LUKAČ U OČAJU: Plaćenim tekstovima pobrkao babe i žabe

U "plaćenim oglasima" sve je moguće, pa i da Lukač prebije Dodika, pohapsi inspektore i postane junak bitke sa organizovanim kriminalom. U stvarnosti imamo loše zamišljeno spinovanje očajnika suočenog sa smenom i bačene pare za naručene tekstove - kakvi su već postali predmet sprdnje.


blog borislav radovanovic


U jednom danu ministar Dragan Lukač prebio je Dodika, pohapsio sve Kostreševićeve inspektore i postao balkanski lider borbe protiv narko-mafije. Bar po tekstovima čije je objavljivanje naručio, platio i tempirao za vikend - kada "žuta štampa" ima najveću čitanost. Akteri neuspjele afere objavili su tačno ono šta im je plaćeno, a nije njihov problem što Lukač pod uticajem kokaina ima narušenu svijest.

U tekstu UDARNA VIJEST: Ministar Lukač definitivno odlazi! objasnio sam "sudbinu" i razloge aktuelne panike vajnog ministra, zbog čega se mogao očekivati ovakav nebulozan i kontraproduktivan pokušaj (samo)odbrane. Naprosto: odriješio je kesu, platio objave kakve je sam osmislio (očigledno pod uticajem narkotika) i pokušao medijskim pritiskom odložiti neizbježno - ostavku ili smjenu.

U tekstu sa gornjeg linka saopštio sam postojanje pritiska oko njegove smjene, a sad dodajem da je taj zadatak dobio Radovan Višković. Dodik je fikus-premijeru saopštio imena ministara čije ostavke ili smjene traži kroz rekonstrukciju vlade, a Viškoviću su odlično poznate posljedice neizvršenja zadatka. Lider SNSD-a u skupštini ima dovoljno "ruku" za smjenu aktuelne i izbor nove vlade. Sa Vladom Džajićem na čelu! Tako postiže "jedinstvo" Vlade i vlade.

Nikakvog sastanka Dodika i Lukača nije bilo, pa tako nisu mogli ni razgovarati o ostavci. Bio je jedan takav sastanak aprila 2018. godine, nakon prijema Davora Dragičevića, i Dodiku ne pada na pamet ponavljanje tadašnje situacije (svađe!). Sad "kulturno" objašnjava Viškoviću da je on formalni šef Lukaču, pa time i zadužen za njegovu eliminaciju iz vlade. 

Priče o nekakvom sastanku i razgovoru njih dvojice su obična Lukačeva izmišljotina. Pokušava li ovakvim lažnim tekstovima Viškovića zastrašiti u očekivanom razgovoru drugo je pitanje. Premijeru se ovakvim objavama poručuje da bi mogao biti nokautiran ili patosiran ukoliko potegne pitanje ostavke ili smjene. Sama pomisao da je Lukač fizički nasrnuo ili udario Dodika naprosto je smiješna.

Znate li šta bi se dogodilo napadaču na Šefika Džaferovića ili Željka Komšića? Apsolutno isto kao i napadaču na Dodika. Momentalno bi bio uhapšen, sproveden u Tužilaštvo BiH, pritvoren do okončanja krivičnog postupka, nakon čega bi nastavio sa izdržavanjem zatvorske kazne. Zna to Lukač odlično i u pukim snovima neće nasrtati na člana državnog predsjedništva. Bar ne bez Medlin Olbrajt i NATO bataljona iza sebe, kao septembra 1997. godine u banjaluci. Davno su prošla ta vremena.

Ukoliko se želimo baviti ovom temom treba znati ponešto o "privatnoj vojsci" koju Dodik ima za slučaj napada i zbog čega npr. specijalna jedinica SIPA nikad neće pokušati uhapsiti ga na njegovom imanju ili objektima koje službeno koristi. Davno je dokazao da je spreman izazvati krvoproliće (pokušaj pretresanja zgrade Vlade RS) i oko toga se nemamo potrebe ubjeđivati. I sad ćemo povjerovati da su ga ugrozili Lukač i onaj nesrećnik što mu nosi torbu. Smiješno.

U okviru istog plana Lukač je iskoristio informacije o predstojećim hapšenjima policijskih inspektora, pa je platio i spinove na tu temu. Ko je ikada pročitao Zakon o policiji i unutrašnjim poslovima RS zna da direktor policije neposredno rukovodi službenim akcijama policije, a ministar se u to mogao mješati - za vakta beskičmenjaka Darka Ćuluma. Faktički nema mogućnosti da je Lukač rukovodio akcijom hapšenja inspektora i Miloša Božovića, a preko "plaćenih oglasa" možete reklamirati šta vam drago.

Tako smo došli do konstrukcije da je uhapšeni inspektor Mladen Milovanović blizak saradnik Kostreševića preko načelnika Danijela Kovačića, kom je Željka Cvijanović dodijelila i oduzela čin glavnog inspektora. Na Lukačev prijedlog dodijelila, a poništila nakon intervencije Siniše Kostreševića! Ovo sam detaljno objasnio u tekstu NOVI SKANDAL TRESE REPUBLIKU SRPSKU: Željka Cvijanović vanredno unapredila utjerivača dugova i okorjelog kriminalca Danijela Kovačića - Ministar Lukač pobjegao u Afriku

Hapšenje Danijela Kovačića razmatrali smo dok sam još radio na organizovanom kriminalu, prije negoli je Lukač iz te linije rada eliminisao mene, Kostreševića i sve njegove ljude. Kako su Kovačić, Milovanović i slični nakon toga napredovali zna Dragan lukač koji im je dodjeljivao činove. Jesmo li zaboravili da je Kostreševića eliminisao sa pozicije i sveo na poslove savjetnika - bez ikakvog uticaja na rad službe? Za to vrijeme Darko Ilić je unutar MUP-a razvijao kriminalnu organizaciju pod capo di tutti capi Lukačem.

