PRAVDA JE SPORA, ALI... : Glavni udar na narko mafiju spreman - Prijedor "pada" prvi

Fokus Tužilaštva BiH i policijskih agencija na prijedorsku narko mafiju jeste zbog počinjenih ubistava svjedoka Stupara i načelnika Bašića, no o težini ovog organizovanog kriminala govori i ranije pokrenuta međunarodna istraga pranja novca u vrijednosti aman 50 miliona maraka. Primarno je u pitanju pranje novca od droge, pa po ovom iznosu vidite o kojim količinama narkotika govorimo.


borislav radovanovic blog

Nije jednostavno živjeti u Prijedoru i istovremeno pisati o organizovanom kriminalu koji ovaj grad decenijama pozicionira kao važnu tačku evropskih krijumčarskih kanala. Droga, oružje, kradena auta, prostitutke ili migranti samo su neke od "specijalnosti" decenijama razvijanih i širenih, a sve uz involviranost pripadnika policije. Uključujući i najviše rukovodstvo.

Tekstom HRONOLOGIJA PRIJEDORSKE MAFIJE: Bivši i aktuelni narko don u istom pritvoru ukazao sam na dvije važne činjenice. Prva, kriminalna organizacija osumnjičena za ubistva svjedoka (protiv iste) Mihajla Stupara i načelnika Radenka Bašića djeluje preko dvije decenije i to u manje-više identičnom sastavu. Druga, u pritvoru se nalaze i bivši i aktuelni vođa mafijaške organizacije - Dragan Supić i Dalibor Railić. Opisao sam i detalje odnosa i veza pripadnika policije i dilera droge.

Istim tekstom najavio sam otkrivanje brojnih široj javnosti nepoznatih zločina počinjenih tokom dvodecenijskog djelovanja ove policijsko-pravosudno-političko-kriminalne hobotnice, sve sa službenom dokumentacijom, no kako u pojedinim komentarima stoji - riječ je o "bajatim temama". Slažem se, ali, kako sam to objasnio, valjalo je voditi računa o interesima istraga. Posebice jer sam sticajem okolnosti "prošao kroz mjere" neposredno prije hapšenja Milana "Matka" Matkovića, Dragana Supića i ostatka kriminalne grupe.

Znači, Supićev najbliži intimus Boris Slavnić zvani "Mrkva" pozvao me je telefonom i prenio molbu da "Don Šupčića" uklonim iz teksta i komentara. Odgovorio sam kako Supić prvo mora objasniti zašto je naručio i organizovao više pokušaja moje likvidacije, pa do saučesništva mojih vajnih načelnika Gorana Mikanovića i Mile "Mime" Dobrijevića. Iz njihove presretnute komunikacije istražni organi znaju detalje, a na mojoj malenkosti bilo je da neko vrijeme zaštitim ove podatke. Kao što mnoga dešavanja oko ubistva načelnika Bašića i hapšenja osumnjičenih nisam objavio naprosto u interesu istraga.

Ovom prilikom fokus je na dešavanjima koja sam marta 2021. godine otvorio tekstom Dodik i Janša patriote, "Prijedorska Đuđa" oprala 25 miliona eura, a policija hapsi "novinare-teroriste". Pogledajte tadašnje navode i dešavanja koja su procurila u javnost nakon ubistva načelnika Bašića, pa vidite jesam li izostavio neki pojavni oblik kriminala iz prethodno pokrenute istrage pranja novca u iznosu približno 50 miliona maraka. Ili u kontekstu mojih tekstova oko elitne prostitucije koju je u Narodnoj skupštini problematizovao narodni poslanik Milan Tubin, a ministar Lukač slagao da će sprovesti istragu.

Prije više od godinu i po objasnio sam kako novi direktor policije Siniša Kostrešević zna gdje treba udariti, prezentovao sam prvu stranicu prijave Agencije za istrage i zaštitu - SIPA, te ukazao kako glavni državni tužilac Gordana Tadić opstruira međunarodne istrage desetak evropskih zemalja. Trebalo je sprovesti personalne promjene u Tužilaštvu BiH i VSTV-u, čemu sam posvetio desetine tekstova i više procesnih radnji, da bi došli u današnju poziciju uspješnog razbijanja balkanske mafije. Vidite i šematske prikaze slovenačke policije i naše SIPA koje sam tada prezentovao.borislav radovanovic blog


Aktuelna situacija je daleko od povoljne, no novoimenovani glavni državni tužilac Milanko Kajganić najavio je ozbiljne čistke u policijskim strukturama i skora hapšenja "zvučnih imena". Sam je kraj godine odredio kao rok realizacije datih obećanja. Prema dostupnim informacijama prijedorski okorjeli kriminalci u policijskim uniformama nalaze se na vrhu spiskova planiranih hapšenja i pritvaranja. Uglavnom imena koja redovito pominjem.

Slovenački novinari došli su u Prijedor radi snimanja priloga o Dijani Đuđić, dovoljno imućnoj da stranki tadašnjeg premijera Janeza Janše pozajmljuje 450 000 eura, a doživjeli da ih policija privede uz obrazloženje: "Znate, sve je moguće, čak i sumnja u terorizam". Ništa začuđujuće obzirom da su i mene tretirali kao "teroristu", a pored činjenice da su "Prijedorsku Đuđu" (Dijanu Đuđić), Roka Snježića i ostatak ekipe specijalizovane za utaje poreza i pranje novca istraživali u Sloveniji, Austriji, Slovačkoj, Mađarskoj, Hrvatskoj, Kipru, Švajcarskoj, Bosni i Hercegovini... Po tadašnjim podacima u pitanju je bio kriminal težak 47 miliona maraka, zanimljiv organima diljem Evrope osim u Prijedoru..

Ono šta javnost treba znati jeste da su kontraverzne prijedorske i banjalučke "fifice" bile tek paravan stvarnim kriminalcima, narko mafiji koja ih je koristila za pranje desetina i stotina miliona maraka zarađenih prodajom droge. Pitanje na koje kontinuirano pokušavam naći/dati odgovor glasi: kako su se meni dobro poznata kriminalna lica osilila do nivoa ubistava svjedoka i policijskih načelnika? Kada vidite cifre iz međunarodnih istraga, kakve dosežu 50 miliona maraka opranog novca od droga, jasno je odakle i osionost i odlične veze sa državnim strukturama. Novac vrti gdje burgija neće.

Termin "OSILILI SE" upravo je adekvatan ovdašnjem govornom području i onome šta su sve manje uračunljivi kriminalci činili. Hajde da i ovoga puta kroz konkretne primjere pokušam objasniti suštinu neke pojave. Tužilaštvo BiH i policijske agencije državnog i entitetskih nivoa istražuju jednu Prijedorčanku iz tih struktura oko Dijane Đuđić i sličnih "peračica novca".

Poznata je kao Marina Vučičević ili Gotvald, zavisi kako joj odgovara da se predstavlja, te kao "otvorena" za sve vidove muljaža. Od lokalnih do međunarodnih. Teško je razlučiti uticaje i kombinacije bivšeg i aktuelnog bosa prijedorske narko mafije, no ovde pretežira Dragan Supić kao mnogo poznatiji i "jači" krimos od Dalibora Railića. 

Marina Gotvald poznata je po višegodišnjoj vezi sa jednim od Supićevih vojnika od povjerenja Bojanom Vučičevićem zvanim "Glavonja". Njih dvoje uz pomenutog Slavnića nalaze se u fokusu interesovanja, ili bolje reći istrage, tužilaštva i policije, šta im je najvjerovatnije već poznato. Valja im mnogo toga "otpjevati" oko štekova, prometa narkotika, veza i kombinacija. Između ostalog i višestruke napade na njihovog sugrađanina Nedeljka Dakića poznatijeg po nadimku "Baćo".

Dakić je pretrpio paljevinu auta, nasilnički napad (bejzbolke) na kućnom pragu i brojne prijetnje, a prijedorska policija bukvalno ništa nije preduzela. Očekivano pošto je počinilac Vučičević "kompanjon" Dragana Supića i njegovog kriminalnog partnera načelnika Gorana Mikanovića, odnosno inspektora za droge kojima je osnovni posao bio rasturanje droga. Znam da je Marina ranije bila u ljubavnim vezama sa obojicom, no ovde ipak stvari valja percipirati kroz organizovani kriminal. I to čine Tužilaštvo BiH i SIPA.

Baću Dakića koristim kao primjer prezentovanja koliko su se do prije nekoliko godina lokalni kriminalčići "OSILILI", pa u konačnici do brutalnih egzekucija nad Stuparom ili Bašićem. Meni je odlično poznato čime se sve bavio Dakić pošto sam jedan od rijetkih iz policije, pa čak i od pravosuđa, koji se usudio privoditi ga i procesuirati. I pokojni načelnik Bašić udarao je na Dakića, a drugih se ne sjećam.

Razlog takvog pristupa prema Dakiću jeste što su svi znali da je on eksponent pojedinih centara moći i ove zemlje i međunarodnog nivoa. Manje-više i danas radi za iste firme sa velikim kapitalom i razgranatim vezama, odnosno ništa bitno nije se promjenilo od vremena kada sam više puta na svojim leđima osjetio moć tih struktura. I shvatio kako zbog "domino efekta" moćnici čuvaju takve poput Dakića.

Situacija je iz temelja preokrenuta, a samo zato što su lokalni policijski kriminalci umislili da od njih veće sile nema. Nakon ubistva Bašića prezentovao je Siniša Kostrešević kako funkcioniše prava SILA, a na njihovu nesreću stradali su mnogi koji su davno shvatili dokle je moguće dogurati bez podrške države i manuli se kriminala. Sa druge strane provukli su se mnogi koji su radeći za Railića ili Supića zgrnuli velika bogatstva. OK, batinanje je valjalo izdržati jedan dan, a robijanja će trajati godinama i decenijama.

Ponavljam: do kraja ovog mjeseca slijede brojna hapšenja i uličnih i uniformisanih članova narko mafije, a sa koncem godine u državnom pritvoru naći će se i više "velikih faca", čime će istrage upotpuniti premisu da organizovanog kriminala nema bez sprege sa državom, ili njenim kriminalizovanim predstavnicima. Koliko doznajem veliki iskoraci očekuju se u istragama Davida Dragičevića i Dženana Memića, no i većeg broja mafijaških likvidacija o kojima sam pisao godinama.

Moj najveći problem jeste što u pojedinim krivičnim predmetima već imam status svjedoka, a u drugima očekujem pozive za svjedočenja. Zato moje objave nekad djeluju "bajato", a nekad teško shvatljivo - pout ove. Vidite, prije godinu i po objasnio sam koje poteze su povukli iz MUP RS i SIPA, te da problem počiva u Tužilaštvu BiH, pa do toga kako za dalje djelotvorne istrage neke pravosudne moćnike naprosto moramo maknuti sa pozicija. 

Danas pojedinim bitangama poput Gorana Mikanovića i Mime Dobrijevića mogu najaviti skorašnja hapšenja, odnosno Supićevim "vojnicima" i njihovim damama da im valja horski pjevati. Čak dobronamjerno savjetujem da ne pokušavaju pomagati jer se kazne saučesnicima odmjeravaju spram kazni direktnih počinilaca, a ovde nema šanse za izbjegavanje maksimalnih robija. Razni niže rangirani pomagači, naoko bezveznjakovići, suočiće se sa višegodišnjim robijama obzirom da imamo presedan na kom će država odaslati adekvatnu poruku. Generalna prevencija.

Pošto polako prelazim obim teksta koji drži pažnju čitalaca ovde zastajem, ali uz najavu da ćemo se ovim dešavanjima još dugo baviti. Nekad hronološki, nekad tematski, ali i sa ovakvim najavama predstojećih dešavanja. Ili sličnih podsjećanja šta sam blagovremeno objelodanio, sve sa tumačenjima razloga zastoja istraga. Danas vidite kako stvari idu "glatko" kad par bitangi eliminišemo iz pravosuđa, a sad zamislite kad pozatvaraju policijske zločince koji decenijama iza sebe ostavljaju krvave tragove. 

Idemo dalje...

Primjedbe

 1. Pa gospodjica Gotwald Marina je poznata fuffica koja je obozavatelj i konzument kokaina ,uposlenica Raiffaisen banke nista nije Gospodine to novo koliko puta za salterom banke jedva gleda na oci ,a jako je poznato da u slobodno radno vrijeme vozari robu od tacke A do tacke B sve lijepo ste napisali .

  OdgovoriIzbriši
 2. A ti glavonja glavati trujes tusju djecu po gradu a ima zenako dijete plasis li se boga pravda ja spora al dostizna kad se najmanje bides nado stice te bozija kazna sjetices se ciju si djecu ubijao .

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Danas citam da se na inicijativu engleza organizuje "sastancenje" na kome treba da se odluči da ce se prepiske sa Sky i Anom aplikacija moci koristiti kao dokaz na sudu.... za mene je ovo strasna informacija. Kao sto Boro kaze nema organizovanog kriminala bez ucesca drzave, ja cu dopuniti svima poznatom cinjenicom da mi nemamo drzavu. Mi smo kolonija. Prema tome nema organizovanog kriminala bez ovih bjelosvjetskih protuva koji su u obličju drzavnika, ambasadora itd. Zakljucak (a Boga molim da nisam u pravu) je da ce stradati neka buranija, a mocnici ostaju mocnici samo ce tu najnizu buraniju u lancu zamijeniti nekim drugim jadnikom tj.novom buranijom. Obradujte me i ustvrdite da sam glupa za te "stvari"...

   Izbriši
  2. Ispravka gornjeg komentara... trebalo je pisati da li ce se moci koristiti kao dokaz na sudu ili se uopste nece uzimati u obzir kao dokazni materijal.
   Shodno tome, nadam se da svjedoci poput Bore imaju kvalitetne dokaze za sudove.

   Izbriši
  3. Jednom sam od BMW-a kao proizvođaća vozila tražio podatak za jedan automobil i sve šta sam zatražio odgovaralo je činjenicama na vozilu koje bilo krivotvoreno. Na kraju dopisa stajala je napomena kako takvi akti u Njemačkoj nemaju status dokaza. Tužilac se zaletio i zakačio na tu napomenu, gdje kažem kako ovo nije Njamačka, a akt u fazi istrage predstavlja dokazno sredstvo koje tek pred sudom treba izvesti kao dokaz. Pa će sud u kontekstu drugih činjenica i dokaza odlučiti hoće li akt prihvatiti kao dokaz.

