IZBORI 2024.: Opet vas Dodik preveslao

Otkrivam stvarne razloge Dodikovog obimnog angažovanja na lokalnim izborima i korist od rezultata na planu političkog opstanka - nakon sudske mjere zabrane vršenja javnih funkcija i pokušaja nasilne smjene.

borislav radovanovic blog

Bilo je mnogo komentara u stilu hoću li kao i ranijih godina davati prognoze izbora. Kao što sam najavio ide samo jedan tekst koji objašnjava aktuelna dešavanja iz uglova kakve nećete naći u drugim medijima ili na društvenim mrežama. Čak ni po segmentima, a kamoli ovako u cjelini.

Milorad Dodik se u Teleringu kod Mate Đakovića pohvalio koliko energije je uložio u predstojeću izbornu pobjedu, te kako se od drugih političkih lidera po tome uveliko razlikuje. Jedino nije rekao koliko mu je izborni rezultat vezan za politički opstanak i njega i porodice i najbliže svite. Kad se neko nalazi na rubu provalije očekivano se mora pomučiti više od drugih.

Kako bi shvatili situaciju u njenoj ukupnosti prvo moram ukazati na prethodni Dodikov uspjeh. Konkretno: suđenje za nepoštovanje zabrana i zakona "njemačkog turiste" Kristijana Šmita odvukao je do okončanja izbora i sad će biti mnogo teže realizovati mjeru zabrane vršenja javnih funkcija kakvoj se nada uz nekakvu blažu novčanu ili uslovnu kaznu.

On nema iluzija oko prvostepene, pa čak ni apelacione presude, odnosno odlično zna da se sve svodi na izricanje mjere zabrane vršenja javnih funkcija obzirom da je Šmitov" zakon tako koncipiran. Zato mu je bilo od nemjerljive važnosti potvrditi izborni legitimitet, pa se sa te pozicije suočiti sa onima koji pokušaju silom ga izbaciti iz predsjedničke palate.

Izborni rezultat još kako će imati uticaja na sutkinju Senu Uzunović i njeno izricanje mjere zabrane vršenja funkcije, jer svako normalan izbjegava uzrokovati situaciju koja može rezultirati teškom destabilizacijom i čak krvoprolićem. Mislim da je dovoljno dugo u Sudu BiH da zna kada je Dodik opasao zgradu vlade kako bi spriječio naredbu ovog suda za pretresanje i to do nivoa izazivanja krvoprolića. Sud je povukao naredbu za pretresanje.

Kako god je "turisti" Šmitu ukazivao da, za razliku od njega, ima izborni legitimitet, stečen neposrednim izborom, isto važi i za sudije Suda BiH u oba stepena i sve druge koji pokušaju sprovesti eliminaciju sa predsjedničke pozicije. Zna Dodik kako sebe poistovjetiti sa narodom i Srpskom, a svake dvije godine na opštim i lokalnim izborima dobija nova uporišta za svoje navode.

Što se tiče geopolitičkih aktera zainteresovanih za Dodikovu smjenu valjda ste upratili informacije kako oba kandidata na američkim izborima spremaju scenarij za nepriznavanje pobjede konkurentu. Niti će Kamala Haris priznati pobjedu Donadlu Trampu, niti obratno, a onda slijedi najdublja politička kriza od građanskog rata na ovamo. 

Dodik računa da zbog unutrašnjih problema svjetski hegemon neće imati volje baviti se njime i sličnim perifernim temama, a u suprotnom važno je da ima izborni legitimitet na kom je ovoliko radio zadnjih mjeseci. Nakon više pokušaja smjena u ranijim mandatima, a o čemu sam dosta pisao, odlično zna da evropski i međunarodni akteri ništa ne mogu bez Amerikanaca.

Izborni legitimitet neophodan je kao adut njegovim moćnim zaštitnicima poput Putina ili Orbana, a na čemu će svoje stavove bazirati i Kina i neke druge zemlje. Pogledajte ko će mu sve čestitati na rezultatu već u ponedjeljak ili utorak i biće vam jasno o čemu govorim. Potom pratite kako ponovo zaoštrava retoriku i dubi političku krizu. Nije Dodik od juče ovde da ne bi kontali njegove preobrate.

Kako ne bi bilo zabluda moram istaći da sam vjerovatno prvi u Republici Srpskoj pokrenuo temu zabrane vršenja javnih funkcija Dodiku i bar 50 političara pride iz cijele Bosne i Hercegovine. Još 2018. godine i povodom narodnog bunta zbog ubistva Davida Dragičevića, a kao način predlagao sam peticiju radi raspisivanja referenduma. Imate na ovom i ranijem blogu mnoštvo tekstova na tu temu ukoliko vas zanimaju detalji.

Po meni zaslužio je da ga naglavačke izbace iz palate baš kao što je on učinio Nikoli Poplašenu ili kad je Dragan Lukač 1997. godine iz Banjaluke protjerao rukovodstvo Srpske (počinio državni udar). Samo svijet ne funkcioniše po mojim željama, nego po realnim dešavanjima. Ovim dolazimo do jedne dimenzije lokalnih izbora kakvu takođe nećete naći u drugim medijima.

Gledam u mom okruženju ko je sve pohrlio u bitku za odborničke mandate. Nije važna ni stranka, niti pozicija ili opozicija, nego samo da se dospije na izborne liste. Narod masovno pohrlio u "političare" koje je godinama krivio za sve svoje nedaće. I pokazao da nemamo problem sa političarima i politikama, nego sa narodom. 

Elem, Dodiku odlično paše što veća izlaznost i što šarolikija kandidatska garnitura pošto je onda njegov izborni legitimitet veći. Zar stvarno mislite da je ovolika masa na listama stranaka proizaška usljed demokratizacije zemlje? Našim političkim liderima korisnih idiota nikad dovoljno, a kao narod smo za takve nepresušan izvor.

Šta je drugo do korisni idiot svako ko zna da nema glasačkog izvora za osvajanje odborničkog mandata, a ipak se svrstao na liste? Njegovih stotinu ili par stotina glasova ide u korist stranke koja ga je stavila na listu, pa kad imate desetine takvih eto strankama mandata. Iste stranke decenijama imaju mandate u državnim, entitetskim i lokalnim skupštinama, a zemlja nam propada dok mladost rinta po inostranstvu.

Možda se pojavilo neko novo političko lice, neka nova ideja ili vizija... Ma ista s*anja od raspada Juge na ovamo. I uz šta se narod sad svrstava? Ne mogu reći uz koga jer bi to značilo da mislim na ljude, a ovdašnju političku elitu odreda čini najgori mogući šljam. Ne valja narod, a da je drugačije valjda bi izrodio i kvalitetnije političare.

Znam, sad slijede optužbe kako sam se prodao Dodiku, da je ovo njegova izborna korist ili šta je ovaj nakaradni narod u stanju smisliti. Ljutili se ili ne, ali još jednom vas je Dodik gadno preveslao ili ste se pokazali njegovim korisnim idiotima. I moram vam to reći baš u ovom momentu.

Vidite, čekam okončanje aktuelnog izbornog ludila, pa da potegnem brojne teme i informacije oko organizovanog kriminala i teških zločina. Nakupilo se informacija i "teške artiljerije" za okršaj sa režimom koji pripremam baš dugo. Valjalo je sačekati dok otkriju karte, dok povuku konkretne poteze, a sad nema uzmicanja. 

Ja sam navikao sam voditi svoje bitke, te da od naroda vadje nema, pa ćemo tako i nastaviti. Pošto su me pitali oko izbora eto mog tumačenja suštine i kako Dodik po ko zna koji puta magarči sve odreda. Bez želje da povrijedim magarce kao plemenite životinje. 

Strahovao je režim od mog uplitanja u izbore i samo zato je više krivičnih i prekršajnih postupaka baš ovako tempirano. Znaju da me ne mogu zastrašiti ili ucijeniti, ali mogu odvući pažnju sa izbora na zaista sramne i bezobzirne postupke. Elem, uvijek radim drugačije od očekivanog, pa sam i povlačio adekvatne poteze. Primarno sam istraživao i sad dobro naoružan spremno ulazim u finale bitke. Pobogu, nisam im ja Kristijan Šmit.




Primjedbe

  1. Ma nije on glup sekunde, zato već par puta pisem da ce vladati vjecno kao Zoran Djinjic.

    OdgovoriIzbriši
  2. Predaja nije opcija, ako se Dodik tako trudi treba i narod za sebe!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Moderna društva svoja funkcionisanja svode na odnos pojedinca i države. Pojedinac prema državi izvršava obaveze i onda od države traži "povrat" onoga šta preko poreza bukvalno plaća (zdravstvo, sigurnost, osnovna prava...). Unutar toga postoji vječita borba unutar koje država nastoji povećati moć nad pojedincem, dok pojedinci nastoje poboljšati svoj položaj spram države i upravo na toj borbi počiva jačanje društva, razvija se pravna država i jačaju društveni odnosi.

      Vještina politike jeste građenje što je moguće kvalitetnijih odnosa između pojedinca i države, stvaranje uravnilovke u kojoj će oba faktora biti maksimalno moguće zadovoljena. Vlast se osvaja tako što ponudite ideje i modele u kakvima većina pojedinaca prepoznaje i lične i opšte interese, pa svojim glasovima omogući vršenje vlasti po onome šta je predizborno obećano. Znači, da pojedinac kad izvrši obaveze prema državi zauzvrat dobije pravnu i sigurnosnu zaštitu, kvalitetno obrazovanje, čiste ulice... i ukupno bude zadovoljan uslugama države kojoj je to platio. Javni sektor jeste u funkciji građana, ali pod kontrolom države i tu ne treba biti zabluda i izdvajati ga iz osnovnog odnosa pojedinca i države po kom se sve određuje.

      Kod nas polazišni element uspostavljanja odnosa nije pojedinac, nego tri naroda, dva entiteta i stotinu drugih čudesa. Konstitutivni narodi niti plaćaju poreze, niti imaju odgovornosti, pa su idealni za manipulacije kakve trpimo decenijama. Jednako je sa entitetima, kantonima, vjerskim zajednicama i drugim prilično imaginarnim kategorijama. Uzmete zakone o oporezivanju i vidite da tu propisuju prava i obaveze POJEDINACA, bilo u vidu fizičkog ili pravnog lica, pa onda u krivičnim zakonima vidite isto tituliranje, sve do zakona o obligacijama. Kad su ti narodi, entiteti, kantoni, religije i druga čudesa od ključnog značaja, a zašto ih zakoni ne prepoznaju u kontekstu prava i obaveza? Jok, to su tek sredstva manipulacije ili čak hegemonije vladajuće klase nad potlačenom, što bi rekao Karl Marks.

