DAN SRPSKOG STIDA: Policija salutira izdajniku (VIDEO, FOTO)

Ministru Draganu Lukaču "čestitam" Dan policije uz emitovanje video zapisa njegove sramne izdaje Republike Srpske i državnog udara iz 1997. godine. Pogledajte izdajnika u protivustavnom i nasilnom preuzimanju CJB Banja Luka, uz izvinjenje svima kod kojih ovaj snimak izazove mučninu i povraćanje.


borislav radovanovic blog


Danas slušamo govorancije ministra Dragana Lukača povodom 30 godina od formiranja MUP-a Republike Srpske, uz zaobilaženje činjenice da se on mjesecima nakon tog 4. aprila 1992. godine borio na strani Alije Izetbegovića. Na srpsku stranu prešao je kada smo pod kontrolom imali preko dvije trećine Bosne i Hercegovine, da bi poratno prvom prilikom izdao nas i saučestvovao u državnom udaru koji je nepovratno promjenio Republiku Srpsku. 

Mnogi griješe kada prevrat iz 1997. godine pripisuju "domaćim snagama" lojalnim Biljani Plavšić. Državni udar izvršen je od strane istih onih koji su nas tokom rata bombardovali (osiromašenim uranijumom), a u okviru priprema potonje agresije na Srbiju. NATO snage kamuflirane "mirovnom misijom" silom i ultimatumima preuzimale su državne organe i institucije, da bi u konačnici iz Banjaluke bukvalno protjerali legitimno izabrane predstavnike Republike Srpske.

NATO snage su počinile državni udar, a tek šačica izdajnika svojim prisustvom davala je lažnu sliku nekakvih naših unutrašnjih sukoba. Dragan Lukač, prethodno smijenjen sa pozicije komandanta specijalne policije i suspendovan, okupio je tek 10-15 izdajnika sličnih sebi iz centralnog odreda, uz desetak mešetara oko Predraga Ćeranića. Preko 99% pripadnika policije bilo je lojalno Republici Srpskoj i legitimnoj vlasti.

Na donjem video snimku možete vidjeti i Lukača i tu šačicu izdajnika kako stoje po strani samo kako bi davali lažni legitimitet NATO agresoru. Jasno se vidi ko tog 20. avusta 1997. godine helikopterima, oklopnjacima i pješadijom opkoljava zgradu CJB Banja Luka, protjeruje sve policajce, te preuzima objekat. Vidite i Lukača kako mirno posmatra dok bar stotinu naših policajaca agresori progone kao zarobljenike ili taoce. Mnogi ga danas percipiraju kao "kolegu policajca", ali to ponajviše govori o njima.



Neće mi Bora Čorba zamjeriti što sam njegovu pjesmu iskoristio za upotpunjavanje dojma, no vidite kako se tekst izvanredno uklapa sa video zapisom. Kada pogledate sadržaj nema dilema oko toga ko je i kako počinio ovaj akt agresije, ko je doista počinio državni udar - ovim činom započet, a finalizovan 10. septembra i progonom člana Predsjedništva BiH, Vlade RS, te većine poslanika Narodne Skupštine RS iz Banjaluke. Kada protivpravnim nasiljem onemogućite funkcionisanje ustavom utvrđenog poretka počinili ste državni udar i bar oko toga nema dilema kako okvalifikovati ovaj istorijski događaj.

Jedino moram objasiniti sramni "izgovor" ove i ovakve akcije agresora. Ispod vidite tekst Ljiljane Kovačević, supruge jednog od ključnih saučesnika državnog udara Slobodana Vaskovića. Slagali su da je negdje oko Banjaluke pronađeno 10 tona oružja i municije namijenjenih za "nasilno preuzimanje vlasti". Pritom je kao "legitimna vlast" predstavljana predsjednica Biljana Plavšić koja je prekoračila i zloupotrebila svoja ovlaštenja, te smijenjeni i suspendovani major Dragan Lukač. Svi drugi znamo gdje su bili. I nikom nije padalo na um da sam od sebe "preuzima vlast", jer znamo ko je činio legitimne predstavnike institucija Republike Srpske.