   Tako i kriptovane aplikacije sudovi će u različitim postupcima različiti tretirati, a šta može zavisiti i od nekih drugih pravnih zavrzlama. Pošto je u pitanju nešto novo u našoj i svjetskoj praksi imaćemo mnoštvo različitih razmišljanja oko dokazne vrijednosti tih podataka, no po meni je ključno da su u pitanju elektronski ili računarski dokazi aman identični onima koje ovde pribavljamo od teleoperatera i to preko deceniju i po glatko prolazi kod naših sudova. I sam sam se nebrojeno puta uvjerio da se ne valja oslanjati na sopstveno sjećanje, kada dobijem listinge poziva i vidim tačna vremena komunikacije. Uređaji ne mogu pogriješiti izuzev u slučaju neispravnosti, ali to je lako rješivo, zbog čega ta kategorija dokaza je najvjerodostojnija.

   Izbriši
  4. RASPUCHIN : Покушавам прихватити савјете о “бисерима” али ме жалости када видим како се људима манипулише па морам одговорити “Aski”.
   На жалост , “Aska” , не могу Вас обрадовати јер је далеко од тога да сте глупи. Проблем је у томе што сте необавјештени , као и огромна већина , и што се народом манипулише деценијама у назад.
   Вратићу Вас на причу о “Јовањици”. У ту причу су укључене и војне и цивилне службе Србије а које су сљеднице служби бивше државе. Вјеровали или не , те службе су се и у бившој држави бавиле трговином дрогом а и осталом робом која је била вриједна пажње истих. Довољно је сјетити се да се сва та роба (дрога , злато , дијаманти и друго) највише производила у “несврстанима” а зна се ко је био на челу “несврстаних”. Дрога је , углавном , била у транзиту и намјењена извозу јер се овдје много мање конзумирала. Радничка класа није могла себи приуштити дрогу па се дрогирала ракијом , вињаком , коњаком , шприцерима-гемиштима и помало пивом. Наравно , јефтинијим маркама истих као што су се тровали и јефтинијим цигаретама. У осталом , све је то опјевао Штулић па послушајте његове пјесме или потражите стихове и порочитајте. Кадровску политику међу криминалцима-цивилима водиле су војне и цивилне службе и то траје до данас иако та држава није преживјела. Већ сам писао о томе да су те службе и даље , у неком облику , живе и да контролишу позицију и опозицију и све фракције унутар тих партија. Неко им и промакне али они нађу начина да то “среде”. Исту контролу имају и над свим фракцијама у криминалним структурама и нико унутар истих не може напредовати уколико то не одобри неки “кадровик”. Падају они који су већ били намјењени томе а главе губе они који се покушају отети контроли и напредовати “пеко реда”.
   То Вам је то “Aska” . Наравно , ово је веома поједностављено објашњење само у сврху да Вам се не смучи живот због сазнања да Вам је исти прошао у стравичној заблуди.
   Што се “бисера” тиче … , увелико сам прихватио савјет а помало се и извлачим из потребе да коментаришем. Много ће ми олакшати и чињеница да се аутор блога , у посљедње вријеме , све чешће служи увредама попут : “svjetina” , “… a za one sa malo nižom inteligencijom ističem ...” , као и тезом да је он преузвишен за “fizički rad”. А шта тек помислити о “борцу” против непотизма и криминала када напише сљедеће : “Uz moju stručnu pomoć i različita poznanstva teško da će im manjkati klijenata.”? Каква “познанства” су посриједи и који су то клијенти у питању?
   Никада нисам са таквима могао наћи заједнички језик и расправљати о било чему.
   На жалост , поштен народ не слути колико се њиме манипулише.

   Izbriši
  5. Boro, čekam odgovor na ovaj komentar.

   Izbriši
  6. Rasphucin

   Vidi, balkanska ruta ili Zelena transferzala postojale su za vrijeme Juge i glupo je zamišljati da je moguće presjeći nešto sra je davno uspostavljeno kao medjunarodni koridor. Kao Koridor 10. Samo bivša Juga je umjela taj problem držati pod kontrolom i ovde u smislu narkomanije nije bilo ozbiljnih problema. To je smisao bezbjednosri, ako je nešto pitanje viših sila bar ro držite pod konyrolom.

   Druho, kada predstavljate fa posriji nekakav centar moći u vidu nekakvih službi naprosto je bajka ko zna od koga izmišljena. Posroje veze izmedju bezbjednjaka, politicara, finansijskih i druhih mocnika, no nije to kap u filmovima o sicilijjanskoj mafiji. Uosyalom, nebrojeno kriminologa istraživao je Siciliju i nije našlo ništa od izmisljrina kakve se podasriru, nego samo slabu državu. Baš kao i u našim današnjim prilikama. Na pojedinačnim primjerima možete hiljadu puya dokazati razne sprege bezbjednosti sa poliyikom, ind institucijama i kriminalom, ali nema nikakbog Crvenog iz filma Južni vetar.

   Na kraju moja poznansrva su poprilično raznolika, ali u svijetu kriminala baš izražena. Rim ljudima rrebaju advokari, a imaju čime i da plate. Ja sam prije nekih 12 godina napravio ogromnu grešku kada nisam poslušao drugara i prešao na pravo opšti smjer, pa onda lijepo polagao pravosudni ispir. Nasravio sam dalje na srudijama bezbkednosyi i onda popušio. Da sam uradio drugačije bio bih odlično tražen advokaf. Uostalom, više pua sam uzimap predmete koje su advokati zabrljali o rješavao ih da su me ljudi plaćali skuplje od advokata. I danas kojo predmet uzmem razbijem to bez problema.

   Na kraju oko fizičkog rada. Proučavam AKVAPONIJU, plasrenicku sa posebnim sistemom hrijanja i yo ce biyi moj naredni projekar. Čisto za moje potrebe i radi istraživanja, pa se i držim rada od kuće i nemam namjeru ući u nikakvu zgradu ili time vezan posao. Dok sam mogao financirayi tovio sam svinje i piliće, koke nosilje, bašte i svašta slično. Sad manje jer supruga drži prodabnicu kao izvor snabdjevanja, a i ne isplayi se baš ni u minimumu. Zato i idem ka akvaponiji kao nečemu šta mi se čini samoodrzibim. I pokušaću sa tovom koliko se bude moglo. Ukoliko naplatim potraživanja imaćete na YouTube svašta nešto oko moje poljoprivrede za gkedati, a dorle neka ostane na oboj priči.

   Eh da, koliko su službe pokvarene valjda dovoljno govori to što godinama pišem da nema funkcije i plare za koje bih se vrario u raj svijeyr. Draže mi se ovako snalaziti begoli da zla gledam ocima. Rako da mi tu niko ne rreba nesto pripisivati.

   Izbriši
  7. Raspuchin, hvala na trudu... shvatila 💞 preciznije, dijelim misljenje da nije nista ovo od juce.
   Na zalost, nije samo droga, dijamanti i ostalo u pitanju. U pitanju su i novorodjena djeca. Prvo, nakon 2.svjetskog rata ratna sirocad su prodata Njemackoj (postoji potpisan dokumant), drugo....sistematski su kradena novorodjnčad i prodavana po bijelom svijetu, a trece i najstrasnije i najnezamislivije radi se to i danas. To ne mogu raditi ja ili vi ili nas nekoliko zajedno. To je jasno. I to nas navodi da zakljucimo da ne traje od juce. Da, potpuno si u pravu.
   Ti kao musko navodis drogu, dijamante... a ja kao zensko djecu 😆 ali sustina je bitna... prepoznajemo i osudjujemo kriminal, izdaju, izrabljivanje i sve sto ne valja. I u tom smislu dolazimo do tvog stava (bar sam ja tako protumacila) "jednom obavjestajac, uvijek obavjestajac".. kratko receno da ne duzim. Ne bi bila bas toliko stroga, ako me razumijes? Koliko vidim tu smo mi nedgje pribliznih godina. U datom momentu smo i glavu bili spremni dati za neku tamo zamisljenu bolju buducnost. I sto je jos gore i nakon svega spremni smo se zrtvovati i dalje bez obzira sto nam je toliko toga jasno i sto smo i prodati i omalovazeni kao ljudi. U prevodu, htjeli bi smo da nismo toliko domoljubi, da nismo toliko osjetljivi na nepravdu, htjeli bi smo da su i drugi srčani poput nas, da i oni daju dio sebe u zajednickoj borbi. Toliko toga smo spremni, a bolje sutra ne da ne dolazi... tonemo dublje u govna generalno kao drustvo i u tom jadu i čemeru svakome vagamo svaku riječ i trazimo zamjerku.
   Ako nam je vec stalo do napretka i boljitka ajde da pokusamo jedni druge malo vise razumjeti.

   Izbriši
  8. ASKA:
   Znate li razlog prebijanja Gage Antonijevića od strane Dragana Bjelogrlića? Ono čiji snimak smo svi gledali. U nekom vremenu Vučić je porodicama ukradenih beba obećao maksimalnu pomoć države i svašta nešto, a u čemu su filmadžije vidjele svoju priliku da snime film. Međutim, "politika" se promjenila i Vučić je sasjekao sve veze sa porodicama, zbog čega više snimanjfilma nije bilo opcija. Onda je Gaga Antonijević previše brbljao oko toga i zato ga je Bjela prebio. Kuriozitet jeste da je prošle godine nekakvim stanovima u Banjaluci i čime još "kompenzovao" filmadžije i to na molbu Vučića kako u Srbiji ne bi bili provaljeni. Duže vremena nakanjujem se pisati o ovome, ali moram istražiti neke podatke za šta nikako da nađem vremena ili naprosto zaboravim na tu priču. Hvala vam što ste me podsjetili.

   Izbriši
  9. Nisam razumjela ko je kompenzovao, ali vjerujem da ce mi ubrzo biti jasnije. Strpit cu se 😉

   Izbriši
  10. ASKA:
   Sad vidjeh da sam ispustio Dodikovo ime. Znači Milorad Dodik daoje, poklonio ili na koji već način dodijelio jednom od filmadžija izuzetno vrijednu nekretninu u centru Banjaluke kao vid "kompenzacije" za izgubljenu dobit od nesnimljnog filma. Kako rekoh dok istražim te detalje ide tekst na tu temu, pa kad sam se već zamjerio tolikima da na "spisak" dodam i te što su otimali djecu, a očigledno su izuzetno moćni kad se Vučić onako panično povukao iz cijele priče.

   Izbriši
  11. Sad ce Boro da te optuze da si namjerno izostavio ime 😉

   Izbriši
 3. Tužilaštvo radite svoj posao pravedno po zakonu ili odmah dajte ostavke. Kriminal je odavno prešao sve mjere. Tužilaštvo dajte nalog za hapšenje nalog za hapšenje hapšenja nalog za hapšenja

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Stvari nisu tako jednostavne. Znate, u našem pravnom sistemu jedino je policija ovlaštena da hapsi, a ti "nalozi tužilaštva" obična su glupost za pravne laike. I kad u policiji kao oružanoj sili i jedinoj ovlaštenoj da hapsi stvorite kriminalne grupe džaba vam i tužilaštva i sudovi. Trebalo je da na čelo bar jedne policijske agencije dođe neko poput Kostreševića, pa da se uspostavi međunarodna saradnja i započnu istrage. Tek nakon toga imalo je smisla eliminisati Gordanu Tadić i Dijanu Kajganić kako ne bi dalje opstrirale istrage. Jeste Kajganić najavio čistke u policiji, ali zna se na koga tu ključno računa iz struktura policije, baš kao što čeka i određene političke smjene. Šta bi Kajganić trebao? Izdati "nalog" da SIPA uđe u zgradu vlade i uhapsi ministra Lukača? Pa da izazove krvoproliće među policajcima? Pobogu, za niste skontali da se njegove najave hapšenja krupnih zvjerki poklapaju sa formiranjima novih vlada i implementacije izbora uopšte? Ne bi trebalo tako, ali tužioci nisu madžioničari, a vidjeli ste informacije o planiranju ubistva tužioca Čampare i "jednog banjalučkog načelnika". E zbog tog načelnika u ovom tekstu nema ključnih informacija iz kojih bi stvari izgedale mnogo jednostavnije i razumljivije, a moja malenkost se sa tuđim životima ne poigrava.

   Izbriši
  2. To je lažna informacija da neko hoće Dudu likvidirati.

   Izbriši
  3. Po meni ono šta je saopšteno javnosti ima smisla, a 99% odsto kontam i "banjalučkog načelnika" koji je takođe označen metom. Ne želim nikog ugrožavati i samo zato nisam pisao o ovoj temi, a potpuno sam uvjeren da je informacija istinita. Pazite, ovi "kapitalci" u pritvoru znaju da veću kaznu od one koja ih čeka ne mogu dobiti taman kad bi poubijali 8 tužilaca i jedno 15 načelnika, ili da pobiju kompletno Predsjedništvo BiH.

   Izbriši
 4. Gotvald Marina animir dama,diler kokaina odavno treba da je u zatvoru.Imate sve dokaze.Šta se čeka.

  OdgovoriIzbriši
 5. Marina Gotvald je više god. Ugošćavala u svojoj kući Supić Dragana. Skrivala ga,po njegovom nalogu prevozila drogu. Prodavala drogu, kokain čak i maloljetnicima.Ako ima zakona,u zatvoru njoj je mjesto.

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. To će ona lijepo objasniti inspektorima SIPA ili istražiteljima Tužilaštva BiH i ako je pametna zaključiti kako svjedoci pokajnici imaju mnogo bolju "sudbinu" od osumnjičenih za organizovani kriminal kojima prijete maksimalne robije. Kada je Dejo Jurišić uhapšen napisao sam kako mu je bolje biti policajac koji je pogriješio i suočiti se sa svojim dijelom odgovornosti, nego glumiti budalu i zaglaviti višegodišnju robiju. Čujem da je pušten iz pritvora i sad polako čeka suđenja, ali ključno je da je mlad i ima pred sobom još dosta života koji bi bilo glupo provesti iza rešetaka, dok se oni koji su zgrnuli milione po ko zna koji puta izvlače.

   Izbriši
  2. Zna li taj dejo da istukose jude zbog njega a on ne dobi ni samar ...tako tesko mu se pise ako ostane gdje rodjen

   Izbriši
 6. Baco Dakic koji stoji iza svega ovoga, umobolni psihopata koji treba da se lijeci, odgovarace za sve klevete i lazi koje je plasirao. Opsjednuti bolesnik, besposlicar koji nikada u zivotu nije digao teze od kasike, muljator i varalica jedna obicma. bolje da ste pisali cim se on sve bavi, od cega zivi kako se pocitav dan voza i glumi dezurnu budalu, nanosi zlo svakome kome stigne, ne znam samo kako neko moze da pristane da pise u korist ovako poremecene licnosti, jer sve je ovo njegovo maslo. Zaljubljen i bolesno opsjednut Marininom koju proganja skoro pa tri god sto je poznato svim ljudima u njenoj okolini kao i policiji.
  Sram bas bilo na sta ste sve spremni. Pravda je spora ali za ovog bolesnika Bacu nema lijeka...
  Odgovarace za sve klevete i uvrede...

