Višković premijer, Lukač ministar, a bloger pakuje kofere

U očekivanoj socijalnoj krizi i sveopštoj patnji logično je obnavljanje premijerskog mandata Radovana Viškovića, osvjedočenog zločinca koji je kordonima policije vać gazio sopstveni narod. Koliko treba biti "pametan" za procjenu o novom/starom ministru policije? 


borislav radovanovic blog


Već smo čuli kako Republika Srpska priprema koncentracionu vladu i okupljanje dominantne većine oko aktuelne vlasti. Tek nekolicini namijenjena je uloga opozicionara, a već vidimo kakva koncentracija političke moći se planira. Koncentracija protiv koga ili protiv čega?

Nadolazeću zimu sirotinja će teško podnijeti, jer naprosto svjetska kriza kod nas može ispoljiti samo još teže životne prilike dominantnoj većini sve siromašnije populacije. Povećanje cijena osnovnih potrepština i državnih nameta narod će teško pogoditi, a za eventualne pokušaje protesta i traženja promjena vidimo kakva "koncentracija" se okuplja. Koncentracija politike protiv naroda!

Kakvi crni protesti, ma progovoriti nećemo smjeti - za šta već najavljuju inkriminaciju "klevete", odnosno da će policija i tužilaštvo goniti svakog ko izrazi mišljenje o turobnoj situaciji. Nešto slično "zabrani širenja panike" sa početka korona pandemije. Tada sam uspio prinuditi vlast na povlačenje odluke vlade i predsjedničke uredbe sa zakonskom snagom, no i suočio se sa surovom odmazdom režima.

Ne znam kako narod dići na traženje promjena i pravde ukoliko prethodno nemate mogućnost javno izreći istinu, a da vas ne uhapse i optuže kao klevetnika i "izdajnika"? Elem, ukoliko bi nekim čudom uspjeli narod izvesti na ulice danas smo doznali čemu se imamo nadati povodom takvih ideja. Milorad Dodik saopštio je kako premijerski mandat ponovo povjerava Radovanu Viškoviću.

Pokušajmo iskristalisati potez koji Viškovića ključno određuje u prethodnom mandatu. U pitanju je prvi i jedini predsjednik vlade za čijeg vakta su kordoni policije brutalno gazili sopstveni narod i to na centralnom banjalučkom trgu. Mediji cijelog svijeta prenijeli su ogavne scene nasilja iz decembra 2018. godine, no po tadašnjoj reakciji domaćih i međunarodnih subjekata u narednom periodu realno možemo očekivati masovna strijeljanja nepokornih ili nepodobnih.

Znači, nakon "srpskog Ajhmana" na čelu vlade sasvim izvjesno možemo očekivati obnavljanje mandata okorjelog ubice i kriminalca Dragana Lukača na poziciji ministra policije. Aktuelni direktor policije Siniša Kostrešević pokazao je da policija može nenasilno i krajnje profesionalno obezbjeđivati javne skupove i druge zajamčene građanske slobode, samo teško da će takvog ostaviti na trenutnoj poziciji. 

Jedna sistemska rješenja isključuju druga i dugoročno je neodrživo dopuštati narodu slobodno okupljanje i traženje promjena u maniru Kostreševića. Takve stvari vladajući establišment doživljava opasnim, pa će policija dobiti bitno drugačije naredbe i po potrebi čelne kadrove spremne da ponovo kordonima jurišaju na narod. Zato vjerujem da uz Viškovića "dobijamo" i Lukača kao već utreniran zločinački tandem. 

Vaskoliki svijet strijepi od nadolazeće zime, inflacija i cijene osnovnih potrepština samo rastu, a zdravog razuma je sve manje. U Republici Srpskoj ne dešava se ništa mimo globalnih procesa kakvi idu u pravcu svođenja čovjeka na roba ili fah-idiota. Iz te vizure nismo očekivali izvršnu vlast sačinjenu od altruista i humanista, ali pobornike nacističkih metoda zaista nismo zaslužili.

Jedno je sigurno: Milorada Dodika kvalitetne društvene promjene ne zanimaju, nego samo strogo sprovođenje njegove vladavine. Ukoliko neko zna kakvu konkretnu kompetenciju Radovana Viškovića volio bih da napiše u komentarima. Po meni taj idiot nije sposoban brinuti o "dvije nacrtane krave", a kamoli osmisliti i realizovati kakve razvojne programe ili osigurati socijalni mir. Kada kordonima policije gazite narod nije riječ o održavanju socijalnog "mira", nego o hegemoniji vladajuće klase nad potlačenom. Po Karlu Marksu, najvećem filozofu ikada. 

