PRIJEDOR BALKANSKI MEDELIN: Hirurški precizne akcije protiv narko mafije (FOTO, VIDEO)

Višemjesečne akcije tužilaštava i policija Srbije i Bosne i Hercegovine rezultirale su pronalaženjem heroina i kokaina, te uspješnim hapšenjima prijedorskih krijumčara droga Draška Jovičića i Gorana "Rode" Rodića. Prijedor zasluženo nosi naziv "Balkanski Medelin", a šta dokazuju akcije diljem Evrope i gdje ekskluzivno otkrivam zanimljive detalje.


borislav radovanovic blog

Nakon uspješne akcije hapšenja prijedorskog krijumčara kokaina izvedene posljednjeg dana prošle godine na mapi balkanskih narko koridora morao sam ucrtati novu trasu: Prijedor - Beograd - Niš, šta vidite na podnaslovnoj fotografiji (sa pronađenom drogom). Ponovo je izvedena hirurški precizna međunarodna akcija za kakvu čestitke valja uputiti tužilačkim i policijskim organima Bosne i Hercegovine. Primarno agencijama državnog nivoa.

Ovoga puta policijske lisice škljocnule su oko ruku Gorana Rodića zvanog Roda iz Prijedora, šta smo već konstatovali u komentarima na tekst TUŽILAŠTVO BIH UKLAPA KOCKICE: Od orgija Tijane Ajfon, preko otmica zbog droge do ubistva načelnika Bašića. Iako nadležni organi Srbije i BiH-e još uvijek ne otkrivaju identitet uhapšenika, a iz razloga kakve objašnjavam u daljem tekstu, mi smo to učinili na osnovu lokalnih informacija. 

Dakle, ispunjavam obećanje dato čitaocima bloga i otkrivam detalje ove akcije do nivoa koji ne ugrožava međunarodnu istragu. Imam potvrdu informacije da su pripadnici Agencije za istrage i zaštitu - SIPA po nalogu Tužilaštva BiH na terenu opservirali uhapšenog Rodića i bukvalno ISPRATILI ga na put ka Nišu. Odlično se znalo šta prevozi, kako i kuda, tako da su praćenje preuzele kolege iz Srbije do unaprijed određene lokacije presretanja i hapšenja.

Rado bih sa čitaocima podijelio informacije oko organizovanog kriminala kakav je ovom akcijom presječen, sve sa imenima povezanih kriminalaca, međutim rizikujem ometanje međunarodne istrage šta u ovom momentu nije pretjerano pametno. Jedino mogu potvrditi da je riječ o poznatim likovima davno registrovanim u mojim "arhivama", kako smo prethodno komentarisali. Doći će na red i ta tema.

Vezano za uhapšenog Rodića imamo vrlo zanimljive životne obrate. Svojevremeno je zapao u dugove i brojne probleme, a onda ga je "krenulo" do nivoa sticanja porodične kuće, pa stana i mnogih drugih vrijednosti. O čemu je tačno riječ pokazaće financijska istraga. Elem, Rodićevo naglo bogaćenje bez adekvatnih prihoda očigledno nije privuklo pažnju prijedorskih organa bezbjednosti, koji su bar u odnosu na ključne pozicije policije i tužilaštva jednako posvećeni ličnom bogaćenju preko identičnih "poslova" - DROGA. 

Radi shvatanja težine organizovanog kriminala koji obuhvata ova međunarodna istraga bitno je znati određene "smjernice". Uhapšeni Rodić je najniža karika ovog krijumčarskog lanca, nešto šta nazivamo "mazgom" koja vrši fizičko prenošenje droge. Kada na tom nivou imamo poprilično i brzo bogaćenje zasigurno računamo sa velikim količinama droga i širokom mrežim članova organizacije. Pritom ističem kako sam Rodičevog najboljeg druga prije desetak godina radio kao "mazgu" koja je identično prevozila drogu u Austriju i Njemačku.

Ono šta je očigledno promaklo prijedorskoj ionako "razvaljenoj" policiji i tužilaštvu pod upravom mega kriminalca Mladena Mitrovića interesovalo je inspektore SIPA, koji su na terenu odrađivali sve nužno za ovako složene akcije. Pod nadzorom Tužilaštva BiH. Iskreno, sa prijedorskim bitangama odavno niko ozbiljan neće saradnju, a koliko je MUP RS bio uključen u date aktivnosti neka sami saopšte. Moja malenkost nema "dovoljno" saznanja.