      Jbt. mi društvene odnose ne poimamo kroz vladajuću i potlačenu klasu, nego kroz "torove" u kakve su nas svrstali ili smo se sami svrstali. Trpimo tlačenje, a sebe ne prepoznajemo kao potlačene. Lafo narod je važniji od ma kog pojedinca. E pa to je bila Hitlerova ideja vodilja. I pod Hitlerom većina nije shvatala da živi u totalitarnom režimu, nego je podržavala zločinačku politiku. Ništa kod nas nije drugačije! Najgluplji i najsiromašniji su najgrlatiti u podržavanju Dodika i sličnih. Zato nama još dugo dugo nema napretka.

      Izbriši
    2. Kao da sam sa : "Ako MD bude imao jak rezultat nema presude u Sarajevu, ako bude tanak i MD leti , odnosno biće osuđen. Nemojte poslije da je neko drugi kriv. Zapad je pragmatičan i igra na kartu onoga ko ima podršku", nagovjesto ovaj tekst. Nego čini mi se da sa ovim komentarom ipak pokazujete da ste iz istoga šinjela kao i Vaši, aj da kažem politički i lični protivnici. Vaše tumačenje pojma Države po meni jeste sporno. Država čine Teritorija Narod i Vlast. U Vašem komentaru se vlast poistovjećuje sa Državom. Tipično policijsko obrazovanje. Čak i ako prihvatimo da je Narod svoja prava prenio na Vlast ostaje teritorija. Recidiv starog sistema koji jeste bio totalitaran i štitio kolektivna , klasna prava; kao i ovaj danas, nacionalna, i oni jesu smatrali da udar na Vlast je udar na Državu. Brutalna i strašna prevara režima koji je uništio brojne živote na taj način. Izgleda da i Vi mislite isto ili je ovo bila omaška. Zašto neko ko udara na MD ili bilo koga odnosno nema isto mišljenje udara na teritoriju Države. Sjećam se nekog klica tek završio tu Policijsku akademiju i priča kako su izazvali tuču na Kastelu a ja ga pitam zašto tako ne tuku političare. kaže on: "ne možemo njih oni nas plaćaju". Eto kako uče policiju a onda nam čitav svije kriv što nas gledaju kao divljake. Vlast je Država, a policiju plaćaju političari. Jadni mi.

      Izbriši
    3. Boro je režimski isprdak, on priželjkuje da režim opstane

      Izbriši
    4. Joj majko, kad moje navode tumače laici koji pijma nemaju o modelima državne uprave. Imate dva osnovna modela i to njemački kancelarski model državne uprave i francuski model JAVNE uprave. U prvom modelu država je centralni nosilac vršenja vlasti dok u drogom ovlaštenja se zakonima daju profesionalcima u sistemu javne uprave. Mi deklarativno djelujemo kroz model javne uprave, a suštinski u Republici Srpskoj imamo centralizovan model državne uprave. Samo nemamo spremnost na odgovornost najviših vršilaca vlasti, nego kad im treba "čupanje" pozivaju se na nosioce javne uprave. Suštinski nemamo mi uspostavljenog pravnog poretka da bi mogli govoriti o ovom ili onom modelu funkcionisanja države.

      Napisao sam u komentaru ko su dva ključna subjekta odnosa modernih društava - pojedinac i država, te na koji način nama "uvaljuju" imaginarne subjekte. I lik se bavi "recidivima starog sistema" na bazi davno prevaziđenih tumačenja države i prava. Kaže da da državu čine "Teritorija, Narod i Vlast" šta je u modernom svijetu bukvalno neodrživo, a proces globalizacije je takva tumačenja nepovratno razorio. Očekivano pojma nema da je SUVERENITET polazišna premisa tih i takvih tumačenja. Suverenitet postoji kad na određenoj teritoriji imate uspostavljenu vlast i unutar naroda dovoljno opredjeljenosti za očuvanje ustavno-političkog poretka. Iz te vizure Bosna i Hercegovina niti je država, niti će to u dogledno vrijeme postati. Nema SPOSOBNOST uspostavljanja suvereniteta!

      Pored pravnih postoje i bezbjednosna tumačenja suvereniteta i država. Bezbjednosna teorija poznaje pojam "SLABIH DRŽAVA", kada država nije sposobna uspostaviti pravni poredak, zaštititi svoje stanovništvo i svoje resurse. Tri prosta parametra. Iz te vizure niti države od BiH niti od RS, a problem je u "PROPADAJUĆOJ DRŽAVI" kao fenomenu koji bezbjednosna teorija takođe poznaje. Bar je nas tako učio profesor Zoran Keković sa beogradskog univerzitete, a kroz predmete poput Bezbjednosnog menadžmenta ili Kriznog menadžmenta. Mogao bih biti koristan ovom društvu kada bi se uvažavalo stručno znanje, umjesto što svaka budaletina prosipa gluposti, pa se oni koji nešto znaju povuku na farme i bave poljoprivredom.

      Izbriši
    5. Mislim da i dalje misli da radi kao policajac kada neko počne da ga tuži za klevetu. on samo zna šta se desilo u proteklih 30 godina, i samo to unapred kopira. a ti si režimski čovjek.

      Izbriši
    6. Izgleda da sam predugo radio u policiji, pa ovaj komentar zato ne mogu skontati. Još sam se baš borio da "uticaj okruženja" na mene ostavi što manje posljedica. Često su mi šefovi prigovarali da premalo vremena provodim na radnom mjestu (kancelariji) i uopšte u objektu. Rekao bih im da sam operativac kom je mjesto na terenu, ali to nije u mom stilu.

      Zato sam redovito potezao pitanje: je li glupost (glupavost) prelazna? Pa kažem da nema dokaza da glupost može prenositi se sa jedne na drugu osobu, ali da nema ni suprotnih dokaza. Po meni još kako glupavo okruženje može ostaviti posljedice po intelekt pojedinca. I samo zato nastojim što manje biti u policijskim objektima. Tako sam otprilike objašnjavao nisam na "radnom mjestu".

      Kad mi šefovi dosade sa svojim umotvorinama ja na zid zalijepim certifikat koji pokazuje rezultat testiranja IQ (inteligencije). Onda kažem da se mi možda ne razumijemo zbog različitih nivoa inteligencije, pa zamolim da pojedini odrade test i donesu rezultat da bi jasno vidjeli sa kojih "polazišta" raspravljamo. Normalno, govorim o vremenu kada sam već znao da mi je profesionalna karijera okončana i posao koji sam baš iskreno volio su mi bukvalno ogadili, pa sam sve svodio na sprdnju. Nakon što sam od dva ministra tražio službene razgovore oko zataškavanja kriminala farmakomafije teškog desetine miliona maraka i doživio grozote kakve nisam mogao zamisliti.

      I nakon što su me dva puta primorali da po 16 dana provedem na posmatranju u psihijatrijama Prijedora i Banjaluke da bih dokazao radnu sposobnost za poslove inspektora, a sve uz nezakonita upućivanja na bolovanja kako bi porodicu i mene ostavili bez primanja i doveli u stanje socijalne bijede. Tako su kriminalističkog inspektora "liječili" od njegovog posla, a samo zato što je Gorica Dodik prve milione zaradila na tom kriminalu i dalju istragu je valjalo brutalno spriječiti. Čemu sam se zakonito i profesionalno suprotstavljao i tako imam valjanu službenu dokumentaciju koja dokazuje ove navode.

      Znači, ja se obratim ministru Radislavu Jovičiću sa pomenutim zahtjevom, a za dva dana stiže mi nalog za vanredni ljekarski pregled i pokretanje dva disciplinska postupka. Pa me mjesecima maltretiraju dok nisam pribavio uvjerenje o radnoj sposobnosti za poslove inspektora i vratio se na posao. Elem, obratim se istim zahtjevom novom ministru Draganu Lukaču i opet za dva dana stiže nalog za vanredni ljekarski pregled i dvije disciplinske. Džaba sam manje od pola godine prije toga dostavio uvjerenje o radnoj sposobnosti kad Dalibor Ivanić i Dragan Lukač smatraju da nisam dovoljeno "izliječen" od zakona i principa službe. Kad su vidjeli da im od toga nema vajde onda su me nezakonito suspendovali i pored činjenice da sam bio na bolovanju i čak 13 mjeseci dostavljao doznake i rješenja komisije, a koje su samo trpali u ladice. E kad im je trebalo da mi "uvale" otkaz naveli su da sam odličnog zdravlja - suprotno od rješenja komisije PIO da je liječenje u toku i koje traje do današnjeg dana. Nakon svega šta sam pretrpio normalno je da imam dijagnozu "Trajno promijenjena ličnost nakon psihotraumatskih iskustava", odnosno da više nisam onaj isti Boro kakvog su me ljudi poznavali dok nisam udario na kriminal državnog vrha i Prve Porodice.

      Izbriši
    7. koliko godina se borite protiv vrha mafije? policija i ostalo šta radiš ništa osim što javnost samo čita šta si napisao i šta si uradio i šta si pisao, zabiljaške. neko će tužiti za klevetu pa moraš da platiš ja shvatam da ti krivo što si izbačen iz policije pa se ovako veličaš kroz ovaj blog.pusti budale i živi svoj život

      Izbriši
    8. Ja ne znam da ga je iko ikad tuzio za klevetu
      Jeste Lukac podnio prijavu ali Tuzilastvo donijelo naredbu o nesprovodjenju istrage

      Izbriši
    9. Ali nikad ne reci nikad, to je veliki problem. ako pomenete nekog nevinog, to je problem i mislim da BORU niko neće tužiti

      Izbriši
    10. Nije kleveta ako na sudu mogu dokazati osnovanost mojih navoda. To je razlog što me niko ne tužava, odnosno niko ne želi na sudu otvarati teme koje su jedva zataškane. Pošto je gro mojih navoda vezan za krivične spise tek tu nema želje da se to otvara.

      Evo u ovom slučaju valja otvoriti predmet koji je Mladen Mitrović preko pet godina držao u ladici, pa i on mora objasniti mnogo toga, a posebno neoborive materijalne dokaze kriminala koje sam prikupio još na početku istrage.

      Uostalom, tek planiram žestoko opaliti pojedince pa ćemo vidjeti hoće li me tužiti. Boga molim da me neko tuži pa da za potrebe odbrane tražim pristup spisima i raznim podacima do kojih ovako ne mogu doći.

      Izbriši
    11. Pazite navoda "ako pomenete nekog nevinog". Kao da se ja bavim običnim ljudima i njihovim životima, pa može biti "nevinih". Moje mete su od zla oca i još gore matere, odnosno kriminalčine ogrezle u zlu i kriminalu. Nisu kažnjavane? Pa zato i prozivam bitange u pravosuđu i policiji.

      Još kako ja brinem o nevinima, pa kad pominju nečije porodice redovito brišem komentare ili reagujem. Ako sam nešto ostavio računajte da to mogu braniti na sudu, bez obzira što je meni nepoznata osoba nešto napisala u komentaru.