Kada pogledate snimak i fotografiju, te par prezentovanih informacija, sami procijenite priliči li ministru Draganu Lukaču drčnost i hvalisavost kakvu ispoljava. Nastupa kao "odlikovani heroj", a djela govore da je u pitanju okorjeli izdajnik i na sve spremna bitanga. Srpski šljam najgore vrste! Dan policije takvima mogu "čestitati" samo uz opasku da su Srbi odavno izgubili dostojanstvo. 


Primjedbe

  1. Gospodin Stojan Davidovic Stole , policajac , otac , komsija ! Sve vlasti poslije 1997 su vazalne i tu nema pomoci . "Demokratskim" snagama su se pridruzili "osnivaci" , sin Ratka Mladica , cerka Radovana Karadzica, Cicko i slicni koji jos nisu su spavaci poput brace Vasic, Obrena , pokojnog Mice . O Lukacu ne treba trositi rijeci on je tuzio RS i dobio je na sudu a da bi je dobio morao ju je dobro urnisati u tuzbi. Polako nestajemo i to niko ne moze zaustaviti .

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Zato i kažem da je dostojanstvo davno nestalo u Republici Srpskoj. Gandi je okreranjem glava od Britanaca uspio osloboditi Indiju, a mi se svojim okupatorima klanjamo do zemlje. Narod koji je ratovao sa najvećim imperijama svijeta da se ovako sroza nije lako prihvatiti.

      Izbriši
    2. ASKA: HVALA Borislave na podsjecanju!!!! Treba to s vremena na vrijeme nasem narodu.
      Citam i placem. Moj djever bio je pripadnik policije RS od prvog dana rata, pa sve dok nije obolio od tumora i preminuo prije 2 godine. Jako tesko je podnio i tu 1997.i sve sto se u policiji kasnije desavalo. On i njegove kolege znali su i zaplakati kad se okupe na krsnoj slavi zbog tih i takvih o kojima pises, gadi mi se ime im napisati. Morala bih zbog pravopisa upotrijebiti veliko slovo, a srce i dusa mi ne dozvoljavaju.
      Domaci izdajnici su jedna prica, a ovi strani okupatori druga. Jedino sto me tjesi je cinjenica da se ne bojimo o tome pricati svojoj djeci za razliku od Nijemaca koji su od '45 pod tom istom okupacijom i vise ni ne pamte ni ko su ni sta su i prihvatili suteci da nose nametnuti im krst, krst zlocinaca. Samo se plasim da ovo ne potraje predugo da i nasa djeca zaborave ovo sto im danas govorim, pa da njihova djeca budu "sretna" sto jedu trulo meso iz MC Donaldsa i sto su, ne daj Boze, pederi i pedofili.
      Teska se borba vodi, nadam se da ce nasi geni, jos uvijek ne otrovani tim zlom, pobijediti i da nikad necemo odustati od sebe samih i svojih potomaka.
      Svako dobro od Boga ti zelim!!!

      Izbriši
    3. ASKA: Mnogo je ovaj narod propatio, do mjere da svako suočavanje sa istinom o istorijskim momentima vidi kroz sopstvene patnje. Ljudi su živjeli istoriju i podnijeli teret događaja, znaju šta su činili i u kakvim okolnostima, a onda im nameću teške laži kao "zvaničnu istoriju". Boli to ljude do nivoa da naprosto venu i biološki i mentalno, a često umiru od "tumora" koji su posljedice i ratnih trauma i poratnih nepravdi. Nisu se borili za ovakvo društvo, a najmanje da neko zloupotrebama njihove borbe manipuliše narodom i sprovodi zulum. I polako jedan po jedan odlaze sa ovog svijeta, a kako nestaje onih što su stvarali istoriju i ponajbolje znaju istinu okupatoru je sve lakše da laže i manipuliše.

      Izbriši

Objavi komentar

POPULARNI TEKSTOVI

DJEČAK UBIJAO OČEVOM RUKOM: Zastrašujuće posljedice odgojnih metoda ludog doktora

Prebijanje u odbrani Dodikove časti

KAD SLUŽBE ZARATE: Otkrivam misteriju pištolja zbog kog je ubijen načelnik Bašić

Je li se Šmit utopio poput Gordane ili Davida? (FOTO)

DOKAZANO: Načelnik Goran Mikanović mjesecima znao za pripremanje ubistva kolege Bašića!