DOSTA JE LAŽI I OBMANA: Ko i kako zloupotrebljava ubistvo načelnika Bašića?!

Ubistvo načelnika Bašića režim Republike Srpske sve više zloupotrebljava za disciplinovanje kriminalnih struktura i to striktno spram sopstvenih izbornih ciljeva. Sa druge strane razdvajanjem istraga ubistava Radenka Bašića i Mihajla Stupara nastoje sakriti zastrašujuće dimenzije kriminalizacije unutar institucija. Objavljujem i nove informacije ovih zločina.


borislav radovanovic blog


Podnaslovna fotografija prikazuje višestruko osuđivanog Mihajla "Šmita" Stupara i višestruko pohvaljivanog policajca Radenka Bašića. Kako to u struci često biva usljed različitih motiva ili okolnosti osuđivana lica postaju policijski saradnici, a potom i svjedoci protiv organizovanog kriminala. Kada je Mihajlo Stupar u pitanju odavno govorim o UBISTVU SVJEDOKA, te saradnika policije. Naš krivični zakon osobe koje pomažu policiji u vršenju poslova i zadataka štiti kao i policijske službenike, odnosno dodjeljuje im vrlo sličan nivo krivično pravne zaštite.

U krivičnim spisima sudova i tužilašava postoje svjedočke izjave i drugi akti koji određuju status ubijenog Stupara i to u odnosu na čak dva napada ubilačke prirode. Prvi puta juna 2018. godine Vanja Vuković i sada pritvoreni Dalibor "Dugi" Railić oteli su Stupara, zvjerski mučili, te mu zadali čak 18 uboda nožem. Stupar nije podlegao povredama, a Vukovića i Railića tužilaštvo je istog dana pustilo da se brane sa slobode. Ovaj napad ubilačke prirode procesuirali su kao nekakav napad opasnim oružjem, nešto na granici prekršaja.

Elem, problem nastupa zbog činjenice da su Railić i Vuković zvjerski mučili Stupara kao saradnika policije, zbog informacija koje je dao policiji i sa te strane megakriminalac na čelu prijedorskog tužilaštva Mladen Mitrović morao je slučaj bitno drugačije kvalifikovati i za ovaj dvojac zatražiti mjeru pritvora. Javno mu kažem da je svojim postupcima doprinio kasnijim ubistvima i Mihajla Stupara i načelnika Radenka Bašića.

Jesu li moje ovako teške javno izrečene optužbe utemeljene pokazuju informacije koje po prvi puta objelodanjujem. Konkretno, policijski načelnik i njihov višegodišnji kriminalni saradnik Goran Mikanović prenio je Railiću i Vukoviću da je Stupar dojavio policiji za kologram heroina čije nabavljanje je bilo u toku. Umjesto da isprati informaciju i organizuje hapšenje kad preuzmu kilogram heroina Mikanović je odao informacije. I produkovao da Railić i Vuković otmu Stupara i onako ga zvjerski muče kao "cinkaroša".

Načelnici Goran Mikanović i Sretoja Vujanović potom su sa svojim kriminalnim saradnikom Mladenom Mitrovićem dogovorili da ovaj teški zločin marginalizuje, a počinioce ekspreno pusti na slobodu. I ulična distrubucija droga samo je jačala i punila džepove kriminalizovanih bitangi u policiji i tužilaštvu. Sve dok novopostavljeni direktor policije Siniša Kostrešević smjenama i preraspoređivanjima nije počeo sasjecati ovu kriminalnu hobotnicu. Kako sam to tada objasnio okorjelog kriminalca Gorana Mikanovića zamjenio je poštenim i odgovornim Radenkom Bašićem.

