SLAVIŠA KRUNIĆ RAZOTKRIO SPECIJALCE-PLJAČKAŠE: Ministar Lukač organizator pljačke koja je trebala uništiti Krunića!

Januara 2016. godine MUP RS procesuirao je svoje specijalce nakon prijetnje Slaviše Krunića da će dići pripadnike "Sektora" i pohapsiti bitange. Novac nikad nije pronađen jer se nalazio u vikendici organizatora razbojništva - ministra Dragana Lukača. Pljačka je izvedena sa ciljem poslovnog uništenja Krunića, šta je i dovršeno njegovom brutalnom likvidacijom.


borislav radovanovic blog

Slaviša Krunić nije doživio konačnu presudu Vrhovnog suda RS kojom su potvrđene presude na deset i po godina zatvora Vladanu Maliću, Goranu Parašu i Aleksandru Popoviću, te Olegu Bandi na osam i po godina. Zato ljudi trebaju znati da je upravo Krunić razotkrio krivično djelo i počinioce, a potom i MUP RS prinudio na lišenje slobode i procesuiranje bar tih direktnih počinilaca "filmske" pljačke iz septembra 2015. godine.

Kada je otkrio istinu Krunić je započeo pritisak na vrh policije i tražio zakonito reagovanje. Tadašnjem komandantu SAJ-a Draganu Ribiću je rekao: "Znam da imate ljude ubačene u moju firmu, ali znajte da i ja imam svoje ljude kod vas!". I zaprijetio je da će dići pripadnike "Sektora", te pohapsiti sve počinioce - uključujući i Ribićeve specijalce.

Na jednoj strani vrh policije strahovao je od Krunićevih prijetnji, dok na drugoj strani nije bilo lako privoliti specijalce na čuvanje tajni o stvarnoj pozadini pljačke. Posebno jer nisu uspjeli domoći se miliona maraka, koliki je bio njihov udio od "tipovanih" tri miliona. Djelimično je u pitanju njihova greška (nisu uzeli sve kofere), a jednim dijelom i zasluga vještog zaštitara (odugovlačenje). 

Znači, po informacijama koje su motivisale specijalce na ovaj krimen u blindiranom vozilu trebalo je biti preko tri miliona maraka. I dogovor je bio da se plijen podijeli tako da trećina pripadne njima, a dva miliona ministru Draganu Lukaču i "višem nivou". Po planu novac je ostavljen u vikendici ministra, ali na njihovu opštu žalost glavnina plijena nije oteta.

Postojao je poseban razlog zbog kog je napadnuta baš ta pošiljka, a po informacijama sa kojima su baratali organizatori i počinioci najveći dio transportovanog novca bio je upravo Krunićev. Po dobro upućenim izvorima: Krunić je skupio nekih tri miliona i planirao ih iskoristiti radi saniranja nakupljenih problema poslovanja. Nije mogao dobiti kredit za premoštavanje potreba, pa se morao snalaziti sa onim šta je uspio skupiti - kako kažu "za crne dane".

Pozadinski cilj pljačke bio je uzdrmati Krunićeve firme "umanjenjem" tih prijeko potrebnih tri miliona, a onda i do konačne poslovne propasti. Iza tog plana stajali su ministar Dragan Lukač i moćnici kakvima ćemo se baviti u narednim objavama, kada dođemo do pozadine same likvidacije. Tada Krunić shvata ko i kako mu "radi o glavi", pa i njegove reakcije idu do prijetnji dizanja svojih momaka i otvorene konfrontacije sa mafijaškim režimom.

Unutar krivičnog postupka očigledno je "prošla" priča kako su specijalci slučajno prošli pored vikendice ministra Lukača ili "zalutali" na tom prostoru. Stvarna istina jeste da su novac ostavili u vikendici organizatora i nalogodavca Dragana Lukača, te da su se vozila, oružja i drugih dokaza kotarisali u blizini iste. Sve po unaprijed skovanom planu. 

