LUKAČ JE MALO NERVOZAN: Ministar laže da je protiv mene "podnio prijavu sudu"!

Javno pozivam ministra Dragana Lukača da pokaže javnosti "prijavu nadležnom sudu za klevetu" protiv mene, ukoliko je istu podnio kako tvrdi medijima. Uplašio se lopov najave objavljivanja poprilične nelegalne imovine i ovakvim lažima pokušava uticati na medijske slobode.


borislav radovanovic blog

Mediji prenose današnju izjavu ministra Dragana Lukača bez provjeravanja vjerodostojnosti navoda ovog osvjedočenog lažova i manipulatora. Konkretno, preuzimaju objavu agencije SRNA: "Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač podnio je prijavu nadležnom sudu za klevetu protiv blogera Borislava Radovanovića zbog zlonamjernih plasiranja lažnih vijesti i informacije da ministar posjeduje nelegalno izgrađenu porodičnu kuću u Banjaluci".

Pozivam ministra da fotografiše i objavi zaglavlje te "prijave nadležnom sudu" sa vidljivim današnjim datumom prijema podneska. Moguće je da će podnijeti "prijavu", no sumnjam da je to već učinio, odnosno vjerujem da obmanjuje javnost sa ciljem ublažavanja daljih šteta. Pokušava uticati na druge medije da se ne bave njegovom imovinom, pa i na moju malenkost u dijelu najave novih objava njegove nelegalno stečene i skrivene imovine.

Prekratak je period od jučerašnjeg (popodnevnog) objavljivanja teksta i video sadržaja na mom Youtube kanalu (VIDI ISPOD) do kraja današnjeg radnog vremena bilo kog suda - da bi neki advokat sačinio i podnio tužbu. Jedino ako je "magistar pravnih nauka" Lukač sam izradio akt šta je moguće po pogrešnoj pravnoj terminologiji kakvu koriste on i mediji. 

Uostalom, ne vjerujem da Lukač ima petlju sa mnom suočiti se na sudu. Tako su mediji masovno prenijeli izjavu Milana Tegeltije da će protiv mene podnijeti krivičnu prijavu zbog tekstova o lažnoj diplomi, pa se pokazalo da nema prijave jer on odlično zna da svoje navode na sudu mogu dokazati. Eto živi bili pa vidjeli i to da Lukač sa mnom na sudu ukrsti pogled, a na anketnom odboru ste vidjeli koliko je "hrabar" kad treba ukrstiti argumente.




Znači, za klevetu nije moguće podnijeti PRIJAVU sudu, nego samo PARNIČNU TUŽBU i toliko bi trebalo da znaju i ministar i uredništvo javne novinske agencije SRNA. Ukoliko je doista riječ o neznanju, odnosno ukoliko nije u pitanju još jedan pokušaj masovnog zastrašivanja javnosti kakva su Lukač i SRNA već izvodili. Lukač je u krivičnom predmetu ubistva Davida Dragičevića već procesuiran zbog sličnih nezakonitosti, a povodom vezanih manipulacija tražena je smjena direktora i/ili odgovornog urednika pomenute agencije.

Sjećate se kada je 2018. godine slično saopštio da su "podnesene prijave sudu" zbog objava o stradanju Davida Dragičevića, dok je smrt još uvijek bila okvalifikovana kao "zades bez elemenata krivičnog djela"? Tvrdio je da će "svi prijavljeni na sudu morati dokazivati istinitost svojih navoda ili se suočiti sa sankcijama". Kasnije je utvrđeno da su Lukač. Ilić, Ćulum i ostali parnično tužavali za klevete, te da su spinovi sa "prijavama sudu" bili u funkciji zastrašivanja javnosti i odvraćanja medija od tada aktulne teme.

Zbog tih i takvih manipulacija, kakve i danas ponavlja, još 30. marta 2018. godine Lukača sam prijavio Tužilaštvu BiH, a kako javnost zna kasnije smo "dogurali" i do toga da se sad na jednom mjestu nalazi kompletan krivični spis. Može se Lukač nadati daljem odugovlačenu istrage, no to pitanje sam pokrenuo tekstom Čekamo ostavku ili smjenu glavnog državnog tužioca Milanka Kajganića!. Za navode o Kajganiću nije me tužio, šta znači da je potvrdio njihovu vjerodostojnost.