Ovakvo kadroviranje rezultiralo je teškim sukobima i problemima unutar prijedorske policije, kakve Bašić nije mogao razriješiti obzirom da ministar Lukač nije smjenio korumpiranog i krajnje nesposobnog "glavnog" Sretoju Vukanovića. Zaoštravanje situacije prenijelo se na ulicu, a posebno usljed istraga koje je forsirao novi načelnik Bašić i struktura organizovanog kriminala pod kontrolom Railića i smijenjenog Mikanovića.

Očekivano, sukobi eskaliraju brutalnim ubistvom Mihajla Stupara iz marta 2021. godine. Identična situacija kao i povodom napada iz 2018. godine: Stupar svjedoči i policiji dostavlja informacije, a kriminalizovani rukovodioci i inspektori za droge sve to prodaju Railiću. Već sam objavio podatak kako je četvoricu inspektora za droge častio sa 2 000 eura jer su mu dali fotokopiju izjave svjedoka protiv njega. Objavio sam fotografiju sa roštiljanja inspektora za droge kod Railića, a sve su prilike da ću objaviti i druge fotografije sa istog roštiljanja i druge inspektore na njima. 

Ovoga puta idem sa važnim tragovima ubistva Mihajla Stupara. Konkretno: otac ubijenog policiji je dao dobar opis njemu sumnjivog lica koje je vidio u kritičnim trenucima, a koji odgovara Aleksandra Miljatovića. Dobro obaviješteni krugovi prijedorskih ulica saglasni su sa mojom procjenom da Marko Momić zdravstveno nije bio sposoban zadavati onako snažne udarce bejzbol palicom, te da su stvarne ubice Railić i Miljatović.

Nije problem provjeriti da li se Miljatović u momentu ubistva Stupara nalazio u zatvoru ili na odsustvu, pa sve do ponovnog kompariranja tragova i dokaza. Elem, primjećujem kako se istraga ubistva načelnika Bašića sve više razdvaja od istrage ubistva svjedoka i saradnika Stupara, a kako sam to u startu objasnio tekstom Policija intenzivno provjerava povezanost ubistava načelnika Radenka Bašića i Mihajla Stupara. Doduše, nakon povratka ministra Lukača iz Izraela i uplitanja u istrage tako nešto sam očekivao. 

Nisam bez razloga Lukaču dao "ultimatum" za smjene Vujanovića, Mikanovića i svih rukovodilaca i inspektora za droge prijedorske policije, pa razloge objasnio tekstom Otkrivam policijske saučesnike ubistva načelnika Radenka Bašića. Jasno sam apostrofirao da informacija o ubistvima (u sticaju) Bašića i Stupara, kao i o organizovanom kriminalu koji je produkovao ove surove egzekucije, imam na pretek, te da ću ih objelodanjivati spram daljeg toka istrage.

Vajni ministar Lukač svakodnevno govori da će istražiti i procesuirati sve pripadnike policije involvirane u organizovani kriminal, no nije rekao u kom vijeku to planira izvesti. Ili će nam ponuditi selektivnu "pravdu" po kojoj je Dalibor Railić samostalno odlučio i naložio Bašićevu likvidaciju? Bez saučesnika u policiji? Ako je ministrov cilj zaštititi svoje "uniformisane kriminalce" onda je razumljivo razdvajanje istraga ubistava Bašića i Stupara, te dalje zataškavanje teških krivičnih djela povezanih sa ubistvima i organizovanim kriminalom koji je ovim zločinima eskalirao.

Može ministar Lukač opstruirati ili ometati trenutne istrage, kao i u nebrojeno ranijih teških zločina, no identično mu se valja suočavati sa mojim ovakvim tekstovima. Dok ga ne ogolim do kraja, kao što godinama činim. Podsjetiću da sam tekstom-pitanjem Ko je Lukačov "Terminator"? davno sublimirao brojna ubistva počinjena u cilju uspostavljanja kontrole nad narko mafijom Republike Srpske. Godinama sam pisao o tome i zato mi nije bio problem da javnosti prvi otkrijem ko je Milivoje Lovrenović.

