NARODNI SKUP "SLOBODA": Boračka organizacija razotkriva britanske vazale

Prijedorska boračka organizacija osmislila je narodno okupljanje "Sloboda" i objasnila da je Zakon o nepokretnostima RS ideja kojom su bili vođeni. I normalno je da vjerujem svojoj organizaciji mnogo više od britanskih vazala i lažnih opozicionara koji agresivnom kampanjom pokušavaju ovaj skup razoriti.


borislav radovanovic blog
Zoran Predojević (u sredini), Boračka organizacija Prijedor

Nema potrebe nabrajati imena "opozicionara" Republike Srpske koji danima histerično pozivaju na bojkot narodnog skupa "Sloboda" zakazanog u Banjaluci. Sami su se razotkrili i svojim djelima prokazali. Pitanje je zašto desetak pojedinaca atakuje protiv najavljenog okupljanja, a ponajviše na boračku populaciju? I odakle im moralno pravo miješati se u pitanja boračkih struktura kad odreda nisu borci ili ratni veterani? 

U traženju odgovora na prednja pitanja valja naglasiti činjenicu da su svima znani "opozicionari" optužili rukovodstvo Boračke organizacije RS (BORS) kako narodni skup "Sloboda" organizuju zbog podrške Miloradu Dodiku i Željki Cvijanović. Niko ne spori povezanost sankcija i drugih ataka na Dodika i Cvijanovićevu sa osnovnim motivom ovog okupljanja - zaštita naših voda, šuma, zemljišta... 

Odluka predsjednice o proglašenju važenja Zakona o nepokretnoj imovini RS i poništenje iste od strane Kristijana Šmita dovelo nas je u datu situaciju, oko čega ne bi trebali imati dilema. Uostalom, određujući citat glasi: "Ne može nama niko uzimati šume, rijeke, potoke, zemlju, to su naši drugovi svojim životom zagarantovali, očekujemo da to politika mudro odbrani, a da svi ostali koji nisu građani Srpske i BiH treba da se maknu sa strane. Ovaj skup nije nijednog momenta politički skup",

Prednje imate medijsku izjavu predsjednika Zorana Predojevića datu ispred Boračke organizacije Prijedora - iz koje potiče ideja održavanja skupa boraca pod nazivom "Sloboda". Svoju ideju iznijeli su rukovodstvu BORS-a, gdje je prihvaćena, a potom i od strane brojnih drugih grupacija i pojedinaca. Poznato javnosti, pa da ne trošimo prostor.

Kao član Boračke organizacije Prijedora znam da je riječ o izuzetno aktivnoj zajednici i široj javnosti poznatoj po učestalim manjim ili velikim okupljanjima. Lako je na društvenim mrežama pronaći kako su masovna i dobro organizovana okupljanja prijedorskih boraca, porodica poginulih, invalida, lokalnih vlasti, policije, crkve, poštovalaca NOB-a i drugih oslobodilačkih ratova, omladine i naroda uopšte. 

U tekstu sjećanja na ubijenog načelnika prijedorske kriminalističke policije Radenka Bašića pomenuo sam njegovo angažovanje na zaista učestalim okupljanjima i aktivnostima lokalne boračke zajednice. Nekoliko kolega policajaca sve aktivnosti boračke organizacije dijele u zatvorenoj grupi čiji sam član i tako imam uvid u dešavanja i široki dijapazon interesovanja. Sasvim očekivano aktuelna dešavanja oko raspolaganja nepokretnom imovinom i prirodnim bogatstvima naišla su na interesovanje prijedorskih boraca - koji su živote založili za te resurse i potencijale.

Uostalom, odlično poznajem i inicijatore skupa "Sloboda" i ove što tvrde kako je sve to laž i manipulacija, pa mogu presuditi kome vjerujem. Prve pouzdano znam kao patriote i čestite Srbe, dok ove druge sam nebrojeno puta uhvatio u lažima i jeftinom politikantstvu. Baš kao što znam i kojim motivima se vode ove dvije kategorije.

Prijedorski borci ispravno su prosudili u kom pravcu idu aktuelna dešavanja i da narod treba masovno izraziti spremnost očuvanja ključnih resursa Republike Srpske. Baš kao što i britanski vazali iz kvaziopozicije nastoje to spriječiti ili umanjiti masovnost skupa po dobijenom zadatku. Zato podmeću da cilj skupa nije borba za naše rijeke, šume i zemljišta, nego reagovanje na britanske sankcije. I ovde padaju na egzaktnim dokazima.