Kad smo već kod vjerodostojnosti mojih navoda oko imovine Lukač ima problem što sam se pozvao na javno dostupan dokument preuzet sa sajta Centara za istraživačko novinarstvo (CIN) i na kom za spornu lokaciju decidno stoji  "Objekat bez odobrenja za građenje". Ono šta je zvanični organ naveo 2020. godine moja malenkost je objavila u tekstu Bespravno izgrađena kuća ministra Lukača i gornjem video uratku.


borislav Radovanovic blog

Na gornjoj fotografiji vidite oznaku CIN-a, ali i da je u pitanju dokument Republičke uprave za geodetske i imovinsko pravne odnose. Provjerićemo šta stoji u dokumentaciji "gradske uprave" na koju se Lukač poziva, a taman da njegovog intimusa gradonačelnika Draška Stanivukovića upitam za još desetak nekretnina koje Lukač krije u Banjaluci (pod tuđim imenima). I ove što trenutno gradi! Ukoliko je pomislio da će mene zaustaviti "prijavama sudu" grdno se prevario. Posebno kad za potrebe odbrane u sudskom postupku počnem istraživati dokumentaciju, šta je moja kriminalistička specijalnost. 

Pored toga Lukaču bi valjalo da pročita Zakon o kleveti RS i navod člana 6. u dijelu: "U sljedećim slučajevima neće se odgovarati za klevetu: a) ako se radi o izražavanju mišljenja ili kada je izražavanje u suštini istinito". Unaprijed najavljujem da se u odbrani od tužbe neću pozivati na pravo izražavanja mišljenja i desetak presuda Evropskog suda za ljudska prava koje mi idu u prilog. Najmanje ću se pozivati na prava novinara ili interes javnosti.

Problem ministarske lopuže jeste u tome što je moja objava "suštinski istinita" i kao takva potpada pod izuzeće od odgovornosti. Nije kleveta ako ste objavili istinite informacije, a vidite da sam se pozvao na akte nadležnih organa i sudova. Imam sačuvane obe sudske presude koje su ovde dokazno određujuće. Mislim odluke sudova kada mu je 2000. godine za rješavanje stambenog pitanja Vlada RS dodijelila 171 000 KM narodnog novca i presudu po Lukačevoj tužbi protiv Republike Srpske kada mu je na ime ranjavanja isplaćeno 40 000 KM.

Za kraj moram uputiti kritike novinarima i medijima, ukoliko se gro njih ima pravo tako nazivati. Vidim masovno preuzimanje i objavljivanje Lukačevih navoda oko tužbe, a nema nijednog podatka o sadržaju koji je uzrokovao temu kojom se mediji bave. Sve je dostupno na mom blogu, a raspoloživ sam i za dodatna objašnjenja. Jok, samo se prenosi "jedna strana", pa makar to bilo u domenu zastrašivanja javnosti i narušavanja medijskih sloboda. Radnjama po kojima je Lukač posebno poznat

Bitno je da svi prenose Lukačevo kukumakanje: "U tom smislu očekujem da svi nadležni organi i novinarska udruženja reaguju, jer Boro Radovanović nije fotografisao i u javnosti objavio javni objekat, već moju privatnu kuću u kojoj živi moja porodica i pri tome iznio niz laži". Kakvu štetu sam ovim nanio njegovoj porodici? Zašto se bitange uvijek pozivaju na porodice u tvrdnjama da ih ja "ugrožavam"? 

Objaviću izjave i načelnika Dalibora Ivanića i policajca Danka Karanovića (poznat po otkrivanju Lukačeve lažne diplome i kao ministru blizak kriminalac i nasilnik), gdje se jednako pozivaju na "ugroženost porodica" iako znaju da sam posljednji koji bi porodicama i njima naudio. Sve je to ista banda lažljiva koja ne bira sredstva, a o čemu sam objavio bar stotinu tekstova. Sjećate se kada sam predlagao Lukača za Ginisa kao najugroženijeg ministra policije na svijetu? Bar po broju prijava koje je podnio za "ugrožavanje sigurnosti".