Suštinski problem proizilazi iz činjenice da je 25.10.2022. godine u Beogadu na identičan način "pao" još jedan Prijedorčanin. Konkretno: Draško Jovićić je presretnut na naplatnoj rampi i u munjevitoj akciji UKP MUP Srbija uhapšen bez ikakvih šansi za bijeg ili kotarisanje dokaza. Na donjem videu imate kratak snimak hapšenja i pronalaženja oko četiri kilograma heroina u Jovičićevom mercedesu.



Obzirom da je i ovoga puta uslijedila prethodna priprema akcije od strane naših organa kolege iz Srbije imale su "luksuz" da pripreme kamere i snime hapšenje i pronalaženje droga, šta su i objavili na svom sajtu. Organi krivičnog gonjenja obe zemlje zaslužuju pohvale, no treba apostrofirati da su naši profesionalci odradili ključni posao i srpskim kolegama osigurale ovakve filmske završnice.

Ovde moram podsjetiti da hapšenja osumnjičenih sa četiri kilograma heroina ili pola kile kokaina za međunarodne istrage nisu od krucijalnog značaja, ali predstavljaju lijepu krunu uspjeha. Mnogo važnije jeste koliko prethodnih "tura" mogu dokazati ovim i drugim povezanim krijumčarima, te koliko duboko i široko istraga zahvata organizovani kriminal datim akcijama presječen. Tema koju ćemo svakako ispratiti.

Ovde je bitno poentirati na sada već jasno uočenim promjenama pravaca baklanskih krijumčarskih kanala, zbog čega sam na podnaslovnoj mapi morao ucrtati atipične kanale. Prijedor je decenijama važna tačka krijumčarenja droga ka Evropi, a koje su dolazile iz Srbije i Crne Gore. Da je droga iz Prijedora išla ka Nišu mislim da niko nije upratio. No, udvostručena veleprodajna cijena banana očigledno je produkovala i ovakve promjene.

Još uvijek razjašnjavam informacije oko slične saradnje sa organima krivičnog gonjenja Hrvatske, gdje je Prijedorčanin uspio pobjeći. No, vozilo sa šest kilograma droge i njegovim otiskom papilarnih linija ostalo je kao dokazni kvantum. Brat ovog krijumčara bio je moj "pacijent", dok ove mlađe (blizance) nisam radio. Znači, pored Srbije i Hrvatska je jednako zainteresovana za "Balkanski Medelin", kako se Prijedor PONOVO pozicionira na mapama međunarodnog organizovanog kriminala.

Jednako zanimljiva dešavanja imamo kada su u pitanju pojedina prijedorska transportna preduzeća u međunarodnom saobraćaju, no teško je prodrijeti u materiju mađunarodnih istraga obzirom kako se u ovim fazama taje podaci. Doći ćemo do zanimljivih podataka, posebice jer su u pitanju krijumčarski kanali koje sam prije deceniju i više registrovao kao inspektor za organizovani kriminal, a najmanje su bitna imena ionako promjenjivih vozača kamiona. Narko mazge.

Pored droga Prijedor se VRATIO još jednom pojavnom obliku organizovanog kriminala sa kojim sam se godinama borio i to solidno uspješno obzirom na nikakve resurse. Čaršija uveliko priča o akciji njemačke policije presjecanja međunarodnog krijumčarenja oružja, no nisam našao javno dostupne podatke o Dušku Zoriću kao počiniocu. Uobičajeno za ove faze istrage, a posebno kad inostrani organi nemaju povjerenja o lokalne "snage reda". 

Zadnje navode pominjem zbog potezanja suštinskih pitanja. U tekstu OVO VRIJEĐA INTELIGENCIJU: Railić pola imovine davao za ubistvo načelnika Bašića iznio sam jasan stav da je Dalibor Railić daleko od krupnih narko mafijaša Prijedora, a kamoli šireg okruženja. Apostrofirao sam kako Tužilaštvo BiH odlično zna navode iz teksta i to preko ranijih i aktuelnih istraga. Prednje pominjane međunarodne akcije nedvosmisleno potvrđuju moja tumačenja.