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Odlično, no zašto onda niko od prijedorske policije, izuzev pok. Bašića i mene, nije hapsio i procesuirao Baću? Nego su mu prenosili službene tajne i informacije, zapošljavao im je žene, činio razne usluge i to jednako tako zna sav Prijedor. I zato sam Baću uzeo za primjer PROMJENA koje su nastale u Prijedoru, a eskalirale su ubistvom Bašića. Za mog znanja Baćo se drogom nikad nije bavio, a ovde je fokus na zločincima koji su dcenijama zgrtali milione trovanjem djece, kako naše tako i diljem Evrope, pa su postali predmetima međunarodnih istraga. Pola Evrope zna za pojedine Prijedorčanke, a jedino naša policija ne postavlja pitanje odakle im tolike pare. Ne pitaju jer znaju da peru novac od droge koju policija rastura zajedno sa vojnicima Supića ili Dugog Railića. No, postoji policija i iznad ove prijedorske, baš kao i tužilaštvo iznad ovog Mitrovićevog, pa sad opet imamo obrat situacije. Bio sam akter istraga ubistava načelnika prije više od dvije decenije i znam kakve bitke su tada vođene, pa onda i kontam zašto se toliko dugo niko nije usuđivao ubiti načelnika. Danas se dešava nešto vrlo slično, ali uz opasku da ni tada nije išlo glatko i brzo kao što ne ide i sada. Kako kažem u tekstu pojedinima novac udari u glavu, pa se osile do nerazumnih granica, a onda valja odaslati generalnu poruku svima sa sličnim idejama.

   Izbriši
  2. bravo Boro sve si upravu ona sada glumi zrtvu ,zrtveno jagnjen, Gospodjice Gotwald zasto se nervirate zasto ste uzrujani ako Vam je cista savjest Vama i glavatom morzu ,nema mjesta za sikiraciju meni je licno Baco odvratan neznam samo kako ste mogli biti sa njim ,jer po gidinama moze otac da Vam bude al ocigledno da kao mali niste imali roditeljsku paznju , al za rasturanje droge bloger je potpuno upravu , jel hocete da kazete da i glavonja nema posla sa drogom ....varate se gospodjice Marina .

   Izbriši
  3. Biću iskren do kraja. Dok mi ljudi iz bezbjednosnih struktura nisu ukazali da Marinu Gotvald imam među FB prijateljima pojma nisam imao. Ko da popamti hiljade ljudi? Čak sam provjerio imam li kakve prepiske sa njom pošto dnevno razmjenjujem poruke sa zaista velikim brojem ljudi, a najveći broj odnosi se na lično mi nepoznate poruke čitalaca. Srećom nismo se dopisivali preko zatvorenih komunikacija. Bio mi je dovoljan letimičan pogled na fotografije da uočim stvari (putovanja, atraktivnu garderobu i slično) kakve ne može obezbjediti legitimnim primanjima. Zaista nisam ulazio u izvore informacija sa njenog naloga jer ne primam platu ni od tužilaštva ni od policije da bih se pretjerano zamarao stvarima koje njih interesuju, pa čak nisam se previše zanimao ni za dešavanja oko Baće.

   Ono šta sam razumio bilo mi je dovoljno za ovakvu objavu, a za one sa malo nižom inteligencijom ističem kako mene jedino zanimaju moje vajne "KOLEGE" koje su mi radile o glavi i uništile karijeru da bi mogli raditi stvari kojima smo kasnije svjedočili. Marina, Glavonja, Slavnić, Supić, Railić i slični meni su tek puka "SREDSTVA" obračuna sa zločincima zaštićenim policijskim značkama. Mislili su kako će mene eliminisati oduzimanjem policijskih ovlaštenja, odnosno posla u policiji, no kako stvari idu ipak im valja debelo robijati, a šta sam im u facu obećao prije 15 godina. Da sam ih tada uspio pozatvarati provukli bi se sa par godina robija, a danas se zna gdje će provesti ostatak svojih bijednih života. I rođenoj djeci ostaviti "pečate" koji će ih pratiti dok su živi, a djeca ne trebaju stradati zbog pičnutih roditelja. Elem, pojedine bitange koje su mene lažno optuživale i progonile gledam kako tavore sa sinovima narkomanima ili kćerima prostitutkama. Cijeli život zloupotrebljavali su uniforme kako bi "djeci osigurali srećnu budućnost", a kćeri im se prodaju za novac, gdje jednu bitangu neću imenovati samo zato što mi njegova kći nije kriva, a on dobro zna šta je sve zaslužio. Nakon svega mojih troje su odreda odlikaši, najbolji učenici i svojih generacija i škola uopšt, a Dule uveliko gura drugu godinu pravnog fakulteta. Kćerka je odlučila pratiti brata i ideja im je osnovati advokatsku kancelariju. Uz moju stručnu pomoć i različita poznanstva teško da će im manjkati klijenata. Znam ja odlično kako se obračunava sa okorjelim zločincima, no postoje i neki viši interesi kao što je budućnost djece i ono šta će ostati iza nas. Zato se pojedinim bitangama nije desilo nikakvo zlo, a ne zato što ja nisam sposoban uzvratiti istim sredstvima. Pa i mnogo širim spektrom odmzde od onoga šta oni mogu smisliti. Granice koje čovjek sam sebi odredi u stvari jedino vrijede u smislu dugoročnih promišljanja.

   Izbriši
  4. Boro kakva si ti nula od inspektora bio kad je Baća za tebe veliki kriminalac.

   Izbriši
  5. Ko je tvrdio da j Baćo veliki kriminalac? Eto procesuirao sam ga u jednom velikom predmetu protiv automafije, sa obilježjima organizovanog kriminala, no nigdje nisam tvrdio da je ovo ili ono, nego da samo znam KO STOJI IZA NJEGA. Vidite, davno je na Baću udarila tada najjača ekipa banjalučkog centra. Iz određenih razloga ne mogu pominjati imena iako bih to rado učinio. Kada su vidjeli ko je sve i kako reagovao, odnosno da će odreda ostati bez posla, onda su preko Mikana i Mime organizovali ručak za Baću i izvinjavali mu se do neba. U konačnici su mu slagali da sam ja "sve smjestio" i meni ni krivom ni dužnom napravili velike probleme. Zato kažem da sam osjetio moć tih koji stoje iza Baće. Istine radi i neke sam "podsjetio" da CZ 99 sa 15 metaka ne nosim za pasom bez veze i da im ne bi bilo pametno gutati cijev.

   Meni su u Hrvatskoj 1991. nabili cijev u usta i znam kakav je osjećaj, a ovi naši klošari nemaju petlje uraditi ono šta sam ja tada. Koliko sam uspio sa tim čudom u ustima rekao sam: "Ja sam Srbin, a ti sad pucaj". I na moje čuđenje prekinuli su pretres lokala i otišli, a ja nisam dobio batine kao moj drugar koji je netom prije toga na sličnom pretresu slagao da je Hrvat. Govorim o izuzetno zloglasnoj jedinici HOS-ovaca za koje su od Franje Tuđmana lično članovi HDZ-a sa Banije tražili da ih makne odatle jer nisu mogli gledati šta rade. Zato su poslani u Podravsku Slatinu u kojoj Tuđmanu nikako nije polazilo za rukom da izazove etničke sukobe. Kad su ovi došli i počeli sa svojim terorom pola slatinskih Srba pobjeglo je iz grada, a oni koji su prošli kroz njihove ruke tragove su nosili do kraja života. Mislim na one koji su preživjeli.

   Molim vas nemojte meni pričati šta je moć, a šta nemoć. Prije rata išao sam na Kosovo ili radio šiptarske teroriste, pa znam metode mučenja koje je primjenjivala JNA. Od moje 19. godine znam kako je kad si na stani MOĆI, ali sam jako dobro naučio i kako je biti sa druge strane. I vršio i trpio sam torturu, tako da bar u tim stvarima za mene nema nepoznanica. Zato olako stajem na stranu žrtava bez obzira kakve bile, ali sam i vrlo gadan prema raznim siledžijama.

   Izbriši
  6. Ostanite sa Borom, u nastavku otkrivamo da je Rambo snimljen po njemu

   Izbriši
 7. Suvisno je polemisati dugo vremena o ovim opće poznatim osobama ti.narko kriminalnim lanom. Policija, SIPA, Tužilastvo BiH preduzima potrebne radnje da kriminalci odgovaraju za svoj počinjeni kriminal. Ubrzo dobit ćemo javno jasne odgovore.

  OdgovoriIzbriši
 8. Baš si ih fino upozorio da se sklone na vrijeme. Ali nema veze, pašće i narkogeneral jednom a onda i ti, neće imati ko da te štiti

  OdgovoriIzbriši
 9. Mnogi bi davno pobjegli,da je moguće. Te kombinacije su prevaziđene. Svako će odgovarati po pravu i pravdi za svoj počinjeni kriminal.Povlasteni neće biti.

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Jebo te narkoman Vaskovic koji je izmislio taj famozni nadimak narkogeneral, previse se lik nadrogira pa su svi kriminalci redom.. jos malo ce i svoje hapsenje najavoti kpliko je lud

   Izbriši
 10. Daj Marina pusti svoje navijanje,zna se ko si ti u Prijedoru i okolini. Baćo ima puno bolji,mlađi i pametniji cura i žena od tebe. Kakvi da on tebe prati,jos pišes da je on zaljubljen u tebe,a poslije tebe imao ih je bezbroj. Sada ima mladu curu iz Šwicarske,jako bogatu i prelijepu.

  OdgovoriIzbriši
 11. Boro gdje Lukač ide, jel prelazi na neko drugo radno mjesto ili?

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Kucni pritvor, nece se smjeti kretati vani koliko je zla ucinio mnogima 😂

   Izbriši
  2. Kao i svaka kukavica Lukač se zavukao u mišju rupu i viri ko na njega vreba.

   Izbriši
 12. Evo već oslobodiše Dugog za napad na Stupara 2018

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. To je ključni problem našeg pravosuđa, jer nema organa koji bi ovakve presude analizirao i utvrdio je li oslobađajuća presuda uslijedila zbog namjernih propusta tužilaštva ili je do suda. Inače je suludo donijeti oslobađajuću presudu za krivično djelo u kom je cijeli Prijedor odmah znao šta je počinjeno, no ovo pravosuđe davno se odvojilo od zdravog razuma. Prijedorski sud uživa "ugled" malo ispod doma u Čirkin polju ili azila za pse.

   Izbriši
  2. Rekoh li ti za Jahorinu i Sudiju Popovića i Gdju Elenkov ,pa majku mu ,ne lažemo svi i ne pričamo šuplje, bice oslobođen i za Načelnika Basica ali će za Storidz dobiti veću kaznu od prvookrivljenog i stavice mu neka sitnica dijela da nakupi 7-8 god

   Izbriši
  3. Prijedorskim sudom se planiram ozbiljnije pozabaviti u svakom slučaju, pa ćemo malo otvoriti temu promiskuitetnog ponašanja Elenkove zbog čega je ucjenjuje ko god hoće ili se boji zamjeriti ikom sa zrnom moći. Onda i sa Popovićem za kog sam davno pitao gdje je završio pravni fakultet - da ne bi moj sin greškom otišao na takav lakrdijaški fakultet koji je uspio završiti idiot poput Popovića. Nedavno slučajno nađem drugostepeno rješenje po mojoj žalbi u postupku po lažnoj prijavi Dalibora Ivanića i nađem da je Popović bio član tročlanog vijeća koje je odbilo moju žalbu. Idiot je potvrdio idiotsku optužnicu u tom predmetu i da je doista studirao pravo znao bi da ne može u drugom stepenu odlučivati u tom predmetu, zbog obaveznog izuzeća. Zaista ću skupiti nekih dvadesetak akata prijedorskog suda, od onoga šta imam, i poslati VSTV-u sa prijedlogom da izvrše provjeru "znanja" sudija prijedorskog i odnovnog i okružnog suda. Svojim aktima dokazuju da pojma nemaju o elementarnim postulatima prava u ZKP-a, šta bi u najmanjem trebalo da bude osnov provjere znanja na jednostavan način - da ponovo polažu pravosudni ispit. Ko padne na tom ispitu lijepo ga razriješe i pošalju kući. Ili neka VSTV odmisli kakav drugi test provjere znanja.

   Izbriši
  4. Dugi je sa Miljatovicem bio na suocenju, Miljatovic ne negirao sve što je priznao pod prisilom, tuzioc ga upitao "dal ste izjavu dali pred advokatom",na šta mu je Miljatovic rekao "da ali ne pred mojim advokatom nego pred advokatom kojeg mi je policija dovela u toku prebijanja",

   Izbriši
  5. Davno sam pisao o tim advokatima i forama banjačučke policije, pa i kako je to u Hrvatskoj prošlo u slučaju Paravinja. No, na suđenju ako Miljatović potegne pitanje iznuđene izjave onda se izjava uvodi kao dokaz pa tužilac poziva sve njene potpisnike, druge svjedoke i razne potpise u dokumentima i evidencijama koji su za to vezani. Pisnuti o iznuđenoj izjavi ne smije ukoliko želi da taj dokaz izbjegne kao nešto šta mu se može obiti o glavu. Elem, ostaje izjava Repića, pa onda isječeni automobil koji je nađen po priznanju, a korišten je za ubistvo, pa DNA i otisci na dijelovima auta i mnogo toga pride.

   Izbriši
  6. Repajic se branio ćutanjem, sada ,za prvo saslušanje pod batinama ne znam,pronađen je pištolj kod Miljatovicevog radika ,tj kod radnika njegovog oca ,koji nije iz dijela ali napakovace mu, moraju, jer ih je slagao da je bacio u Vrbas samo da prestanu da ga mlate,

   Izbriši
 13. Sta ima vise padati po prijedoru, grad izgleda kao grad duhova,nema zive duse, samo marice pune policije se vozaju i presrecu svako drugo auto i upadaju po lokalima, prepadaju narod. Pretresaju mimo svih zakona, trgaju po autima, bacaju stvari, primjenjuju silu na ljudima iz cista mira.