Sljedeća dimenzija problema proizilazi iz činjenice da organizovanog otpora potlačenih, ma kakve muke podnosili, nema bez "kolovođa" dovoljno hrabrih za dizanje pobuna i sposobnih za upravljanje krizama. Moja malenkost za takve stvari više nema snage, a iskreno govoreći ni volje za unaprijed izgubljene bitke. Baš kao što nemam sposobnost "zabadanja glave u pijesak" i ignorisanja ljudske nesreće u mom okruženju.

U konačnici egzistencijalno sam uništen i valja razmišljati o pukom preživljavanju porodice. Sve u svemu, polako pakujem kofere radi napuštanja prostora u kom mi dugoročno opstanka nema. Nadam se i snalaženju do nivoa sposobnosti preseljenja porodice, ali i samo moje odsustvo djeci i supruzi donosi mnogo manje problema i nedaća. Normalno, napad na moju porodicu automatizmom podrazumijeva "suspenziju" Viškovićeve vlade za vijeke vijekova. Takva su pravila!

Znači, izborna bajka je završena i sad valja podnijeti patnje pod koncentracijom politike protiv naroda, odnosno jedan od najtežih perioda ovih prostora u novojoj istoriji. Savjest mi je mirna utoliko što sam godinu i po prije izbora dao sve od sebe na simbiozi opozicije i naroda oko ozbiljnih društvenih zaokreta. Iz toga je jedino proizašla javna satanizacija od strane pojedinaca sa nerealnim političkim ambicijama i raznih kalkulanata, pa sam se sklonio u stranu.

Vidim izjave kako neki neće priznati izborni poraz, no vraćam se na moje ranije pitanje: hoće li uslijediti izvinjenje narodu koji će na svojim leđima pretrpiti nečije političke ambicije i avanture? Surovost Radovana "Aj' ne seri!" Viškovića ponajviše će osjetiti one socijalno najranjivije kategorije, dok će se po svemu sudeći već koncentrisane političke elite uobičajeno snaći. Ako ništa drugo političari su dovoljno zakapitalili da ih ekonomska kriza neće pogoditi kao nas ostale.

Nama valja pakovati kofere i krenuti trbuhom za kruhom, a ponekima i da sačuvaju žive glave. Godinama se zna koga režim tretira kao opasnost i na kojim primjerima "disciplinuje" narod, šta je meni jedan od ključnih motiva napuštanja zemlje. Iskreno, mnogo više strahujem od gubitka kontrole i sopstvenih reagovanja, negoli što se bojim klošara poput Viškovića, Lukača i sličnih. Ne mogu djeci ostaviti "pečat" koji bi ih kroz život obilježio - inače bi ovaj rat odavno imao i svoje žrtve.

Kako god, Republika Srpska je moja prošlost, moja ružna uspomena i životna greška. Vrijeme je za prihvatanje surove realnosti i "mirenja" sa neminovnošću. Biti kmet na tuđem feudu nisam spreman, a ponajmanje ovako siromašnom i duhom i materijom, te sa nikakvom perspektivom. Mislio sam da ove riječi nikad neću napisati, ali surova realnost je naprosto takva.


Primjedbe

  1. Kako sad to Boro pa ti si pisao da ces se sa Dr. Crtom napiti crne krvi pojedimnim sto su vas prozivali, pa si pisao da ce tvoj "Kostres" hapsiti Lukaca, pa si indirektno pravdao Milorada Dodika kad je pricao kako dihaspora to jest ONI TAMO rade najslabije poslove i voze izrentana auta pa te pored ovog evo pitam i sledece KAKO JE MOGUCE DA JE "TVOJ" POSTENI KOSTRES (sinisa kostresevic) PROPUSTIJO DA HAPSI LUKACA I SVU TU BANDU I KAKO ON TAKO PREPOSTEN USPJEDE DOGURATI TAKO DALEKO PORED OVAKVIH KRIMINALACA NA VLASTI STA TO NJEGA IZGURA U VRH TE EKIPE DALI POSLUSNOST ILI ONI HOCE DA IH BAS ON TAKO POSTEN HAPSI PA SU GA ZATO STAVILI NAMJESTO DIREKTORA POLICIJE ? i moj ljudski savjet tebi i ocinski ne sputavaj svoju djecu svojim ponasanjem objasni im da u Republici Srpskoj. Nema zivota i neka idu trbuhom za kruhom bice cjenjeniji i imace mir a budes li ih sputavao bice zrtve tvoih postupaka a sam vidis da pobjedu izvojevati neces nazalost jer Dodik je istjerao iz Republike Srpske narod koji bi ga smjenio i sad se ta golica sto je ostala moze nadati da ce ga zapad skloniti