Otkrivam informacije kad i koliko procjenim da to ne ugrožava tekuće istrage, pa i sa dozom bojazni od "reštetanja" oko izvora ili saznanja. Nemam predstavu koliko puta sam privođen i saslušavan zbog ovakvih tekstova. U komantarima čitalaca bilo je dosta prozivki što nisam pisao oko hapšenja Draška Jovičića, a bez razumjevanja da su aktivnosti na terenu bile u toku. Danas vidimo po hapšenju Rodića. Pritom moji izvori su izvan organa i bez ikakve zaštite, pa valja voditi računa o njihovoj sigurnosti.

Naredni dani pokazaće jesam li uranio sa objavljivanjem gornih informacija, no ispoštovao sam čitaoce bloga, pa bilo to i ovako dozirano. Uglavnom, hapšenja mojih sugrađana Jovičića i Rodića nisu nekakvi slučajni "uspjesi" policije, nego planske radnje međunarodne istrage koja se par mjeseci realizuje u državama regiona i Evrope. Po dosad vidljivim rezultatima odlično izvedene! I sa prilično jasno zamislivim daljim zahvatima ka krupnim igračima, čime ćemo se detaljno baviti.

Na kraju moram iskoristiti priliku za podbadanje već sad bivšeg načelnika PU Prijedor Sretoje Vujanovića. Smjena još uvijek nije formalna, ali je stvarna, te sa jednim novim i dosad nepominjanim imenom njegovog nasljednika. No, računam da će Vujanović sa ove funkcije dočekati ministra Karana i direktora policije Kostreševića, kako sam najavio tekstom Ministar Karan mandat započeo udarnički!.

Zato Vujanoviću besplatno dajem savjet da u raportu ni slučajno ne poseže za "argumentom" o vrlo povoljnom stanju opšteg kriminaliteta. Ti "uniformisani balvani" svoje uspjehe uvijek izražavaju kroz stanje opšteg kriminaliteta kao najšire i građanima iznimno bitne dimenzije kriminala. Govorim o krađama, provalama, pljačkama, prevarama i raznim oblicima imovinskog kriminala.

Problem je što Karan i Kostrešević odlično znaju kako kriminalistička policija tumači slabo ispoljavanje opšteg kriminala. To vam je vrlo siguran i davno provjeren indikator ozbiljnih problema sa narkoticima. Druge mnogo brže prave velike pare od provalnih krađa ili čak oružanih pljački, a sa mnogo manje rizika po počinioce. I kriminalci se očekivano okreću ka onome šta im donosi bržu, bolju i lakšu nzaradu.

Sa druge strane kada nastupi eskalacija imovinskih delikata ili drugih oblika opšteg kriminala imate dobar indikator postojanja problema na narko tržištu. Pomanjkanje narkotika povremeno nastupa bez obzira iz kojih razloga. Kriminalnim strukturama i tada valja od nečega živjeti, pa makar to postizali stavljanjem fantomki na glave. Prijedor ima solidno stanje opšteg kriminaliteta, ali zato droga prolazi u tonama. I to nije moja procjena, nego upravo prednje pomenutih snaga koje iz Sarajeva pohode Prijedor kako bi odradile ono šta lokalna policija poslovično odbija "saznati".

Vjerovali ili ne, ali ubistvo načelnika Radednka Bašića odjeknulo je mnogo dalje od naše zemlje i produkovalo neskrivenu ogorčenost policijskog esnafa cijelog regiona. To što su Prijedorčani masovno znali čime su se godinama bavili pojedini rukovodioci i inspektori za droge predstavljalo je tek lokalni problem i bez odjeka u širem okruženju. 

Danas policajci diljem bivše Jugoslavije, pa čak i dalje, znaju istinu i normalno je da sa gnušanjem poimaju ovakve "kolege". Ubistvo poštenog policajca samo zato što je radio svoj posao uvijek je bila "crvena linija" preko koje ova struka ne prelazi i pored činjenice da se u vršenju službe nagleda svakojakih gadosti. Zbog ovolikog odugovlačenja hapšenja ili bar suspenzija prljavih policajaca kompletan MUP RS gadno gubi na kredibilitetu i sa tim problemom novi ministar Siniša Karan mora se prioritetno suočiti.