Posmatram policijske "akcije" širom entiteta, kakve je zasigurno nemoguće povezati sa ubistvom načelnika Bašića. Umjesto hapšenja i procesuiranja svima znanih Railićevih kriminalaca iz prijedorske policije, koje direktno povezujem sa Bašićevom egzekucijom, vidim masovna i neselektivna privođenja i prebijanja bezbjednosno-interesantnih lica. I pitam se šta bi mogao biti cilj?

Prvo šta mi pada na um jeste "disciplinovanje" kriminalnih struktura i to iz dva razloga. Prvo, da shvate ko je stvarni gospodar kriminala Republike Srpske, te, drugo, po kakvim pravilima imaju se ponašati do predstojećih izbora. Ukoliko ljudi žele shvatiti ovu materiju valja im znati nepisana pravila ispoljavanja pojedinih oblika kriminala.

Znači, kada u oblasti opšteg kriminaliteta (krađe, razbojništva, prevare, iznude...) imate pad krivičnih djela automatizmom sumnjate na porast proizvodnje i prometa droga. Droga donosi najveću i najbržu zaradu, sa relativno malenim kaznama i rizicima, te uz podrazumjevanu zaštitu iz struktura države. Čim na tržištu droga nastupe ozbiljni i dugotrajni poremećaji bilježite rast opšteg kriminala, jer kriminalci naprosto od nečega moraju živjeti. Uz neizbježne krvave obračune povodom neizvršenih talova iz droge koja je pronađena i oduzeta.

Javnost je mogla upratiti ogromne količine zapljenjene droge u našem okruženju i diljem svijeta, kao i masovna hapšenja organizovanih kriminalnih grupa unutar narko mafije. Zbog toga slijedi trend rasta opšteg kriminaliteta, a koji podrazumjeva i nasilničke delikte zaista širokog spektra. Dovoljno je pratiti samo naslovnice portala i udarne tekstove za shvatanje koliko klizimo u nasilničko bezumlje. Sve čega se Milorad Dodik ozbiljno pribojava oko predstojećih izbora.

Zato kažem da režim pod izgovorom ubistva načelnika Bašića samo disciplinuje kriminalne strukture radi održavanja "zadovoljavajućeg" stanja kriminaliteta do izbora. Da je cilj i fokus na procesuiranju odgovornih za likvidaciju policijskog načelnika istraga bi se bavila pitanjima i informacijama kakve obrađujem u svojim tekstovima. I to na način da se bitange udalje iz struktura krivičnog gonjenja, umjesto što im ovako omogućavaju uništavanje dokaza, uticaje na svjedoke, ometanja istraga i čak pripremanje novih likvidacija. 

Nemojmo se lagati, na primjeru torture nad zajednicom Pravda za Davida vidjeli smo kako režim "disciplinuje" sve koji traže zakonito i pravilno djelovanje institucija. Baš kao što četiri godine pratimo "napredak" u zataškavanju ubistva Davida Dragičevića. Ili povodom desetina drugih ubistava koje godinama problematizujem na svom blogu. Zato ministar Lukač i režim uopšte svoje laži mogu prodavati naivnoj svjetini, a moja malenkost je u svojoj profesionalnoj karijeri dokazala dovoljno ubistava da bi mi lakrdijaši prodavali maglu oko vođenja zakonitih i djelotvornih istraga. 

Nastaviće se...