Vidite, jedan od najvećih manipulatora protiv skupa "Sloboda" nedavno je pisao kako Dodik od mađarskog premijera Orbana "kupuje" blokadu evropskih sankcija i to preko privatizacije Eletroprivrede RS. Sve sa pominjanih 100 miliona mađarskog, po Nebojši Vukanoviću problematičnog, udjela. Čudno je da Vukanoviću i ostatku svite nije poznata dvodecenijska zainteresovanost Velike Britanije za potencijale Republike Srpske u sferi proizvodnje i distribucije električne energije. Zainteresovanost koja je eskalirala manjkom energenata usljed rusko-ukrajinskog rata i neminovnim povećanjem proizvodnje električne energije diljem Evrope.

Početkom ovog mjeseca imali ste zvanične izjave o ugovorenim investicijama u Eletroprivredu RS teških 800 miliona eura (preko milijardu i po KM). Iako smo regionalno respektabilan izvoznik električne energije planirana je ili već započeta izgradnja novih pogona i povećanja proizvodnje. Uz to znamo kakve enormne zarade donosi povećanje cijena struje onome ko uspije zagospodariti našim resursima. Govorim o ciframa zanimljivim i izuzetno bogatim državama.

Ideja knjiženja naših resursa na Bosnu i Hercegovinu, materijalizovana nametnutim odlukama visokih predstavnika, ima vrlo jasan cilj. U tom slučaju potencijalni "investitori" ili kupci operativno pregovaraju sa Elektroprivredom BiH ili Agencijom za koncesije BiH umjesto sa entitetskim subjektima. Formalni titular vlasništva nad vodama i zemljištima postaje i formalni pregovarač i donosilac odluka. Zato je "problematičan" Zakon o nepokretnostima RS svima koji bi da prodaju ili kupuju resurse ovog entiteta. Pritom u Federaciji BiH nema sličnih zakonskih izmjena i podržavljenja imovine.

Znam da Milorad Dodik i svita loše upravljaju našom narodnom imovinom i kako svaku priliku koriste za pljačku. Bar je moja malenkost o tome pisala. Elem, kad naše rijeke, šume i zemljište prevedemo na državni nivo nastupa "poštenjačina" Bakir Izetbegović. Vidimo kako preko državnih organa opstruira svaku investiciju, pa zamislite šta nas čeka kad on bude upravljao resursima, projektima i investicijama. Znamo ko je pred Ustavnim sudom BiH i kod OHR-a pokrenuo sve apelacije protiv entitetskog vlasništva nad nepokretnostima (SDA i trabanti), te kako je sve činjeno protiv Republike Srpske.  

Sa druge strane znamo da su u pomenute investicije vrijedne 800 miliona eura uključene Turska, Rusija, Izrael, Kina i Njemačka. Nema Velike Britanije, koja bi po vijekovima ustaljenoj praksi investicije zamjenila otimačinom. Znate, Britanija je pred Prvi svjetski rat gospodarila sa samo 12 odsto tada poznatih izvora nafte (energenta budućnosti), a Versajskim mirom sebi je dodijelila gotovo sva nalazišta. Da ne pričam kako je Čerčil namjerno na pokeru izgubio 75 dolara ptotiv Trumana, kako bi mu se umilio i ishodovao povratak svoje zemlje u naftnu geodominaciju. 

Moji saoborci ne znaju kakvim marifetlucima se Britanci tradicionalno služe u funkciji otimanja tuđih energenata, ali su dovoljno svjesni potrebe očuvanja sopstvenih resursa. I znaju da za Britance nema prijatelja, nego da samo postoje njihovi interesi. Time iza sankcija Dodiku i Cvijanovićevoj mogu postojati samo lični interesi. I Britanci nisu budalasti kao nova njemačka vlada koja stopira investicije u Srpsku, nakon što nije pustila u pogon Sjeverni tok 2 u koji je prethodno uloženo desetine milijardi eura. Doduše, američke trupe u Njemačkoj i danas u svom nazivu drže termin "okupacione".

Obzirom da smo na polju mojih specijalizacija mogao bih aktuelna dešavanja tumačiti kroz neograničen fond informacija i opservacija, no ostajem pri navodu da pretendenti za britanske vazale izvršavaju dobijene zadatke, šta sam kao temu otvorio tekstom Vučić uveo sankcije britanskim satrapima u Republici Srpskoj. U konačnici razmislite o motivima ovako agilnog zagovaranja desetak opozicionara da razvale skup u Banjaluci.