Možda im povjerujemo kako su "slučajno" uspjeli pobjeći iz policijskog obruča oko ministrove vikendice?! Nismo djeca! Baš kao što istragom i suđenjem nije razjašnjeno ko je kamionom blokirao autoput i tako spriječio prolaženje vozila. Ima u ovom razbojništvu još mnogo aktera kakve je moguće identifikovati i procesuirati, ali ništa od toga dok glavni osumnjičeni sjedi u fotelji ministra policije.

Iz prednjih navoda može se pretpostaviti kakvi ulozi su bili u nadjačavanju Krunića i kriminalizovanog vrha policije. Po tome što su direktni počinioci pohapšeni i procesuirani vidimo čija snaga "argumenata" je bila jača. Elem, nastupa ono šta nazivamo "selektivnom pravdom" proizašlom iz unutrašnjih dogovora između počinilaca i kriminalizovanog pravosuđa.

Darko Ćulum, današnji direktor SIPA, bio je ključni pregovarač i izvođač kasnije "pravosudne predstave". Malić, Paraš i Popović prihvataju da sve uzmu na sebe, ali za unaprijed dogovorene kazne. I sa Specijalnim tužilaštvom RS, pod tužilačkom bitangom Miodragom Bajićem, potpisuju sporazume o krivici. Po tim sporazumima Malić je trebao "dobiti" osam godina zatvora, Paraš i Popović po šest, a Banda pet godina robije. Normalno, uz obećanje da će im kazne biti skraćene.

Problem nastaje kad sud odbija takav sporazum, pa kreće suđenje kakvo je iznjedrilo kazne navedene na početku teksta. Trebalo je takve nove dogovore dodatno financirati, tako da otetih preko 600 000 maraka čak nije bilo dovoljno za uklapanje svih dilova. To da će osuđeni vratiti opljačkani novac, kako im stoji obaveza u presudi, moguće je - ali nije precizirano u kom vijeku.

Znači, sistemsko uništavanje Slaviše Krunića započeto je mnogo prije likvidacije, kakva je u stvari "dokaz" veličine njegove borbe sa kriminalizovanim režimom. Na sve druge i prethodne napade imao je adekvatne odgovore, pa sve do primoravanja na hapšenja u sopstvenim redovima i izricanja kazni preko onih unaprijed "prihvatljivih". Ostaje činjenica da ga nisu mogli pobjediti bez onakve brutalne likvidacije i to možemo tumačiti kao dokaz njegove svojevrsne pobjede.

Ma koliko Dodikov režim trudio se ostaviti usisak neprikosnovene moći nisu se usudili iskušavati Krunićevu prijetnju da će "dići momke". Posebice jer je znao i ko su direktni počinioci i kako je krivično djelo počinjeno, pa sve do raspolaganja konkretnim dokazima. Na sve to valjalo je računati sa njegovom odlučnošću i stručnim znanjem razvijanim od četiri zaštitara do najjače sigurnosne kompanije u zemlji.

Sa druge strane Slaviša Krunić određena dešavanja nije znao, ili ih bar nije adekvatno pokrio, a šta ga je u konačnici koštalo života. Ovim dolazimo do stvari kakve nije lako "prelomiti" i objelodaniti, bar onima koji u sebi imaju zrno ljudskosti. Opet, Slaviša je zaslužio da bar istinu o njegovom stradanju ne svedemo na kokošare pouput ubijenog Kovačevića, Đukanovića ili Balda. U pitanju su tek pijuni mnogo nižeg kriminalnog ranga od osuđenih specijalaca, a nova "pravosudna predstava" je bljutavija od prethodne. 

