Dodik priprema likvidaciju Davora Dragičevića?!


Piše: Borislav Radovanović


Čuli smo Dodikovu teoriju zavjere o otmici izbornog materijala i pretvaranju Banjaluke u "grad-slučaj". Odgovaram pitanjima: je li to Dodik realizuje već prepoznatljivo targetiranje žrtve (Davora) pred likvidaciju? Kako to Dodik danas zna da do izbora niko neće biti uhapšen za ubistvo Davida Dragičevića? Ili, da li četiri mjeseca imamo "dabogsačuva istragu"  zbog prikrivanja Dodikove direktne umiješanosti u ovaj zločin? I njegovog paničnog straha od 45 godina robijanja?!


FOTO: Istinito.com

Besmisleno je uopšte baviti se osnovanošću Dodikovih "konstrukcija" oko otmica kamiona, aviona ili NLO-a. Bar on, kao stari i iskusni operativac "NATO jastrebova" zna kako to funkcioniše u praksi: optužiš, bombarduješ i "zaboraviš" razlog agresije. Lično je bio angažovan na takvom rušenju Nikole Poplašena i Slobodana Miloševića, a onda je identična matrica primjenivana na Sadama, Gadafija, Asada...

Uostalom, danas nepobitno znamo da je "optužnica" i protiv Davida Dragičevića bila pripremljena prije njegove otmice 18. marta u 02,40 časova kod Metalske škole. Fingirani incident (tuča) u kafiću "Meta", krađa iz kuće Rađenovih, Davidove "narkomanske sklonosti", Labotićeva optužnica  i slično isplanirano je i dogovoreno mnogo prije same otmice. No, tad akteri zločina nisu poznavali Davora Dragičevića, pa nisu ni mogli ukalkulirati potonja dešavanja. Danas svakako žale što ih ne pobiše zajedno.

Elem, vratimo se na podnaslovna pitanja. Sve te Davorove "prijetnje" oko izbora i uopšte pominjanje političara su reakcije ogorčenog čovjeka kom je ubijeno dijete. Akterima istrage Davor je dao i više nego dovoljno informacija da slučaj ubistva mogu procesuirati bukvalno kad i kako hoće. 

Vidi čovjek kako se pojedinci ponašaju i šta mu je preostalo nego da prijeti, proziva, pa i sve češće od muke zaplače. Sa druge strane, umjesto da hapse zločince, glavešine u institucijama pomno prate svaku izjavu ogorčenog čovjeka i to pretaču u "obojene revolucije". Samo čekam da ga optuže kako je ubio vlastitog sina da bi rušio "njihovu" Republiku Srpsku.

Odlično je Dodiku poznato kako Davora Dragičevića i "PRAVDU ZA DAVIDA" mogu skloniti sa Davidovog trga. U dva koraka! Prvi, imaju i više nego dovoljno dokaza za hapšenja Aljoše Borkovića, Đorđa Rađena, rođaka Ćuluma i drugih saučesnika u ubistvu. Odavno su pojedinci trebali biti pritvoreni, a pitanje je: zašto nisu?

Ovaj korak uobziruje i identifikovanje i hapšenje one dvojice što su Davida presreći na trgu (snimak ispred Boske), a nakon 21 minutu locirani su zajedno sa njim kod Metalske škole. Ovim objavljujem ispravak ranijeg navoda o spornih 14 minita jer sam kasnije doznao kako vrijeme na kameri nije bilo tačno podešeno. 

Naredni korak svakako je hapšenje Darka Ilića kao organizatora zločina. Normalno, slijedi pres-konferencija na kojoj će ovoga puta saopštiti istinu. To bi, bar u minimumu, značilo ispunjenje onog polazišnog zahtjeva Suzane i Davora, kad su stali na Davidov trg i zatražili da nadležni organi provedu zakonitu istragu i javno saopše istinu. Nakon toga možemo raspravljati oko napuštanja trga i svakodnevnih protesta, pa i o osnovanosti bilokakvih prozivki na račun Davora Dragičevića. Prije toga nikako!

Već sam pisao o tome zašto Darka Ilića ostatak kriminalnog ganga ne može "pustiti niz vodu". Naprosto: previše zna i da bi sačuvao sopstvenu kožu "povaljaće" sve do Dodika lično! Ukoliko Ilić progovori o Davidovom i drugim ubistvima, o organizovanom kriminalu političkog i institucionalnog vrha Republike Srpske, svima prijeti 45 godina robijanja. Pritom, on iz priče izlazi kao gospodin - svjedok pokajnik!