Naredni problem Karan ima sa zaista velikim brojem Prijedorčana i Banjalučana koji su zbog ubistva načelnika Bašića i "konekcija" sa Daliborom Railićem pretrpili strašnu torturu. Sad ljudi potežu pitanja "uglednih građana" poput Jovičića i Rodića - za koje vidimo sa kojim količinama droge rade i to potpuno odvojeno od poznatih struktura povezanih sa Railićem i drugima u davno započetim istragama. Upravo zato sa velikim interesovanjem prate aktuelna dešavanja i poteze Tužilaštva BiH i SIPA, a odlično znaju koje i kakve strukture stoje iza ovog kriminala. Ili bar naslućuju obzirom da nisu direktno involvirani.

Ovo nas vraća na ranije banjalučko iskustvo sa grupom inspektora narko dilera okupljenih oko Radulovića i Stijaka. Upravo zato što su znali čime se bave inspektori za droge mnogi spoljni igrači ubacivali su se na banjalučko narko tržište i mažnjavali velike pare za kratko vrijeme. Identičan problem imali smo u Prijedoru i to godinama, a kako vidimo tek isplivava na površinu. Svako ko umišlja da može sakriti davno prepunjenu septičku jamu doista je glup, a izgleda da nam u Srpskoj jedino takvih ne manjka.

Nastaviće se...


Primjedbe

  1. Jarane lako je gustere fatati,treba Zmiju za glavu.Kola se slome na nekom malom.U sistemu u kakvom zivimo nema niko pravo komentarisati,kakva bre policija kavo tuzilastvo.Cuti pokrijse po glavi,dovoljno sto si ziv ostao.U ovoj nasoj "MU"republici zivi samo 10 posto gradjana a ostali od ovih tajkuna sto rade sad za praznike i nadaju da ljudi proslave,ćute rade zbog jebeni kredita.Htjeli ste ovaj sistem i dobiliste.Zato nemoj bezveze iznositi te nebuloze ovdje,vec kad pises pisi neke knjige ovu djecu usmjeravaj kako treba

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Prije nekoliko godina gadno sam se zakačio sa tajkunom Reljićem zbog kulučenja radnika Korta. I prije par dana dobijem akt prijedorskog tužilaštva gdje vidim kakve laži je protiv mene dala u izjavi radnica koju sam tad branio. Dušan Reljić joj je pored torture i otkaza smjestio i krivičnu prijavu, a onda su je prijedorski inspektori "sasjekli". I ja objavim njeno obraćanje Lukaču, koji me je zaista iznenadio naredbom da ženu ponovo saslušaju i ispoštuju njena prava. Što bi narod rekao "sačuvao sam joj guzicu" od baš gadne situacije.

      I onda ta "fina" radnica lažno svjedoči protiv mog kolege da mi on kao inspektor dostavlja informacije. Bio sam frapiran tim postupcima. Protiv inspektora su vodili i krivični i disciplinski postupak samo zato što je sa mnom ostao u dobrim odnosima i povremeno popio kafu, a nije bježao od mene kao svi drugi. Biće o tome poseban tekst, ali sad pominjem samo kako bih ukazao da ti radnici koje kuluče tajkuni za sitni ćar promjene stranu ili rade šta se god moćnima prohtije. Ne kuluče njih tajkuni zato što su tako moćni, nego zato što radnici na svašta pristaju, pa do onih najgorih srozavanja ljudskog dostojanstva.

      Ja sam Lukaču javno poručio da me ne može ucjenjivati poslom sa platom od tadašnjih oko 1,600 maraka (prije dvije godine, a danas je bitno veća) i dobio otkaz sa 40 godina radnog staža. Sa troje djece koje školujem ostao sam na ulici, ali se pokorio nisam. Onda gledam na šta se srozavaju ljudi za duplo manje plate i još moraju fizički dirinčiti i na svašta se srozavati.