      Izbriši

    12. Tačno da nastupam sa pozicije laicizma, ali pojam država se može posmatrati sa više stajalište, pravnog društvenog , filozofskog. Ipak neka ostane u granicama elementarne kulture i pristojnosti. Prema članu 1 Montevidejske konvencije opšteprihvaćen pravni kriterijum za državu : "Država, kao lice prema međunarodnom pravu, mora imati sledeće osobine: (a) stalno stanovništvo; (b) definiranu teritoriju; (c) vlast; i (d) sposobnost da stvara odnose s drugim državama." (Montevidejska konvencija je regionalna američka konvencija, ali načela iz ovog člana prihvaćena su posvuda kao precizan izraz običajnog međunarodnog prava.)
      Da li je kriterijum zastario ili ne, treba pitati i Rusiju i SAD, Veliku Britaniju, Kinu, Izrael. Mislim da oni smatraju da nije i sporemni su upotrijebiti smrtonosnu silu u tom pogledu. Mislim da postoje dva pojma, Država i državna uprava. Naravno da BiH u ovome trenutku ne ispunjava uslove da bude država, jer prema međunarodnom pravu i međunarodnim odnosima, država obično označava politički subjekt koji je suveren, tj. nije podložan nikakvoj višoj političkoj vlasti. U slučaju BIH viša vlast od izabrane je OHR prema tome o suverenosti nema ni govora.
      Intencija komentara je bila druga, ne stručna rasprava , nego što se pojedinac poistovjećuje sa državom , te čitav sistem državne uprave se zloupotrebljava u cilju ostvarivanja koristi jednog dijela stanovništa nad drugim. Naravno da MD ne zaslužuje nikavu pravnu zaštitu niti emaptiju, jer je nikome i ne daje. Zato mi nije jasno kako to uče policiju, biće strašno ako to rade i profesori iz BG da policiju plaćaju političari i da je državna (javna ) uprava isto što i Država.
      Nema Države bez stanovništa. Svako dobro.

      Izbriši
    13. Ala brate, pa gdje nađe konvenciju iz 1933. godine i propalu Ligu naroda? Vikipedija "znanje". Ja objašnjavam dva evropska principa upravljanja unutar država, a "dobijem" američke lakrdije kakve naša teorija i nauka ne poznaju ili drže irelevantnim. Teško da ima smisla dalje raspravljati. Svako dobro takođe

      Izbriši
    14. Zbog onih koje interesuje ova materija moram istaći da mnogi teoretičari pravne nauke međunarodnom pravu negiraju titular prava. Stoje na stanovištu da prava nema bez instrumentarija sile kojim se pravo sprovodi ili nameće, a na međunarodnom planu nema ništa od konvencionalnih subjekata prinude na kakvima bitišu države. Konvencionalni subjekti prinude su vojska, policija, sudovi, tužilaštva, zatvori, nacionalna bezbjednost i ino, a zaduženi da volju države nameću i unutra i ka spolja. Ima li išta na međunarodnom planu od takvih subjekata, a posebno čvrsto uvezanih i sa propisanim nadležnostima? Nema. Pa time nema ni međunarodnog javnog prava, a to nam najbolje demonstriraju velike sile. Mislim da se sa ovim ne bi složio moj profesor međunarodnog javnog prava Miodrag Simović, ali ostaje da sam kod njega položio "iz prve" i to devetkom, te da mi je pružio ruku i čestitao.

      Izbriši
  3. Kada će tekst o Draganu Lukaču?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ide vrlo brzo tekst oko njegovih firmi, pa oko promjena u katastru i kako danas pere kriminalom zarađeni novac dok je bio na funkciji. Vidim u medijima ga već nazivaju "preduzetnikom", a bez problematizovanja porijekla kapitala. Elem, istovremeno ide imenovanje Lukaču bliskih tajkuna javnosti bukvalno nepoznatih, a godišnje prometuju stotine i stotine miliona maraka. Pokupio sam podatke o Draganu Pilipoviću, tajkunu iz Novog Grada i sad želim javno pitati šta je imao prije 2010. godine kada je zajedno sa Dodikovom Goricom i sličnima počeo pljačku Fonda zdravstva tešku desetine miliona maraka, a šta ima danas. Pidži i pojedinci iz policije bukvalno se bahate ogromnim bogatstvom, a mene kao inspektora za organizovani kriminal koji je radio istragu njihovog kriminala povlače po sudovima i zatvorima.

      Nađite sliku Dragana Pilipovića Pidžija ako možete, a ima desetak kompanija sam ili sa Milanom Radovićem čiji godišnji promet se mjeri stotinama miliona maraka. Srećom Novi Grad mi nije daleko, pa me baš kao i Lukač mogu očekivati pred "kućom" sa kamerom, da malo snimim njega i njegovog vozača Danka Karanovića. Sa Pidžijem će ići malo teže jer čujem da se zaljubio i najviše vremena je u Beogradu dok Danko i onaj Vujanović gazduju. Em gazduju firmom, em prevoze drogu, pa se razumljivo boje kamera.

      Onda ću tražiti da tužilaštvo objasni zašto sam im ja meta iako znaju da nikad krivičnog djela nisam počinio, a spise o ovim bitangama u ladicama drže godinama. Potom sudove da objasne kako ih nije sramota gledati me u sudnicama samo zato što me se kriminalci plaše ili mi se pojedini svete. U konačnici moram i vrh policije upitati mnogo toga. Mene su godinama držali pod pojačanim nadzorom, a Dugi i slični valjali silnu drogu i ubijali ljude. U konačnici valja mi ući u novi krug obračuna sa Dodikom bez čijeg aminovanja ništa od ovoga ne bi uslijedilo. Eto nadam se da sam dovoljno zainteresovao vas oko budućih tekstova.

      Izbriši
    2. A covjeku upropastise zivot za 2 dzointa,dobi otkaz,ostavi ga zena,sad pije litru rakije dnevno.

      Izbriši
  4. Jel moguce Boro to u N.Gradu da rade da valjaju drogu ovi nize rangirani u firmi a da gazda nezna.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Koja je firma u pitanju?da se zaposlimo

      Izbriši
    2. Firma farmakomafije "Interpromet" sa sjedištem u Novom Gradu samo je vrh ledenog brijega režimskog tajkuna Dragana Pilipovića, a pokupio sam podatke o još 10-ak vezanih kompanija. Ukoliko vas zanima krijumčarenje marihuane eto vam odlične firme kao pokrića za kriminal, normalno ako vas Karanović i Vujanović uključe u biznis. Možda da pokušate preko Ernestine? Nju pominjem samo da bitange vide kako nisam neobaviješten o njihovom kriminalu, a kad se uskoro suočimo na suđenju mogu se svačemu nadati. Naime narko diler Danko Karanović treba svjedočiti kao "oštećeni" da me se boji, a nakon moje karijere normalno je da me se dileri droga boje i ne znam šta je tu problem. Moraće mi i tužilac i sudija štošta objasniti - kad su se već prihvatili te prljave rabote. Konkretno: plaća li njih narod da štite narko dilere i pripadnike organizovanog kriminala? Da štite kriminal?! Ukoliko tužilac i sudija nisu znali krivični spis može biti izvanredno dokazno sredstvo u istrazi organizovanog kriminala!

      Izbriši
    3. Vujanović, misliš na Mladju alkoholicara

      Izbriši
  5. Odličan tekst,Boro!

    OdgovoriIzbriši
  6. Dobijaju glasove na trotoar,status MZ,lafo aerodrom,a nekima je dovoljno da se dobro najedu.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Dobijaju glasove i zato što nam je narod ogrezao u igrama na sreću i kladionicama, pa većini je samo da nešto "iksiraju"

      Izbriši
    2. 😂😂😂 tacno, samo da "iksiraju" ... e svaka ti cast Boro!

      Izbriši
  7. Ima li u tim muckama kakva apoteka iz Prijedora bio si se okomijo na Medikus i njenog direktora ?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Medikus je poslužio za početak istrage, da razjasnimo modus operandy krivičnog djela i dobijemo naredbe za širenje na druge gradove i apotekarske kuće, a vrlo brzo smo dobili onformaciju da Moja apoteka prednjači u tom ORGANIZOVANOM KRIMINALU. Nije za mene bilo Peđe Starčevića ili Gorice Dodik, nego postojanje dokaza koji određuju biće krivičnog djela i odgovornost počinilaca. Kad više nije bilo načina da radim svoj posao registrovao sam blog i javno progovorio, a tada su počinioci "dobili imena". Niti su me mogli slomiti kao inspektora, niti mogu kao blogera, a problem im je što me mogu ubiti samo jednom. Ljudi umiru samo jednom, a kukavice više puta u jednom danu.

      Izbriši
  8. Okomio si se na Dajanu Radosljevic dok je bila u zatvoru a sad kad izasla isprozivala te sad cutis kao poslednja picka ili ces sakriti se u sumu negdje i pisati toliko o tvojoj hrabrosti

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Neko mi je poslao slike sa njenog instagrama ili čega već i ne znam šta bih tu trebao reagovati. Ludača bila i ostala. No, brzo će ona nazad u prdekanu pošto radi to šta radi i sa kim radi, samo se čeka adekvatna količina, pa me ne zanima šta ona "misli". Ima ko se time bavi.

      Izbriši
    2. Izgleda pretjerala sa kokainom

      Izbriši
    3. Ako si u pravu za navode ko drzi onda Pedju Starčevića na slobodi to sto ima milijone ili nesto drugo ?

      Izbriši
    4. Pa naveo sam - na slobodi ga je godinama držao Mladen Mitrović tako što je predmet skupljao prašinu u njegovoj ladici. Normalno u dogovor sa policijom pošto su nakon godini i duže izvještaj morali podnijeti zbog mojih pritisaka, ali samo kako bi izdali saopštenje i oprali sebe. Konkretno Lukač, Kostrešević i Ivanić su se prali nakaradnom prijavom protiv Starčevića i još dvoje odgovornih, odnosno da pro forme dokaze koje sam prikupio dostave tužilaštvu koje će iste strpati u ladicu.

      Izbriši
    5. Mislis Culum?

      Izbriši
    6. Ne mislim na Čuluma, nego tačno kako piše. Lukač je naredio podnošenje izvještaja kako bi imao "pokriće" za ono šta je meni uradio zbog istrajavanja na daljoj istrazi, a po zvaničnom saopštenju izvještaj tužilaštvu su podnijele CJB Prijedor pod Ivanićem i Jedinica za suzbijanje organizovanog kriminala pod Kostreševićem. Kako rekoh pro forme jer su kao štetu naveli oko 38.000 KM koliko sam po falsifikovanim receprima ja sabrao za 2012. godinu, dok sam čekao dokaze za 2010., 2011. i dio 2013. godine, te izjašnjenje Fonda zdravstva o ukupnoj šteti, a koja je višestruko veća od navedene u izvještaju. I među osumnjičenima nije bilo direktora dr Aleksandra Miljuša koji je Medikus apoteci refundirao fiktivno prometovanje lijekovima kojih uopšte nije bilo u našoj zemlji. Hajde što sam utvrdio da su recepti falsifikovani i da nisu lijekove izdavali pacijentima, nego prikazivali fiktivan promet, nego i da tog lijeka nije bilo u BiH, a šta je utvrdila UIO (carina). Zato im nije bilo druge nego prijavu lafo podnijeti da sebe operu, a onda ostaviti da godinama skuplja prašinu i čeka zastaru.