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Tačno, ali samo kada je golica u pitanju. Ili djeca po lokalima. Kad god su morali privesti Dugog govorili bi: "Ne bi mi, ali onaj ludi Bašić nam naredio". Citiram ono šta mi je Dugi lično ispričao, kao i kada su mu inspektori za 2000 eura prodavali kopije izjava svjedoka. On uopšte nije krio svoje odnose sa pojedinima u policiji, nego se upravo sprdao na te teme.

   Izbriši
  2. Sprdao se se Tim jajarama al prave nije spominjaao

   Izbriši
  3. Zna to citav grad Boro. Kada policija zbog svoje nestrucnosti, bez osnovne kulture krene da izlazi van okvira zakona, kada se umjesto policije pretvore u razbojnike i "mafiju", koja drsko i bezobrazno maltretira svoje gradjane dogodi se nazalost sve ovo sto se izdogadjalo u zadnjih par godina.

   Izbriši
  4. Vidiš kako Boro zna tarife, i on mu uzimo pare

   Izbriši
 14. Svedno Marina je majka jednog djeteta nije ovo u redu ovako izblatiti zenu ,Prjedor je Mali da voli zivot voli .Ne znam koliko je baco deniro za blog.Al nece vam Bojan ovo preci tek tako stim da je I on nasao na baci istjerati pravdu a njegovi mu naj blizi I gore su tretirali mu zenu.Bivsu sadasnju nebitno. Nego mene konkretno zanima ovaj slavnic kako mislite naj intimniji. Jeli ovo vjesto izbjegavanje,klevete ili je stvarno ga guzio don ili vec ko kuga...Pozdrav za Knedlu  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Šta bi to Bojan mogao učiniti, a da mu ne mogu vratiti istom ili težom "mjerom"? Ukoliko ovo ne može progutati meni je lako napisati za koga je organizovao roštiljanja na vikendici, pa kada su ugledali policijski polo svi su pobjegli u onu šumu iza vikendice. Vezano za ubistvo jednog nekad izuzetno poznatog ovdašnjeg "lika" kom su se u Beogradu klanjali ili sklanjali. Malo je onih za koje ne znam "škakljuvih tema" koje bi najrađe zaboravili iz svojih života, tako da gro onih koje pominjem naprosto ćute i trpe jer znaju da mogu i mnogo gadnije udariti.

   Što se tiče Baće, vidite, ja kad sam ga radio kao inspektor Goran Mikanović mu je kao načelnik bio DOUŠNIK i sve javljao. Moju ženu Baćo nije zapošljavao, niti mi je to trebalo pošto je ona među prvih 8-10 trgovkinja koje je zaposlio Vojo Janjoš kao klinku sa 18 godina. Njezin otac i Vojo su drugovi od djetinstva, a ja sam se sa Vojom sprijateljio prije ženidbe, pa smo to kasnije uveliko nadogradili. No, Baćo je zaposlio ženu Gorana Mikanovića, te mu učinio brojne druge usluge kao svom DOUŠNIKU. Mikan i dalje prima platu u MUP-u i čak ima neku načelničku poziciju, a vama ne smeta to iako ga plaćaju građani Republike Srpske. Mene i moj blog niko ne plaća, a najmanje Republika Srpska - od koje sam zbog bloga pretrpio ogromne štete i nepravde.

   Kako vi mislite da gradite sopstvenu društvo, budućnost i sebi i svom potomstvu, kad vem je "glavna briga" ko mene plaća, a odreda ćutite na ČINJENICU da iz budžeta, znači novca svih građana, plate primaju okorjeli kriminalci i zločinci? Tako se masovno tvrdilo da me plaća Dodik, pa od kako sam otišao ispred zgrade vlade i je*ao mater Radovanu Viškoviću zbog isključenja struje sad su tu temu svi "zaboravili". Kao i mnoge druge mantre koje mi godinama lažno pripisuju.

   Na kraju oko Slavnića, ja lično niti znam šta o njegovim seksualnim opredjeljenjima, niti me to zanima. Vezano za Supića znam zanimljive "pikanterije", ali to su stvari u koje ne ulazim. Ono šta znam jeste da je vođena istraga da su Supić i još tri zatvorenika silovali nekog klinca u zatvoru, ali mislim da je to zataškano. Pošto je u pitanju teško krivično djelo time ću se možebitno pozabaviti u nekom tekstu, a sve drugo su stvari njegove privatnosti u kakve ne zadirem. I oko Marine sam samo nagovijestio za koja i kakva krivična djela je čekaju saslušanja i eventualna procesuiranja, pa joj čak dobronamjerno objasnio da je mnogo bolje biti svjedokom negoli osumnjičenom. Termin "fifice" upotrijebio sam je za počinjenje krivičnih djela koriste i seksualne usluge i to je stvar koju zna bar pola Prijedora.

   Izbriši
  2. Boro haluciniras uzmi jacu terapiju. Boro od " civije" do blogera iz Ljubije 🤧
   Uzmi bar kopaj radi nesto. Ne sramoti se i tu svoju djecu. Ima konkirs ponpvo za inspektora mozda te prime posto si pun imformacija.

   Izbriši
 15. Rekoh li ja da ce Dugi biti oslobođen za pokušaj ubistva Smita ,bice oslobođen i za ubistvo načelnika Basica ,zna se već

  OdgovoriIzbriši
 16. Auu boro mjenjaj terapiju pod hitno raskovo si skroz burazeru !!uuf

  OdgovoriIzbriši
 17. Moćni Boro. Pojelo ga vrijeme a ne konta to. Prica o situacijama od prije 10-20 godina jer nema sta drugo. Bojan bio aktuelan prije 15 godina. Baćo Dakić kriminalac kojeg cuvaju centri moci a voza zadnjih 10 godina onog Renoa od 1000 KM, cigani po gradu. Marina trosi pare i slika se na FB a cura ima slike sa mora pa po tome ispada da smo svi kriminalci. Veliki specijalac, snajperista, komandos kojeg šamara ko stigne. Od Rakića do grupe raspada iz Ljubije i još se sprdaju sa njim. Ali on je njih šatro postrojio sledeci dan sa stomačinom onom.. Veliki pravnik koji besplatno savjetuje ljude a zavrsio privatni pravni fakultet i radio k'o pandur. Veliki ekonomista koji zove Jelenu Trivic na TV duel a covjeku iskljucili struju zbog neplacanja i prica kako nema sta jesti. Sva djeca mu ucenici generacije ali po njegovim kriterijumim. I mo'š misliti, imaće advokatsku kancelariju. Moćni Boro, samozvani ekspert iz svega na svijetu koji sve radi planski..i ino. Boro, Boro..

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Zato si ti veliki mudonja koji Boru napada proziva preko anonimnih komentara... Sto se ne potpises

   Izbriši
  2. E'o letim da se potpisem. Nista slagao nisam, to je sve on napisao, ja prepisao.

   Izbriši
  3. Ljudi moji, kada na nalozima Vukanovića, Vaskovića, Stanivukovića i mnogih drugih protagonista javnog diskursa pročitate ovakve navode o njima onda recite da kod mene postoje nekakvi kompleksi, samoveličanja ili problemi sa MIŠLJENJIMA DRUGIH. Sa dva klika ovakve objave bukvalno nestaju sa bloga ili kakvog drugog naloga jer administratori imaju tu mogućnost na raspolaganju. I to masovno koriste, a jedinno ja sam "kompleksaš".

   Elem, nešto drugo vidi se iz gornjeg komentara. Osoba koja je to napisala ne samo da čita tekstove, nego čak i komentare i vidite koliko različitih detalja navodi. Još samo da nam objasni zašto toliko vremena troši na pisanije nekog ko se "hvali bez pokrića" ili nebitnog u javnom diskursu? Pa čak i svojim ulascima na blog DONOSI MI ZARADU OD REKLAMA! Nije nešto, ali svako iole upućen zna da niko reklame na blogu ne drži bez veze, nego da se to plaća.

   Primjera radi ja dok sam intenzivno pisao o Davidu Dragičeviću nisam držao reklame jer me zarade od takvih tragedija nikad nisu zanimale. Na nekih tri-četiri miliona pregleda računajte da tu govorilo o preko 30 000 eura zarade, a pošto je dijaspora mnogo čitala te objave i mnogo veća cifra je u pitanju pošto su reklame u Njemačkoj ili Americi višestruko skuplje od ovdašnjih, a samo je pitanje gdje se nalazi osoba koja ulazi na blog jer sistem automatizmom prikazuje reklame specifične za isti. Zato znam da je Vasković na Davidu Dragičeviću zaradio par stotina hiljada eura jer je imao mnogo više pregleda. Zato je od Davora i Suzane tražio da mu daju dokumente i slike iz istrage, jer to diže čitanost, a onda i zaradu. Zato su njegovi tekstovi na FB grupi sa preko 300 000 članova dijeljeni odmah i svi odreda, a moji tek ako ih podijeli neki od administratora grupe. Nebrijeno puta se dogodilo da moj tekst prođe u 20-30 drugih FB grupa, a ne bude ga na PzD. Pošto nisam htio držati reklame i tako zarađivati ništa mi to nije značilo osim što sam SHVATAO neke stvari i mogao procjeniti svačiji "moral". Baš kao što su to mogli i drugi učiniti ukoliko su željeli shvatiti ISTINU. Ovde ću se zaustaviti jer ako nastavim otvarati ovakve teme biće opet da se hvalim, a imam čime hvaliti se, no kad mi to bude bitno znam kad i kako ću to uraditi. I to izvorno na engleskom jeziku, pa ćemo po prevođenjima na druge jezike najbolje vidjeti ima li to REALNU VRIJEDNOST. Ako ovde (na Balkanu) neke priče "kujem" ne znači da ih moram javnosti prezentovati na ovde razumljivom jeziku, koji je uzgred i siromašno tržište. Samo primjera radi imam prijatelja u Indiji koji će se za neke autobiografske knjige pobrinuti za to tržište od milijardu i par stotina miliona ljudi, dok njegov rođeni brat radi u Kini. Oba rade na univerzitetima kao asistenti i predavači, sa tendencijom da prate oca koji je bio dekan, ali ono šta je meni bitno jeste da su divni ljudi kojima sa punim povjerenjem mogu dati sva moguća ovlaštenja za prevođenja, distribuciju i ekonomisanje oko onoga šta objavim. Još važnije da mojoj djeci bude isplaćeno šta im pripada pošto nisam pretjerano zainteresovan da se to objavljuje za mog života, nego tek kao nekakva zaostavština. Nisam zalud živio, pa tako imam i mnogo toga ispripovjedati.

   Izbriši
  4. Druze, da hocu nesto da dokazujem, ja bih rekao da te ne citam i da cijeli moj gornji komentar sadrzi informacije preuzete iz tvojih tekstova koji su objavljeni u 2-3 teksta u zadnjih mjesec dana. Ali to nije istina. Citam te ja duze..mozda od frke sa Ivanicem ali ne smijem garantovati. I redovno pratim sta objavljujes pa tekstove koji obradjuju lokalne teme citam detaljnije a geopolitiku, Putina i ostalo, citam na preskok. Ne znam zasto mislis da ja ne zelim da ti zaradis pa slavodobitno konstatujes da cak doprinosim tvojoj zaradi. Iskreno da ti kazem, ja bih najsretniji bio da i ti i tvoja porodica i svi koji ovdje citaju i pisu imaju hrpe para. Ali ovo bas iskreno mislim. I ako ce moj ulazak na sajt pomoci da ti nesto zaradis, ja cu ulaziti 20 puta dnevno, obecavam ti. Ja sam samo htio konstatovati da kenjas, ali da bas pretjerano kenjas i naveo sam par primjera. Cak sam poslije mislio izbrisati komentar jer kontam da ti je dovoljno i tvojih muka ali mislim da se ne moze pa sam odustao. Eto buraJzeru..

   Izbriši
  5. RE: Druže

   Vidi, ja pričam stare priče, nebitan sam i sve ovo je plod moje mašte ili iskrivljivanja stvarnosti. No, hajde da one "BITNE" kompariramo sa mnom nebitnim. Nedavno sam otišao pred zgradu vlade i Viškoviću je*ao sve po spisku. I šta PREDSJEDNIK VLADE I MINISTAR POLICIJE, koji su BITNI bar po svojim funkcijama izvode?

   Plasiraju preko medija da sam uhapšen 35 minuta prije stvarnog hapšenja. Pritom organizuju lažnu dojavu da neki policajac pokušava skočiti sa zgrade vlade. Preko dvadeset policajaca tome je svjedočilo na licu mjesta dok se tražio taj nepostojeći samoubica, a svi koji su radili tada (bar stotinu njih) preko veze je slušalo šta se dešava. Svi ti policajci bili su u funkciji idiotske ideje da me zaplaše kako bih otišao odatle. Tak kada su vidjeli da nemam namjeru otići, da se ne bojim te "prijetnje" bacanja sa zgrade, NAKON SATA priveli su me da se Višković može vratiti u zgradu. Cijelo vrijeme sam tvrdio da ga čekam u povratku, a mogao sam otići kad sam htio i to im je bila želja.

   Kada sam išao snimati Lukačev stan, kako sam najavio, ispred mene iskočio je tim žandarmerije sa dugim cijevima, maskama i skretao saobraćaj mimo ulice kojom sam krenuo. Na nekih stotinjak metara od zgrade. Malo sam zastao da vidim šta se dešava, a onda sam pješice prošao između njih i odradio šta sam naumio. Provjerio sam i to objavio: Lukač je poslao taj tim da me uplaši kako bih odustao od snimanja stana, a nakon što sam objavio onaj cirkus ispred njegove kuće.

   Kad sam tako "nebitan" i mantram o starim temama, a što se onda premijer i ministar policije srozavaju na takve idiotarije u pokušajima da me zaplaše? I ne samo što sebe ponižavaju, nego i policiju koja to konta i zato su sve više na mojoj strani. Dovoljno to pokazuju službenim radnjama koje preduzimaju kada "ugrožavam" premijera i ministra. Pa gdje to ima u svijetu da neko ispred vlade je*e mater premijeru i dobije prekršajni nalog sa 200 KM kazne? Ukoliko platim za osam dana to je 100 KM, no tražio sam suđenje jer toj bitangi imam još štošta reći. Ili kako tužilaštvo ekspresno "otkanta" Lukača odlukom da sam imao pravo snimati mu kuću.