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ti ili ne znaš ćitati ili namjerno podvaljuješ stvari koje nikad nisam napisao. Po tvojim retardiranim tumačenjima Kostrešević je "mogao" pohapsiti i Putina, Bajdena i Zelenskog, pa tako zaustaviti rat u Ukrajini. Dominantno zbog takvih idiota planiram negdje drugo potražiti kakvog posla, a onda i djecu skloniti od takvih. Kažu da glup(av)ost nije prelazna, no za to nema dokaza i najbolje se od takvih držati na distanci. Nikad u ovoj zemlji Dodik ili Višković nisu bili ključni problem, nego upravo takvi retardi sa diskutabilnim svjedočanstvom trećeg razreda osnovne škole. Djeci u trećem osnovne za ovakvu polupismenost učiteljice daju jedinice iz sastava zbog pravopisa, ali i glupavog sadržaja.

      Izbriši
    2. U sto ti je posten odgovor brate bas si lafcina ali neka stize te kazna tvojih kostresa i dr. Crta lp. I sad na zapad ali tesko u tvoim godinama i radnom znanju osim laprdanja sto dobro znas izjebali te tvoji poslije izbora i ako su sad ti apostrofiraj i gledaj gramaticke greske u komentarima to su te tvoj kostres i dodik zaposlili na tako vaznu funkciju

      Izbriši
    3. Pitanje odlicno ! Kako Kostresevic pored Dodika i Viskovica za koje tvrdis da su lopovčine dogura tako daleko i visoko a da se nije ogresio o zakon ili bez da je bio poslusnik ?!

      Izbriši
    4. Kakve veze imaju Kostrešević ili Đajić sa izborom Viškovića za mandatara? Ne vjerujem da će ijedan od njih dva ostati na pozicijama jer stručni profesionalci ovom sistemu ne valjaju. Nadam se da ćete rada biti srećni, a za nas ne brinite. I ko kaže da ja negdje planiram dirinčiti fizički? I ranije sam imao ponude za poslove oko migranarya, oko eksrremisya i slično.

      Izbriši
    5. Pravis se priglup srž pitanja je kako tako posten kadar dodje u kombinaciju sa takvim nepostenim premijerom i jos nepostenijim predsjednikom ?

      Izbriši
    6. Tako što se prijavio na raspisani konkurs za direktora policije. Inače, srednju, višu i visoku policijsku školu završio je prije Dodikovog vakrya i počeo raditi za vrijeme nekw druge vlasti. Je li sad Kostreš kriv što ke Dodik osvajao vlast? Eh da, pošto je jako mlad počeo raditi yako je mlad i ispunio zakonom propisane uslove za izbor direktora policije,, pa i pored Lukačevih smjena kojima je to o pokušao spriječiti. I Lukač je član SNSD i ministar pa ke na sve načine sprečavao Kostreševića da napreduje, a po vašoj logici sve u njegovoj karijeri nilo ke bajno. Nije tako no nemam balje sa vama raspravljati o nečemu šta nema veze sa onim o čemu pisem

      Izbriši
    7. E jest jest u pravu si 100 % dodik je na vlasti 20 godina i za sve to godina eto sasvim slucajno kod njega kostres preposteni prodje ispod radara pa su dodika samo probudili i rekli mu dodo imas direktora policije kostresa i tacka jest da ti ni ne znas ko je on ni sta je ali ko tebe sta pita mislim ti jeste da se pitaa apsolutno za svako ime ba funkciji oko tebe ali eto sad smo ti tu napravili izuzetak pa ti nisi imao pojma ko su Djajic i Kostresevic spominjem njih jer ih ti okivas u zvezde i pravis postenima i cak imas to jest NEMAS stida i obraza pa lazes narod kako je Kostresevic tu gdje jeste jer je preposteni sluzbenik policije Boro, Boro ne sramoti se molim te dodik odlucuje ko ce biti direktor osnovne skole a sad kao eto Kostresevic se desijo jer je on jedini strucan bio za tu poziciju niko ne spori covjekovu karijeru i skolu ali hoces sad stvarno reci da on ne slusa dodika i da on radi posteno ?! Ma molim te da Dodik nije tad imao uske sukobe sa Lukacom kostresevic se nikad pojavijo nebi tu gdje jeste nego ga je dodik uzeo da obrise lukaca preko njega isto kao sto je lukacom brisao neke druge poput tebe i slicnih zato cuti svi oni sluze Dodiku a ne narodu ne uvaljuj narodu te seljacke zvake