      KAKO JA TAKVIMA MOGU POMOĆI? I KAD POMOGNEM TO MI SE OBIJE O GLAVU. MENI JE PAR DANA POSLA DA NEKOM REGISTRUJEM UDRUŽENJE GRAĐANA, PA DA SE MOGU ORGANIZOVANO BORITI ZA SVOJA PRAVA. I TO RADIM POTPUNO BESPLATNO, A JOŠ POMAŽEM DODATNOM LOGISTIKOM. NO, NEMA TIH ŠTO SE UOPŠTE ŽELE ORGANIZOVATI KAKO BI ZAJEDNIČKI BRANILI SVOJA PRAVA I TO JE FAKT.

      Što se tiče rada sa djecom i omladinom tu dosta djelujem, ali zbog kontraverzi oko mog imena ne objavljujem šta radim. I radio bih mnogo više da su svakoj obrazovnoj instituciji na čelu nije neki politički "kadar" koji od mene bježi kao đavo od krsta. Imam negdje objavljene mini komedije koje sam pisao za svoju djecu i koje su oni sa svojim razredima glumili na priredbama. Generacija mog Dule u osnovnoj školi izrasla je u prave male glumce, a Dule je kasnije završio i ljetnju školu glume u prijedorskom pozorištu i tu je jedno vrijeme bio aktivan. Inače, svoju prvu predstavu (scenarij) napisao sam sa 17 godina i to je jedna od mojih zanimacija o kojoj nikad nisam javno govorio. Eto jednog primjera, a na mom Youtube kanalu ima par snimaka, ostina loših, gdje moji klinci glume komedije po mojim scenarijima. Eto dok sam pisao komentar sjetio sam se toga, pa i da možete vidjeti govorim li istinu.

      Izbriši
    2. Srećan svim pravoslavcima Badnji dan!Pitanje za Boru da li ponekad prati stranicu na fejsbuku Crna lista poslodavaca Republike Srpske?

      Izbriši
    3. Mislim da sam član te grupe i kad je nešto oko re teme podijelim tekst.

      Izbriši
    4. Jebo ti sestru svoju , pa da nije bilo srbijanske policije ove krijumčare niko ne bi pohapsio . Ovi iz PU Prijedor kukaju od Nove godine da im je pala roba i da su ostali bez talova .

      Izbriši
  2. Možete li meni naivnoj malo pojasniti vezu između kokaina i cijene banana? Hvala

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Kokain se najviše krijumčari brodskim putem u konrejnerima sa bananama iz J. Amerike. Zato je cijena banana sekundarna. Kao što iz Prijedora preko decenije izvoze cijepana drva za Sloveniju, a glavni teret je marijiana.

      Izbriši
  3. Interesantno da prijedorskoj policiji i tuzilastvu uvijek sve promakne 😂😂😂

    OdgovoriIzbriši
  4. Ide gudra sad masovno ali zašto Boro ne kažeš ko je šef svih šefova? Odmah moram reći da nema veze sa Dodikom, tj. On ne radi narkotike, za razliku od Vučića koji je ušao u sve moguće poslove pa sad ne zna sa koje strane vreba opasnost.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ne radi on, radi njegov sin

      Izbriši
    2. Ne radi nijedan od njih i Dodika ne zanima policija

      Izbriši
    3. Aj Boro ne mlati

      Izbriši
    4. U tome i jeste problem što Dodika realno nema u pričama oko droga, pa njega ne možemo titulirati glavnim bosom. On je preko različitih posrednih veza uspostavio kontrolu na kriminalnim strukturama koje je Dragan Čavić izgradio prije njega, odnosno tokom predaje vlasti iz 2006. godine kada se Ljuban Ećim direktno uključio i o čemu sam mnogo puta pisao. Ećim je to pokušao iskoristiti i u Beogradu je izgradio tzv. bosanski klan od ostataka Zemunaca i Arkanove mafije, ali su brzo razbijeni. I Dodik sa njim raskida veze.