   Molim te nađi demokratiju u svijetu gdje običan čovjek može činiti takve stvari. Da mu tako nešto "prolazi" kad su najviše funkcije vlasti u pitanju. Eto to nije bajata priča od prije 10-20 godina, nego unazad par mjeseci. Ranije su me redovito hapsili i procesuirali, no svi "predmeti" protiv mene ostali su njima kao problem, pa me više ni uhapsiti ne smiju, nego izvode gluposti o kojima pišem. PAZI SAD, MENI JE U REPUBLICI SRPSKOJ OSTAO SAMO JOŠ JEDAN NOSILAC FUNKCIJE, ONAJ NAJMOĆNIJI, DA STANEM ISPRED NJEGA I SASPEM MU U FACU ŠTA MI JE NA DUŠI.

   Ovo sa Viškovićem i Lukačom samo su bili "testovi" za ovaj potez. Zna dobro "el presidente" da ja imam petlju presresti ga, pa čak i novinarsku akreditaciju koja mi otvara sva vrata, a sad je na njemu da smišlja kako će reagovati. Nadam se da sad razumijete da ove prethodne ujdurme nisam radio bez veze, nego da odmjeravam snagu za one ključne poteze. Znam da sam u pravu i nemam se namjeru povući od istjerivanja istine i pravde dok sam živ, a to što biram atipična sredstva dokazivanja već je stvar mog iskustva.

   Izbriši
 18. Marina Gotwald cijeli grad zna ko si ti i šta radiš. Od raznih intimnih veza i sa kriminalcima i sa poslodavcima i sa policajcima i ostalim... Nagovarao svog bivšeg ili sadašnjeg muža Bojana glavonju da napada ljude sa kojima si ti bila u ljbavnim vezama. Na taj način misliš da ćeš opravdati svoje greške a sve si te ljubavne veze ti imala zbog svojih interesa raznih. Glavobolja navodiš da upada u razne vrste problema. Od onih da završi u zatvoru ili u zemlji. Kako ti nije žao, da ta ćerka ostane bez oca zbog tebe.

  OdgovoriIzbriši
 19. Zna se da ludi Baco pise, izblatio je tolike ljude, on tako sav posten. Brateeee imaju ustanove i za takve budale.

  OdgovoriIzbriši
 20. Marina sami tuzi Bacu skota. za ovo kazna zatvora ide.

  OdgovoriIzbriši
 21. Dakić ,,Baćo'' nema nikakve veze u svim predhodnim komentarima. Zašto nitko nije napisao njegova humanitarna dijela? Meni kao majci petogodišnjeg sina koji je bio teško obolio trebalo je obezbijediti za mene nemoguć iznos novca za odlazak na liječenje u Turskoj. Preko nekih ljudi moj muž se obratio Dakiću i sve mu objasnio sa ljekarskim nalazima na uvid. Dakić ,, Baćo'' je rekao da će nam drage volje pomoći financijski i da će ugovoriti u Istanbulu kliniku. Za tri dana nas je nazvao i rekao datum i vrijeme kada treba da se javimo u kliniku, da komplicirani operativni zahvat će on komplet platiti i neki njegov prijatelj iz Svicarske. . Nazvao je da muž dođe do njega da nam dadne novce za putne troškove . Muž je otišao kod Dakića, koji mu je dao kovertu i u njoj 3.500 Eura. Moj muž se rasplakao jer nismo očekivali da ćemo uspjeti sakupiti novac, jer sve što smo mi imali bili smo prodali,ali nam je puno nedostajalo novaca. Dakić Baćo'' nama je rekao da će nam u Istanbulu obezbijediti smještaj u hotelu nekog njegovog prijatelja. Otišli smo u Istanbul i operativni zahvat je uspješno urađen. Sin naš sada ide u školu, igra i druži se sa svojim kolegama. Dakić Baćo'' nas je zamolio da javno na TV objavljujemo njegovu nama pomoć, jer ne želi da se reklamira. Tako smo postupili. Dakić Baćo'' je spasio život našeg sina i mi smo mu zahvalni do kraja našeg života s sin naš. Morala sam komentirati o Dakiću, jer poslije svih pročitanih komentara pa da se zna da je human čovjek koji ima dobru dušu i želi svakome pomoći. Bez očekivanja nekih protu usluga. Jer čula sam da je mnogo razne djece nahranio i kupio razne njima potrebne stvari.. Mišljenja su nam različita, jer mnogi koji pišu komentare ne poznaju dovoljno čovjeka i pišu što zli ljudi koji nemaju nit karakter nit ljudsku dobrotu pričaju i pišu. Eto toliko za sada. Dakić da nam je živ i zdrav sto godina i njegova familija.

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Za vise informacija iza svakog komentara ce se uskoro znati ko je sta ovdje pisao.

   Izbriši
  2. Ne znam kako će se "znati ko je ovdje šta pisao" bez moje malenkosti? Ovde nema hakera sposobnog da probije Google i Bloger zaštitu, a i kad bi neko pokušao valja mu računati sa FBI kao nosiocem istrage. Druga opcija jeste da se legalnim putem dođe do IP adresa sa kojih je neko pisao, no to je tek teorijska mogućnost jer bi Tužilaštvo i Sud BiH morali od američkog pravosuđa i FBI tražiti pomoć, a za to niti imaju pravnog osnova, niti bi se provaljivali zbog naših prijedorskih tričarija. Uostalom, ako pišem šta radi Tužilaštvo BiH na aktuelnim istragama valjda to ima nekog značaja. Zadnja opcija je da se ja kao partner Googla i Blogera obratim da mi identifikuju neku barabu, poput onog idiota što je pisao na desetine komentara, a od toga u ovoj situaciji nema ništa.

   Što se tiče gornjeg komentara oko pomoći djetetu nemam predstavu o čemu je riječ, osim što mi je indikativno pominjanje Švajcarske pošto sam čuo da radi za neku tamošnju firmu. Pored toga, čitaoci imaju slobodu da o akterima ove teme napišu šta im je na duši, pa imamo hrpu negativnih komentara o Baći i ovaj baš pozitivni. Kako uvijek ističem, ovde je sloboda mišljenja zajamčena svima, a šta se vidi po tome što negativnih komentara na moj račun uvijek ima najviše.

   Izbriši
 22. Jebote, pa kakva je ovo malograđanština, za nepovjerovati. Navuče vas Boro Radovanović, spustiste se na neki nivo koji je baš degutantan. Ljudima sjebavate živote, pričate iz dosade o stvarima o kojima nemate pojma a ovamo ljudi mogu ostati bez porodice, bez posla, samo zato sto je vama dosadno. I ti Boro, znam da si bio profi, koji ti je kurac da o ovakvim stvarim pises na netu, je l' ostalo imalo osjecaja profesionalne etike i odgovornosti?! Druze, da si najispravniji na svijetu, zbog ovakvih priča i tračanja, ispadas najveci indijanac na svijetu. E, Boro..nekad zajeban tip, sada se bavi curicama nekim, trača..Kako se covjek moze razocarati, nevjerovatno. Znas da imas kolega koji ti drze stranu ali burazeru, sa ovakvim nastupom, ostaces bez igdje ikoga.

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Kao i uvijek konkretni događaji pokazaće jesam li nešto slagao - ili će doista uslijediti hapšenja koja najavljujem. U stvari samo preciziram ono šta je najavio Milanko Kajganić. Ja vam pričam o ORGANIZOVANOM KRIMINALU i njegovom širokom spektru ispoljavanja. Pošto je više njih napisalo da se bavim bajatim temama reagovao sam svežijim dešavanjima i čak najavama dešavanja. Elem, stavio sam linkove na ranije objave u koliko evropskih zemalja se vode međunarodne istrage o tim "ljudima kojima sjebavamo živote", te da se sad radi ono šta je Gordana Tadić opstruirala. Dokumentima sam potkrijepio svoje navode. To što su Sretoja Vujanović i Mladen Mitrović hapsili slovenačke novinare koji su se bavili ovim aferama i istragama o kojima pišu mediji cijele Evrope, pa su kod nas neki "ljudi" ostali nepoznati široj javnosti, ne znači da će to ostati vječno. Da je bilo po prijedorskoj policiji i tužilaštvu i Supić i Dugi dana ne bi proveli po zatvorima, no postoje i druge države koje istražuju međunarodni organizovani kriminal i kanale krijumčarenja droga, pa vidite koliko je Supić odrobijao, a Dugi je dotjerao do 45 godina zatvora šta se već danas zna da ga čeka. Ili vam smeta pominjanje Gorana Mikanovića i Mime Dobrijevića?

   Izbriši
  2. A kako.ce ga povezati sa narucivanjem ubistva, zanima me tvoje mišljenje, Miljatovic priznao pred policijskim advokatom ,negirao sada i postoji poruka u Sky aplikaciji da traži nekog da likvidira policajca a ne pise kojeg,svi znamo koga ali kako povezati?

   Izbriši
 23. Baću znamo mi koji smo često u gradu. Viđamo ga sa uglednim ljudima, doktorima, privatnim biznismenima,a često i sa mladim djevojkama i ženama. Valjda što je uspješno povezan sa uglednim ljudima to ima svoj uticaj a njegova dobra duša.... Ovo je mali grad i sve se o svakom brzo pročuje. Za Baću zna se sve. Da nikome ništa nije dužan, da nikome ništa loše nije uradio.... Poštuju ga i policajci i sudije i politički angažirane osobe a najviše fine cure žene. Mnogi smo mu zavidni, ali čovjek sposoban ima uspjeh. Stotine mu sreća......

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Jes jes kad sam o sebi pises.
   Dzaba sad ti pravdanje. Milosta ima za tebe

   Izbriši
  2. Ovde moram reagovati. Baćo ima jake veze i to sam istakao u tekstu, ali sam ukazao i da sam ga više puta procesuirao ili istraživao, zbog čega je među nama bilo gadnih okršaja. Doduše, kako sam napisao u gornjem komentaru, pojedini policijski moćnici udare na njega baš prljavo i nasilno, a onda mu se izvinjavaju i slažu da sam mu ja "sve spakovao". Ja opet urovan kakav jesam preko godine idem silom umjesto da saznam istinu. Kad sam poslije godinu i nešto sjeo sa Baćom i čuo istinu bio sam zaleđen time šta su mi "kolege" spremne spakovati. Preko tih dešavanja sa Baćom i još mnoštva drugih situacija saznao sam kako nemam problem sa kriminalcima, nego da mi o glavi rade moji šefovi. Onda sam mnoga ranija dešavanja detaljno istražio i sad pojedini imaju gadnih problema, a sve bliži je dan kada ćemo se suočiti na sudu. Pa onda malo dokumentima, malo svjedočenjem, da ih pošaljem tamo gdje sam im to davno obećao. Meni nije problem 15 godina ćutati o onome šta je Supić sa svojim vojnicima činio jer iza toga stoje Mikanović, Dobrijević i slične "kolege", a progovaram sad kad smo napokon došli do istrage koja je godinama sprečavana.

   Izbriši
  3. Pa ko stiti bacu toliko jak i iskreno zasto, kada se zna da baco nema para ?

   Izbriši
 24. Svaka čast blogeru Radovanoviću jer nas obavještava koji živimo u inostranstvu. Ja sam 7 god.u Njemačkoj. Radila sam u mom rodnom gradu Prijedoru u firmi Sconto prom sve god. Marina Vučicevic nas radnike maltretirala i ucjenjivala. Jer bila je u ljubavnoj vezi sa gazdom Elvir Jugom bljutavim monstrumom koji je bio oženjen sa starom ženom vlasnicom firme. Marina je udata tada bila za Bojana Vučićevic,ali sa Elvir Jugom je odlazila u provode po Zagrebu,po Jadranskom moru itd.pod izgovoru službeno putovanje. Nas radnike je proganjala i u tome uživala. Svjedoka ima stotine. Firma je propala,jer je glavnu riječ vodila propalica Marina i njen ljigavi Elvir kome ja nebi dala mjesto u svinjcu sa krmačom. Sreća pa sam imala rodbine u Njemačkoj i uspjela se zaposliti. A Marina koliko sam čitala i čula je upetljana u razni kriminal,unistila svoj život i osramotila sebe,svoju ćerku i svog dobrog muža kojeg nije bila zaslužila. Ostavila ga, da bi mogla mijenjati ljubavnike,piti i drogirati se i uzbuđivati novac od ljubavnika. Sve što ima je stekla preko kreveta. Tako i zaposliti se uspjela u Raifeisen banci. Blogeru zaslužio si fin poklon,barem dobar parfem poslati ću ti dostavom.

  OdgovoriIzbriši
 25. Marina Gotvald je otišla u Beč da čuva staru babu, nekog vlasnika auto servisa, Hrvata rodom iz BL. Marina je osim što je čuvala babu, bila zabavljačica radnika u njihovim provodima,pijanstvu,seksu i ostalim njihovim zahtjevima. Kada je ubrzo baba umrla, Marina je bila od gazde optužena da nije se dovoljno dobro brinula o babi i Marina je otišla preko svojih veza škaljarskog klana i ušla u narko posao sa kokainom i ostalim. Policija je uhvatila i platila je kaznu i dobila zabranu ulaska u EU zemlje. Marina je došla u Prijedor i preko svojih veza dobila posao u Raiffeisen banci . Dok mnogi drugi mladi visoko obrazovani ljudi moraju ići u Njemačkoj tražiti bilo kakav posao. Marina je razvjenčala se od muža Bojana da bi mogla se provoditi i udovoljiti svim svojim prohtjevima alkohol,droga, mijenjati ljubavnike. Dok svoju ćerku ostavi kod prijateljice Radmile koja ima svoje troje djece. Druži se sa Radmilom,da se kao pravi poštena žena kao što je Radmila Slavnić. Valjda će ubrzo doći kraj njenim prohtjevima i kraj njenim kriminalnim radnjama u vezi narkotika . Policija zna dovoljno dokaza kao i cijeli grad.

  OdgovoriIzbriši
 26. Ljudi dal' je moguće da postoje ovakve vrste osobe u ovakom malom gradu,kao što je Prijedor. Kako majka od djeteta 12 godina starosti, može otići skitati,piti veseliti se a svoje rođeno dijete ostaviti u kući samo da plače i doživljava razne vrste stresove ili kako može ostaviti svoje dijete kod neke kolegice. Pa to nije nikakva majka. Ona je kao ona Maja Marinković iz zadruge. Marina komotno mogla bi biti učesnik u zadruzi da se takmiči sa Majom. Mislim da bi je olako pobijediti mogla. Bože daj pameti ludima a zdravlje bolesnima.

