DOKAZI I ČINJENICE: Kako se Vučićeve donacije Srpskoj vraćaju njegovim tajkunima u Srbiju (FOTO)

Znamo kako u Republici Srpskoj blagodare Vučiću na desetinama miliona pomoći za prevazilaženje teške situacije. No, treba znati i kako se "donacije" vraćaju u Srbiju za financiranje Vučićevih tajkuna u mešetarskom preuzimanju preduzeća poput "ALFA-PLAM" Vranje. Ekskluzivno razotkrivam razmjere besramne pljačke građana Srbije i Srpske kamuflirane "brigom za narod" tokom pandemije kovida-19.


blog borislav radovanovic
VUČIĆ I SAUČESNICI

Režimski i svi drugi mediji Srbije i Republike Srpske masovno prenose vijesti o direktnoj financijskoj pomoći prekodrinskim Srbima od strane "velikog brata" Aleksandra Vučića . Par desetina miliona maraka tek je "kap u moru" stvarnih potreba Republike Srpske i nagomilanih dugova kakve ni naši unici neće moći vratiti. Pritom Vučića personalno veličaju kao dobrotvora iako je u pitanju novac (budžet) građana Srbije. 

Problem je što jedinstvo i idilu "srpskog sveta" razotkrivaju konkretni dokazi kako milioni maraka, takođe budžetskih, odlaze u obrnutom pravcu, odnosno iz Srpske u Srbiju. Mnogu grđi problem je što narodni novac ide u ruke Vučićevih tajkuna za dalja širenja njihovih privatnih imperija. Najgrđe u svemu jeste to što su pojedinci sebe poistovjetili sa državom i narodom toliko da uopšte ne razlikuju privatno i javno. Sve svode na lične interese i širenje moći proizašle iz političkih funkcija.

Sa donje fotografije možete vidjeti da je Investiciono-razvojna banka Republike Srpske (IRB) 25.09.2020. godine odobrila kredit od PET MILIONA maraka preduzeću "Calux BH" d.o.o. iz Banjaluke. U momentu opšteg vapaja privrede i naroda za elementarnim potrebama jedno privatno preduzeće dobija toliki novac, a kad analiziramo stvarnu namjenu kredita neminovno dolazimo do promišljanja o uspostavljanju "narodne pravde". Po "kratkom postupku"!


blog borislav radovanovic
preuzeto sa sajta IRB-a

Za shvatanje suštine problema dovoljno je navesti da se firma "Calux BH" bavi distribucijom proizvoda poznatog srbijanskog brenda "Alfa-Plam" iz Vranja. Ozbiljna firma sa hiljadu zaposlenih i širokom paletom proizvoda sasvim sigurno može i bez ovog "posrednika" naći put do tržišta Bosne i Hercegovine, no na ovu temu ćemo se vratiti kasnije.

Potražite na njihovom sajtu prostorije, skladišta, prevozna sredstva ili bilo šta drugo vezano za distrubuciju proizvoda, ukoliko smatrate da je riječ o konkretnoj djelatnosti. Iz te vizure sasvim je razumljivo zašto "Calux BH" ima samo OSAM ZAPOSLENIH, a i za taj broj je upitna opravdanost upošljavanja.

O kakvim "posredničkim uslugama" je ovde riječ možda najbolje pokazuje krivični predmet protiv bivšeg direktora ove firme, Milana Novitovića, zbog prijetnji upućenih poslovnom partneru. Novitoviću sude jer je krajem 2017. godine Draganu Makiviću prijetio da će ga "skinuti golog, voziti vezanog za lanac i da će lajati od Banjaluke do Vranja" ukoliko ne izmiri dug prema "Alfa-Plamu". Konkretno: dug prema "Calexu" kao nezaobilaznom posredniku.

Krivični postupak je Novitoviću očigledno bio "odskočna daska" za postavljenje na poziciju direktora Republičke uprave civilne zaštite RS, a posebno jer znamo koliko Milorad Dodik cijeni likove spremne na brutalno nasilje. U pitanju je kadar "Ujedinjene Srpske", a javnosti posebno poznat kada je svom stranačkom šefu Nenadu Stevandiću dao na korištenje službeno vozilo (donacija Japana) civilne zaštite, koje je razbijeno u saobraćajnoj nezgodi. Sve je opravdano "zaštitom stanovništva" od pandemije kovida-19 i u konačnici zataškano.

Elem, javnosti treba objasniti i kako je Milan Novitović istovremeno mogao biti zaposlen u više preduzeća i to u različitim državama (Srbija i BiH), sve na direktorskim pozicijama. Uz to je i "vlasnik" pojedinih firmi! Posebno je važno istaći da su u pitanju firme na različite načine povezane sa vranjanskim "Alfa-Plamom" i nastojanjima tajkuna Miroljuba Aleksića da se domogne većinskog vlasništva tog kombinata.