Primjedbe

  1. Postovani Boro, pratim vas rad odavno. Citam ovih dana kako optuzujete dosta policajaca ali ne vidim nikakvih dokaza... imate li nesto cim bi svima pokazali i dokazali da ne lazete i da cete sve tuzbe protiv vas dobiti na sudu.
    Ja se slazem da u policiji ima puno olosa i podrzavam da se sve otkrije ali bi bilo dobro da pruzite i neke dokaze pored rijeci...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ASKA: Na zalost, svi mi znamo da je ovo istina sto Borislav pise. Isto tako znamo i da dokaze ne mozemo ocekivati dok god smo pod okupacijom. Ni strancima ni ovima sto ih stranci namontirase na vlast ne odgovara istina. Jos neko vrijeme cemo pojedinacno istupati, stradavati od strane drzavnih sluzbi i onda ce doci vrijeme i za istinu. A dok mi budeno pregledavali dokaze danasnje istine oko nas ce se desavati neka druga zakulisna igra i druga neka istina koju ce savremenici skupo placati životima svojim čak.

      Izbriši
    2. Nakon osam godina i uveliko preko hiljadu tekstova još me niko nije tužio za laži ili klevete, šta samo po sebi kazuje da zborim istinu. Ja u svom posjedu nemam, a nisu mi ni potrebni, materijalni dokazi koje pominjem u tekstovima. Ti dokazi su u krivičnim spisima kod tužilaštava i sudova, ili u službenoj dokumentaciji policije, a meni je poznato da postoje. I bitno je da su dokazi kod organa umjesto na mom blogu, a vjerujte da sam skloniji neki dokaz dostaviti nadležnima negoli ga objaviti i tako procesno obezvrijediti. Ipak ja pišem o stvarima iz svoje struke i znam kako stvari funkcionišu. Zato me niko nikad nije tužio jer svi odlično znaju da se pozivam na konkretne krivične predmete i referentne dokaze, a koje sud može pribaviti od nadležnog organa. Pored toga pišem o ljudima koje odlično poznajem i o dešavanjima koja neposredno znam, pa nije jednostavno kazati da sam nešto slagao. Pride znaju kada me isprovociraju oko neke teme ja to raskrinkam do krajnjih granica.

      Izbriši
  2. Svaka čast za ovu analizu. Upravo ovako kako si napisao. Jedno samo da izdvojim, a to je Kostreševićeva uloga u svemu. Očigledno imaš svoje razloge zbog čega i njega ne prozivaš, ali ne zaboravi da i on i Lukač štite skute svoga gazde "Mile Velikoga". On je i jednom i drugom obezbjedio da iz obične radničke priče pređu u ljude sa enormnim bogatstvom u RS. Naravno, Kostreševiću će trebati još podosta mandata da se približi psihopati i bolesnom egoisti kojeg zovu ministrom. Upravo zbog blizine izbora direktor i ministar će zakopati ratne sjekire, što svakako nije u intetesu ni policije ni građana. Štite sebe i velikog vođu. "Disciplinovati kriminalni milje do izbora" to si odlično zaključio. A jadni narod ubjeđuju u borbu protiv kriminala. E bagro jedna! Poz...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Vi o Kostreševićumisljenje stičete na osnovu raznih plaćenih objava i medijskih mantri, dok ja odlično poznajem i njega i njegove ključne saradnike. Jedno vrijeme smo radili zajedno i znam njegove metode i principe. Kad bih vam ja sad rekao da Kostrešević Dodika viđa samo na manifestacijama i da ne izlazi iz okvira zakona i struke vi mi ne bi vjerovali jer ste već stvorili predubjeđenje na osnovu raznih pisanja i priča. Znači, ja znam kako stvari stoje, a druge ne ubjeđujem jer je to besmisleno. Posebno oko stvari su široj javnosti potpuno nepoznate. Kada bih ja to uradio tvrdili bi da je namješteno, pa zato pozivam koje god specijalizovano tijelo za istraživanja percepcije da anketiramo policajce. Naprosto najupućenijima u dešavanja damo mogućnost da ocijene rad direktora policije i ministra, pa izračunamo prosječnu ocjenu. Za Kostreševića unaprijed tvrdim da će ocjena od 1 do 5 biti iznad četvorke, dok Lukač nema šanse da se primakne dvojki. Uostalom nađite policajce koji će neformalno potvrditi ovo šta se priča i piše o Kostrešu, dok ćete za ministra čuti svakavih prljavština. Ne kriju policajci mišljenja o svojim rukovodiocima, a drugo je pitanje što imaju zabranu javnog istupanja.