      Izbriši
    8. Bravo autoru ovog komentara po 1000 x bravo !!! SVAKO IME KOD DODIKA U VLASTI I VLADI SLUZI ZA NJEGOVE LICNE RATOVE I BOGACENJA A ONDA USPUT I DA KAZU JAVNOSTI VEC NAPISANI TEKST ti si Bore som brkati kad ne priznajes da je tako i tebe su takvi istjerali iz policije bas ti poltroni i sluzbenici i sluge dodikove sam si pisao kako je Kostresevic Lukaca eliminisao tako sto je stavijo svoje ljude na polozaje PA NARAVNO DA JE TAKO tako oni svi rade nadju najgoreg od najgorih u prevodu bez karaktera i onda ih guraju dok im trebaju il dok se ne pobune a onda idu novi kostresi i novi lukaci ili oni bivoli poput viskovica ubogog e to ti je bore surova istina a nema tu postenih i vjernih sluzbi i narodu da ima ti bi sada bio u policiji kao nacelnik krim odjela ali nema i zato pusti te mantreo Kostresu i Djajicu oni su samo u nizu jedni i naravno da nece jos dugo biti na funkcijama jer dodik najlakse manipulise sa novim odanicima ovi stari se obogate i ohacaju pa pocnu vuci na svoju stranu primera radi Radojičić,pa Lukač pa Budo Stankovic i tako redom kao i u Srbiji isti sablon Nebojsa Stefanovic, Zorana mihailovic pa sve u nedogled.

      Izbriši
    9. Ljudi, mjesecima pisem kako se Stanivuković dogovorio sa Dodikom, sve sa pet i po miliona podrske. Ukazujem kako doktora satanizuje samo zbog njegovog stava o izglasavanju nepovjerenja gradonačelničku. Kako to sad Stanivuković nema primjedbi na doktora, a kakp sam nebrojeno puta napisao mjeaecima nije imao kritika na racun vlasti. Za Kostreša sam obkabio kako se zamjerio Naseru Oricu, Rajku Dukicu i Radovanu Viskou, ansad tek idu ključne informacije o tome. Smeta bam Kostreš, a dobar vam je "Ćamil Durakovic, novi kpmpankpm Nasera Orica, koko od SNSD godinama kupuje funkcije. Meni jedino nije jasno zasto ljudi poput Kostreša ili Đajica ista rade za takvu stoku od naroda. I treba vratiti Lukacu moć pa da bam ubija djecu i drogom i bukvalno. Bar sa moc primjera mofu vidjeti lalp narod popljuje te koji su se borili sa ubicama.

      Izbriši
    10. Tj si dugo tog istog Stanivukovića dizao u nebesa, a ja ti govorio da je ucjenjen nastavkom onog poganog snimka. Kako ti sad najdenom nevalja Dodik, a i njega si hvalio ovde, tvoj sin je bio na svim snsd-ovim skupovima u krugu od 80 km od Ljubije itd. Provaljen si kao režimski čovjek pa sad pokušavaš malo da se opet prikažeš kao nekakav disisdent, ali ne ide ti

      Izbriši
  2. RASPUCHIN : Каже аутор :

    "Po Karlu Marksu, najvećem filozofu ikada."

    Ево само једна цртица из бројних текстова о размишљањима тог "највећег" :

    " Маркс је Србе смештао међу закржљале, нужно контрареволуционарне народе без историје и историјске свести, чија је једина судбина да нестану у олуји светске револуције."

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I Hegel je govorio da su Slaveni predugo ostali u svijesti kmet - gospodar (feudalizam) zbog čega su zakasnili u procesu formiranja nacionalnih država i nacija. I bio je u pravu baš kao i Makrs. Eto nismo bulvalno nestali, ali smo svedeni na marginalnu kategoriju i populaciono i po realnoj moći. Nije nama Marks kriv što smo ovakvi i što nas je objektivno percipirao.