      Izbriši
    7. Pardon, govorim u jednini, a sa mnom je predmet radila zaista odlična koleginica i imali smo izvanrednu pomoć iz fonda, a jednog dana ću objelodaniti i koga personalno pa će mnoge stvari biti jasnije. Sad nije vrijeme za to i valja sačekati da režim padne.

      Izbriši
  9. Objasni narodu na kakvom si se udaru nasao od strane Dajane Radosljevic kakve slike su ti poslane i cemu sad okreces vodu na drugi mlin pa peres ruke "ima ko se tim bavi" zasto si onda i potezao te tekstove o nioj mislio si smardeljace je na 10 g ali ocito si se ugrizao za dupe eto dajane pod tvojim prozorom

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. "Objasni narodu na kakvom si se udaru nasao od strane Dajane Radosljevic..." - napiše budaletina i očekuje šta znam kakvo objašnjenje. Pa nisam psihijatar da umijem "objasniti" luđakinju, a mnogo me brine šta tvrdi prostitutka, narkomanka i ludača. Vi koje to zanima pratite i dalje samo mene manite svojih idiotarija. Možete sa njom doći i pod moj prozor, ali onda vam valja noćiti sa moja četiri tovljenika - uz rizik da vas bukvalno pojedu.

      Izbriši
    2. pusti te budale, svi novinari su pisali o tome, dodo si nešto malo, niste ranije spomenuli nijednog, boli te kura.... šta oni pričaju po mome čovjek ništa loše neradi osom što se bori protiv drzave korupcije pojedine policajce ziv zdrav bio boro

      Izbriši
    3. Hvala. Ma iznervira me ljudska glup(av)ost kakva zaista zabrinjava. Svi "znaju" šta bi drugi trebali raditi, a guše se u sopstvenim govnima.

      Izbriši
    4. ma šta se imaš nervirati brate nek laju pričaju boli te čošak bitno da ne spominjes nevine ljude bez dokaza ostalo imaš svoj život svoju djecu boli te kurac kad moram lajati ovde

      Izbriši
  10. Boro tvoja procjena rezultata izbora za vece gradove poput Trebinja Bijeljine Banjaluke Prijedora...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nisam radio analize, pa čak se ni interesovao za izbore, tako da bi bilo neozbiljno davati procjene. Za Prijedor mi ne treba nikakvo istraživanje da bih znao kako se doktorica Maja kandidovala bez primisli pobjedi, a moguće da opet "padne" neki stan u Beogradu. Vezano za Banjaluku ključno je da Trivićka i Šobot imaju logistiku za očuvanje glasova i protiv izbornih krađa, dok ne znam na koga u tom smislu može računati Stanivuković. Mnogo puta se hvalio kako je upravo jakom logistikom sačuvao glasove opozicije i da je to bilo ključno. I onda je uspio da mu kompletna opozicija i čak dio PDP-a okrenu leđa, a to podrazumjeva i nedovoljno članova odbora i posmatrača regrutovanih iz sopstvenog tabora. Pored toga Đajić javno saopštava kako Stanivuković osigurava pobjedu Šobota jer odvlači potencijalne glasove Jeleni. Da Trivićka i Šobot sami odmjeravaju snage zna se čija je pobjeda, no koji već puta opozicija bukvalno poklanja izbore Dodiku.

      Izbriši
    2. Kaze Djajic da moli da ne objave snimak, odose Jeleni glasovi hahahaha..............

      Izbriši
  11. Jel mislite da je Maja pravi opozicionar,e ljudi moji...

    OdgovoriIzbriši
  12. Ajde boro kava pa mi ponovi sve ovo sto si do sad pisao. Dajana R. Vidimo se i pozdrav

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Može ako ćeš povesti i dečka Imljanca (on konta na šta aludiram)

      Izbriši
    2. Covjek je o tebi Dajana napisao sta misli javno jasno i glasno i rekao ti da mu dodjes pod prozor da te zdekuje u tor sa njegovim nerastovima tako da svaka kava i ponavljanje istog napisanog je za glupe osobe ako si ti iza komentara uopste ako sw neko ne koristi tvojim likom i djelom da napada narod

      Izbriši
    3. Moj odgovor je takav da Dajana lako shvati šta joj poručujem, eventualno da upita svog "dečka", ukoliko je ona napisala komentar. Lično mislim da jeste ona napisala komentar, a onda ostaje i moj odgovor da MOŽE KAFA, ali pod uslovom da povede "IMLJANCA". On mi je interesantan za razliku od nje i iz razloga o kojima ne mogu javno. Bar ne u ovom momentu.

      Pazite, vrlo sličan komentar ranije je napisao Vanja Vuković i nisam bio siguran je li on autor ili neko koristi njegovo ime. Kasnije sam dobio potvrdu da je to Vanja lično napisao sa svog mobilnog telefona. I on je identično najavio kafu, ali ništa više od toga. Da se doista javio rado bih sa njim popio kafu, ispričao se i usput ga "rendgenski snimio", a on zna kako to radim i zato se sve svelo na komentar. Meni je dovoljno da pored nekog prođem i naoko nezainteresovano pogledam osobu i skontam krije li nešto ili ga nešto tišti vezano za mene. Onda pokušavam doznati šta je po srijedi.

      Tako sam odškolovan i obučavan da mi neverbalna komunikacija više znači od one verbalne i šta mi neko govori. Svako može govoriti šta mu drago, ali organizam na laži ili uznemirenosti djeluje izvan domena svjesnoga. Jezik (usta) može odraditi ono šta mu mozak nalaže, ali da mozak može kontrolisati grčenje probavnog trakta, sušenje usta i grla, mimiku i gestikulaciju - naprosto nije moguće. Više njih je prošlo poligrafsko ispitivanje, a poslije toga priznalo mi krivično djelo. Doduše funkcija poligrafa nije priznanje, nego traganje za pojmovima na koje ispitanik reaguje. Primjera radi ako reaguje na pitanja oko puške i svinjca znate gdje treba tražiti oružje.

      Dosta njih je bilo u prilici da skonta neke od mojih trikova ispitivanja osumnjičenih, a naprosto jer su mi dovodili ljude masovno računajući da sam u tome bio baš uspješan. Pa tako neko vrijeme pratim kako osumnjičeni često dlanom prelazi preko usta koja se usljed stresa sve više suše, a ne traži vode jer bi tako pokazao znak slabosti. I onda mu iznenada kažem: "Sad si slagao!". Refleksno me pitaju kako znam i dobiju odgovor da svaki put kad slažu pređu dlanom preko usta. Nakon toga slijedi serija brzih pitanja i sa traženjem što kraćih odgovora, najčešće da ili ne, kada mi je cilj da se pogubi u lažima i kaže istinu. Osumnjičeni je fokusiran na svoju ruku i da je ne primiče ustima, a mozak ne može fokusirati se na pitanja i odgovore koliko bi trebalo. Ovo je jedan banalan primjer, a šta sam u stanju bio izvesti tokom kriminalističkih obrada znaju mnogi i to kod mene posebno poštuju.

      Izbriši
    4. Sve je to fino i bajno samo imali smo priliku svjedociti NAZALOST kako je i tvoj "kolega" (pod navodnicima kolega jer si ga dobro popljuvao kako je nesposoban) isto obucen pa mu fukara kresnu metak u tjeme pa se poslije vatajmo za glavu sve je to fino kad su u pitanju Dajane i kurte i murte ali kad se desi da se udari na tvrd orah ode glava i prije nego se desi to nadmudrivanje

      Izbriši
    5. Jeste pa se opet kad je ubijen zvalo Boru da pomogne

      Izbriši
    6. 😂😂😂 E boze boze da se u ovoj mracnoj temi nasmijem od srca kakva pomoc postoji kad je covjek ubijen boga ti a te price da ubice crknu u zatvoru piju vode kod naivnih ljudi a jedina "pomoc" nakan takvog zlocina je pokazana u Srbiji kad su pobijeni atentatori na Djindjica to je jedini ispravan put nakon takvog zlocina

      Izbriši
    7. Vidite, Bašić je i ranije imao ozbiljnih problema sa lokalnim kriminalcima, a ja sam bio taj koji ga je i direktno i indirektno štitio. Svi su odlično znali ko će ih uhapsiti i raditi ako naude Bašiću šta je bila indirektna zaštita, a drugo je kad sam pojedince stavljao ispred sebe i jasno prijetio. Često se nismo slagali oko rada, ali sam uvijek uradio po njegovom da ne bi bilo kako više ne uživa moju pomoć i zaštitu.

      Onda je Bašić, pokoj mu duši, stao protiv mene i uradio par stvari koje meni jesu nanijele štete, ali u konačnici to je platio glavom. Kad je shvatio kako je izigran bilo je kasno i nije još dugo živio. Ovo će mnogima izgledati pretenciozno, no funkcije bukvalno ništa ne znače, nego se sve svodi koliko smo lično sposobni.

      Jesmo Bašić i ja skupa i studirali i radili u krim policiji, samo on nije bio polocijski i vojni specijalac prije toga, nije desetine "opasnih" likova polomio kao zvečke, nije usred noći sa pištoljem sam upadao mrđu grupe krimosa i svašta nešto šta nas određuje po uticaju na kriminal. Bio je dosta puta prisutan kad ja demonstriram silu, ponekad upravo za njegove potrebe, pa je stekao pogrešan utisak da je to zbog naše službe.

      Jok, ja od svoje 19. godine kao vojni specijalac sprovodim silu, onu krajnju i brutalnu protiv terorista i sličnih kategorija. Kao snajperista imao sam ovlaštenje da pucam bez upozorenja ili lične ugroženosti, a šta nijedna druga kategorija bezbjednosti nema. Pa nije mi to država dala tek tako, nego nakon ozbiljnih obuka i procjena da mogu imati takva ovlaštenja. Zato je glupo da Bašića ili ma kog drugog iz policije poredite sa mnom i oosebno u kontekstu njegovog stradanja.

      Izbriši
  13. poligraf utiče samo na puls, nervozu i znojenje u celoj državi, poligraf nije dokaz, svaka reč poligrafa a šta misliš samo jedan dokaz da se iznese i slučaj rešen bože pomozi znate poligraf, mnogo je nevinih uvalijo i tako misliš da rešiš slučaj.jesi znao da poligraf bolesni ljudi nemogu biti ispitani dobro ste učili

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala na korisnim informacijama koje su mi mnogo pomogle da nešto naučim o poligrafu.

      Izbriši
    2. Imate postulat struke da poligraf nije moguće prevariti. Nije moguće prevariti uređaj, a koliko poligrafista zna svoj posao druga je stvar. Mislim da sam uveliko premašio brojku od 50 poligrafskih ispitivanja koja su rađena za potrebe mojih istraga i baš sam se sa svačim susretao.