  OdgovoriIzbriši
 27. Slučajno sada sam pročitala komentare na objavu bogera Radovanovića. Ja već 7godina živim u Banjoj luci, udata imam dvoje djece 3godine i 5godina. Ja sam išla u gimnaziju zajedno sa Marinom i sa Dijanom Đuđić. O Marini svi komentari su stvarno oličenje njene ličnosti i stvarnosti u kojoj se nalazi. Njoj je još iz školskih dana bio važan samo materijalni interes. Za pare ona bi sve upustila se uraditi. Kada dođem u Prijedor kod roditelja i sretnem kolege i kolegice,svi mi najgore o Marini govore. Čak i moj muž, je rođen i odrastao u Banjaluci čuo je i video je na muzici lokalu Klub i sretao je u Laktašima sa nekim muškarcima. Moj muž u slobodno vrijeme bavi se muzikom,pa poznaje mnogo osoba koje je upoznao u raznim lokalima. Ja znam kada se Marina udala za Bojana. O njemu smo čuli razni priča, ali čuli smo da se lično maksimalno brine o ćerki. Čak je on čuva i sve njene želje ispunjava, dok Marina ide sa raznim muškarcima po lokalima, ostaje po 2-3 dana dok Bojan punu brigu vodi za ćerku. Bojan je predobar čovjek, muž kojeg Marina ničim nije zaslužila. Kao majka dvoje djece, osjećam žal i tugu prema toj njihovoj ćerki, žao mi je i Bojana, jer znam da je dobar čovjek. Valjda će Marina shvatiti da mora se promijeniti živjeti normalnim porodičnim životom kako su se zakleli kada su zaključili brak. Znam da to Bojan želi, a posebno ćerka da su mama i tata zajedno sa njom. Pozdrav blogeri i svim ostalim koji su pisali i čitali komentare.

  OdgovoriIzbriši
 28. Radila sam u Sconto prom firmi kao obična radnica na montaži,a Marina i Radmila su radile u računovodstvu. Marina je nas radnike maltretirala i u tome uživala.Išla je sa Elvir Jugom na razna putovanja čak je vodila i ćerku sa njima na more,a muž Bojan je ostajao kod kuće. A većinom je Marina sama sa Elvir Jugom išla na putovanje. Dijete je čuvao Bojan i njegova majka. Bojan je dobar čovjek i muž . Vrijedan je, odgovoran i nije Marina zaslužila tako dobrog čovjeka koji je njoj previše vjerovao i ona je zloupotrebila njegovo povjerenje i radila mu iza leđa što niti jedna poštena žena nebi. Tako i sada radi sve što nju usrećuje i čini zadovoljstvo, od promjene raznih ljubavnika,pijanstva,droge i za njen interes će svašta uraditi. To svima nama koji je poznamo znamo. Bojan samo sada treba da pazi na svoju ćerku da Marina je ne navede na loš put,svojim lošim primjerom kao mati. Bojanu i njegovoj ćerki želim pun uspjeh i sreću do neba. Marina zna da je kod nas radnika zaslužila prezir, antipatiju pa nek' njoj vlast i Bog odrede zasluženu kaznu.

  OdgovoriIzbriši
 29. Nedeljko Dakicu neces se dobro provesti! Dijete nekom da spominjes i vrijedjas tako ljude ne moze na dobro izaci

  OdgovoriIzbriši
 30. Baćo je dobar i jako korektan momak. Ima ljude po čitavoj Evropi i svi ga poštuju. Znam da je pomogao mnogim ljudima i spašavao ih od gladi.

  OdgovoriIzbriši
 31. Pa gospođo, a svi znate na koju gospođu mislim, Vi ste opsjednuti sa Nedeljkom Dakićem. Pa nije Nedeljko radio u Sconto promu i ponižavao radne kolege, već je on radio u ozbiljnoj firmi u BL kod G.M.
  Kakve Nedeljko ima veze sa ponižavanjem radnika Sconto proma, to je Vaše djelo a ne njegovo.
  Muka mi je da ovo čitam i pišem i prisjećam se tih dana moga rada u finansijama Sconto proma.
  Veliki pozdrav za gospođu od Dragane.

  OdgovoriIzbriši
 32. Samo da se nadovežem na prethodni moj komentar da ne bude zabune o kojoj je Dragani riječ. Riječ je o onoj Dragani gospođo što je podigla telefon sa poda kada te je Elvir gađao. Iskreno bilo mi je žao a sada ne bih ni dlaku podigla sa poda a ne telefon.
  I šta više Nedeljka spominjete kakve on veze ima sa tvojim glupostima.
  Imala bih još svašta napisati, priče sa mnogo pikantnijim sadržajem ali ipak ovo je javni prostor pa ću ostati suzdržana.

  OdgovoriIzbriši
 33. Baću dugo poznajem. Još sa nekih davnih rekreacija u malom fudbalu. Igrao sam sa njim dosta tih rekreacija, uvijek je bio gospodin. Sve poštuje i nikad se nije desilo da nas na fudbalu nije sviju počastio.
  U gradu sam ga viđao sa ljudima koji imaju firme sa milionskim godisnjim dobitima.
  Čuo sam da ima problema sa nekim izvjesnom gospođom i da ga proganja stalno. Tu djevojku poznajem iz viđenja i moj joj je savjet da ne trażi krivca u drugom već da pogleda malo u svoje dvorište.
  Svako svoj krst nosi.

  OdgovoriIzbriši
 34. Pozdrav za mog komšu Nedeljka.
  Malo sam ja bio ljubomoran dok je Marina dolazila kod njega godinama.
  Mi na boćanju a on stalno privodi neke trebe, uvijek je bio đavo za žene.
  Komšo kralju da mi je biti 2 dana ko ti samo da malo uživam u tolikim ženama ali drago mi je jer je naša ulica ugostila mnoge dame zbog tebe.
  Buraz je malo mirniji od tebe ali ti si fatalan za žene. Ne znam.šta im radiš kad te proganjaju godinama poslije veze , izgleda da možeš dugo udarati.

  OdgovoriIzbriši
 35. Komšo moj ali kad si doveo onu trebu na svadbi u salonu Knežević.
  Pa šta je ono bilo kru te jebo, niko ne sluša i ne vidi Halida svi gledamo u tebe i nju.
  Ja tu noć tebi lupao na vrata da je samo još jednom vidim a ti udaraš po njoj i nećeš da otvoriš.
  Samo još jednom je dovedi u našu ulicu molim te ko Boga.
  Čitava ulica mirisala na nju ja nisam oka sklopio.

  OdgovoriIzbriši
 36. I komšo šta će tebi te stare žene sa djecom pored onog anđela što nije oka sklopila u tvojoj sobi. Joj kako je ti smuva kru te jebo, pa kako. Svaka čast, osvjetlio si obraz ulice.
  Dovedi je još jednom molim te ko Boga, sva ona drva ispred kuće ću ti iscjepati i složiti.

  OdgovoriIzbriši
 37. Komšo i Marina nije loša ali za onu manekenku je presmiješna, nije ni do zgloba.
  Onaj tvoj mali sin je izrastao u prelijepog momka i on će te prestići po trebama, vidim ja svaki dan djevojčice iz škole prolaze pored tvoje kuće. Neka, neka Andrija je momčina prava.
  Čuvaj ti svog sina, kćerku i unuku i svoje bivše žene jer znam da ih poštuješ i svaka čast i mani se budala, ti si uvijek bio i ostao veliki gospodin.

  OdgovoriIzbriši
 38. Lako je Baći vodati manekenke kad ima Halida pored sebe.

  OdgovoriIzbriši
 39. Pročitala sam ove komentare i ne mogu biti ravnodušna da ne reagujem. Bila sam razvedena i samohrana majka sa dvoje male djece. Dakić Baći sam se obratila,da li može mi naći smještaj -stan. On mi je istog dana našao od njegovih prijatelja koji žive u inozemstvu a imaju kuću u naselju Donja Puharska. Baćo im je platio za dvije godine kutiju da mogu stanovati sa mojom djecom. Našao mi je i posao, konobarice . Da, bila sam sa njim u prijateljskoj vezi. Naći je bio u ljubavnoj vezi sa Marinom. Ja sam nakon što je istekao rok od dvije godine, preselila u stan koji je blizu Marinine kuće, tj.treća kuća. Naći je nakon dvije godine prekinuo ljubavnu vezu sa Marinom, vidjevši njene mnoge negativne osobine.Da Baćo je meni pomagao kupovao hranu,djeci lijekove, garderobu i punu brigu vodio za mene i moju djecu. Također je Marini punu pažnju i brigu posvetio. Kupovao je obilno svu hranu, kupovao obuću, odjeću sve orginal markirano. Marina je njega varala sa drugima i to je jedan od više razloga zašto je Baćo prekinuo vezu sa Marinom. Marina je mene kao komšinicu, nazivala raznim pogrdnim imenima kao npr .stora. Ismijavala mi se bez razloga. Zato u njenom komšiluku svi je smatraju problematičnom i lošom osobom. U proljeće ove godine ja sam se razbolila i imala tešku operaciju u KBC -BL. Baćo mi je mnogo pomogao jer je imao jake veze i operacija je na vrijeme i uspješno izvedena i sada sam zdrava. Da,od proljeća kada sam se bila razbolila Baćo je svaki dan i noć dolazio da me obiđe i donosio sve što je potrebno. Baćo da bi došao kod mene morao je proći kraj Marinine kuće, a ona je mislila da on nju prati itd.pa je više puta išla u policiju ga bez razloga prijavljivati. Ja sam sa mojom djecom sada u Njemačkoj. Baćo mi je puno pomogao da odem i ispratio me. Sve najbolje želim njemu i njegovoj porodici djeci i unuci. Ako je potrebno ja ću pješice doći i na sudu i policiji sve ovo posvjedočiti. Ali policija zna ko je Marina,a zna da je Baćo direktor i zastupnik jedne strane firme iz Swicarske. Pozdrav svima od Dragane S. iz Njemačke.

  OdgovoriIzbriši
 40. Veliki pozdrav za najvećeg gospodina Nedeljka Dakića.
  Uvijek pristojan i kulturan.
  Prema svima se odnosi sa poštovanjem i uvažavanjem, nevezano sa finansijski status osobe kojoj se obraća.
  Uvijek je pomagao sirotinji i nikad nije dao na njih jer je tako vaspitan i to su njegova životna načela.
  Od njega glava neće te boliti jedino ako direktno napadneš njega ili njegovu porodicu, onda kao svaki normalan čovjek staje u odbranu i ne povlači ma po koju cijenu.

  OdgovoriIzbriši
 41. Pozdrav za Baću, uspješnog gospodina u svim životnim oblastima... Želim mu puno sreće, dobrog zdravlja, puno para,dobrih cura i žena.... Njegovoj porodici, djeci i unuci želim sve najbolje. M. Goran

  OdgovoriIzbriši
 42. Marina, Marina, Marina, Marina. Ti se po nagovoru tvojih neprijatelja, našla u sukobu sa Dakić Braćom.To je isto kao da si napala na Pentagon. Znam, da si ti dobre duše, ali imaš ih previše i ne možeš svima udovoljiti. Čuvaj one ljude koji od tebe ne traže ništa,a uz koje imaš sve. Život je prekratak da bi ga provela sa onima koji ti ne čine dobro. Ko te je nagovorio da se upuštaš u sve najgore, nije ti prijatelj. Kako misliš ići u Sarajevo na Državnom Sudu da braniš optužbe protiv tebe? Želim ti sreću, ali ko uđe u velike probleme uzalud se nada sreći. Ostaje zauvijek zarobljenik prošlosti.

  OdgovoriIzbriši
 43. Baco ti pises sve komentare Kotaran ce sad izaci sa robije sa koim tvrdis da si dobar,a paket nisi niti marku jednu uplatio kako on sam rece da ce te obici...Jos jedan kojeg je baco pomogao!

  OdgovoriIzbriši
 44. Marinu, nemojte prozivati žena ima svoj život voli da uživa u provodima sa raznim muškarcima to njen život. Osoba koja je Marinu zaposlila u banku, treba joj dati dugu i tešku robiju.

  OdgovoriIzbriši
 45. Marina sve ima svoj rok trajanja, svoj početak i svoj kraj. Svaki prljavi posao se prljavo završi. Ti znaš da se sve sazna o svakom. Nemoj svoje,,krivice" prebacivati i optuživati druge osobe, jer ti si uzrok svega što o tebi pišu,govore... Svima je poznato da si materijalista,da se družio samo sa onim od koga imaš veliki interes ne gledajući kakav je ko. Tako si sa Elvir Jugom bila u vezi do njegove zadnje marke dok je imao, pa sa onim malim također bljutavim sa Palančišta. Tvoj odabir je svima jasan u cijeloj regiji i šire. Ljude gledaš i cijenim onoliko koliki materijalni interes možeš izvući. Tako si i tog golfa kojeg imaš ,, dobila". Nisi ga kupila od svoje plate koju dobiješ u Raiffeisen banci gdje radiš,gori je onaj koji te primio da ti radiš u banci,a mnogi pošteni primjerni mladi su bez posla. Marina u zadnje vrijeme si mnogo propala i fizički i psihički i u svim ostalim vidovima. A još kada krene tvoja krivična odgovornost za sav počinjeni kriminal, vezano sa narko dilerom Supić Draganom i ostalim njihovim saučesnicima, gadna budućnost te tek čeka. Završila si svoju karijeru. Tvoj odabir je takav, niko ti nije kriv. Budi realna pa sublimiranaj i priznaj svoju krivicu. Ali, vrijeme se ne može vratiti i ne može zaustaviti. Pozdrav od radnog kolege N.

  OdgovoriIzbriši
 46. Marina je bila uvijek zjaka i ostala. Svi se trudimo da napredujemo a ona se provodi napijajući,drogirajući, mijenjajući ljubavnike.

  OdgovoriIzbriši
 47. Baco besposlicaru uzmi nesto raditi osim sto vatas narod i objavljujes ovakve bljuvotine.. Samo nisi nikom interesantan.
  Marinu ne vadis iz usta koliko si poremecen cuj osramotices je ti. Evo ona se bas sikira zbog toga.
  Ceka sipu tuzilastvo 😂😂
  Haha kakav idiot. Ali razumijem bolestan si trebas pomoc traziti

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Umislio da je detektiv. Istraga u toku😂.al se blamira. 90te su prosle.
   Baco iskrivio si se ko kisobran koliko se krijes.
   Ak opet da cujemo sta ces reci.
   Ovaj kotoran i ovaj supic trebaju te stvarno posjetit pa da vidis kako ces pisati o ljudima. Murs

   Izbriši
 48. Citam ove komentare i morao sam da se umesam .Ti Gospodjo Sanela bas mnogo patis izgleda za Bacom delujes mi kao da si zaljubljena u njega ,iz orice sam cuo o tom
  coveku sve reci hvale kome nije pomogao nije ni odmogao ,to da li ima pare ili nema nebi reko da nema mislim da jednim pozivom moze da ima sta god pozeli .Dok si smrkala bio zi je dobar znas da volis belo jet seterka si alii sto te sve pogodilo ako si cista nema cega da se bojis ,ovako mi izgledas kao da si uplasena bas .Jebiga trebala si ranije razmisljati o svemu pokazala si ko si ko si i sta si taaj Baco nikad nisam cuo da ga neko pljuje a o tebi sam cuo da si jako jeftina roba bolje cuti i pomri se usima i tom ofuralom kosom koja je izgorela
  od droge .