Moja porodica i ja godinama trpimo javnu satanizaciju nezapamćenu čak i za ovdašnje prostore. Kako je mojoj djeci bilo u školi ili na ulici nakon onih silnih Lukačevih laži da sam pokušao ubiti načelnika, da sam duševni bolesnik kom je mjesto na psihijatriji i slično? Potom u rješenju o prekidu radnog odnosa navede da sam potpuno zdrava osoba. Sve laži i gadosti izrečene protiv mene ovdašnji mediji prenosili su bez ikakvih provjera ili promišljanja o posljedicama po moju djecu. Zato sad ispoljavaju "zabrinutost" za ministrovu porodicu. Bez navođenja činjenice da kuću i porodicu neprekidno obezbjeđuje policija.

Pogledajte kakve gnusne laži o meni izgovara ministar Dragan Lukač na posebnoj sjednici Narodne skupštine RS, a onda zamislite šta je mojoj djeci tada direktno govoreno od strane vršnjaka, bez drugih oblika duševnih patnji. Par godina na Youtube kanalu nisam postavljao ove objave kako porodicu ne bih podsjećao na traumatične momente. Nakon što je Lukač poslao policiju mojoj kući da maltretiraju djecu, suprugu i bolesnu majku, a onda su zbog moje prijave tužilaštvu izmislili nepostojeće prijetnje. I u skupštini mi javno presudili za lažno krivično djelo! 




Ministar ima pravo na privatnost - prenose servilni mediji, ali bez znanja za mišljenje Evropskog suda za ljudska prava po kom su ministri svojevoljno pristali na javne statuse i da se kritike na račun političara smatraju društveno korisnim djelovanjem. Posebice kad se poteže pitanje načina sticanja imovine. Svi znamo da Lukač imovinu nije stekao zakonito i pošteno, uključujući i onu koju krije, odnosno da gro imovine potiče iz "privatnosti" tendera, mita, iznuda, droga, razbojništava, ubistava... No, "copy-paste novinarstvo" oslikava društvo u kakvom bitišemo i tu ćemo teško doći do pozitivnih pomaka.

Nastaviće se... 


Primjedbe

  1. Boro
    Sad si ga nadrapo
    Naljutio si Lukaca

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ASKA: Nadrapao? Kako smijesno i zalosno. Da bi neko "nadrapao" sa druge strane mora biti pošten covjek, muškarčina, ljudsko biće... malo je toga u danasnjem drustvu. Danas čovjek strada od "noža zabodenog u ledja" od ovih bezmudih necovjecnih propalica, kao npr.nacelnik Basic sto je nastradao.

      Izbriši
    2. Pa Lukac je dobar kad treba obezbjedjivati javnw kuce po Banja Luci,,da je pravna drzava nikad nebi mogao biti ministar jer je lopov i kriminslac u miru a i u ratu je krao pa odakle swljaku iz Bihaca ovoliko nogastvo