      Elem, tada najbolji beogradski poligrafista dolazi u Prijedor i poligrafiše one koje sam odabrao oko jednog ubistva. Kad je na red došao jedan naš sugrađanin upozorim poligrafistu da pripazi pošto je u pitanju zaista specifična osoba. Nakon ispitivanja poligrafista je bio fasciniran i reče da ništa slično u Beogradu nije vidio.

      I gledaj sad čuda, napiše poligrafista u svom aktu da ukoliko postoji teorijska šansa da čovjek prevari poligraf to je ovaj naš Prijedorčanin. Apsolutno ničeg on nije uočio što bi njega povezalo sa ubistvom, ali samo zato što je takva osoba ovaj je stavio ogradu ili ga izdvojio kao specifičan slučaj. Pazite, teorija kaže da nešto nije moguće, ali to važi dok se ne dokaže drugačije, pa zato ima smisla ovo šta je uradio beogradski poligrafista.

      Izbriši
    3. nije moguće prevariti, ali 99 posto je lažno i pogrešno se čita, da li je sa bg ili ne ne znam ko ne može samo da uzme poligraf kao dokaz u svakom slučaju po zakonu može samo da ukaže određeni pravac, ne mogu tek tako na poligraf, onda ne treba ni advokat ni policija i sve će se rešiti na sudu samo poligrafskim ispitivanjem Mnogi stručnjaci su to dokazali 30 odsto, ok 70 odsto objava je lažna, ima američki stručnjaka priča na yutube

      Izbriši
    4. полиција то ради само кад нема ни један доказ, онда уради полиграф и није доказ на суду, можеш хладно да одбијеш

      Izbriši
    5. Poligraf nije dokazno sredstvo nego KRIMINALISTIČKO, da nas orjentiše u kojim pravcima djelovati ili ne. Poligrafsko ispitivanje radi se prije klasičnog ispitivanja jer onda niste sigurni da li neko reaguje na pitanja zato što ga to tišti ili na ono šta je ispitivan. Normalno, važno je da poligrafista zna svoj posao, baš kao i da ga inspektor dobro uputi gdje treba tražiti reakcije. Mi nikad nismo imali dobre poligrafiste i zato smo za jake slučajeve pozivali iz Beograda i Novog Sada, a kad je hitnost valjali su i naši - ZA KRIMINALISTIČKE VARKE.

      Primjer: kaže poligrafista da lik nije podoban za ispitivanje pošto je lijekovima i poremećajima totalno razoren, a šta sam odprilike znao. Pogledam na monitor, vidim njegovo ime, datum i ispod sijaset onih krivulja, pa još u boji, a od onih par probnih pitanja. Pitam Staneta može li mi odštampati taj list A4 formata i on mi udovolji. Stavim to u rokovnik i kažem ovome da sjeda u auto. Do Prijedora sa njim nisam riječ progovorio i tek kad smo ušli u kancelariju kažem mu : "Drži ovo i gledaj". On jadan gleda u onaj list papira preko minute, već se pogubio u šarenulu krivulja. Onda ga pitam šta vidi i dobijem odgovor: "Vidim da sam pao". Kažem: "Dobro i šta mi imaš ispričati?", a on krene odreda. Nadam se da shvatate zašto sam bar 50 osoba vodio na poligrafisanje iako u to nisam imao pretjerane vjere i samo nekoliko puta sam dobio baš korisne podatke.

      Izbriši
  14. 16 h kod mene u studio dodji pa i imljanac kako ga nazivas isto bi te nesto pitao uz kafu

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nikakav problem, ali za neki drugi dan kad budem dolazio u grad. Npr. u ponedjeljak
      prije podne pošto moram zbog svojih obaveza. Radije bih u Intermecu da grad ima o čemu pričati, no ne pravim problem oko bilo kog mjesta

      Izbriši
    2. Ne idi u lisičiju rupu spremice ti klopku iz koje se neces izvuci svojim vjestinama znas ti da te mame pa da te razvuku kaj harmoniku

      Izbriši
    3. Vjerujte da nisam pomislio da bi me neko od tih likova mogao napasti ili mi uraditi neko zlo jer ne znam šta bi time dobili, naprosto nije logično. Opet kod njih tražiti logiku poprilično je budalast posao. Evo primjera: Dugi je, siguran sam znao, da je protiv Bašića pokrenut disciplinski postupak i da će biti smijenjen. Znači da ga svojom istragom neće moći ugrožavati kao do tada. Kakva je onda "logika" da naručuje njegovo ubistvo? Iz tog i mnogih drugih pitanja od starta u tekstovima postavljam pitanje: je li Dugi sam donio takvu odluku ili je bilo još uključenih u to odlučivanje? U svakom slučaju - Hvala na dobronamjernom upozorenju.

      Izbriši
  15. Podlaci su to spremni na sve i ubosti nožem i pucati i sve uraditi sto normalan čovjek nikad ne bi uradio,ista kao i Dalibor Rajlić Dugi

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala na zabrinutosti i dobronamjernom upozorenju. Nisam još uvijek nigdje otišao i prije toga prvo moram provjeriti je li ovo doista Dajana napisala. Može bilo ko navući me u klopku, a sumnju ovako staviti na nju i to ne bi ništa novo u svijetu kriminala, odnosno događalo se mnogo puta. Uostalom lično sam više puta baš naivno upadao u klopke i završavao isprebijan, hapšen, lažno optuživan ili sam se moraj samoranjavati da živu glavu izvučem iz policijskog pritvora.

      Dok ovo pišem prisjećam se različitih situacija moje velike NAIVNOSTI i čini se da me bolje poznajete od mene samog. Strah se definiše kao koristan refleks koji nas upozorava ili pomaže u samospašavanju, a ja sam taj refleks mnogo davno izgubio. Primjera radi usljed dešavanja u Hrvatskoj u rat u BiH sam ušao tako da je malo ko vjerovao da mogu preživjeti 1992. godinu. No, preživio sam i tu i 1995. godinu kada je oko 60% našeg odreda izginulo ili izranjavano za svega par mjeseci. Nakon toga zaista ne znam šta bi me moglo uplašiti i to se poslije nebrojeno puta pokazalo.

      I Bašić je bio izuzetno hrabar, bukvalno nije znao odstupiti kad mu prijeti opasnost i to smo poslije pogibije doznali i stalno doznajemo nove detalje. Od toga da je sam sumnjao na pokušaj likvidacije do drugih koji su ga upozoravali, a ništa usvojio nije - nego je uobičajeno krenuo pješice na posao i bukvalno sam sebe "namjestio" idiotu Miljatoviću. Recimo da je tu bio hrabriji od mene ili naivniji usljed hrabrosti obzirom da sam u sličnim situacijama praktikovao kretati se autom i sa obaveznim pištoljem za pasom. Sad mi pade na um pitanje: je li Baša uopšte imao pištolj kod sebe kad je ubijen? Po svemu šta sam uspio dokučiti mislim da nije, ali nemam potvrdu sumnje.

      Kako god hvala na upozorenjima, no kad bih ustuknuo pred Dajanom bilo bi da sam sam sebe popišao. Do nje stoji hoćemo li piti kafu zajedno sa njenim dečkom obzirom da mi je on interesantan (za razliku od nje).

      Izbriši
  16. Mnogi sa zebnjom prate komentare o "kafendisanju" Dajane i mene. I pitaju se koliko je Dugi njoj pričao o mitu koji je davao Mitroviću, Mikanoviću, inspektorima i drugima iz "organa". Potom koliko je ona spremna meni ispričati.

    Pazite, Dugi, Vanja, Dajana i slični NISU UZROCI, ONI SU POSLJEDICE RAZARANJA SISTEMA. Mene primarno zanimaju uzroci i oni koji su uzrokovali ovako teške posljedice, a dominantno ih tražim unutar sistema i okruženja koje odlično poznajem. Pobogu od ljeta 2007. godine otvoreno ratujem sa zločinačkim udruženjem unutar organa krivičnog gonjenja i vlasti, a sve šta se prije i nakon toga izdešavalo su POSLJEDICE KRIMINALIZACIJE SISTEMA.

    OdgovoriIzbriši
  17. Boro traje li sudjenje Dugom i Miljatoviću sta se tu dešava?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ovog mjeseca ima ročište sa svjedocima hasanagićem i Muzičkom iz policije i Kaurinom (narkoman "Ludi" mislim da je upitanju). Biće objava o detaljima

      Izbriši
  18. Kako oni tebe mame u podrume i mračne prostore klopka je garant al neces Boro kozu prodati jeftino to je sigurno

    OdgovoriIzbriši
  19. Boro, pobjedio Draškić u Banjaluci i to ubjedljivo. Mora da su mu Mile i Igor dobro pomogli.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Mislim da ce se mnogi zamjeriti Djajicu koji ima muda do poda

      Izbriši
    2. Prijedor seljacki grad,opet ovi dobise.

      Izbriši
    3. Doći će Prijedoru dupeta u glavu kad na Bukovoj Kosi otkliže brdo, ali samo na pet minuta. Dodo će dati nešto para a spasitelj Vučić poslati ekipe i još para. Ne daj bože nikome, ali ne bih bila iznenađena da se dogodi. A narod k'o narod, malo će ih proklinjati pa zaboraviti do idućih izbora.

      Izbriši
    4. Nece. Bukova Kosa je dokaz da je Prijedor jeban u mozak i da su mu od mozga napravili kasu. Nema nista sto ce Prijedorcani preduzeti pa da im otvoris rudnik na sred setalista... Zombirani slucajevi... Izadjes na ulicu vidis samo propale ljude i poremecene slucajeve... svako sa dva grama mozga je nagulio iz te propasti.

      Izbriši
    5. Turci,fashisti,komunisti,sektashi,ko ce ostati normalan poslje toga.

      Izbriši
    6. I jesam i nisam iznenađen Stanivukovićevom pobjedom. Jesam jer već se vidi da je SNSD osvojio pola glasova od ukupno za skupštinu, a toliko je dobio i Stanivuković. Logična je sumnja da je Dodik "potrošio" Šobota, a ŠTA SU POJEDINI NA OVOM BLOGU OD STARTA UKAZIVALI. Meni je to pola sata plafon pregleda rezultata po strankama na sajtu CIK-a i sabiranja, pa da egzaktno provjerim sumnje.

      Drugo, Vlade Đajića večeras nema na obraćanjima i to me ne čudi, a šta će uraditi žarko me zanima. U najmanjem slijedi vrlo gadan razgovor Đajića i Dodika jer se zna da doktor nema pardona prema el prezidentu. Ukoliko neće da Đajić napusti SNSD moraće mu Dodik dati da prvom zakonskom prilikom ide na opoziv Stanivukovića, a onda da Dodika istjera na čistinu.