      Izbriši
    2. RASPUCHIN : Како би далматинци рекли : "ја у купе ти у шпаде". Мене интересује судбина мог народа а не некаквих "Славена". У осталом , историја коју ти упорно форсираш је на заснована на швапско-Ватиканским лажима коју су наставили и Брозови питомци. На нашу жалост , Брозови питомци и "службеници" и даље контролишу медије и пропаганду а у томе користе и масу оних "корисних":

      Izbriši
  3. Ovo oni raspisali konkurs a on se prijavio i tako postao prvi čovijek policije u privatnoj policiji Vam je vrh.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pa i ovi prije njega postavljeni od strane SDS i PDP prošli su istu proceduru i ispunjavali iste uslove. Kao i ovi za Dodikova vakta. Najbolje su prošli ovi što su svakoj politici bili podobni. No, zašto ne pitate policajce kog direktora posebno uvažavaju, a posebno ove starije što pamte od uvođenja te funkcije?

      Izbriši
    2. Napokon Boro napokon pa sve i jedna vlast uzima podobne a posebno za tako "jake" i vazne funkcije tipa direktor policije pa znaju u vrabci na grani da taj Kostresevic nije tu dosao zbog pameti i sposobnosti vec odanoscu Dodiku i snsd a to sto ima skolu i iskustvo pa jbg ima i u snsd kadra za ponesto nisu bas sve buzdovani. Boro srecno ti bilo

      Izbriši
    3. Je li odanost to sto je prvog dana obustavio progon Pravde za Davida ili omogućio da svako slobodno protestvuje? Mozda vam smeta sto je policija oduzela vise droge i zatvorila dilera vise nego od kako je Srpska nastala?

      Izbriši
    4. Obustavijo je progon jer su se lukac i dodik u pravdi za davida malo preracunali ! Mislili su to resiti na silu pa su dobili jos ludjeg davora i jos ludji otpor naroda e onda su iskoristili "novo" lice tj. Kostresevica i resili to "diplomatski" i opet kazem ok si covjek ali ne dovodi narod u zabludu da je kostresevic samostalnog odlucivanja u policiji pa pobugu boro pricamo o privatnoj policiji Milorada Dodika sam si 100 × pisao da je to privatna prcija ali ne nacelnika i direktora i ministara vec dodika i snsd da poentiram i zavrsim dijalog niko nikad nije tu postavljen u policiji na funkciju da nije poljubio skute sultanu miloradu i zato boro molim te ne "opiri" se istini i onom sto vec deca u 4 razredu znaju a to je ucicu dobro zavrsiti fakultete i idem kod Dodika traziti posao

      Izbriši
  4. Nisam razumela, zar ne smenjuju Lukača? E Boro, da vratimo pređašnje tekstove pa da se svi pošteno nasmejemo. Ako vratimo i komentare, videćemo da smo neki još onda tvrdili da Lukač neće nigde a da je Kostrešević pod Dodikove skute. Ali zaslepljeni ste, razumem.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Naravno da Lukac leti, ne znam sta Boro sad pise ovo.. ako ostaje Viskovic, ne znaci da ostaje Lukac a svi znaju da Viskovic slusa Dodika za razliku od Lukaxa

      Izbriši
    2. Znate li sigurno da Lukac leti? Moji izvori tbrde cak da on ode na robiju, ali sve je to upitno dok ne cujemo da je uhapsen. Moja poenta je na tome da Dodik ne planira nikakve politicke zaokrete, a to znaci da nas ceka jos teze vrijeme od onoga sta je posljedica globalnih desavanja. Za naredne probleme treba mnogo znanja i truda, mnogo promjena, a toga nema ni u naznakama. Posebno ne sa surovinom Viškovićem.

      Izbriši
    3. On hoce na robiju to je 100 % samo u naredne 4 godine 100 % nece jer onda bi i Dodik pakovao filcane papuce i pidzamu. Opet kazem ne uteruj narod u laz da je neko iz vlasti nesto ucibio kriminalno a da Dodik nije odobrijo jer onaj ko je to uradio vise ga nema ni u stranci a kamoli u vladi zato razjasni narodu da su svi tu gdje jesu zato sto trebaju LICNO Dodiku da sluze isto kao i taj ovan dvizac Viskovic tako i Lukac, djajic, kostresevic i tako u nedogled mozemo o imenima pazite dragi citaoci ne postoji osoba u snsd koja je na funkciji a da radi naustrb misljenja Dodika ili da nije poslusni skutonosa. To sto se oduzima droga i hapsi pa naravno hapsi se konkurencija i uklanja jer su svi ogrezlu u kokain jer gdje je veca i brza zarada nego u tome na kili su dobri 15.000 € tako da se odredjene grupe uklanjaju da bi one "bliske" politici "radile"