Nastaviće se...Primjedbe

 1. Ma jel moguce da se ovako niske igre igraju?

  OdgovoriIzbriši
 2. Pozdrav svima vama želim koristiti ovaj medij da vam kažem o ovom opipljivom svjedocenju. Zajam sam dobio 1. sijecnja 2021. preko gospode Vldimire Franke, dala mi je zajam od 65,000 eura i bio sam sretan. Ako vam je potreban zajam za vaše najbolje kamate, možete ga dobiti po kamatnoj stopi od 3%. Obratite se njezinoj tvrtki putem e-pošte: vladimirafinancijskiinvestitor@yahoo.com

  OdgovoriIzbriši
 3. Pozdrav svima vama želim koristiti ovaj medij da vam kažem o ovom opipljivom svjedocenju. Zajam sam dobio 1. sijecnja 2021. preko gospode Vldimire Franke, dala mi je zajam od 65,000 eura i bio sam sretan. Ako vam je potreban zajam za vaše najbolje kamate, možete ga dobiti po kamatnoj stopi od 3%. Obratite se njezinoj tvrtki putem e-pošte: vladimirafinancijskiinvestitor@yahoo.com

  OdgovoriIzbriši
 4. Trebate li osobni zajam?
  Zajam za poboljšanja vašeg doma,
  Hipotekarni zajam,
  Zajam za konsolidaciju duga,
  Komercijalni zajam,
  Zajam za obrazovanje,
  Zajam automobila,
  Zajam za imovinu.
  financialserviceoffer876@gmail.com WhatsApp +918929509036

  OdgovoriIzbriši
 5. Svatko tko danas čita ovo svjedočanstvo trebao bi slaviti sa mnom i mojom obitelji, jer je sve počelo kao šala za neke ljude, a drugi su rekli da je nemoguće da sam u šest godina bio u braku ni s jednim djetetom, osim što je liječnik rekao da imam nizak broj sperme pa moja supruga traži razvod, bila je bolesna i umorna. Biti uz mene trudio sam se najbolje, ali ništa nisam mislio da je više neću vidjeti dok nisam upoznao svog starog prijatelja koji mi je rekao za čarobnjaka po imenu dr. Alaba, dala je ja njegovu adresu e-pošte i broj mobitela. Kontaktirao sam ga i obećao mi je da će mi se supruga javiti u roku od tri dana samo ako budem spreman platiti porez s kojim ću surađivati ​​samo jedan dan, a on mi je pripremio ljubavnu čaroliju i posljednji lijek i rekao mi je da . Vratiće se moja supruga. Jednog vrlo sretnog jutra, moja je supruga došla plačući, ispričala se i rekla da je to djelo demona, pa sam i dalje bio zapanjen tim čudom, nisam to mogao zamisliti, ali čim sam završio s pisanjem, dva mjeseca kasnije moja supruga zatrudnjelo je bilo kao čudo, zato nemojte se sramiti jer je to učinio za mene, a vjerujem da to može učiniti i za vas. Ako trebate njegovu pomoć, možete kontaktirati njegovu e-adresu: dralaba3000@gmail.com WhatsApp: +2349039885856 Dr. Alaba također liječi: Plodnost, HIV / AIDS, Herpes 1/2, Rak, Hepatitis B, ako želite zatrudnjeti

  OdgovoriIzbriši
 6. Obećala sam da ću ispričati svoje svjedočenje po cijelom svijetu kad mi se moj čovjek vrati i moj muž dođe baš onako kako mi je rekao DR ISIKOLO kad mi je pomogao. Napravio sam pravi izbor što sam kontaktirao DR ISIKOLA, velikog čarobnjaka koji vam može pomoći u rješavanju vaših problema. Moj me čovjek ostavio da patim i nikad nisam vjerovala da će mi se opet vratiti, ali kad sam kontaktirala dr. ISIKOLA, uvjerio me da će moj čovjek opet doći. pridržavao sam se postupaka i bez oklijevanja, on je obavio posao koji je vratio ljubav i sreću koju smo dijelili. Moj muž mi je otrčao za 48 sati moleći za oprost, a ja sam potvrdila da su njegove moći tako stvarne. Bio sam toliko iznenađen da je čarolija djelovala baš kako mi je rekao. Ovo je tako nevjerojatno i želim da vjerujete jer je DR ISIKOLO tako stvaran i pozivam vas da ga odmah kontaktirate na njegovu e -poštu kako bi vam i on mogao pomoći onako kako je pomogao meni. e -pošta: isikolosolutionhome@gmail.com Također mu možete poslati WhatsApp/Viber na +2348133261196.