      Što se Prijedora tiče svi smo znali šta slijedi i tu je iluzorno trošiti vrijeme. Elem, počeo sam istraživati šta Zvonko Veselinović radi u Prijedoru, a osim rudarenja jako me zanima droga. No, brzo o tome više.

      VIDIM DA JE DODIK NAJAVIO KANDIDATURU ZA PREDSJEDNIKA NA IZBORIMA 2026. GODINE, A VRLO SAM BLIZU DA OBJAVIM KAKO ĆU MU BITI PROTIVKANDIDAT. U svakom slučaju ide dosta kompromitujućih podataka o Dodiku, a kako vidite na mom FB profilu i kad se sprdam ili stavljam kratke klipove ima razloga da mu se zacrvene uši. Razumije on zašto

      Izbriši
    7. Ovog mjeseca je ročište Dugom i ostalima, a biće saslušani Hasanagić i Muzička iz policije i Kantar (mislim onaj što ga zovu Ludi). Ići će moja objava sa suđenja pošto vidim da mediji gotovo ništa ne prenose, a zaista ima zanimljivih informacija i dešavanja

      Izbriši
    8. Podrska za Protivkandidaturu!!!

      Izbriši
    9. Hvala. Pokušao sam se povući na svoju farmu, sačuvati zdravlje i uživati u prirodi. No, gamad ne da i krenuli su mnogo gadno na mene, čak prešli ranije uspostavljene "granice". Tražili su rat i nije problem da ga dobiju, ja sam jednom pregrmio četiri godine rata. Tako i predsjedničku kampanju i eventualnu pobjedu vidim kao obračun kroz koji bih očistio ovaj prostor od gamadi i nakon toga se jednostavno povukao, a politiku prepustio nekim novim i zdravim snagama.

      Drugo, svijet ulazi u kulminaciju Trećeg svjetskog rata započetog još 1990. godine "navlakušom" Sadama da napadne Kuvajt. To je prilika da Srbi uspostave državu koja bi pored Srbije zahvatila cijelu BiH, C. Goru i Albaniju, dakle da ostvare izlaz na Jadran kojim smo po franačkim zapisima vladali još početkom 9. vijeka i šta nam je oteto u 21. vijeku otcjepljenjem C. Gore. Kazahstan je svakako slabo naseljena zemlja i ima mjesta koliko im drago za ovih preostalih tri miliona Albanaca koliko ih ima na Balkanu. Ovo je istorijski teritorij Južnih Slavena i stvari samo treba vratiti u normalu. Normalno Vučić i Dodik nisu dorasli takvim izazovima i unutar srpskog naroda nužan je neko poput Vladimira Putina, a koliko je moje razumijevanje tog velikana najbolje će ilustrovati knjiga mojih tekstova o njemu kojima sam prije 10 godina prognozirao ono čemu danas svjedočimo. Druga knjiga biće o najvećem srpskom šljamu Miloradu Dodiku, ukoliko materijal stane u jednu knjigu, pa ne budu dvije. ŽELIM REĆI DA ZA POČETAK KAMPANJE IDEM SA DVIJE KNJIGE KOJE ODLIČNO PREDSTAVLJAJU MOJE INTELETUALNE KAPACITETE, ALI ISTO TAKO I BORBU DUGU 17 GODINA PROTIV OVOG IZOPAČENOG REŽIMA.

      Izbriši
    10. Vidite da koristim projekcije koje "stidljivo" šire doktor Nestorović i njegovi nakon nedavne posjete Rusiji. Intenzivno pratim pokret "MI - Snaga naroda" i imamo mnogo podudarnih razmišljanja. No, za bilo kakvu saradnju sa mnom moraju se momentalno odreći Dodika, a primarno kako bi pokazali da nisu ničije marionete, nego ozbiljni ljudi sa ozbiljnim planovima.

      Izbriši
    11. Oni jesu marionete...a ti ne možeš skupiti potpise za kandidaturu, a ne da se kandiduješ

      Izbriši
  20. Boro sta kazes na pobjedu Stanivukovica Vaskovic je predvidjao krah Draska a i ti si slicno mislio

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Boro je dokazao da je Vaskovic sarlatan, a vi i dalje vise respektujte njegovo misljenje a ne Borino

      Izbriši
    2. Vasković baš kao i ja nije računao da će Dodik svoje poslušnike instruirati da glasaju za Stanivukovića, a šta je već sad očigledno. To što je mantrao o Trivićkinoj pobjedi platio mu je Milan Radović i ko još stoji iza nje.

      Izbriši
  21. Ima nekih priča da Šobot ide za direktora

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Uvijek ima priča. Ukoliko Vlado Đajić postupi kako mislim da hoće, a prve naznake toga vide se od jučerašnjeg izostanka, svakako napušta poziciju direktora UKC-a. No, tu Dodik ima problem sa dr Zoranom Aleksićem, načelnikom abdominalne i opšte hirurgije koji je takođe član SNSD-a i bio je kandidat da direktora protiv Đajića (mislim ove ili prošle godine). To je bilo oko onih komentara u stilu šta ću ako ne izaberu Đajića, a drugi kandidat bio je Aleksić koji mi je majku oteo od smrti prije 12 godina i od tada operisao još nekoliko članova porodice i bliskih osoba. Znači jedna ljudska gromada.

      Izbriši
    2. Eh da, kako ne bi bilo nesporazuma, meni su i Đajić i Aleksić i mnogi slični bitni zbog svojih medicinskih znanja i takve pomoći. Nečiju pomoć sam uvijek cijenio i nastojao uzvratiti, a šta ste mogli vidjeti u jeku brutalne satanizacije doktora Vlade.

      Izbriši
  22. 9:30 sutra intermeco ili si se umirio boro,ps cekam te

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pa tu negdje svakako sam planirao biti tu u to vrijeme, najkasnije do 10,00

      Izbriši
    2. Sjedim u Intermecu, kafa i dosađujem se

      Izbriši
  23. Ajde da vidimo tu kafu i Borina muda! Inace specijalac i ino

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nisam znao da treba "specijalna" obuka da se popije kafa u kafiću. Ako nešto znači od rata na ovamo popio sam uveliko preko 30.000 kafa i gro konobara kad vide da sam sjeo nose kafu bez da me pitaju šta želim naručiti.

      Izbriši
    2. Boro, ispade da si za 30 godina popio 30 hiljada kafa ili 1000 godišnje. To su 3 kafe dnevno, u kafićima. Na praznike, bolesti, neradne dane, koronu..možemo odbiti 5% (vjerovatno i 10% ali aj..). To ispada 3,5 kafe dnevno, u kafićima. Vjerovatno popiješ i kući bar 1 kafu dnevno. Takodje, posao ti je bio takav da je puno nespavanja i noćnih, kad ne piješ kafu u kafiću već u kancelariji, autu u termosu itd ali to nećemo računati. Znači, zadnjih 30 godina, piješ oko 5 kafa dnevno. Mnogo burazeru, priznaćeš. Naravno, šalim se ja. Živ i zdrav bio druže.

      Izbriši
    3. Pet kafa dnevno bio je moj minimum ukoliko nisam radio ili se zadržavao u gradu. Kad se dešvalo da radim po 5-6 dana uzastopno po 15-20 sati dnevno (neko ubistvo ili jače djelo) nema šanse da skontam koliko kafa i cigareta bih tada unio u organizam. Zaista sam na tom planu pregonio preko svake mjere. Od kako sam na farmi i u ovoj zabiti 4-5 kafa redovito tučem - i par litara soka (drugo ne pijem).

      Izbriši
    4. Dobro, znači bio sam tu negdje :).Sve OK, zajebavam se ja sa kafama. A sto ti je Imljanac zanimljiv, da pitas da li je crni hljeb stvarno crni ili je samo obojen nekim aditivima? :)

      Izbriši
  24. i sam mislim da će rezultati izbora i dalje aktivnosti u sudu bih biti na neki način povezani. ostaje da se vidi da li sam bio u pravu ili žrtva spinovanja . Inače u Pd je izašlo oko 36 % birača na izbore. Jedna trećina svih upisanih. Dvije trećine su svoje pravo poklonile ali poklonu se u zube ne gleda, je da? Zašto je tako "velika" izlaznost? čekamo neke konkretne rezultate iako su i ovi izbori bili samo jagma ko će trošiti pare Grada Prijedora. Griješim?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. 36% od upisanih 86473 biraca. Stim da kada bi ozivio sve koji su pomrli u zadnjih 10 godina i vratio sve one koji vise ne zive tu, ni tad ne bi imao tu cifru. Prijedor je prvi u drzavi po razlici sa stanjem na papiru i stanjem u realnosti... ima top 50 000 biraca, a prije 45 000.

      Izbriši
    2. malo čudno 87 473 birača a 97588 ukupno građana popisanih 2013. samo 10.000 maloljetnih. Čemu to?

      Izbriši
    3. Po Zavodu za statistiku RS iz 2020. godine kada sam zadnji puta provjeravao Prijedor ima oko 78.000 stanovnika. Realno nema toliko sa stalnim boravištem, ali one na privremenom ili povremenom radu vani ne možemo izbrisati. Elem, kad od 78.000 ukupno stanovnika odbijemo do nekih 16-17 odsto maloljetnika bez prava glasa dobijete maksimum glasačkog tijela.

      Sjećam se da sam Mladenu Ivaniću i Vukoti Govedarici 2018. godine objašnjavao da se ne učestvuje na izborima sa preko 300.000 glasača više negoli stanivnika po popisu, a oni me ubjeđivali da sigurno pobjeđuju. Kad sam vidio sa kavim benama raspravljam odustao sam od plana da poništimo izbore nevažećim listićima i onda dignemo demontracije u cijeloj BiH radi uključivanja međunarodne zajednice u tadašnju situaciju i monitorigom nad ponovljenim izborima. U stvari prevarili su Davora Dragičevića, a ja nisam htio svoje ideje nametati Pravdi za Davida.

      Izbriši
  25. Moze li neko pojasniti kako to da Maja ima 10 000 glasova a SDS samo 1800. Cak i kad se saberu sve nazovi opozicione partije, nemaju ni blizu 10 000 glasova. Isto tako Javor ima 18 000, a zbir SNSD-a i svih njihovih partija daje 22 000 glasova. Zasto su Maji prebacili dio glasova? Da li je ovo konacan dokaz da Prijedor nema opoziciju?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pisao sam o tome kako je i na prošlim lokalnim izborima Maja imala nekoliko puta više glasova od svoje stranke, a tada je bila treći kandidat sa najmanje glasova. Ili kako je Trivićka dobila oko 80.000 glasova od Dodikovog tabora. Znači, ništa neuobičajeno za naše prilike.

      Izbriši
  26. Izlaznost je u Prijedoru kao i sirom republike Srpske mala jer su se ljudi raselili sa komplet porodicama ali se jos vode na birackim spiskovima a sinoc je to na BN tv idealno objasnijo onaj advokat ne mogu da se setim imena GLASACA FIZICKI NEMA JER SU SE RASELILI PO EVROPI i to je surova istina a ne to da narod nije htjeo da izadje naroda nema

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Neki nisu mogli otici da glasaju zato sto su im razrovali trotoare pred izbore.