      Izbriši
    4. Niti leti, niti ide na robiju, dobija treći mandat. Da ne nagađate ;)

      Izbriši
    5. Ne bih se bas slozio, procitaj sta kaze Dodikova tv
      https://www.atvbl.rs/republika-srpska/atv-otkriva-ko-ce-biti-u-novoj-vladi-srpske-9-11-2022

      Izbriši
  5. Bitno je da li je nesto "pogodio" ili ne, a nije bitno da postaje jedan medju ostalim hiljadama koji u pedesetim godinama odlazi sa svog ognjista. E moj narode, tugo moja najveca!!!
    Nekidan nam je otisao prijatelj za Njemacku. Borac prve kategorije, izgubio brata i oca u ratu. Ne zna ni njemacki ni engleski. Radi kao smetlar u jednom od migracionih centara, jer ne zna jezik. Nista mu drugo ne preostaje. Ceka da skupi 2, 3 plate da iznajmi stan i odvede i zenu i djecu. Boze, Gospode, smiluj se narodu mom, a i svima ostalima!!!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Aska tacno tako se ide i ja sam tako odveo zenu i 3 djece prvo otisao ja pa malo "zakopitijo" i onda sam povukao i njih. Tuzno i zalosno jeste jer i ja sam djete borca sa 48 mjeseci ratnog staza preminulog od posledica rata. Ali bar smo nasli mir i radimo oboje djeca se obrazuju po redu i rasporedu zivimo pristojno i dostojanstveno sa tugom u srcu zbog naseg ognjista i njiva ali bar srecni jer nad djeca ne tuguju i ne gledaju kako neko oko njih nosi patike od 300 km a oni nemaju za kartu mjesecnu ! Srecno bilo tom Vasem poznaniku uradio je pametnu stvar jer da se ne lazemo osvrnite se oko sebe i vidite perspektivu u Republici Srpskoj. A da ujna mi je otisla u penziju prije kojeg mjeseca visoko obrazovana zena bila vodja laboratorije u Prijedoru 39 godina i 11 mjeseci staza i 467 km penzije eto sve sam Vam napisao

      Izbriši
    2. Ubiće nas naša zluradost, a koju vidimo na svakom koraku. Zašto niko ne potegne temu da ljudi odlaze jer ovde nemaju sa kim boriti se za bolje društvo? Odlaze ljudi jer vide da ovde ostaje sve gori nasoj. Gledam koliko ljudi zlurado doživljavaju moj odlazak. Misle da ću negdje na baustelu raditi fizikalije. Neka moja znanja i vještine nimad nisam javno pomenuo, a odlične su za prostore sa imućnijom populacijom. Pa i malo obrazovanijom. Suštinski problem jeste što odlaze ljudi koji su spremni na konkretan rad, da proizvode, a bez yoga nema pribrede. Sa vladom kontinuiteta nema nikakvih pomaka, a ponajmanje sa idiotima poput Viškovića na čelu. To mene muči jer sam otac troje djece, i yo zaista perspektivne. Smatram da se rreba boriti obde, alo kad vidim komentare shvatam da je najbolje gledati samo sebe. Jedino mogu žaliti što to nisam ranije shvatio.

      Izbriši
    3. Sa jako malim sredstvima planirao sam testirati AKVAPONIJU uz grijanje plastenika RAKETA PEĆIMA. To bi me baš ispunjavalo, a onda bi možda došao i do ozbiljnog posla kad ovladam iskustvom. Koga zanimaju detalji ovoga o čemu pricam neka pretraži pojmove i sigurno će naći zanimljive ideje.

      Izbriši

Objavi komentar

POPULARNI TEKSTOVI

DJEČAK UBIJAO OČEVOM RUKOM: Zastrašujuće posljedice odgojnih metoda ludog doktora

Prebijanje u odbrani Dodikove časti

KAD SLUŽBE ZARATE: Otkrivam misteriju pištolja zbog kog je ubijen načelnik Bašić

Je li se Šmit utopio poput Gordane ili Davida? (FOTO)

DOKAZANO: Načelnik Goran Mikanović mjesecima znao za pripremanje ubistva kolege Bašića!