      Izbriši
  3. Poštovani, da li je istina ovo što pišete? Ja sam Šmitova sestra i jako je stresno čitati sve ovo. Ako iko želi da dodje do istine vjerujte to sam ja. Godina dana tuge, bola i agonije, traganja za istinom a odgovora nigdje!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Vi znate da li je vaš otac opisao lice koje liči na Miljatovića. Baš kao što znate je li vas Mikanović lagao i odvlačio na krivi trag, kako meni tvrde dobro obavješteni izvori. Za stradanje vašeg brata od starta pišem da lažu u onome šta zvanično tvrde, da je policija učestvovala i u ubistvu i u opstruiranju istrage. Dobro sam ga poznavao, radio sam nekoliko istraga vezanih za njega (kada je ležao sa Žekom), pa do toga da nije uradio pljačke iako je iz istih kod njih nađen pištolj. Ispoštovao je to i uvijek mi se pristojno javljao kada se sretnemo. Kao i ogromna većina drugih koje sam radio. Na kraju, njegovim ubistvom bavio sam se prije stradanja Bašića i sad samo nastavljam u istom pravcu. Što se tiče istinitosti mojih navoda znajre da nikad ne objavljujem dok nešto nisam višestruko provjerio, a kada su napadi na Šmita u pitanju ne mogu pobjeći od onoga šta se nalazi u sudskim i tužilačkim spisima. Ako nešto znači, vjerujte da će ljudi direktora Kostreševića povezanost ubistava istražiti ma šta radili ministar i njegovi banditi. Problem je što njih ima malo, a posla mnogo, no neće odustati. Kad se vidimo mogu vam reći i neke stvari koje nisu za širu javnost.

      Izbriši
    2. Hvala vam puno na odgovoru. Pratim vaš blog i vidim da dosta toga znate, zato sam vas i pitala. Ako ništa, bar ulijevate tu neku nadu koja je čovjeku uvijek potrebna. Vjerujem da su i Šmit i Bašić, koji se baš zalagao da rasvijetli to ubistvo, jedan vrlo častan i pošten čovjek, na nekom boljem mjestu. S poštovanjem Šmitova sestra

      Izbriši
    3. Iskrena sucut na gubitku brata, ali svako nosi svoj kriz na ledjima, citao sam da je Vas brat vise puta lezao u zatvoru zbog prodaje heroina,imala sam u porodici slucaj gdje mi je brat bio ovisnik o drogi i znam sta je to, koliko je vas brat porodica i necije djece otrovao i ubio sa tim ali niko ne zasluzuje svakako takvu smrt

      Izbriši
  4. Poštovanje da li mozete povezati i 2 ubistva iz 2014
    Kada je u aprilu ubijen Radovan Grbic
    A nedugo za tim u Trnopolju za Bajram Almir Redzic
    I ta ubistva nisu rjesena

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Radovan Grbic je ubijen jer je trebao biti svjedok u postupku protiv Sase Milakovica, nakon njegovog ubistva vracaju se u prijedor od kad se i situacija pogorsava i krecu, ubistva, ako sam pogresno informisan vezali su ih za narucivanje ubistva Slavise Krunica, reketiranje privatnika po Prijedoru, otimanje imovine na njihov nacin gdje sve bude legalno, i postaju ugledni investitori koji su pokupovali i oteli pola grada, praveci zgrade kroz koje peru novac od droge.Sve to nebi bilo moguce da i dalje nemaju podrsku u vrhu prijedorske policije u vidu S.V. Z.Š. i G.K. Vrijeme ce pokazati ali mislim da je jadni i posteni Basic zrtva jer je trebalo ocistiti smetnje i konkurenciju da njihova droga nesmetano dolazi u prijedor...