      Izbriši
  2. Boro jel imas vozaku?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Imam i nikad mi nije oduzeta. Jeste Lukač pokušao oduzeti mi dozvolu, no na vanrednom ljekarskom pregledu, na koji su me poslali po njegovom nalogu, PROŠAO sam bez problema. Službeni pištolj sam razdužio godinu prije incidenta sa Ivanićem jer sam raspoređen na radno mjesto pravnika, višeg stručnog saradnika, na kom nema policijskih ovlaštenja i time osnova za služeno naoružanje. U samo jednom disciplinskom postupku komisija je obustavila postupak jer je vještak napisao da nisam procesno sposoban iz prostog razloga što sam na BOLOVANJU, a komisija je propustila da mi obezbjedi advokata po službenoj dužnosti. Sve druge disciplinske postupke okončali su mojim kažnjavanjima i to samo zbog objava na ovom blogu. Lukač je potpisivao rješenja o disciplinskim kaznama za tekstove u kojima pišem o njegovom kriminalu i nezakonitostima. Po principu obaveznog izuzeća nigdje u svijetu ne može kažnjavati onaj na koga se odnosi neka objava ili druga radnja, osim kod Lukača. Imam na desetine rješenja o kažnjavanju koja to dokazuju. Nakon što su utvrdili da su me NEZAKONITO SUSPENDOVALI dogovorili su se sa kurvetinom Mirjanom Miodragović Basrak, koju su nagradili tako što je sa pozicije tužioca imenovana za sudiju, da podigne lažnu optužnicu i počini druge teške nezakonitosti protiv mene. Zato je Milan Tegeltija našao se na mom udaru dok ga nisam otjerao iz pravosuđa. Pazi molim te, pošalju policiju mojoj kući da mi maltretira porodicu, a kako bi isprovocirali moju reakciju. No, nisu me isprovocirali čak ni kad me je tjelohranitelj načelnika Ivanića fizički napao. Jednostavno sam pozvao telefonom dežurnog tužioca i prijavio krivična djela policije, te tražio da izađe na lice mjesta radi uviđaja. Nije im bilo druge do slagati da sam prijetio Ivaniću. I to samo tvrde Ivanić koji je počinio krivično djelo nad mojom djecom i policajav Karanović koji me je nezakonito fizički napao. Sekretarica je na sudu svjedočila da nije čula nikakve prijetnje, a nije ih ni mogla čuti kad ih nisam izrekao. Jedino šta je na sudu dokazano jesu teške nezakonitosti počinjene protiv mene, no zaludno kad je meni "presuđeno" na sjednici Narodne skupštine - sa gornjeg videa. Na kraju, poslije onolike pompe oko mojih duševnih oboljenja Lukač je u rješenju o otkazu naveo da sam potpuno zdrav jer bolesnog radnika nije dozvoljeno otpustiti. Kakav je to pokvarenjak vidi se po činjenici da sam 13 mjeseci dostavljao rješenja komisije i doznake o pravu na bolovanje na račun Fonda zdravstva, a Lukač je to ostavljao u ladici i uskratio mi zajamčeno pravo na bolovanje. I onda zamislite kako mi se nakon svega gadi Republika Srpska koju su pretvorili u privatnu prćiju okorjelih kriminalaca. Bio sam jedan od najboljih policijskih inspektora ove zemlje i to dokazuju rezultati rada i razna priznanja, a kriminalci me otjerali na ulicu sa 40 godina radnog staža, ali i penziju mi ne daju. Ne moraju mi dati ništa, ali da objavim svu poznatu i sakrivenu imovinu vajnog ministra Lukača ne mogu me spriječiti.

      Izbriši
  3. А који 'низ лажи' си изнео? Ако је ово све тачно као што говориш, онда стварно нема више сврхе, нити било чега, за Републику Српску. А теби стварно свака част. (и донација наравно)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala. Objavio sam dokumentaciju i oko stana i oko kuće iz kojih se vide nezakonitosti, no nisam ulazio u stručna tumačenja svega šta sam u tim dokumentima utvrdio. Dijelom jer to ljude ne zanima, a dijelom jer ne otkrivam kako planiram dokazati nezakonitosti. Pare, tih 171 000 KM, dobijene za stan iskoristio je za gradnju kuće, a stan koji je navodno kupljen tada fizički nije ni postojao. Pored ovoga ima još desetak nekretnina koje krije i sve ih odreda planiram predočiti javnosti. Pa ćemo se pozabaviti akcijama u Mtelu, pa imovinom u Budvi, pa...

      Izbriši
  4. Samo cesljaj Boro. Jedini pravi i istinski mangup grada Prijedora a i sire je bio Milenko Mikanovic lazin !!! Covjek je bio sam svo vrijeme nikad nije imao ekipu ili klan a nalupao je 70 % gradskih mangupa i policajaca koi su pred njim pokusavali glumiti mangupe. Ovih ostalih 30 % poput Bore shvatili su da je bolje sa njim biti dobar i kad ga vidis napiti se sa njim i cutati nego mu ici na crtu...DRAGI CITAOCI ZNACI COVJEK JE BIO SAM U SVAKO DOBA DANA I NOCI A SATRAO JE U SAKETANJU 70% GORE NAVEDENIH CAK JE ZNAO IZNADIMATI I PO 2 I VISE NJIH U PAKETU ONAKO USPUT PA SU KRUZILE POSALICE KAD NEKO PITA KAKO IH JE ISTUKAO 3 ODJEDNOM KAZU OPKOLIJO IH