Politički gledano više bi im koristilo da se uključe u ovu manifestaciju i preko odbrane interesa Republike Srpske pridobiju narod i glasače. Jok, oni rade suprotno i svojih i opštih interesa, a vidimo i koliko energije troše da skup marginalizuju i opstruišu. Takvo ponašanje ima smisla jedino ukoliko izvršavate dobijeni zadatak. I Bakir Izetbegović nikad nije rekao kako nastoji zagospodariti bogatstvima Republike Srpske, pa ni od protivnika skupa "Sloboda" nije očekivati da priznaju zašto se protive Zakonu o nepokretnostima RS. 

Kako god, ja vjerujem onome šta smo čuli od Zorana Predojevića, a posebno jer je u pitanju moja boračka organizacija i gdje odlično znam obim i širinu djelovanja. Imam pristup informacijama i znam o čemu govorim. Baš kao što odlično poznajem i ove što dezavuišu javnost oko aktulenih dešavanja, zbog čega im ni riječ ne vjerujem. Mene su već proglasili izdajnikom i Dodikovim plaćenikom, pa nemam problem sa optužbama koje bih mogao produkovati ovakvim objavama. 




Primjedbe

  1. HAhahahahahahaha upravu je bio Lukac u vezi tebe

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ocigledno opozicionim fanovima sad odgovara i sta je Lukac nekad govorio za blogera Boru. Ipak je Lukac sad na istoj strani kao i opozicija. Nije ni cudo ako se Radovanovic na neki nacin uvezao sa Dodikovima. Mozda ima obecanje da ce mu rijesiti Lukaca a sta i jeste vjerovatno cilj i dodiku jer ga Lukac redovno izdaje.

      Izbriši
    2. Šta mislim o Dodiku objavio sam u par stotina tekstova i ništa na tom planu nisam promjenio. Baš kao i spram ko zna koliko tekstova u kojima sam Britance nazivao fašistima i zločincima, sve sa objašnjenjima ko je i kako stvorio Musolinija i Hitlera. Kada je opozicija počela prodavati našu borbu tajkunima poput Radovića i Nešića, objavio sam da na mene više ne računaju, odnosno da će imati isti tretman kao i vlast. Ovo sa Britancima je tek posebna okolnost mog animoziteta. Po meni Lukač komotno može postati predsjednikom i nakon toga jednako ću ga trati kao i do sada. Upravo polako pripremam seriju njegovog "seciranja". Za kraj, kad odlučim imati doticaja sa Dodikom ima da se uslikamo i da to objavim na blogu. Zapamtite, stvari koje treba sakriti od javnosti ja naprosto ne činim, a kad iznosim svoje mišljenje najmanje me briga šta će ko o tome misliti. Optuživali su me da neke stvari radim zbog izbora, pa kad se ne kandidujem niko se ne sjeti izviniti. Godinama tvrdite da sam u dilu sa Dodikom, a porodica i ja trpimo sve teže posljedice mog aktivizma. Niko ne pita kako živimo, nego samo mantrate o nekakvim stvarima koje se nikako ne materijalizuju. Računam da sam 2018. opoziciji donio popriličan broj glasova i mandata, a niko me nije pitao od čega živim iako su svi znali da sam veća tada bio bez primanja par godina. Onda vidim kako zapošljavaju narko dilere i svaku bitangu koju Dodik odbaci. Kako su me "saborci" ispoštovali sad žanju šta su posijali. Nema više glasova i mandata iz ideala i zajedničke borbe protiv režima. Pritom Radović nema miliona da kupe glasova koliko sam im ja bez jedne pare donio, a to će naučiti kad PDP i SDS ne pređu izborni cenzus. Vama mogu pričati o izbornim pobjedama, a ja vam kažem da ovim putem ni cenzus preći neće. Jesam li nekad promašio u prognoziranju izbora lako je provjeriti na mom blogu.

      Izbriši
  2. Bloger sa kupovnom diplomom je preletio u dodikov zagrljaj. Ti si se razotkrio vucibatino jedna. Proslibput sam te pitao za diplomu pa su te prozivali pa si sam rekao da ai je stekao u starosti. Bilo mi je zao a aad kad vidim da si preletac kao Ilija Stevancevic nije mi te zao. Laprdaj o britanskim spijunima. To je prica za maloumne kao sto i jesi, obicni policajac pa onda u petoj decenihi dobio diplomu

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Може ли аргуменатовани одговор а да није вријђање? Има ли интелектуалног капацитета?