  OdgovoriIzbriši
 49. Grbavi baco ne bi ti bio u kozi. Ijojjjj

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Glupane vidis da njega trazis u svakom kometari nisam ti ja onaniso Sanelu on je ,boli boli hahahahaha jao all cujem da je Baco dobro onaniso ofajlu .

   Izbriši
 50. Tursijaaaaaa stize nova godinaaa

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Ohojjj gijaaa bice iha iha

   Izbriši
  2. Hu hu ha kad pozovem te ja pa se stisnem kraj tebe ko kraj moga vladike

   Izbriši
 51. A grbavi rece Nemojte nemojte nisam ja djece mi. Rrr

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Ja cu tebe da vodim na cevape u Sarajevo kod ali babine dzamije tu su glavinja najukusniji da vidis da nisam Baco tu ces zi meni da ruckas sa obrazom

   Izbriši
 52. Kafana je mesto jedino gdje covek udje ko sisar a izadje ko gmizavac. Kafana ljubija na R pogodite

  OdgovoriIzbriši
 53. Jojjjj ajojjj ajojjj

  OdgovoriIzbriši
 54. Cek cek ooo tesko pogoditi ooo

  OdgovoriIzbriši
 55. Burek+cipele nagrada

  OdgovoriIzbriši
 56. Prezimicu ovu zimu a kad rano proljece dodje u tvoj san cu da dodjem. Rrrr

  OdgovoriIzbriši
 57. Ko je za burek s mesom

  OdgovoriIzbriši
 58. Ja bi reko al ne volim burek s mesom nije zdravo jesti.meso.ja bi krompirusu.
  I dejzert sa prelivom od crnih kupina moze

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Puno nas posti.

   Izbriši
  2. A tek post poceo

   Izbriši
  3. Tebi cemo oprostiti. Bog s tobom.s ostalim burek

   Izbriši
  4. Boze hvala

   Izbriši
  5. Ja mogu i burek kad nisam krib djece mi

   Izbriši
  6. Ovi sto se trebaju ispovjediti nek se prvi jave

   Izbriši
  7. Prvi nek ide ovaj djece mi sto rece

   Izbriši
 59. Glavati hahahaha sanjas Bacu kazem ti nisam Baca hahahaha kako se Sani ceslja auuuuuu

  OdgovoriIzbriši
 60. Konjika glava auuuuu sta je reci Njezim momak i njegova devojka hahahahahaahha tuc tuc auuu glava velika sta je ovi sad bice bureka seckanog volis da ruckas jeli niezin momak i njegova devojka

  OdgovoriIzbriši
 61. jaooo njezin momak i njegova devojka kad ga privedu place te tlak je povisen te sve mu fali plaace njezin a nismo ni poceli da pricamo

  OdgovoriIzbriši
 62. a pevas one po Banja Luci javi si pevac od Sabana Saulica 🙏🙏🙏 dodji da ostarimo zajedno ....Samela ooiooo Sanelanzasto me nisi volela 😎😎😎

  OdgovoriIzbriši
 63. 🤠🤠🤠 hajde neka si moja zena i njezin momak ziv i zdrav dolazimo za novu godinu svi na burek i tursiju

  OdgovoriIzbriši
 64. Njezin hajd laku noc sanjaj me manje bureka vise tursije jet ce da pobegne njegova zena znas linda voli da ruca u etno selu joj joj

  OdgovoriIzbriši
 65. Tarzane dobro jutro gde je lepa Dzejn 😎😎😎glumis svinjolika glavo tarzana tako ucutis i svima lepo a ne digo si se a znas da nisi u situaciji glumatas tarzana nicim izazvan .

  OdgovoriIzbriši
 66. Pozdrav bratu i kumu Baci od 50000Roma sirom Evrope a posebno od .Uz tebe smo nesikiraj se!Pozdrav od zeta Tome i ostalih iz Frankfurts.Pozdravljaju te Zube i Keko iz ZG.Svi te volimo i postujemo ti si nas kum i kralj
  porodice Hamidovic iz Milana,Rome i sirom Italije iz Pariza,Cana Nice

  OdgovoriIzbriši
 67. Ovde Allah ne pomaze

  OdgovoriIzbriši
 68. Vi stvarno neznate ko je Nedjeljko Dakic zv.Baco,da vam kazem samo jeda naslov sto cu Vam objaviti..Baco je zadnji Sljam ljudske vrste koji je ovaj asvalt grada Prijedora tj Urija mogao da izbaci,on je samo potrcko i uvlakac koji glumi kriminalca i mangupa a obicni je prevarant i drukadjija kako za polic.tako i za sve ostalo u zivotu a inace je poturica gradska i Srbska koji se prodaje kriminalcima muslimanskim za cipelice i koji duks kao i sat kakav sto mu donesu iz Zapadnih zemalja,a tkdj im i namjesta pojedine zene i cure koje idu za novac i tkdj za garderobe nesto sa tim kriminalcima,kad dodju sa kojim evrom,a sklon je i sipanju u pice im raznih ioijata kao i tih soanskih musica koja od tih djevojaka se necka da ide u krevet sa tim kriminalcima,tkdj.iz korist sitne je zavrsavao im pasose licna dokumenta i td.a tkdj im je i obezbjedjivao lazne potvrde da su bili u logorima za vrijeme rata a oni na osnovu tih potvrda dobijali Azile u zaoadnim zemljama,tkdj.je bio potrcko za Marinkovica iz Bl.gazde strasnog kojem je na podrucju grada i okolo postavljao kioske,a u te kioske zaposljavao djevojke i zene udate koje je gledao da namhesti Suli il ostalim njegovim Idolima za sitne koriste a tkdj .je i ikao kljuceve od tih kiosaka i poslije radnog vremena ulazio u te kioske i potkradao te zene i oravio im manjke,inace radi se o boleno psihickoj licnosti koji ima i Padavicu si-ofrenu,o istom bi se mogla napisati knjiga al 99 poato o negativnoj osobi kakav ovaj grad jos nije imao nit ce imati..

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Da li je imao glavata svinjolika glava padavicu kada je Sanela bila u njegovim celjustima sta mislis zasto je oba bila sa takvim covekom hahahahaah glavo svinjolika nerviras me ostavicu ti broj telegona da nemislis da ne Baco neseri mnogo nego se ucuti i dalje dilaj deci drogu .A Sany nemoj puno da place jer ako budete bezobrazni dacemo ovo direktoru banke al u Sarajevo da vidi kaka mu je koleginica ,al tu je potop onda ...

   Izbriši
 69. Ha,ha,ha ljudino moja snemas ti pojma sta pricas.Baco je veliki gospodin za vas sve u carsiji.Tankosava ste vi svi za njega.Trebas jos sto godina da se dostigne Baco.Ziv i zdrav bio on i njegova porodica

  OdgovoriIzbriši
 70. Pa da ima Baco padavicu kada sa dobrom trebom padne u krevet.AHAHAAA kakve objave na covjeka koji je dosta ljudi pomogao.Da nije smijesno bilo bi zalosno.

  OdgovoriIzbriši
 71. Ako je Baco sizofrenicar odakle on uvijek u drustvu poznatih Prijedorskih udoktora i uticajnih ljudi uovom gradu i van njega.To bi znacilo da su i ti poznati ljudi ista bransa kao i on.Stoga neobjavljujte gluposti o cemu pojma nemate.Takodjer je Ktitor umjetnina u manastiru Klisina zajedno sa svojom obitelji.

  OdgovoriIzbriši
 72. Zahvaljujuci Baci sada radim u Katastru a radila sam kao prodavacica u kiosku.Znaci sta reci osim rijeci hvale za gospodina Bacu tj.gos.Dakica.Ziv i zdrav bio ti i tvoj familija.

  OdgovoriIzbriši
 73. Baco je jedna ljudska velicina odraz postenja neznam samo sto se ovaj svinjolika glava upalio njezim momak i moj decko znas da znam ko si places a jos te nepitaju nista smekeru stari

  OdgovoriIzbriši
 74. Evo da se i nas nekolicina javi trenutno radimo u Sloveniji.Tip nas je izradico na poslu u Sloveniji tj.ostali smo na cesti bez para i prenocista.Tada sam javio Baci u kojim smo problemima i on je covjek odreagovao na taj nacin posto je odmah dosao njego drug iz Ljubljane covjek Slovenac koji nas je primio u svoj Hostel i drzao nas dvadeset dana kod sebe.Znaci prenociste,stan,hrana sve tip top.Znaci nepricajte gluposti o covjeku koji drugim pomaze.

  OdgovoriIzbriši
 75. Da mi je imati onakvu padavicu kosto Baco ima.Bio sam ljetos u Le Pontu na rucku i kad sam vidio kakvu trebu fura u sobu osto sam paf.Vjerovatno mu daje prvu pomoc u sobi.Da mi je imati takvog ljekara.Ha,ha,ha!

  OdgovoriIzbriši
 76. Grbavi i dalke ne konta o cemu se ovde radi.
  Zene sa ovim nemaju nista.Znam on gdje se vuca i prica.uskoro se vidimo

  OdgovoriIzbriši
 77. Ljudi sto ne prestanete sa ovim vidite sta sw desava da su ljudi jedni srugima mrtvi neprijatelji ide se na krv i noz.ata je bilo bilo zasto toliko mrznje,zasto ne radite i zivite normalno i gledate svoja posla.ja razumik da su ljudi prozvani ali ovo ke stvarno uzaano sta moze iz svega izavi.zivite ljudi nemojze imagi tolilo mrznje.sta vi znate sta ko radi koga je briga.prozivati o ako javno.ljude nike u redu ni sa jedne strane.eto citam sve i jezim se sta pise se.pustite sve nije ovo vrijedno.pozdrab baljda sam ista pomogao

  OdgovoriIzbriši
 78. Stvarno prethodni komentar je odlicno napisan.Spustite tenzije to nevodi nicemu.Koliko znam oni su obadvojica dobri momci a to o pripucavanjima zaboravite.Veliki pozdrav obojici.

  OdgovoriIzbriši
 79. Sva ova pripucavanja i prijetnje je napravila gospodjica fuficaM....a.Toj zeni nista nije sveto bez obzira na posljedice.Pozdrav od Sanja M.

  OdgovoriIzbriši
 80. Bravo Sanja sve sto si napisala je tacno od rijeci do rijeci.Takva osoba nezasluzuje spomen ni u jednom komentaru sem sto ispada predmet sprdnje u ovom malenom mjestu gdje se zna ko sta radi,ko ima koju zènu i ko sta konzumira.Znaci svaki dalji komentar je suvisan sto se tice gospodjiceM....e

  OdgovoriIzbriši
 81. Marina je svoje pravo prezime promijenila i uzela njene pokojne majke Gotvald. Marina je to uradila misleći da će da sakrije svoje ludorije koje su na nivou najveće guske. Sramotiš prezime Gotvald,jer svi su visoko obrazovani ljudi, pošteni i poštovanja veliko imaju. Marina trebalo bi da se lično izviniš porodici Gotvald, jer si kompromitirala njihovo pošteno prezime Gotvald. Marina stid da te bude tvojih godina i svega što si uradila i sada što radiš.

  OdgovoriIzbriši
 82. Fuj Fuj Fuj Fuj Fuj Marina Gotvald. Da imalo imaš karaktera ne bi mijenjala svoje pravo prezime i još uzela prezime Gotvald pa činila najmrže poroke. Fuj Fuj Fuj Marina.

  OdgovoriIzbriši
 83. Fuj fuj Marina. Trebaš se izvinit porodicama koje imaju prezime Gotvald.

  OdgovoriIzbriši
 84. Čuj Gotvald. Nisam iznenađena.Radila sam u scontopromu znam da je Marina bila u ljubavnoj vezi sa Elvir Jugom,iz ljubavi haaahaaa. Za pare ona bi prodala vjeru za večeru.. sada isto stalno što mijenja ljubavnike to radi za pare i ostale materijalne interese. Ne znam ide li na bazen u p.gak

  OdgovoriIzbriši
 85. Evo na sjeveru Italije u kamionu ležim i čitam komentare.Baću sam upoznao u BL svi znamo da je ispravan i nije nikome ništa dužan jedino njemu su mnogi dužni i mnogi su ljubomorni što ima para i mladih cura lijepi. Marina njega ne zaslužuje cijela država BiH zna da je Marina problematičan tip u stalnom sukobu sa osobama u svojoj okolini jer uživa da nekog proganja a glumi žrtvu prošao je život u cirkusu.

  OdgovoriIzbriši
 86. Marina je zaljubljena u samu sebe i samo svoje želje ispunjava alkohol gudra ljubavnike mijenja češće nego gaće haaahaaaaa.. Bokvica nek' ganja ljubavnike ima cijelu krajinu i šire. Emir Kusturica da se Bolova najavi može snimiti dobar film o životu dva supružnika. Lud mutav sjeban. Du dudu

  OdgovoriIzbriši
 87. Radio sam u spec.polic.do pre 2god.pa otišao u Beč tamo se zaposlio a navečer radim po klubovima kao redar juče sam došao u prijedor i bio sa kolegama na kafi kod pere dide.u razgovoru piti sam za Baću jel' privođen u proteklom razdoblju kada su bile racije u otkrivanju ubistva načelnika Bašića. Rekli su mi da nije, jer sve policijske stanice i agencije znaju da on nije u tome umješan.ovi kažu da Baćo ima frku sa Marinom gotvald.nisam dobar sa baćom ali gdje god sam bio. u Beču svi su govorili sve najbolje o baći.za marinu nisam znao da je Gotvald ja sam je našao sa radnim kolegama patrole bila je na parkiralištu bolnice u ljubavnom zanosu sa Elvir Jugom u Audi 6. metalik sivi kada smo je legitimisali protivila se zašto nesmiju ležati u autu još smo je zatekli nekoliko puta na raznim mjestima parking u gradu u ljubavnom zanosu sa Banovićem . Baću optužuju da je proganja a kolege iz policije mi kažu da je bila u ljubavnoj vezi sa baćom znamo svi da je Marina samo jedna recka u baćinom životu.kolege mi kažu da je Marina u Prijedoru provalita i da ordinira u BL i šire.Eto nek mene sada prijavi jer gospođa marina Gotvald zna ko je legitimisao po raznim parking mjestima

  OdgovoriIzbriši
 88. Auuu tolika dama gospođa bankarka a vodi ljubav po parkinzima.

