gdje sam ja prvi isticao svoje obrazovanje ili kompetencije? Najviše dokle idem jeste navod da je nešto u domenu moje struke i onda prelazim na konkretna objašnjenja. Kada me u komentarima pitaju odgovaram ili kažem da neki navod ne stoji, ali uvijek završim činjenicom da mene građani ne plaćaju i da traže objašnjenja oko obrazovanja bitangi na visokim funkcijama (koje plaćaju). No, kako sam najavio, objaviću sve ocjene u indeksima da svako može vidjeti šta, kad i gdje sam položio od ispita i kako sam stekao formalno obrazovanje. Pa se time bavite do mile volje.

      Izbriši
    3. Zašto bih završavao Pravni fakultet? Nešto drugo me zanima, a to je da podnesem zahtjev za polaganje PRAVOSUDNOG ISPITA. Pa kad odbiju da onda razjasnimo zašto je opšti smijer "bolji" od specijalizacije kriminalistike za rad u pravosuđu. Elem, mnogo važnije mi je razjasniti oko prava na advokaturu, šta je PRIVATNA PRAKSA i trebalo bi da ovisi o ponudi i potražnji. Ukoliko sin i kćer ostanu na sadašnjim opredjeljenjima u interesu mi je registracija advokatske kancelarije, šta mogu postići i kao stručni saradnik zaposlenih mladih advokata, ali volim malo prodrmati učmali sistem potezanjem tema na kakve nisu navikli.

      Izbriši
  10. Најјачи су ови лицемјери што прозивају неког за нешто, па онда сами себи одговарају на коментаре. Смијурија. А прије свега неваспитано и без основног кућног одгоја. Бап онако јад.

    OdgovoriIzbriši
  11. Eno ga Vucic hapsi one sa kilama i tonama,u tome je razlika.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ne hapsi Vučić nikoga, nego realizuje ono šta Srbija MORA izvršiti u sklopu međunarodnih istraga protiv narko mafije. Vidjeli ste u kojim zemljama su izvršene zapljene droga, te da su počinioci otkriveni preko Sky aplikacije, pa nije teško skontati ko doista stoji iza ovih hapšenja. Po Vučiću još uvijek bi Nebojša Stefanović i Dijana Hrkalović vodili policiju, a klan Velje Nevolje mljeo ljude u mašinama za mljevenje mesa. Baš kao što bi po Dodiku i Lukaču plaćenik Milivoje Lovrenović ubijao ljude kao i decenijama unazad.

      Izbriši
    2. A nešto je čudno da su uvijek Srbi u centru pažnje oko droge, oružja, kojekakvog kriminala i korupcije, kao da jedino naši kriminalci transportuju tone i tone droge i rade kojekakva krivična djela i da se samo naši kriminalci hapse i procesuriraju. Hrvata i šiptara nigdje u priči nema, a uvjeren sam da su moćniji i razgranatiji u kriminalu od srba. A da tek ne pričamo o ratnim zločinima, jedino su srbi ubijali i protjerivali, hrvati šiptari i muslimani kao da su cvijećem ratovali protiv nas.

      Izbriši
    3. Sve je isto od 45'.

      Izbriši
    4. Hapsi Vucic za razliku od Mile.

      Izbriši
    5. Kakav Nevolja nafato je neki dan tonashe.

      Izbriši
  12. Kad ce nove smjene u MUP-u RS i hoce li ih uopste biti?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Uskoro, vjerovatno već sutra, tekst čije informacije će mnoge šokirati. I pitanja koja će odrediti pravo lice ministra Karana.

      Izbriši
  13. Pa odgovori na pitanje, koje ispite si polozio i ko ti je te dvije godine na drzavnom fakultetu bio u klasi?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Индијанац, сјаши са блога и престани да тролујеш, ничија диплома није тема текста. Што се мене тиче Борислав је талентован за писање обаквих текстова, очигледно је поткован и форђацијађа и знањем, и не занима ме уопште да ли има диплому ни средње школе. Отиђите на запад гдје је капитал, покажите знање и способности, нико вас неће питати за било какве дипломе. Знаш радити - Добродошао, изволи посао, паре су твоје. Хвала на мејлу Бориславе, јавићу се чим ухватим више времена. Поздрав

      Izbriši
    2. Zasto vrjedjas indijance,pa nismo kaubojci.

      Izbriši
    3. Мени је познато да постоји само ијекавица, и екавица што се тиче српског језика. То писмо којим ти пишеш је нека латинична јекавица, или да није кајкавица? Значи ниси индијанац већ неки тамо досадни трол кајкавац.

      Izbriši
    4. Ma nije on,ja sam.Samo kazem da ne treba vrijedjati Indijance.

      Izbriši

Objavi komentar

POPULARNI TEKSTOVI

DJEČAK UBIJAO OČEVOM RUKOM: Zastrašujuće posljedice odgojnih metoda ludog doktora

Prebijanje u odbrani Dodikove časti

KAD SLUŽBE ZARATE: Otkrivam misteriju pištolja zbog kog je ubijen načelnik Bašić

Je li se Šmit utopio poput Gordane ili Davida? (FOTO)

DOKAZANO: Načelnik Goran Mikanović mjesecima znao za pripremanje ubistva kolege Bašića!