U tom kontekstu poznato je kako maja 2019. godine Novitović preko "MINOVA GROUP" iz Baograda preuzima prag odlučivanja od 5% akcija "Alfa-Plama" i to u paketu sa firmom "SM.NET INVESTMENT" Beograd. Valja znati se se "Minova group" samo formalno vodi na Novitoviću. Istinski obe pomenute firme su u vlasništvu Vučićevog tajkuna Miroljuba Aleksića, a djeluju u okviru njegovih berzansko mešetarskih nastojanja preuzimanja vranjanskog brenda. Ispod teksta objavljujem fotografije iz kojih se vide prednji navodi.

Osim toga, Milan Novitović je bio direktor preduzeća "PIONIR COOP" iz Banjaluke, gdje opet imamo strinsko-fiktivnu firmu Aleksićeve kompanije "PIONIR" iz Subotice, još jednog poznatog srbijanskog brenda, kog se za njega prepoznatljivim berzanskim manipulacijama domogao Miroljub Aleksić. U banjalučkom "Pionir groupu" Aleksić je ovlašteni predstavnik sa pozicije prokuliste.

Tokom pljačkaške tranzicije Aleksić je zagospodario brojnim poznatim firmama Srbije, kao što su "Tipoplastika", "Cobex", "Jugotehna", "Naš stan", "Hissar", "Alfa-Plam", "Forest"… I sve su prošle berzanska mešetarenja unutar Aleksićeve osnovne kompanije "ALCO GROUP", a kakva traju do danas - pod patronatom Aleksandra Vučića.

Ukoliko razmjere mešetarenja tajkuna Aleksića i našeg direktora "Civilne zaštite" Milana Novitovića nisu jasne idemo na dalje konkretne dokaze. Ispod teksta postavljam fotografije zapisnika sa vanredne sjedice akcionara vranjanskog "Alfa-Plama" od 27.08.2019. godine. Sa prve fotografije vidi se kako Aleksićeve firme "AMASIS"", "SM.NET INVESTMENT" i "MINOVA GROUP" posjeduju preko 85% kompanije "Alfa-Plam". I sa te pozicije donose odluku o poništenju oko 10% akcija kompanije u cilju smanjenja vrijednosti akcija u posjedu malih akcionara, šta pokazuje druga fotografija zapisnika. Konačan cilj je manipulativno dostizanje paketa akcija preko 90%, kakvo im omogućava i potpuno preuzimanje kompanije. 

Po dostupnim podacima Novitović se vodi kao vlasnik prednje pomenute srbijanske kompanije "AMASIS", međutim to je opetovano samo paravan za skrivanje stvarnog vlasnika - Aleksića. Poslije ovih dokaza vidimo šta je Milorada Dodika i Nenada Stevandića navelo da Novitovića pozicioniraju kao direktora Republičke uprave civilne zaštite RS. Čovjek je jedan od ključnih saradnika Miroljuba Aleksića čije bogatstvo se procjenjuje na oko POLA MILIJARDE DOLARA. Po mišljenju mnogih Aleksić je najbogatiji Srbin, a svoje bogatstvo uveliko je proširio tokom mandata Aleksandra Vučića.

Sa podnaslovne fotografije (desno) vidite Miroljuba Aleksića sa Vučićem u pogonima "Alfa-Plama", no važno je znati kako započinje njihovo prijateljstvo. Upravo Vučićeva ideja bila je da se Aleksić upusti u hotelijerstvo i banjske usluge. I ovaj svojim vještinama na berzi i pod patronatom vlasti postaje vlasnik hotela poput: "Izvor" u Aranđlovcu, "Master" u Novom Sadu, "Sloboda" u Šapcu, "Park" u Vrnjačkoj Banji, "Tonik" na Zlatiboru... I taj biznis se širi!

Znači, kontraverzna firma "Calux BH" je samo paravan zakulisnih lopovija tajkuna Miroljuba Aleksića u cilju potpunog preuzimanja "Alfa-plama" i/ili drugih kompanija. Sve je u funkciji ličnog bogaćenja Aleksića i njegovih saučesnika poput Novitovića. Za realizaciju njihovih marifetluka građani Republike Srpske izdvajaju PET MILIONA maraka, bar iz vizure da IRB raspolaže narodnim novcem. To je suštinska pozadina plasiranja ovog kredita.

Normalno, kreditni plasman nisu mogli dogovoriti Milan Novitović (US) sa pozicije direktora Republičke uprave civilne zaštite i direktor IRB-a Dražen Vrhovac (SNSD), bez pokroviteljstva njihovih stranačkih šefova Dodika i Stevandića. Jedino valja istaći sve češće direktne sastanke Vučića i Stevandića, ali i formalne sporazume o saradnji između Srpske napredne stranke i Ujedinjene Srpske. 

Unazad par godina pratim jačanje ovog političkog saveza, a nekoliko puta sam i pisao o prevarama izvedenim unutar tog "bratstva". Koliko moje pisanije ima uticaja vidite po činjenici da su Vučićevi "naprednjaci" i Stevandićevi "ujedinitelji" u Kozarskoj Dubici dobili tek oko 220 glasova. Takve političke "gromade", a nalaze se na samom dnu izbornih rezultata i to samo zato sto je moj blog u Dubici izuzetno čitan.