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja sam sa Lazinim popio milion kafa i rado slušao njegovo misljenje o mnogim temama. Jedan bivši inspektor iz Zagreba pričao mi je da bi Kusturica sa filmom o Lazinom dobio Oskara, a on samo zna za stvari do rata. Milenko je zaista fascinantan lik, ali ne bi ga trebali percipirati samo po tim stvarima. Čovjek je svojim parama i svojim idejama uredio obe obale Sane da narod ima gdje uživati i da se grad ima čime ponositi. Nikad od drzave ili grada nije dobio nikakvih sredstava nego je ave sam uradio. Neke zamisli nije dovršio jer naprosto nije se to moglo isfinancirati do kraja (točak), ali sve sta je uradio ostaje Prijedoru u Prijedorcanima. To je ono sta sam kod njega najviše poštovao, a nikad nisam ustrucavao se prema njemu i on to zna. Danas se ne viđamo toliko, ali nisam o njemu promjenio mišljenje i za mene je on vrlo pozitivan i zanimljiv lik. Posebno zbog nekih njegovih djela koja nisu za javnost, ali ja nisam upoznao čovjeka koji bi slično postupio. Govorim o životnoj filozofiji kakva se rijetko sreće.

      Izbriši
    2. Korektan komentar manje vise. Sve u svemu slozili smo se da je Milenko Mikanovic Lazin bio i ostao kralj Prijedora

      Izbriši
    3. A od drzave nije nista nikad dobio jer i sam znas da sa ovakvom vlasti kakva jest nikad nije mogao. A 80 % Prijedorcana zna da Marko ( cmatrko) Pavic nije smjeo ni biti u istoj prostoriji sa njim. Znas i samza upad u kabinet i lomjenje ruke

      Izbriši
  5. Kad će to uvjerenje na vidjelo da si normalan tj.da si jesi nisi lud hahahaaa , šta bi na sudu opet te nevinog optužiše a ti kao nisi , pa maloprije si sudiju nazvao da ne spominjem kako ,i čudiš se što te neko napada sram da te bude moju ženu da si tim imenom nazvao Boro tim imenom Boroooo ,pa onda pišeš gadi ti se Republika Srpska svi kradu niko ne valja samo si ti pošten jedini si ti kod nas pošten ali svi ti nešto pišu da nisi u vinklu da bi trebao početi baviti se poljoprivredom ,na skroz neprofesionalan način obraćati se čitaocima ipak mislim da je bolje da se posvetiš poljoprivredi pa i stočarstvu uzmi sebi nešto od živine pa pokušaj iz sebe tu mržnju ,zavist,sebičnost i ljubomoru izbaciti iz sebe nije ti niko kriv što je tvoj mozak počeo prebacivati ko kazaljka na starom satu vrjeme ti je što ti narod piše da se lječiš ima u Sokocu ustanova za takve ko što si ti pa možda te i poprave ko zna ima tamo pametni ljudi Boro pa i od tebe pametnijih

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Taman si ovakvom objavom pokazao da mene mrze NEPISMENI IDIOTI bez zrna inteligencije.

      Izbriši
    2. ASKA: Steta sto se danas takvi nazivaju bot.... nas jezik je tako bogat.
      Ahaha, nepismenjakovic jedan... ne zna pisati, ali misli da zna postaviti dijagnozu 😂

      Izbriši
  6. Vidis da ne laze Lukac, prijavijo te je !

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

POPULARNI TEKSTOVI

DJEČAK UBIJAO OČEVOM RUKOM: Zastrašujuće posljedice odgojnih metoda ludog doktora

Prebijanje u odbrani Dodikove časti

KAD SLUŽBE ZARATE: Otkrivam misteriju pištolja zbog kog je ubijen načelnik Bašić

Je li se Šmit utopio poput Gordane ili Davida? (FOTO)

DOKAZANO: Načelnik Goran Mikanović mjesecima znao za pripremanje ubistva kolege Bašića!