  OdgovoriIzbriši
 7. Moje ime, Shira elijah Nakon 12 godina braka, moj muž i ja smo se svađali na ovaj ili onaj način dok me konačno nije napustio i preselio se u Kaliforniju da bude s drugom ženom. Osjećala sam se kao da je moj život gotov i da su moja djeca mislila da nikada više neće vidjeti svog oca. Trudila sam se biti jaka samo prema djeci, ali nisam mogla obuzdati bol koji je mučio moje srce, srce mi je bilo ispunjeno tugom i bolom jer sam zaista bila zaljubljena u svog muža. Razmišljam o njemu svaki dan i noć i uvijek želim da mi se vrati, bila sam stvarno uznemirena i trebala sam pomoć, pa sam potražila pomoć na internetu i naišla na web stranicu koja sugerira da bi dr. Alaba mogao pomoći svojoj bivšoj bivšoj da se vrati. Stoga sam osjetio da bih trebao pokušati. Kontaktirao sam ga i rekao mi je što da radim. Učinila sam to i onda mi je napravio ljubavnu čaroliju. 48 sati kasnije moj suprug me stvarno nazvao i rekao mi da i njemu jako nedostaju djeca, tako nevjerojatno!! Dakle, vratio se tog dana, s puno ljubavi i radosti, i ispričao se za svoju pogrešku i bol koji je nanio meni i djeci. Naš brak je bio jači nego prije, a sve zahvaljujući dr. alabi. Toliko je moćan i odlučio sam podijeliti svoju priču na internetu da je dr. Alaba bio pravi i moćni čarobnjak. Uvijek ću se moliti da ona živi dugo pomažući svojoj djeci u trenucima potrebe, ako ste ovdje i trebate se vratiti bivšem ili je vaš muž prešao na drugu ženu, prestanite plakati, odmah kontaktirajte ovaj moćni kotačić za pravopis. Ovdje je njegova kontakt adresa e-pošte na: {dralaba3000@gmail.com} ili WhatsApp / viber preko njegovog kontakta ispod +1(425) 477-2744 Hvala dr. alaba.

  OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

POPULARNI TEKSTOVI

RASKRINKAVANJE LAŽOVA VUKANOVIĆA: Ivan Begić je prodao svoj porno snimak (FOTO)

DODIKOVI JADI - OPET ŽENI SINA: Igor odlučan da "Draga Mašin" ponese prezime Dodik

DOZNAJTE DODIKOV PAKLENI PLAN: Hapšenjem Zaljkovića započeo novi obračun sa "mangupima"

LUKAČ PLAĆA VASKOVIĆA, VUKANOVIĆA I BN TV: Ministar liježe i ustaje sa panikom od hapšenja za ubistvo Davida Dragičevića

UDARNA VIJEST: Ministar Lukač definitivno odlazi!

NEMA ZAŠTIĆENIH: Policija steže omču oko vrata narko mafije (FOTO)

SUROVA ISTINA: Po pozivu ministra Lukača stavljen sam na "crnu listu" BN TV! (VIDEO)

OVO NISTE VIDJELI: Bespravno izgrađena kuća ministra Lukača (VIDEO, FOTO)

Otkrivam identitet pritvorenog pomagača u ubistvu načelnika Bašića (FOTO)

DOSTA JE LAŽI I OBMANA: Ko i kako zloupotrebljava ubistvo načelnika Bašića?!