      Izbriši
    2. Neka se ne brinu za dve godine ce pokrpati ponesto kad budu predsjednicki izbori sad ce to leti vrijeme brzo samo nek narod ide redovno na glasanje i bice svima dobro

      Izbriši
  27. od 2000 te godine do danas evropa je iz bosne pokupila preko 600.000 radno sposobnih pa onda uz te pojedine idu i porodice ko ih ima...pametnom dosta bosna je odavno spala mozda i ispod milijon stanovnika a realna slika Prijedora je da u njemu ima max 45.000 stanovnika koji su tu na papiru ima i 70.000 prvi ja se vodim u Prijedoru na svim spiskovima i moja zena + 3 djece a 7 g. zivimo u evropi

    OdgovoriIzbriši
  28. Bravo konju, covek napisa realan komentar a ti pitas gde zivi 😂 sta je sad bitno jel u Slo. ili Dojčlandu

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pa nismo ni mi Azija.

      Izbriši
    2. Sta je realno majmune,otisli ovi chifuti sto nikom ne trebaju.

      Izbriši
    3. Vidi se po tvojoj pismenosti ko je ostao idi sad lizi Javoru jaja ne bi li ti dao posao

      Izbriši
    4. Jebo te on.

      Izbriši
    5. A i ti si nepismen na 2 jezika,nema J kod Njemaca.

      Izbriši
    6. C de ovog gore i komentara CHIFUTI moguce da je autor hteo napisati Čifuti pa pokazao svoj intelekt sa chifut ...

      Izbriši
    7. Nema to slovo na tastaturi.

      Izbriši
    8. Onda napises cifuti da te razumije narod a chifut ne postoji

      Izbriši
    9. Dvoumio sam se,pa se malo nasalio,sta se palite,aj smirite se.Nek ide ko gdje hoce.

      Izbriši
  29. Boriću trebao si udariti selfi iz intermeca al da uslikas samo jaja (muda) i da opalis na blog u komentaru pa da ovi sto te zovu vide muda od starog vepra kad vec traze 😂

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pa komentar sam objavio oko 10,15 časova, a Dule je vidio da Dajana u 09,20 emituje klip iz studija. Inače mene je blokirala da ne mogu vidjeti objave na Instagramu, pa ni one o meni, šta govori dovoljno kako petlja i glumata. Ako je mislila na meni glumiti facu dobrano se preračunala.

      Elem, šta se zanimljivo dogodilo. Nije ona mene zanimala, pa tako pojma nisam imao gdje se nalazi taj njen studio. Kad mi je rečeno shvatio sam zašto su akciju nazvali "Roma", a pisao sam da mi nije jasno odakle takav naziv. Bez obzira šta radili u tom kafiću, pa bilo to i šmrkanje kokaina kako se priča po gradu, akciju su trebali nazvati po Dajaninom studiju kao objektu gdje se doista činio kriminal.

      Izbriši
  30. U Prijedoru sam zaradijo penziju do duse prosjacku ali eto zaradjena je dusa me boli kad cujem da ovi konji ili krave vrijedjaju nase porodice koje su otisle u tu evropu da bi sebi i svojoj porodici obezbjedili ono sto ja i slicni meni nikad nismo mogli a radili smo citav radni vjek nazalost u losoj drzavi to nam je jedini grijeh bio a ovi nepismeni skorojevici sto vrijedjaju te ljude sta reci o njima sem da se sa njima tako nepismenima lako manipulise pa im zato i pase taj rezim jer u Prijedoru su ostali penzijoneri, radno nesposobni i ovi lopovi sto su se obogatili kraduci pa im dobro i na kraju ovi nepismeni sto kopaju nos i rade po drzavnim salterima da bi mogli glasati svaje 4 godine jer kad su izbori popisuju ih kao stoku na farmi da vrate usluge

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Kaze se zaradio i na kraju ide tacka.

      Izbriši
    2. Ma pusti deda sta bitange poltronske pisu oni tu zive od izbora do izbora a onako pride im te stranacke glavonje vodaju po kampanjama zene, sestre, cure, cerke i oni se prave coravi i nemusti sve zarad obecanog radnog mjesta veca je to muka od tvoje l.

      Izbriši
    3. Nisu svi poltroni sto su ostali,neki su ostali da se bore za bolji sistem,nisu im pare bitne.

      Izbriši
    4. Vidi se po opoziciji kakvu borbu vode ti borci opozicija koju Dodik odrzava cisto da postoji jer eto mora biti neka opozicija

      Izbriši
    5. Prije dosta godina od SNSD-a sam tražio podatak koliko su dobili zahtjeva za brisanje iz članstva jer su im članovi postali policijski službenici i sa zabranom članstva u stankama. Sakrili su se iza tajnosti podataka, ali istina je da nemaju nijedan takav zahtjev.

      Znači, gledao sam članske karte SNSD-a kod studenata tadašnje Visoke škole unutrašnjih poslova, a kojima su govorili da će time brže dobiti posao. Masovno su bili članovi stranke u svojstvu studenata, a kad su počeli raditi u policiji nisu tržili brisanje iz registra. Mislim da je i kod policijske akademije bilo vrlo slično.

      Sa druge strane mi ratni policajci smo mahom glasali za opoziciju i to se među nama nije krilo. Niko nije bio u strankama, a za koga ćemo glasati naša je stvar. Bilo je toga i u drugim organima ili javnom sektoru jer pravi profesionalci nisu bili ugroženi zaposlenjima ili dozvoljavali da ih neko ucjenjuje. Znači, nema crno-bijele slike, nego svega i svačega tako da stvari ne treba generalizovati. Vjerujem da se zadnjih aman deceniju od kako ne radim dosta toga promijenilo pošto je nas starih sve manje, dok ovih mladih stranački obojenih je sve više, ali i pojedini "mladi" postaju "stari", pa tako i mijenjaju za koga će glasati.

      Izbriši
  31. Samo vi ajte tamo i budite gradjani sedmog reda kojeg stranac ne moze da smisli ocima a zivite gore nego ljudi ovdje. Rintate iz pidzame u radno odijelo i tako u krug a ovdje samo malo mozga i zivis kao lord. Ali lakse je cijeli dan svirati kako nista ne valja.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. U startu se vidi da ni pasosa nemas a o radnom iskustvu da ni ne govorimo.

      Izbriši
    2. Dzaba ti sto si gradjanin prvog reda a Potkornjak ti oljusti pola Kozare a ti ne smijes ni pisnuti. Ti si govno. Dzaba ti sto si gradjanin prvog reda, jer odnesose ti i rudu i ugalj a ti sutis i ne smijes pisnuti jer si picka. Dzaba ti sto si gradjanin prvog reda jer tona losih djaka i nazaposljavanih kurvestija pisa po tebi svaki dan, jer si za njih obicni isprdak...

      Izbriši
    3. Hahaha vratili ste ga na fabricka podesavanja pa kad procita komentar do kraja neka vidi kojeg je reda gradjanin

      Izbriši
    4. Jel ovi kazu Potkornjak unistio, a sjeku najzdravija stabla?

      Izbriši
  32. Podpisujem gornji komentar tacno je da je u tim strankama pogotovo vladajucim zivi kurvanluk nema tu zenska ako iole izgleda da ce doci na poziciju bez da je neko ne izlupa pod okriljem nekog stranackog druzenja a sad dal se to svidjelo nekom ili ne to je ziva istina

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. To je kasting za poso, ne razumijes :D

      Izbriši
  33. Istina tuzna, zivi dokaz Dalibor Pavlovic, drkao po gradskoj upravi i snimao se, sta li se onda radi kad se ugase kamere, pa eto muzevi i momci zamisljajte gdje vam zene zaradjuju i sa kim...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Sud,katastar,opstina poreska itd....

      Izbriši
    2. Kasting kasting dobro kazes da ta elita iz kancelarija odmah od prvog dana zna sta biraju

      Izbriši
    3. Kamo srece da je ostao Pavlovic, cestit i dobar covjek. Steta za te stvari sto su se desile, navukli ga i jbg ali vidim da je stalno sa porodicom i to je najvaznije

      Izbriši
    4. kasno se j...om kajati.

      Izbriši
    5. Svako ko je pogledao bar nekoliko Pavlovicevih slika koje su kruzile onomad, pritom zna da je kupio diplomu i dugogodisnji je clan lopovske sekte, a i dalje tvrdi da je Pavlovic cestit i posten i da je dobar za Prijedor - taj neko je za ozbiljno posmatranje. Sjetite se samo snimaka onih hrpa oblovine koju su Pavlovicevi potkornjaci obrijali sa Kozare. Do dan danas su te povrsine puste, zakupinile, a bujice sa njih sibaju kroz Bozice i Garevce... Samo ta pljacka da se istrazi kako treba je za dugogodisnje robije... Pa onda Pavlovic je doveo i Kovacevica koji je jedna od toksicnijih pojava na politickoj sceni Prijedora, lazni borac za pravdu, koji je prodao geoloske podatke mafiji koja sad raskopava citav kraj... Pavlovic ce do zadnjeg atoma snage braniti svu lopovsku mafiju koju je imao oko sebe i to je vama posten i cestit covjek, eee magarci jedni!

      Izbriši
    6. BRAVO,BRAVO,BRAVO !!!

      Izbriši
    7. Ne znam ništa o Pavlovićevoj diplomi, ali mnogo godina prije gradonačelničkog mandata upoznao sam ga kao vrsnog znalca i poštenog profesionalca. I prve gradonačelničke odluke oko formiranja tima pokazale su iste profesionalne odlike, a to što je stabilizovao onako razoren gradski budžet za kratko vrijeme najbolji je dokaz znanja i vještina. Što se tiče pustošenja šuma na Kozari kako gradonačelnik Prijedora može odlučivati o prostoru koji zahvata dva grada i nekoliko opština kao zasebnih nivoa vlasti.

      Pošto sam prije mnogo godina zbog primanja mita uhapsio direktora nacionalnog parka znam da na tu poziciju imenuje vlada. Kao što vlada upravlja sistemom šumskih gazdinstava. Zato nemojte da podvaljujete narodu i blatite čovjeka čije odgovornosti za pustošenje Kozare naprosto nema. Uostalom pustošenje šuma započeto je prije njega i nastavljeno poslije njegovog kratkog mandata.