      Znači, kako sam mnogo puta objasnio, Lukač i Nebojša Stefanović preko policija obe zemlje uspostavljaju kontrolu nad narko strukturama, a ubijenog Nebojšu Čubrilovića su iskoristili za uvezivanje sa Južnom Amerikom. On je kao zamjenik Milanka Sredića, tada najvećeg uvoznika kokaina u Evropi svakako imao kontakte u Francuskoj Gvajani odakle su prethodno nabavljali robu za Sloveniju. Sedam godina tvrdim da Banja Luka ima samostalne veze prema distributerima u J. Americi, a sad se to polako potvrđuje i optužnicama Tužilaštva BiH. Zato nakon silnih udara na Škljarce i Kavčane ovamo imamo nesmetan dotok kokaina, pa se dešava i obrnuto krijumčarenje od Prijedora ka Nišu, šta se nikad nije moglo dogoditi. Vidite na gornjoj mapi u kojim pravcima idu strelice poznatih krijumčarskih kanala heroina i kokaina, pa će vam biti jasno zašto apostrofiram obrnute pravce.

      Možda sam završetak teksta trebao malo proširiti i na opštu sliku, pa reći da razni igrači kada vide šta radi policija koriste prilike i na mnogo širem planu. Zato ovog momenta nemamo jačeg snabdjevača od Milana "Matka" Matkovića, koji je u Pritvoru, terete ga za direktan uvoz iz J. Amerike, kako sam već pisao. Bar ne u smislu onoga šta se može konkretno dokazivati. Iza uhapšenog Gorana Rodića stoji iskusan igrač sa jakim vezama u podzemlju regiona i Evrope, ali preuranjeno je izlijetati sa zaključcima.

      Eh da, ukoliko ste mislili na Andreja Vučića - to je opštepoznato, no braco Aleksandar preko dvije godine "čisti mu biografiju" i u sadašnjosti on nema većeg znaćaja. To prati DEA i nema mali prostora za ozbiljan rad. Kao ni njegov jaran Kokeza, ili drugi jaran Elez koji je u zatvoru. Pamtim i kad je Aleksandar preko Čanka dogovarao Andrejevo preuzimanje Novog Sada, nakon likvidacije Opačića, no i Čankove veze prema Crnoj Gori odavno su pod kontrolom DEA. Znači, ukoliko govorimo o ovom momentu nema nekog konkretnog bosa, nego sijaset krokodila u maloj bari koji se snalaze kako znaju.

      Izbriši
  5. Sve tacno, bravo Borisa

    OdgovoriIzbriši
  6. Pa što ne objaviš nešto oko tih drva i marihuane, i drugih unosnih poslova? Objavljuješ samo ono što i vrapci na grani znaju, i onda glumiš nekog velikog znalca!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Godinama sam o tome pisao i čak objavljivao dokumente, a što neki nisu čitali blog nije moj problem. Milanko Sredić, osuđen u Sloveniji kao tada najveći uvoznik kokaina iz Francuske Gvajane, porijeklom je odavde. Otac iz Miske Glave, a majka oko Radomirovca. Kada je bio na vrhuncu poslova sa kokainom izgradio je mrežu saradnika u Prijedoru koji su masovno krenuli voziti marihuanu ka Sloveniji. Svako malo pojavljivao se neki seljak iz tih brda sa novim kamionom od par stotina hiljada eura i vozi drva za Sloveniju, a onda samo treba pratiti rodbinske linije. I to sam radio dok me nisu eliminisali sa organizovanog kriminala, a prije toga zaludno sam tražio pomoć na svim stranama i nisam je dobio.

      Mogu se inače pohvaliti i da sam godinama ranije radio njegovog oca Dragu koji je ovamo dovozio velike količine droge, a šta nije bilo lako skontati jer je on davno sa porodicom otišao za Italiju, pa je živio u Hrvatskoj i ovde gotovo nije boravio. Osim "poslovno". Nisam tek tako otmicu Jasmina Selimagića isticao kao bitnu, nego zato što znam relacije od prije dvije decenije - kada se nije moglo naslutiti da Dragin sin Milanko može izrasti u toliko krupnog narko igrača.

      Izbriši
  7. I ti Boro ne odgovaraš na komentare, ali dobro, za razliku od Vaskovića bar ih ne brišeš.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Odgovaram kad uhvatim vremena. I zadnjih mjeseci više sam posvećen komentarima negoli tekstovima, a šta je bar lako provjeriti ispod tekstova.