      Izbriši
  3. Kako otkri to prljavo lice i sad kaži da nisi režimlija.Sram te bilo ti borac a podržavaš skup Dodikovaca,lopova i dezertera

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Имате ли каквих аргумената на теџт а да то није вријећање?

      Izbriši
  4. Toma
    Boro ljudino! Samo naprijed sa ovakvim objavama i analizama. Ove negativne i uvredljive komentare puše jedan čovjek, vjerovatno po zadatku. Sa ovim tekstom si pogodio pravo u metu. Istina će mnoge zavoljeti i ogoliti ko je ko. Definitivno se vidi da više, nažalost, nema opozicije u R S. Ali i to je uspjeh, jer će sada SDS i PDP da preuzmu novi ljudi, a ovi vječiti predsjednici i demagozi će zauvijek otići i sva zla sreća za njima.
    Još jednom Boro naprijed!!!

    OdgovoriIzbriši
  5. Šume su posječene, a pare nestale. Firme su uništene. Na Capital je novi naslov "Laktaška firma skrenula rijeku Vrbas i nelegalno iskopava šljunak". Ništa nije kako treba biti već dugi niz godina. A borci sad našli da vade baju iz g..ana.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. RASPUCHIN :
      Није то никаква "Лакташка" фирма већ фирма у власништву сина "другарице предсједнице".
      Свакодневно се потврђује моја теза о сукобу две фракције Брозових "службеника".
      Чињеница је да "БОРС" контролишу бивши официри ЈНА а и за њих се може рећи да су странци пошто су , још увјек , "југоси".
      Није ли Педи био из Британије а помагао је Додику да разбије СДС?
      Није ли Шмит швабо? Како то да он ради за интересе Британије а не за интересе А-У монархије која је поново кидисала на наше просторе?
      Бориславе , да ли ти је позната прича о "магичном аутобусу" којим је врхушка ЈНА возала будућу елиту када се загужвало 1994.г. а како би их довели власт послије рата?

      Izbriši
  6. Ovaj skup ne organizuje BORS nego Aleksandar Savić koji je uzurpiro BORS. Na sajtu BORS-a nema ništa o ovom skupu. Pregledo sam dosta facebook stranica opštinskih organizacija BORS-a i na nijednoj nema ništa o skupu

    OdgovoriIzbriši
  7. Borislav se razotkriva svakim danom kao trojanski konj Dodika i kompanije.

    Pošto voliš da se kitiš da si pravnik da te pitam da li je navedeni zakon stupio na snagu?
    Da li je objavljen u Službenom glasniku?
    Naravno da nije, niti će biti tako da tak zakon de facto ne postoji.
    Samo nastavi da radiš za vlastodršce.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pored ovih novih snaga EUFOR dokazi veliki broj vojnika i tehnike. Prije dva dana bili su na madjarskoj granici. Kad ponovo uđu u naše instituvije, pokupe ljude i dokumentaciju, a sta smo već imali, onda cu te pitati sta je objavljeno, a sta nije. Kao pravnik ti kažem da nema prava bez represivnog aparata, a kad ovde ponovo okupacione snage budu jače od nasih znamo i kakvo pravo ce se sprovoditi. Znas li ti da je u nasem ustavu stajalo da je RS entitet srpskog naroda, a da je Federacija kao konstitutivne imala Bosnjake i Hrvate? To je temelj za koji smo se ratom izborili i mirovnim sporazumom verifikovati. Onda su nasi političari sve to pogazili zarad sopstvenih interesa ili usljed pritisaka zapada. U otimanju nadležnosti Srpske odreda su učestvovali a ponajviše kako bi se domogli vlasti. Zato ja nikad nosam ušao u neku od stranaka, niti se bavio politikom, a to sto imam svoje misljenje i iznosim ga javno jeste zbog činjenice da nemam oraha i džepu i svakom mogu skresati sta mislim. Kao sto i drugi mogu meni odbrusiti, ali ako imaju sta navesti i petlje za javnu raspravu. Mnogi su krenuli, pa odustali i pokajali se kad su vidjeli sta im slijedi.

      Izbriši
    2. Boro, hajmo biti realni i priznati da se ni za šta ratom nismo izborili. Zaboravio si da je HVO 1995-te bio na Bočcu dok je Banja Luka bila na izvolte. Da Milošević nije zvao Amere da kažu Tuđmanu da stane, rat bi drugačije završio. Dakle, telefonskim moljakanjem smo se izborili, ne ratom.