      Izbriši
    8. Posten covjek ne sjedi u krugu sa lopovima niti cuti o njihovim nedjelima i ti si stvarno naivan ako mislis da medju tim banditima se moze desiti pojava zvana posten covjek. Pavlovic je bio isto sto i Javor, obicna marioneta, samo mnogo gluplja verzija marionete kojoj je ego toliko udario u glavu da je izgubio kompas i poceo raditi umobolne stvari, toliko bolesne i glupe da se ja iskreno pitam i za mentalno zdravlje onih koji ga pokusavaju opravdati.
      Rijec je o sumama koje su opustosili iznad Garevaca i Bozica 2019, 2020, 2021. godine, na ime zaraze potkornjakom i nevremena koje se desilo 2018. godine. Vlasnici pilana su tri godine odvlacili najkvalitetniju kozaracku oblovinu zavedenu kao otpad i sanitarnu sjecu. Kako identicne takve sume, na par desetina metara dalje od granice Sumskog gazdinstva, na teritoriji Nacionalnog Parka i danas uredno stoje tamo? Nije ih unistio ni potkornjak ni nevrijeme. Dok je Pavlovic snimao svoje predizborne spotove medju lijepim i ocuvanim smrcama i borovima visoke Mrakovice, koje kako vidimo nevrijeme nije polomilo, njegov drug Potkornjak a ne potkornjak je istovremeno golom sjecom kasapio sume iznad Garevaca... Sta nasa "postenjacina" moze reci o tome?
      Pa onda dovukli su nekakav kurcev Bosankar, stavili ga u sred naselja, prodali najkvalitetniji komad gradske zemlje strancima kao prvoklasni kvislinzi i jos se ponose time. Zasto meni ili tebi nisu prodali parcelu tu? Umjesto da podijele narodu parcele da se naselje siri, naselje gdje je vazduh najcistiji u Prijedoru, oni ce tu drmnuti fabriku da zgade zivot i onim kucama koje su sad tamo i da pored bolnice svaki dan tutnje sleperi sa talijanskom robom.
      Tvoji arsini na osnovu kojih mjeris necije postenje su vrlo zabrinjavajuci i po svemu sudeci ti se samokorumpiras kao i 90% ljudi u ovom gradu... Sva ta banda koja pljacka i urusava Prijedor su i danas Pavlovicevi najblizi kompanjoni, ali eto, Pavlovic je "posten", jadan, slucajno zalutao medju njih... ma sta mi naprica Boro...

      Izbriši
    9. Ima li Potkornjak ime ili kako da ga identifijujem?

      Izbriši
    10. Autoru gornjeg komentara kapa do poda covjek je napisao svako slovo istinu samo Boro moze reci za Pavlovica umobilnog da je bio spas za Prijedor covjek drkao po gradskoj upravi i slao takve videe plus one bolestine sa tabletama i oko wc solje da ima drzave takav covjek bi bio cak udaljen i od vlastite djece dok se ne utvrdi njegovo mentalno stanje Boro covjek ti je sve napisao i objasnijo u prethodnom komentaru

      Izbriši
    11. Nemoguće je biti funkcioner sekte a biti pošten, ne postoji ta opcija

      Izbriši
    12. U redu, no postoji li opcija da ovde neko živi pošteno uopšte? Neko je ovde poštenim radom stekao išta od nivoa nižeg srednjeg staleža? Ili ćeš platiti na mostu ili na ćupriji, ali češ nepoštenje sigurno ispoljiti

      Izbriši
    13. Boro, kad kažeš da si ga upoznao prije više godina kao "vrsnog znalca", šta pod tim podrazumjevaš? Slažeš se da je to poprilično ozbiljan termin, kojem ne treba politika da bi se zaposlio? Vrstan znalac je u privatnom biznisu, uzima 10ak hiljada mjesečno od legalnog posla. Što se tiče ekipe koju je okupio i budžeta....svjestan si da su zvali ljude iz penzije da se vrate, davali im ugovore o djelu jer njegvoa ekipa nije znala šta i kako? Za načelnicu su imenovali ženu koja je bila knjigovođa, ništa više od toga, bez iskustva u vođenju finansija u sistemima čiji su budžet 35 miliona KM i više. Da me ne shvatiš pogrešno, lično nemam ništa protiv čovjeka. Ali njega i ekipu nazivati vrsnim znalcima je baš krindž, totalni. Ako te još kakvih detalja zanima, kakve diplome i iskustvo su imali ljudi koje je stavio u svoje okruženje, samo reci, sasvim OK je da nemaš sve info. Hvala.

      Izbriši
  34. Pavlović Dalibor dosta bolji i kvalitetniji kadar za gradonačelnika od Javor Slobodana. A to što mu je uradjeno je priča posebna.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Legendo sta mu je uradjeno sem sto je sam sebe napravijo magarcom da kurvi salje slike onakve da je bio pametan kao sto hocete da kazete bio bi i dan danas tu gdje je Javor

      Izbriši
    2. Sta mu je uradjeno,sam je to uradio.

      Izbriši
    3. Jadničko, natjerali ga da drka u kancelariji i šalje snimke. Natjeralo ga da šalje one slike onakve kave su, natjeralo ga na tablete i droge uhhh

      Izbriši
  35. Bursać Saša mu je podmetnuo kurvu, koja vraća dugove od muža Štekovića. Prava pozadina priče datira unazad 15 godina. On je jadan koleteral Bursaća. A Javor je dan danas samo izvršilac naredbi. I sam je pristao na to. Pavlović nije, pa je pao u ruke profesionalke, koja je i danas sa mužem. Zbog njenog muža propali privatnik Zec je postao sluga od Bursaća. A isto tako zbog njenog muža prika od Bursaća se ubio prije neku godinu. Sve s3e to zna, samo se svi prave mutavi

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Seljaci su krivi za sve,dosli u grad pa upropastili i grad i selo.

      Izbriši
    2. Jadan je taj Pavlovic u mozak kad je on zbog kurve babe od 50 godina prokockao gradonacelnicki posao i svoju familiju posrao i popisao bolje sto ga maknuse kad je to urasijo sebi i svojim bliznjim bog zna sta bi bilo sa gradom sto se Bursaca tice stoji to da je ljiga i smrdo ali nije on kriv sto mu idijoti to dozvoljavaju

      Izbriši
    3. Pavlović je i dalje u odličnom braku sa suprugom i djecom, a davno sam objasnio kako je naivno upao u spletke žene koja je muškarce uništavala i mnogo grđe od bivšeg gradonačelnika. I SNSD-ovske đubradi. Lično mislim da mu je taj događaj pomogao u životu jer je našao mir i porodičnu sreću, a ko je više na gubitku, on ili naš grad možemo raspravljati u nedogled.

      Izbriši
    4. Mogu samo da zamislim koliko mu je brak srecan a pogotovo zeni njegovoj koliko je fino nakon svega e Boro Boro koliko bi ti bio srecan u braku da ti neko kresne pod nos slike da ti je zena to radila sto je radijo ograniceni Pavlovic

      Izbriši
    5. Oba imamo po troje djece i zato znamo da se zbog neke gluposti ne raskida brak. Čuj Pavlovićeva žena vidjela nekoliko slika i to je nepremostiv problem. Moja Vesna je mene čupala iz zatvora, obilazila na psihijatrijama, radila po dva posla da prehrani djecu kad sam ja ostao bez primanja, ma preživjela sa mnom golgotu kakva je za filmova. I stoji uz mene bezrezervno. Baš kao i majka i djeca koji svi zajedno trpe život prepun patnje, straha, poniženja, socijalne bijede... Zato ne laprdajte iz pozicije udobnosti gdje ne znate šta bi od dosade pa ovde trolate.

      Izbriši
    6. Naravno da ne treba da se raskida brak zbog tamo nekih sitnica, u pravu si Boro. Te zene trebaju da ostanu mucenice kakve su i bile, jer same su birale muskarce sa namjerom da ne mijenjaju zivot vec da ostanu u svom mucenistvu i da nastave vuci tesko breme. Zeni kojoj od malih nogu zivot priredjuje patnje i koja stasava u mucenistvu, njoj da dadnes nekog normalnog ko ce joj zivot uciniti stvarno ljepsim, takva zena bi odmah svenula kao ruza i ko zna kojom stranputicom krenula. Takvim zenama je mucenistvo potrebno kao hljeb i ko zna gdje bi zavrsile da ih jebaci, masturbatori i podkapacitirani likovi ne provlace kroz svoje blato i mazu svojim govnima...

      Izbriši
    7. Ma pusti Boru kraju crv brani pavlovica osvjedocenog manijaka nabraja svoje iskustvo gdje mu je zena bila covjek kao sto i treba jer je ocito zasluzijo ali pitao bih ja Boru da mu neko krne dokaze protiv zene i onakve poruke i slike da se valja sa drugim po krevetu dali bi on rekao jebes to ja cu sa tobom ostati to sto je Pavlovic radijo je zrelo za psihijatrisko posmatranje covjeka jer covjek koji guta sake tableta drzi noz na pupku valja se zapovracan oko wc solje drka po opstini i snima da bi video slao po meni nije dovopjno stabilan da se brine o maloljetnim osobama jer ocito da i sam treba brigu pa makar i privremenu ali ne to se objasnilo kao vradzbina je bacema i daliboru je sad sve bistro pred ocima iskreno ne dao bog biti u kozi njegove zene pa sjesti za sto ili leci u krevet i gledati lice tog istog covjeka sa tih slika kukuuuu majko samo

      Izbriši
    8. Brate, tebi čim neki komentar nije potaman, odmah termini "laprdanje", "trolovanje" itd. Krajnje neozbiljno.

      Izbriši
    9. To je ta snsd mantra cim im neko kaze istinu oni graknu kako je republika Srpska napadnuta tako i to sa borom

      Izbriši
    10. Jeste napadnuta ali od njih.

      Izbriši
  36. Potpisujem komentar. Bursać je najveći ljigo SNSD. A nije uspio svojoj ljubavnici sačuvati radno mjesto. Karma je kučka

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ko je ljubavnica batheda (bursaca )

      Izbriši
    2. Bursać kupoglavi 😆

      Izbriši
    3. Sta ces kad ih vole policajci,komunisti,seljaci

      Izbriši
    4. Ko prati Borin blog zna sto je Pavlovic za boru vrstan znalac jer mu je u neko vreme dao materijal protiv Medikusa i Pedje Starcevica i tu je kupijo boru al je boro nakon toga Pedji oblizao jaja i ispao kljuse a taj isti dalibor se cerekao i pijo kod pedje u mozaiku cjelu kampanju pred te izbore kad je pobjedio ko ne vjeruje meni nek malo pogleda po fb slike sa kim se se i koliko puta pavlovic slikao za punim stolom alkohola i tako da me i ne cudi sto je bilo polemike da je pedja kupio tel sa Pavlovicevim xxx sadrzajem jer osveta je hladna najbolja

      Izbriši

Objavi komentar

POPULARNI TEKSTOVI

Poznat identitet uhapšenih policajaca u akciji "Robokap"

Kikboks baza regrutovanja narko mafije (FOTO)

ANONIMNI KOMENTAR TRESE DRŽAVU: Dodikov nećak skrivao ubicu Aleksandra Miljatovića?! (FOTO)

NOVI SKANDAL SUDA BIH: Vanji Vukoviću sud odobrio posjetu pritvoreniku Daliboru Railiću

SUD U NEVJERICI: Ko "ucjenjuje" našmrkanog piromana Dražena Vrhovca?!