  OdgovoriIzbriši
 89. Bolan pustite ženu voli romantična mjesta za vođenje ljubavi do posljednjeg daha i marke eura haaheeee

  OdgovoriIzbriši
 90. Marina je prava žena za oženiti prava domaćica ko je oženi biće sretan i on i komšiluk

  OdgovoriIzbriši
 91. Čitala sam sve ove komentare ja kao majka ni od stida propala bi u crnu zemlju ali ti nemaš stida ni prema nikome svi znaju ko si i šta si

  OdgovoriIzbriši
 92. Lako je baći vozati se cijeli dan i po lokalima piti i jesti kada ima curu koju treba oženiti među najbogatije famelije u švicarskoj ima kartice banke može dizati svaki dan kolko oće para

  OdgovoriIzbriši
 93. Sinoć sam bio sa bivšim radnim kolegom cugo u mileniju pošto sam ja otišao u Beč pisao sam u prošlom komentaru.kaže mi kolega da su neku noć u policiji bili bivši muž od gospođe marine i naći zbog neki problema.kolega mi kažu da cijeli problem je ona da je nenormalna.od prošle godine ona prijavljuje baću da je prati i prolazi ulicom kraj njene kuće. Mi smo to uzeli i upratimo kad naš radni kolega je odvozi i dovozi poslije saznamo da su u ljubavnoj vezi neću da mu spominje ime momak je mnogo mlađi od nje.prošle godine izjavila da ima vezu poštenim momkom kuvar u Njemačkoj rodom iz lijevče polja a poslije par dana od prijave ona u vezi s našim radnim kolegom.sve kolege. na urijama i gradu znaju da je ona lagala na baću sebi da prikriva svoje ljubavne afere. Još sam čuo sa kim se ljubaviše al to neću da kažem jer ispo bi velki problem između dvije tri porodice.ona nema obraza ni karakter to svi znaju.

  OdgovoriIzbriši
 94. Gledao sam danas na vijestima da je Dakić Nedeljko zvani Baćo oslobođen po svim tačkama optužbe u skupini sa Elvis Salčinovićem i Hamidović ima. Pravda je zadovoljena. Čestitam mu.

  OdgovoriIzbriši
 95. Čestitam mu. Dobar je čovjek. Pomogao je svakome.

  OdgovoriIzbriši
 96. Od sveg srca mu čestitamo pomogao je meni samohranoj majci dvoje male djece. Nek ga Bog čuva da bude živ zdrav i on i njegova familija.

  OdgovoriIzbriši
 97. Sa srećom da mu je. Čestitamo Državnom Sudu BiH.

  OdgovoriIzbriši
 98. Baćo čestitamo. Znali smo od početka da nisi bio ništa kriv zato si i oslobođen.

  OdgovoriIzbriši
 99. Čestitamo Državnom Sudu BiH. Čestitamo tebi Baćo.

  OdgovoriIzbriši
 100. Čestitamo ti Baćo dokazao si da nisi bio ništa kriv. Srećni ti predstojeći praznici.

  OdgovoriIzbriši
 101. Uz čestitke veliki pozdrav iz Njemačke od prijatelja.

  OdgovoriIzbriši
 102. Pozdrav velikom gospodinu Baći. Pomogao si nam svima. Pozdrav tebi i tvojoj porodici iz Swedske.

  OdgovoriIzbriši
 103. Čestitamo ti Baćo dokazao si da si ispravan. Pozdrav od prijateljica iz Beča.

  OdgovoriIzbriši
 104. Svaka čast na dugoj borbi za odbranu tvoje nevinosti. Svi smo znali da ti nisi kriv. Pohvale Državnom Sudu BiH jer te je pravedno oslobodio od izcenirane izmišljotine optužbe. Puno pozdrava iz Swicarske.

  OdgovoriIzbriši
 105. Pozdravi i čestitamo ti Baćo. Prijatelji iz Njemačke.

  OdgovoriIzbriši
 106. Baco je jedan veliki čovjek...nezz zašto ga neki košari uzimaju uopšte usta....legendo BRATE MOJ neka je tebi sa srećom oslobodjenje ❤❤❤

  OdgovoriIzbriši
 107. Sa srećom neka ti je. Jak si ko Pentagon ko god da udari na tebe. Pozdrav iz Svicarske

  OdgovoriIzbriši
 108. Legendo da ti je srećno oslobođenje od optužbi. Pozz.iz Francuske.

  OdgovoriIzbriši
 109. Baćo znali smo da si čestit pošteni čovjek.vole te tvoje prijateljice Švicarske

  OdgovoriIzbriši
 110. Ljubavi moja dolazim ti 30.ovog da slavimo Novu Godinu i ostale praznike. Imaš puno pozdrava od mojih roditelja, prijateljica i mene. Tvoja Sara iz Swicarske .Kiissss

  OdgovoriIzbriši
 111. Baći Šampion si jer uvijek pobjeđuješ tj.pravda uvijek pobjeđuje. Živio sto godina ti i tvoja familija. Pozdrav od prijatelja iz Njemačke.

  OdgovoriIzbriši
 112. Doktor je oslobodjen svgoih optuzbi a za Novu Godinu se baskari u drustvu lijepih zena kod Halida.Nedjeljko Baco Dakic veliki gospodin.Svaka cast

  OdgovoriIzbriši
 113. zdravo prijatelju, moje ime je naomi samuel, liječnica sam i imam 45 godina. Molimo vas da pročitate moje istinito životno svjedočanstvo, imam pozitivnu namjeru da će ove informacije pomoći nekome tko čita ovaj članak, da u roku od dva dana obnovi razoreni brak i obnovi izgubljenu ljubavnu vezu. Nakon godina veze s ethanom, on je prekinuo sa mnom, učinila sam sve što sam mogla da ga vratim da me voli, ali sve što sam učinila bilo je uzalud, toliko sam ga željela zbog ljubavi koju gajim prema njemu , upitala sam ga s Obećala sam sve što sam imala, ali on je odbio. Objasnila sam problem svojoj kolegici na poslu i ona mi je predložila da se radije obratim ljubavnom čarobnjaku koji bi mi mogao pomoći da mu uzvratim ljubav, ali ja sam tip osobe koja nikada nije mislila da dio ljubavnih čarolija postoji ili djeluje, nisam imala Izbor nego da ga isprobam, poslala sam e-mail kanalu spellcaster i on mi je rekao da nema problema da će sve biti u redu prije tri dana, da će se moj bivši vratiti prije tri dana, bacio je ljubavnu čaroliju u zrak i iznenađujuće, drugi dan je bilo oko 3:00 ujutro. Bivši ljubavnik me nazvao na mobitel, bila sam toliko iznenađena da sam odgovorila na telefonski poziv i sve što je rekao je da mu je toliko žao zbog svega što se dogodilo da želi da mu se vratim jer me toliko voli. Bila sam tako sretna i tako smo počeli živjeti sretno zajedno. na ovaj način ga možete kontaktirati ako vam je potrebna bilo kakva pomoć možete ga kontaktirati sa ovom e-mail adresom:drapata4@gmail.com ili ga kontaktirati na whatsapp / viber sa ovim brojem: (+66 81 302 8552) ... :) .. :) .. :) .. :) .. :). . :)

  OdgovoriIzbriši
 114. Zemljace Baco kome ti dokazujes se?Ti si momcina koja je svakom pomogla a na koncertu lusam o gledaPetisica vidjelo se da si musko.Svima govorim Baconi ke Kralj i nemojte da slidam o gledam u ovoj provinciji na smekera ruuno kao sto sam i sam.

  OdgovoriIzbriši
 115. Zdravo gospodine Baćo. Video sam te na koncertu Ace Pejović sa nekom prelepom djevojkom manekenski manira. Veruj nisam mogao vam prići. Pa onakvi djevojaka lepih nema u Beogradu. Živio Kralju...

  OdgovoriIzbriši
 116. Baćo jel' ona cura tvoja iz Svicarske sa kojom si bio na koncertu Ace P. Ah jes fina. Nema ljepše i bolje. Uzivaj kada možeš.

  OdgovoriIzbriši
 117. Kralju vidjeli smo te u Lepontu sa ćerkom,unukom i sinom. Kako si ti uspio tako mlad da imaš veliku djecu. Sin tvoj je pravi ljepotan frajer prevaziće tebe njegova svaka cura biće koju poželi. Želimo vam svima sve najbolje. Živjeli

  OdgovoriIzbriši
 118. Živio Kralju jak si ko Pentagon. To je zasluženo. Svakome ko ti se zamolio pomogao si bez obzira koje nacije ili vjere. Zdrav bio ti i tvoja familija. Sve najbolje.pozdrav

  OdgovoriIzbriši
 119. Baćo srećni nastupajući praznici tebi i tvojoj porodici. Jak si nema šta. Kapa dolje do poda.

  OdgovoriIzbriši
 120. Došla sam sa svojom porodicom u PD kod mame za Božićne praznike,a došla je i kolegica Zorica sa porodicom iz Swedske. Vidjela sam te Baćo na jutarnjoj službi u Manastiru Klisina pa sam vidjela da si ktitor sa svojom porodicom Dakić umjetnički slika pa mi je mnogo drago jer si ti naš Urijaš. Moj pokojni otac te je posebno volio. Čitala sam ove komentare na blogu pa mi je drago što si sve svoje uspješno završio. Nek te dragi Bog čuva i tebe i tvoju porodicu. Šta reći za dotičnu gospođu, nisam znala da je Gotvald. Čitala sam o njoj komentare ali nije me začudilo zna se ko je ona i šta je u gradu,pa i kada je prva otvarala i zadnja zatvarala vrata kluba Black. Priča se kako je ona tebe prijavljivala da je proganjaš a svi kažu da je bila sa tobom u ljubavnoj vezi a ona na glavi hoda,zar je nije sramota svoji godina i porodice. Nikad više pameti ona neće doći. Jelena Mitić. SLO.

  OdgovoriIzbriši
 121. Ta gospođa nikad se ne smiruje. Ona ima puno godina hoće li se ikad opametiti

  OdgovoriIzbriši
 122. Šta će ona to su sitne sardinice ribice za Baću

  OdgovoriIzbriši
 123. Ma nema države i grada u kojem ne poznaju Baću i svi imaju fino mišljenje o njemu. I najljepše cure žene i uspješni biznismeni. Pozdrav kralju.

  OdgovoriIzbriši
 124. Ah jesu mafijale Marina, Gorana i Dijana. Teško radnicima i banci u kojoj Marina radi

  OdgovoriIzbriši
 125. Svaka cast za Bacu ali i za Boru sto je napisao istinu

  OdgovoriIzbriši
 126. Baćo vidjela sam te na jutarnjoj službi a nisam do sada znala da su oni sa tobom tvoj sin, tvoja ćerka i unuka. Svaka čast. Da ste živi i uvijek zdravi. Nek dragi Bog vas čuva. Pozdrav. Jelena Mitić. SLO

  OdgovoriIzbriši
 127. Baćo je ko lisica mudar. U zlu i dobru on je nasmijan pa hladne glave rješava sve poslove i završi uspješno

  OdgovoriIzbriši
 128. Pozdrav svima, ovdje sam da podijelim malo svjedočanstva. Moje ime je Naomi Samuel, imam 40 godina, udala sam se sa 31, imam samo jedno dijete i živjela sam sretno do kraja života. Nakon godinu dana braka moj muž je postao tako čudan i stvarno ne razumijem što se događa, spakiran je od kuće drugoj ženi, volim ga toliko da ga ne sanjam da ću ga izgubiti, dajem sve od sebe da osiguram svoju muž mi se vraća, ali sve bez pomoći, plače i plače tražeći pomoć, razgovarala sam o tome s njegovom obitelji, ali nisam dobila odgovor. Stoga mi je moja najbolja prijateljica Anna Johansson obećala pomoći. Ispričala mi je o čovjeku po imenu dr. Apata, rekla mi je da je on jako velik čovjek i pravi muškarac kojem se može vjerovati i da nema nikakve veze s ljubavnim problemima koje ne može riješiti i rekla mi je kako je pomogao bezbrojnim ljudima u ponovnoj izgradnji njihovog odnosa. Bio sam stvarno uvjeren, brzo sam kontaktirao njegovu e-mail adresu, drapata4@gmail.com ili njegov WhatsApp / viber s tim brojem (+66 81 302 8552). Objašnjavam mu sve svoje probleme, on mi je rekao da se ne moram brinuti da će svi moji problemi biti odmah riješeni. Rekao mi je što da radim da vratim muža, i ja sam to rekla, rekao je da će se moj muž vratiti nakon 3 dana i početi prositi, i to se stvarno dogodilo kako je rekao, bila sam jako iznenađena, to je tako nevjerojatno. Slava našeg odnosa s Bogom sada je vrlo bliska i oboje živimo sretno do kraja života. Ako naiđete na sličan problem, odmah ga kontaktirajte i riješite problem jednom zauvijek. I ja sam živi svjedok

  OdgovoriIzbriši
 129. Gospođo Gotvald tvoja izjava da u porazu vidiš početak svoje pobjede, to ne mogu psiholozi objasniti. To trebaju vrsni tim psihijatara ozbiljno da se pozabave i odrede adekvatnu terapiju.

  OdgovoriIzbriši
 130. Bravo gospođo. Pa zašto te nije Putin uzeo za savjetnicu tjelesnog odgoja vojske. Da lakše pobjedi Ukrajinu.

  OdgovoriIzbriši
 131. Ti možeš samo pobjedu izdejstvovati u promjeni broja ljubavnika i izvrtanju njihovih džepova... Bože smiluj se i pomozi svim retardiranim bićima...

  OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

POPULARNI TEKSTOVI

MEGA-AFERA: Glavna inspektorica vibratorom nokautirala ministra (FOTO)

UDARNO: Afera "POTKIVANJE" glavnog tužioca Mitrovića (FOTO)

Službena zabilješka otkriva nove motive i okolnosti ubistva načelnika Bašića (FOTO)

NEMA ZAŠTIĆENIH: Policija steže omču oko vrata narko mafije (FOTO)