Pisao sam i kako ga ne smiju ubiti zbog straha da je deponovao poprilično dokaza o kriminalizaciji vlasti, te da bi to bilo dostavljeno na više adresa. Jedna od adresa mogla bi glasiti na Ulicu Franca Šuberta 50A (Davor)! Znači, nikakva opcija oko Darka Ilića ne dolazi u obzir.

Elem, ima Milorad Dodik "problem" sa još jednim od ključnih aktera ubistva Davida Dragičevića, a to je lažni ujak Aljoša Borković. Već sam po svedočenjima Suzane i Davora objavio da Dodik LAŽE o kontaktu sa Borkovićem od 27. marta kod Davorove kuće. Oboje su se sjetili da je Dodik iz kuće otišao pravo prema vozilu i da sa nikom nije razgovarao (nije se uopšte zadržavao), a u kući su razgovarali samo njih troje. Evo pronašao sam i fotografiju (gornja) koja DOKAZUJE kako Davor gleda Dodikov odlazak i potvrđuje njegove navode.

Je li Dodik odgovorio kad, gdje i zašto se sastajao sa Aljošom Borkovićem, pa mu je ovaj pričao o Davidovim "narkomanskim sklonostima"? Nepobitno smo dokazali da je lagao u emisiji kod Milomira Marića, a on je na to očigledno "zaboravio". Znamo i zašto! Aljoša Borković je u ubistvu Davida Dragičevića mnogo opasnija "karika" od Darka Ilića.

Sa te strane je li Dodik (ili biloko od prozvanih) odgovorio na pitanje: zašto su inspektori za visokotehnološki kriminalitet napustili MUP? Zašto je Dodik "ekspresno" na mjesto svog savjetnika postavio njihovog šefa Dražena Višnjića? Je li to učinio zbog tala od onih "8,6 milijardi razloga" ubistva Davida Dragičevića? Tačno je da nismo objelodanili sve informacije, ali jesmo dovoljno da danas javno pitamo: zašto Aljoša Borković nije pritvoren?

Opet ponavljam: Davor je taj koji odlučuje šta će i kad objelodaniti oko ovog zločina, a mi to poštujemo iz vrlo pragmatičnog razloga - Davor zna najviše! Time smo došli u situaciju gdje otac slijedi sudbinu sina - njihova saznanja ugrožavaju zločince i saučesnike. Na tome leži vrlo pragmatičan razlog mog strahovanja za Davorov život.

Trenutno je najveći problem, pa i izvor opasnosti, to što je Davor pojedinim akterima istrage dao određene informacije. I to su zločinci doznali! Znači, imaju dovoljno za procjenu kako Davor može povezati sve aktere i relacije zločina nad njegovim sinom. Upravo ono od čega najviše strahuju. Pritom, kalkulišu sa činjenicom da na veću kaznu od 45 godina zatvora ne mogu biti osuđeni - ma koliko još ljudi pobili.

Dakle, da ovo polako rezimiramo. Republika Srpska nema apsolutno nikakvih problema oko predstojećih izbora ili nekakvih potencijalnih "revolucija". Trenutno su u Savezu za promjene ponajviše zainteresovani da period do izbora prođe mirno i bez ikakvih incidenata. Majku Suzanu, Lava Davora i "PRAVDU ZA DAVIDA" aktuelna vladajuća klika može sa Davidovog trga skloniti kad god hoće. Dovoljno je da pohapse pomenute bandite i javnosti saopšte ISTINU o ubistvu našeg Davida. No, zar je očekivati da sami sebe hapse i priznaju sopstvene zločine?

U stvari PORUKA ovog teksta jeste da pojedinci ipak malo promisle prije negoli ugroze Davora Dragičevića. Davor jeste i ključni generator protesta i onaj koji ima najviše informacija od kojih zločinci strahuju. Ali nije JEDINI! Situacija je osigurana tako da likvidacijom ma kog pojedinca samo rizikuju reakcije ostalih, a nema šanse da nas sve pobiju, pa čak ni zasraše ili ućutkaju. 