      Izbriši
    2. Vezano za ubistva Grbića i Redžića ja sam pokušavao istragu upraviti ka tome što je policija prethodno oduzela 40 kila trave, a uzeta je na ler od mnogo opasnih likova. No, niko nije htio da to istražuje. Znam sve o oko Milakovića, pa i kako je Cule tu bio bitan, no ni taj pravac niko nije htio istraživati. Ja sam preko poligrafista iz Beograda eliminisao porodicu i domače likove koji su imali pristup Culinoj kući, a za dalje nisam ništa mogao jer su me samo tada angažovali pošto nisu znali koga i kako pripremiti za poligraf. Tako sam utvrdio da niko nije ni vodio istragu oko Culinog ubistva, odnosno da ništa nije rađeno. Bio je jošjedan pravac istrage vezano za ratne zločine, a tu sam objavio da je ubijen svjedok Tužilaštva BiH. Sto se tiče Trnopolja čak dsm bio svjedok na suđenju u Norveškoj i danas kažem da su Zikriji podmetnuti lažni dokazi.

      Izbriši
  5. Ljudi moji dragi sta je vama ? Borislav Radovanovic je covjek civil kao i svi mi sa iskustvom u rada u mup, ne moze covjek vise nista da odkriva ili da razrijesi misterije oko sumljivih ubistava. Sve sto Borislav moze da navede su predpostavke iz stecenog iskustva, a svi ti ljudi kohi se imenuju osim pokojnog Inspektora Basica i te kako su bili isti taj mulj koji ih je i ubijo. Znate kako se kaze ko od maca zivi od maca i skonca. Da je bilo zakona u ovoj drzavi ti ljudi bi bili zivi a kako, evo ovako: i pokojni Smit i Grbic i slicni takvima su trebali guliti po minimum 15 godina robije za svoja nedjela, ali nasa drzava je takva da su se oni setali slobodno i na kraju i izginuli, kad se bude zakon sprovodijo kako treba manje ce biti i kriminala i mrtvih. A do tad ko sta zasluzi neka to i nosi na ledjima. Pa da je i moje djete rodjeno. Zao mi je mladosti tih ljudi koje sam licno poznavao ali to su sve mahom bili kriminalci okorjeli bez dana radnog staza sa motorima, autima i kucama a otkud pare...kako sijali tako zeli