U "plaćenim oglasima" kazaše i kako je rukovodstvo Srbije insistiralo da Lukač vodi akciju, a od Kostreševića mora biti sakrivena. Veća glupost nije izvaljena još od vremena kad je Crna Gora objavila rat Japanu (nikad sklopljen mir). Koga Srbija vidi kao ključnog nosioca borbe protiv organizovanog kriminala u Bosni i Hercegovini obrazložio sam tekstom JAVNI ŠAMAR LUKAČU: Ministar Vulin vjeruje jedino Siniši Kostreševiću!. Koliko Vulin vjeruje Lukaču pokazao je tadašnjim sastankom i oko toga nemamo se potrebe ubjeđivati.

Mogu ovako argumente redati unedogled, ali poenta je jasna. Javnosti su plasirane teške izmišljotine, a ko stoji iza toga vidimo po "glavnom junaku". Sam je sebe provalio pretjeranim samoisticanjem! Pored toga, niko drugi nema interesa javnosti plasirati ovakve "informacije" - od anonimnih izvora i bez ikakve argumentacije. Loše osmišljeno spinovanje jednog očajnika!

Nije tajna da mi se Lukač lično zamjerio i da ga od tada javno satirem, pa mi je posljednjih dva-tri mjeseca dojavljeno nebrojeno informacija. Odreda iz krugova bliskih vrhu Dodikovog režima. Zato znam mnogo više od onoga šta prezentujem javnosti. Iskreno, po meni mogu se odreda poubijati, mogu raditi šta im drago, ali te teme naprosto mi više nisu zanimljive. I ovom objavom istupam samo zato što su "plaćeni oglasi" dezavuisali javnost i zbunili ljude. 

Apsolutno ništa posebnoga nije se dogodilo. MUP RS je od partnerskih policijskih agencija dobio informacije po kojima je morao postupiti i pohapšeni su kriminalizovani inspektori. Kakva crna borba protiv mafije, kakvi bakrači. U Republici Srpskoj ozbiljne akcije, posebno kad su privilegovane kategorije u pitanju, izvode se samo kad u okviru međunarodnih istraga dobijemo obavezujuće naloge. I ovoga puta izvršili smo spoljne zadatke, a što Lukač koristi situaciju za svoje očajničke pokušaje očuvanja uzdrmane fotelje valjda je vidljivo svakom iole očuvanog zdravog razuma.

Primjedbe

 1. Sta se radi luda kuca zato posten i normalan covjek bjezi od Krokodila

  OdgovoriIzbriši
 2. Dakle, Nebojša Vukanović je po ovom tekstu jedan od potplaćenih spin doktora ili dizača prašine? To je jako ozbiljna optužba, a Vi biste trebali znati da se ne mogu iznositi javno bez obilatih dokaza bez da se na kraju vrate na onoga ko ih je iznio.

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Nebojša Vukanović jeste spin majstor. Mnogo informacija iz raznih sfera društva dobija. Svjestan je on da mnogo spinuje, ali vrlo dobro zna da će spinujući nešto i pogoditi. Poznavajući njegovu psihu i logiku djelovanja, doturili su mu i poturili informacije o lomljenju vilice.

   Izbriši
  2. Svi ti koji posjeduju obilje informacija redovni su gosti stranih ambasada. Nikada to nemojte zaboraviti, pogotovu kad izlazite na izbore.

   Izbriši
 3. Lj947 E, sad sam u nedoumici: Vjerovala sam svemu što je govorio ili napisao Nebojša Vukanović, isto tako i vama gospodine Radovanoviću. Međutim, pročitavši vaš članak, ne znam kome sad da vjerujem.

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Samo sebi, zdravom razumu, logici i instinktu! Mnogo je placenika na ovim prostorima.

   Izbriši
 4. Нека је мир и спокој у "црвеној секти" и нека су сви остали страни плаћеници и домаћи издајници!
  Цитат из представе Радован 3 "Човечански те питам шта сереш" ;-)

  OdgovoriIzbriši
 5. Odavno gluplji tekst nisam procitao.

  OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

POPULARNI TEKSTOVI

ŠOKANTNO: Osam pripadnika MUP RS direktni počinioci otmice i ubistva Davida Dragičevića

IDEMO DO KRAJA: Porodica Dodik do guše umiješana u ubistvo Slaviše Krunića

DODIKOVI JADI - OPET ŽENI SINA: Igor odlučan da "Draga Mašin" ponese prezime Dodik

SLAVIŠA KRUNIĆ RAZOTKRIO SPECIJALCE-PLJAČKAŠE: Ministar Lukač organizator pljačke koja je trebala uništiti Krunića!

VIŠKOVIĆU JAVNO: Službenim vozilima vlade prevoze drogu i ubijaju ljude?! (FOTO)

DOZNAJTE DODIKOV PAKLENI PLAN: Hapšenjem Zaljkovića započeo novi obračun sa "mangupima"

MINISTAR LUKAČ PRETUKAO ZETA LUBURU: Otkrivam pozadinu hapšenja korumpirane inspektorke Jelene Florjan

LUKAČ PLAĆA VASKOVIĆA, VUKANOVIĆA I BN TV: Ministar liježe i ustaje sa panikom od hapšenja za ubistvo Davida Dragičevića

UDARNA VIJEST: Ministar Lukač definitivno odlazi!

BOSANSKI VITEZ NERMIN ŠEHOVIĆ: Podsjećanje na zasluge u razbijanju zločinačke organizacije Zijada Turkovića (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)