Zato, zašto bi "PRAVDA ZA DAVIDA" učestvovala u nekakvim otmicama "kamiona, aviona i NLO-a" da bi Savezu za promjene pomogla u dobijanju izbora? Dovoljno je da objelodanimo određene informacije i da bukvalno produkujemo haos diljem zemlje. No, Davor Dragičević je taj koji realno čuva mir i stabilnost, koji stradanje vlastitog djeteta podređuje opštim interesima, a posebice zbog sigurnosti drugih. Ma koliko bio ljut, ogorčen ili satrven tragedijom Davor Dragičević neće "izgubiti kompas", a to da će ugroziti ljude ili društvo mogu tvrditi samo osvjedočeni lažovi i zločinci poput Milorada Dodika. I ostatka njegove zločinačke klike!


MILORADE, KO JE UBIO DAVIDA?!





Primjedbe

  1. Milorade,ko je ubio Davida Dragicevica?
    Dosta te je vise,odlazi,upropastio si sve cega si se dotakao!!!!

    OdgovoriIzbriši
  2. Kompletna prepiska, svih zlikovaca, ukljucenih u slucaj s predumisljajem ubijenog Davida Dragicevica, moze biti objavljena za 15 minuta.Ali, mali smo....

    OdgovoriIzbriši
  3. Mile, ko je ubio Davida, ko je naredio ubistvo. Sve se zna, i ima nas 30-tak koji to znaju, ne možete sve pobiti. Branit'če mo se. Budite sigurni! Ubice i kriminalci vladaju Rep. Srpskom! Imamo dokaze!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Iznesite dokaze kad vec znate a nemojte prikrivati zlocin Janko Testen

      Izbriši
  4. Dodik lopove priznaj sva ubitsva koja si do sad narucio,svi su ti smetali,samo da bi ti napredovao gnjido fasisticka.

    OdgovoriIzbriši
  5. Sta je sa ubiatvom Branislava Garica u Doboju 2009 godine? Ko stoji iza toga? Ubica na slobodi i nagradjen sa raznoraznim tenderima jer posjeduje gradjevinsku firmu.... smrt koju su svi zeljeli... od Dodika do Obrena Petrovica... zna li se sta o tome?

    OdgovoriIzbriši
  6. #Ćaćanikadnećebitisam
    #PravdazaDavida
    ✊🏻✊🏻✊🏻✊🏻✊🏻

    OdgovoriIzbriši
  7. Slovenska obavjestajna,policija,vlada rade na isti nacin zlocin nadamnom i trebo bi bit vec nedaj boze na davidovom mjestu.maltretiraju me preko odajnika za gsm mikrotalasima.probavo sam stupit u kontakt sa vama gospodine borislav al mi je blokirano kao i poruke davoru dragicevicu.posto im slovenci vrse analize nasli su crkvu da se bogu mole.nema vecih lazova,manipzlatora i psihopata od slovenaca u ovom slucaju.mene ubijaju,pate,zlostavljaju,maltretiraju vec 16 mjeseci prikrivenim tehnologijama jer sam slutio sta se desava i nisu iskoristili priliku za ubistvo i onda sam svima isprico i sad me ne smiju ubit tek tako vec mora da izgleda ko nesreca i zato sam uopsre jos ziv jer se drzim kuce i familije il prijatelja.sam se ne krecem.gospodine borislav ako me mozete kontaktirat putem emaila cak sam probavo i sa privatnim detektivom svetom avramovicem al nista jos zasad odgovora nisam dobio.email djoni357rolex@gmail.com.blokirani su mi emailovi po cjeloj bosni i evropi kao i pozivi aljazeeri i emailovi a i sms,viber,fb,msn sve rade da vremenski zavlace da ne dobijem pomoc a da me u to vrijeme probaju ubit.

    OdgovoriIzbriši
  8. Dok se neslozimo svi nikad pravde nece biti.

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

POPULARNI TEKSTOVI

DJEČAK UBIJAO OČEVOM RUKOM: Zastrašujuće posljedice odgojnih metoda ludog doktora

Prebijanje u odbrani Dodikove časti

KAD SLUŽBE ZARATE: Otkrivam misteriju pištolja zbog kog je ubijen načelnik Bašić

Je li se Šmit utopio poput Gordane ili Davida? (FOTO)

DOKAZANO: Načelnik Goran Mikanović mjesecima znao za pripremanje ubistva kolege Bašića!