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Danas sam registrovani novinar, a tu nema neke razlike dok sam radio kao inspektor, jer se sve svodi na traganje za istinom i u cilju pravde. Često sebi kažem da ću se manuti problema organizovnog kriminala, a onda ljudi stradaju ili otkrijem kakvu aferu pa udarim kako sam navikao. Jedino, šta ste u pravu u svom komentaru, ja ne posežem za mačem. Mnogo gadne svari sam pretrpio, a nikom od onih što su mi zlo nanijeli dlaka s glave nije zafalila. Čak suprotno. Meni je Goran Mikanović novembra 2007. pakovao likvidaciju u Kozarcu, a samo pet mjeseci kasnije je suspendovan i procesuiran. Bio je na koljenima i mnogi su tada krenuli na njega. Vjerovali ili ne, intervenisao sam kada su ga planirali polomiti likovi kojima se gadno zamjerio i zaprijetio da ću sve pozatvarati ako mu se nešto desi. Zaštitio sam ga iako je on meni radio o glavi. Zašto? Ja sam policajac, a nisam kriminalac, pa tako ljude štitim. Znam milion i jedan način kako ljudima gadno nauditi, znam kako je lako oduzeti nečiji život, no ne hvatam se mača bez krajnje nužde. Mikan, Ivanić, Vujanović, Lukač i slični imaju djecu i neću da me suza nekog njihovog djeteta stigne, a još manje da se to odrazi na moju djecu. Mača se ne hvataju ljudi koji tim znaju rukovati, a i kad dođe do toga zadovolje se time što protivniku izbiju mač iz ruke. Principe upotrebe sile mene su naučili kao snajperistu antiterorističke jedinice JNA, znači kada imaš zakonsko pokriće da nekog ubiješ, ali maksimalna sila kojom postižeš isti cilj (neutralisanje opasnosti) jeste ranjavanje u nogu. Idealno je kad teroristu preciznim hicima oko tijela uplašiš i primoraš na predaju. Znači, kad ti neko da veliku moć normalno je da te prethodno nauče kako se moć kontroliše, kako se koristi u cilju dobra, a nikako zla. Jedno zapamtite, ubice i okorjeli nasilnici su po prirodi teške kukavice, jer samo kukavice primjenjuju silu preko onog nužnog. Primjera radi, kada radim razbojništvo gdje su momci za minut i po opljačkali banku, bez da su ikom čvoku opalili znao sam da trebam provjeravati samo one iskusne i profesionalne razbojnike. Kada vidim da su ljude tukli, mučili ili čak pucali ja tražim početnike ili razne "tatine sinove" koji su u kriminalu radi svojih sociopatoloških poremećaja. Znam primjere gdje su iskusni mangupi uzeli pare za likvidacije, a onda su čak ljude upozorili da se čuvaju jer će angažovati nekog drugog. Mogu "istoriju" napisati o razlikama između onih koji se kriminalom bave jer ih je život na to naveo ili od toga žive, ali rade mozgom, od onih koji u kriminal ulaze iz čiste obijesti ili kao "tatini sinovi". Spremni da ubijaju, a kad se suoče sa posljedicama plaču kao pi*ke.

      Izbriši
  6. Vidim da se pominju razna imena visokih policijskih sluzbenika, a javna je tajna da je dugogodisnji inspektor Jurisic Dejan nekoliko godina "saradjivao" i prodavao informacije Railicu... Da li se njegovo ime namjerno izbjegava to ne znam, ali znam da njegove kolege tajno izmedju sebe komentarisu njegovu dugogodisnju ulogu u odavanju informacija

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Mene nebi iznenadilo da upravo iza ove objave stoji neki kolega koji je u stvari korumpiran.

      Izbriši
    2. Dejan Jurišić je premješten u PS Prijedor 2 prije događaja koje problematizujem, odnosno više nije na drogama. Ja ne izlazim sa konkretnim imenima jer su ti inspektori bili djeca kada je policija mutila sa drogom, a kada su počeli raditi na drogama šefovi i starije kolege su ih uvukli u decenijama stare prljave poslove. I oni su tek sitni korisni idioti, a ja odlično znam koji moji nekadašnji ministri, direktori ili načelnici policije su postali multimilioneri. Zapamtite jedno, kada imate poštenog i odgovornog komandira stanice svi policajci vode računa šta rade. Elem, kada lopovska vlada na čelo policije postavi okorjelog kriminalca (npr. Lukača), onda ministar postavlja načelnike (npr. Ivanić ili Vujanović), a ovi kompletnu strukturu prilagode kriminalu i korupciji. Poštenim i odgovornim policajcima najveća briga je kako sačuvati živu glavu, a najbolje šta im se može desiti jeste da ih istjeraju iz službe (kao mene). Mnogo bolje od onoga šta su Bašiću uradili.

      Izbriši

Objavi komentar

POPULARNI TEKSTOVI

DJEČAK UBIJAO OČEVOM RUKOM: Zastrašujuće posljedice odgojnih metoda ludog doktora

Prebijanje u odbrani Dodikove časti

KAD SLUŽBE ZARATE: Otkrivam misteriju pištolja zbog kog je ubijen načelnik Bašić

Je li se Šmit utopio poput Gordane ili Davida? (FOTO)

DOKAZANO: Načelnik Goran Mikanović mjesecima znao za pripremanje ubistva kolege Bašića!