      Izbriši
    3. RASPUCHIN ; Re "Anonimno" : Чињенице око опстанка Бање Луке а и комплетне Р.С. су мало другачије и немају везе ни са Туђманом а веома мало и са Милошевићем. Нису амери њих зауставили због мољакања него због сасвим другог разлога. А да се нисмо изборили то скоро и да стоји.

      Izbriši
  8. E sramoto jedna, na kraju maske padnu. Pitaj prave borce sta misle o skupu pa ces vidjeti.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Остоја Марковић19. 04. 2022. 14:26

      Ја не знам да ли сам прави борац. Имам 57 мјесеци учешћа у рату, рањен сам 3 пута и одликован сам медаљом Хероја Милана Тепића. Немам ништа од ове власти али нисам имао ништа ни од претходне. Радио сам и прије рата, радим и сада и обезбјеђујем себи средства за живот. Отплаћујем стамбени кредит, возим своје ауто и задовољан сам својим животом. Не желим никога вријеђати. Ја подржавам овај скуп и мислим да је то сасвим исправно. Ако неко мисли другачије нећу га због тога вријеђати. Свако има свој став и мисли да је баш то исправно. Мало толеранције и објективног приступа није на одмет.

      Izbriši
    2. Ostoja, imate 57 mjeseci učešća u ratu? To je od aprila 1991 do decembra 1995 (Dejton). Počeli ste da ratujete prije prvih sukoba u Hrvatskoj? Svaka vam čast.

      Izbriši
    3. Hahahaha Oki bracika ratovao igrajuci igrice na kompu, svaka cast patrioto. Svaki, iole, zdravorazuman covjek vidi sta se desava.

      Izbriši
    4. Na kraju krajeva, podrzavate skup u reziji covjeka koji je govorio da ce ukinuti borcima naknadu. Gle cuda, pozamasna lova. Glupljem narodu bolje i ne treba. Ako ne zbog vas sto vas je zgazilo vrijeme, bar zbog svoje djece.

      Izbriši
  9. Provocirate čovjeka zato sto kaže da ima 57 mjeseci ucesca u ratu, a ne znate elementarne stvari. Dakle borcima se ratni staž vodi do kraja juna 1996. godine. Svako ko je rat započeo marta ili aprila 1992. ima preko 50 mjeseci priznatog učešća. Ko je iz BiH bio ratno angazovan u Hrvatskoj priznato mu je sest mjeseci učešća. Bukvalno svima. Dakle, 57 mjeseci je sasvim utemeljen ratni staž i ima ga ko zna koliko hiljada onih koji su među prvima stali na branik naroda. Umjesto da poštujete njegova tri ranjavanja vi se isprdavate sa stvarima koje elementarno ne znate. Sa moje strane postovanje i pozdrav saborcu.

    OdgovoriIzbriši
  10. RASPUCHIN : Тешко је коментарисати писање Остоје. Свака Вам част , саборче , на медаљи и ранама али да би могао размишљати о Вашем коментару недостаје неколико битних чињеница. То би било : Гдје сте били запослени прије рата као и гдје сада радите? Чињеница је да си "стамбени кредит" не може приуштити неко ко није запослен на "државним јаслама" или на радном мјесту у фирми која је блиска са властима. Чињеница је , исто тако , да јако мали број наших сабораца може доћи до таквих радних мјеста осим у случају да су се продали дезертеру и ратном профитеру "великом баји" и његовим сљедбеницима.
    Као мали примјер шта се може десити бившим борцима је прича о здравственом осигурању.
    Нпр. , много је сабораца отишло у иностранство за послом , јер су их отјерале власти , а када стекну право на пензију морају плаћати неких 12-13% од те пензије за здравствено осигурање и то без обзира да ли су имали било какав стаж у Р. С. па и без обзира на РАТНИ СТАЖ. Толико , Остоја , о подршци ненародном и издајничком режиму М. Доди(г)ка ("јасеновачка грађа") и дида-Пејине унуке и свих њихових трабаната од врха до дна па све до портира и чистачице.

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

POPULARNI TEKSTOVI

DJEČAK UBIJAO OČEVOM RUKOM: Zastrašujuće posljedice odgojnih metoda ludog doktora

Prebijanje u odbrani Dodikove časti

KAD SLUŽBE ZARATE: Otkrivam misteriju pištolja zbog kog je ubijen načelnik Bašić

Je li se Šmit utopio poput Gordane ili Davida? (FOTO)

NOVI SKANDAL SUDA BIH: Vanji Vukoviću sud odobrio posjetu pritvoreniku Daliboru Railiću