Potenciram: ukupno bogatstvo Miroljuba Aleksića možebitno prelazi MILIJARDU MARAKA, a moguće je da ipak treba govoriti "samo" o stotinama miliona. Bez obzira, hohštapleru je stalo do kredita od pet miliona maraka, otetih od usta sirotinje i razorene ekonomije Republike Srpske. Kroz takvu vizuru treba percipirati pomoć i donacije Aleksandra Vučića prekodrinskoj "braći". Novac građana Srbije ide za političko opstajanje Milorada Dodika i Nenada Stevandića, a naše pare odlaze Vučićevim oblapurnim i bezobzirnim tajkunima poput Miroljuba Aleksića. I tako u krug!

Vučić je bombastično najavio obračun sa mafijom i organizovanim kriminalom, a koliko možemo vjerovati njegovim obećanjima vidimo po tome kako reaguju državni organi na planu sramne pljačke "Alfa-Plama" iz Vranja. Većina ovih navoda poznata je javnosti, izuzev informacija o spornom kreditu IRB-a, no nema institucionalne reakcije. Umjesto toga, baš po nagovoru Vučića, Aleksić je postao vlasnik bar šest hotela. I svoju imperiju dalje širi čak i u ovom globalnom haosu, a primarno sa grbače sopstvenog naroda.

Nastaviće se...

blog borislav radovanovic
obavještenje 1

 
blog borislav radovanovic
obavještenje 2

blog borislav radovanovic
zapisnik 1




blog borislav radovanovic
zapisnik 2

Primjedbe

  1. Zna i budala da je u pitanju interes a ne ljubav i briga za narod a i u Drvaru je otvorio Jumko opet VRANJE A SMEĆE IM STOJI MEDICINSKI OTPAD KATASTROFA ŠTA SU SPREMNI RADI PRLJAVOG NOVCA

    OdgovoriIzbriši
  2. Iza patriotizma i navodne brige o ljudima, na prostorima balkana se najviše napravi kriminala

    OdgovoriIzbriši
  3. Svatko tko danas čita ovo svjedočanstvo trebao bi slaviti sa mnom i mojom obitelji, jer je sve počelo kao šala za neke ljude, a drugi su rekli da je nemoguće da sam u šest godina bio u braku ni s jednim djetetom, osim što je liječnik rekao da imam nizak broj sperme pa moja supruga traži razvod, bila je bolesna i umorna. Biti uz mene trudio sam se najbolje, ali ništa nisam mislio da je više neću vidjeti dok nisam upoznao svog starog prijatelja koji mi je rekao za čarobnjaka po imenu dr. Alaba, dala je ja njegovu adresu e-pošte i broj mobitela. Kontaktirao sam ga i obećao mi je da će mi se supruga javiti u roku od tri dana samo ako budem spreman platiti porez s kojim ću surađivati ​​samo jedan dan, a on mi je pripremio ljubavnu čaroliju i posljednji lijek i rekao mi je da . Vratiće se moja supruga. Jednog vrlo sretnog jutra, moja je supruga došla plačući, ispričala se i rekla da je to djelo demona, pa sam i dalje bio zapanjen tim čudom, nisam to mogao zamisliti, ali čim sam završio s pisanjem, dva mjeseca kasnije moja supruga zatrudnjelo je bilo kao čudo, zato nemojte se sramiti jer je to učinio za mene, a vjerujem da to može učiniti i za vas. Ako trebate njegovu pomoć, možete kontaktirati njegovu e-adresu: dralaba3000@gmail.com WhatsApp: +2349039885856 Dr. Alaba također liječi: Plodnost, HIV / AIDS, Herpes 1/2, Rak, Hepatitis B, ako želite zatrudnjeti

    OdgovoriIzbriši
  4. Nisam mogao vjerovati kako sam dobio zajam od 20,000 eura u 24 sata... Sretan sam i ponovno financijski stabilan i hvala Bogu da takve kreditne tvrtke još uvijek postoje na ovim prevarama posvuda, savjetovali su me i savjetovat ću svakoga tko treba posudite zajam kako biste ih kontaktirali putem e-pošte (davidsonalbertloan@gmail.com) Brzo kontaktirajte (davidsonalbertloan@gmail.com) danas i dobijte svoj zajam od njih a3 3%. Svakako kontaktirajte DAVIDSON ALBERT LOAN COMPANY....

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

POPULARNI TEKSTOVI

DJEČAK UBIJAO OČEVOM RUKOM: Zastrašujuće posljedice odgojnih metoda ludog doktora

Prebijanje u odbrani Dodikove časti

KAD SLUŽBE ZARATE: Otkrivam misteriju pištolja zbog kog je ubijen načelnik Bašić

Je li se Šmit utopio poput Gordane ili Davida? (FOTO)

NOVI SKANDAL SUDA BIH: Vanji Vukoviću sud odobrio posjetu pritvoreniku Daliboru Railiću