      Izbriši
  8. Ubrzo kad se Borisa vrati u velikom povratku, sve ce se zatresti

    OdgovoriIzbriši
  9. Kad će po vašoj procjeni biti uhapšen Mega kriminalac Mladen Mitrović?
    Mislim da će ga Dugi staviti na spisak za prdekanu. Čuo sam da je Mitrović u BL formirao tim advokata za odbranu.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ne znam za hapšenje, ali sam mu najavio okršaj i šut kartu iz pravosuđa. Kao nekad njegovom pokrovitelju Tegeltiji uz opasku da nije moćniji od njega, a ipak sam ga slomio

      Izbriši
    2. Stvarno je taj Mladen Mitrović sramota za struku i za REPUBLIKU SRPSKU. NADAM SE DA ĆE GA U PRDEKANI NAGUZITI DUGI

      Izbriši
  10. Jel to Roda od onog Lukača zet...slomiše se kola na njemu 🤣

    OdgovoriIzbriši
  11. Boro šta to bi u Sani za novu godinu.Niti se mediji ni EUFOR oglasi,do kada više ta šutnja

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nisam upratio ništa jer sam praznike maksimalno posvetio porodici i prijateljima, tako da desetak dana nisam otvorio nijedan portal, a televizije ionako ne gledam

      Izbriši
    2. Pa sta bi u Sani, zna li se?

      Izbriši
    3. U Sani se nesto desava sto niko nemoze razgonetnuti,a sve se zataskava.Navodno je sve pocelo kopom rudnika u Kamengradu.Ja kako sam načuo da su stradala dva vojnika Eufora sa teskim opekotinama,a jedan bataljon od 40 vojnika je stacioniran u jednom brdu Otiš

      Izbriši
  12. MIROTVORAC
    Boro, ako moze neko objasnjenje ili eventualno mozda zasluzuje i dobar tekst o tvom kolegi Djukaric Ranku, bar po tvojim saznanjima.? Nekada je radio na krvnim deliktima u CJB B.Luka, a koliko sam upucen bio je dobar inspektor i rjesavao je najkompleksnije slucajeve.!
    Koliko znam davno je nazalost na.ebao slicno kao i ti, a cak mislim da je zaglavio i zatvora, ako nije nesto tipa “iznudjivanje iskaza” ili sl., i od tada mu se gubi svaki trag, bar ono sto ja znam u svom domenu.!
    Uostalom po mojim informacijama bio je jako pravedan, ali neznam sta se dalje desilo.!?
    Svakako hvala i svako dobro…

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Djukaric Ranko je bio oko ubistava nesto.A Boris Rodic je bio za droge,jedina dva inspektora u B.L koji su posteno ziveli a trag im se gubi...

      Izbriši
    2. Nisam radio sa njim jer sam došao u krim službu kada on više nije radio. Možda griješim, ali mislim da je on bio u onoj grupi kojoj su smjestili ubistvo svećenika Matanovića, a nešto mi klika da je davno emigrirao u Švajcarsku. Upoznao sam ga u ratu, susretao kroz posao i ostao mi je u pozitivnom sjećanju, ali sam davno izgubio čovjeka iz vida. Posebno jer mi to sa Švajcarskom ostalo je urezano u sjećanju oko njega i da se tamo snašao. Još jedan kolega davno je otišao u Švicu i nekako je povezan sa njim ako ne griješim, a u pitanju je Aco bivši zamjenik komandira u Kozarcu. Čak sam pozdravljao ljude preko poznanika, ali sve mi je to nešto mutno.

      Izbriši
    3. Ko to spomenu Djukarica jel to onaj Teslican.

      Izbriši
    4. NIje, drugacije se zove, i upokojio se. Vrijeme o kome se prica, mislim da tad nije ni radio u policiji.

      Izbriši
  13. Droga ide prema Nisu?
    Pa neka su te izbacili iz policije magarce glupi🤣

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

POPULARNI TEKSTOVI

DJEČAK UBIJAO OČEVOM RUKOM: Zastrašujuće posljedice odgojnih metoda ludog doktora

Prebijanje u odbrani Dodikove časti

KAD SLUŽBE ZARATE: Otkrivam misteriju pištolja zbog kog je ubijen načelnik Bašić

Je li se Šmit utopio poput Gordane ili Davida? (FOTO)

NOVI SKANDAL SUDA BIH: Vanji Vukoviću sud odobrio posjetu pritvoreniku Daliboru Railiću