Dodikov špijun Radislav Jovičić ponovo u akciji!

Dodikova krtica Radislav Jovičić intenzivira unutrašnji puč u DNS-u i rušenje predsjednika Nenada Nešića. Za godinu i nešto od pristupanja DNS-u Jovičić se dokopao potpredsjedničke pozicije, a vrlo brzo slijedi njegovo potpuno preuzimanje stranke. Potom, podrazumjeva se, i vraćanje DNS-a u vladajuću koaliciju sa Jovičićem kao potencijalnim ministrom policije.


blog borislav radovanovic

Javnost je možda zaboravila da je Demokratki narodni savez (DNS) na opštim izborima 2018. godine ostvario najbolji rezultat u istoriji stranke. No, zalud rezultati kad njihov koalicioni partner pokreće pakleni plan unutrašnjeg razbijanja DNS-a. Preko svojih igrača Nedeljka Čubrilovića i Darka Banjca ovog koalicionog partnera Dodik cijepa na dvije, a potom na tri nove stranke. U konačnici partijskog šefa Marka Pavića prinudio je na ostavku da bi na njegovo mjesto pozicionirao osvjedočenu kriminalčinu Nenada Nešića.

Elem, smjenom sa direktorske pozicije Nenada Nešića i njegovim "progonom" u opoziciju Dodik započinje novu akciju rasturanja svojih ionako poslovično nesposobnih političkih oponenata. Mirko Šarović i Branislav Borenović prvotno su izbjegli najavljeni dolazak u Prijedor radi potpisivanja koalicionog sporazuma za izbor gradonačelnika, no današnjim potpisivanjem sporazuma pokazali su totalno nerazumjevanje političke prevare kakvu bezizlazno trpe.

Kako bih Šaroviću i Borenoviću, iliti Nebojši Vukanoviću, pomogao u spoznaji objektivne istine, pa i preduprijedio njihovo dalje propadanje u ambis Dodikovih zamki, objelodanjujem dalje projekcije mešetarenja preko "opozicionog" DNS-a. Konkretno: Nenad Nešić kao referentan politički akter postoji samo do okončanja izbora gradonačelnika Prijedora, nakon čega slijedi njegova iznuđena ostavka ili smjena. Marko Pavić bio je mnogo opasniji igrač od Nešića, no ipak nedovoljno jak da odbije iznuđenu "ostavku", tako da na tom planu nema mjesta za dvojbe.

Poznat je i Nešićev nasljednik, koji je za tu poziciju projektovan prije pristupanja DNS-u. Govorim o svom i našem bivšem ministru unutrašnjih poslova Radislavu Jovičiću! Prije nešto više od godine Jovičić se učlanio u ovu stranku, sve po unaprijed utvrđenom dogovoru i planu. Danas je na poziciji potpredsjednika stranke, dakle na korak do liderske pozicije. Kakav "politički kapital" je unio u DNS i kako je postigao takav munjevit stranački uspon neka analizira ko god hoće, a moja malenkost zna istinu. U pitanju je tek novi projekat Milorada Dodika!

Od učlanjenja u stranku Jovičić djeluje kao režimski doušnik ili cinkaroš, posebno fokusiran na stranačkog šefa Nešića. Primjera radi dojavio je jedno okupljanje zbog pečenja rakije u Bijeljini, kada je Nešić naručio kokain radi pojačavanja "efekta" slavlja. Znaju Nešić i drugi akteri ovog okupljanja o čemu govorim, pa mogu i utvrditi jesu li moji navodi vjerodostojni ili kakav spin. Iz te pozicije mogu sami sebi razjasniti i pitanje: da li ih je "odrukao" Radislav Jovičić?!

Opisano i slična cinkaranja Jovičić radi u dogovoru sa Dodikom i u funkciji davno razrađenog plana njegovog ustoličenja na čelo DNS-a. Šira dimenzija plana odnosi se na dalje dezavuisanje opozicije Republike Srpske i njenih građana, a u cilju opstanka na vlasti aktuelnog režima. Već sam objavio da će se "DNS opoziciji obiti o glavu" na predstojećim izborima, a ko ne vjeruje mojim opservacijama može čekati ishode aktuelnih političkih manipulacija.

Jeftinim spinovima BN televizije ili naivnostima Nebojše Vukanovića široj  javnosti ovaj Dodikov bivši ministar može se prikazati kao pozitivna politička pojava, no potpisnik ovih redova odlično zna kakav ljigavac i potrčko je u pitanju. Na podnaslovnoj fotografiji vidite Milorada Dodika na policijskom skuteru u vrijeme kada je Jovičić bio njegov "kadar". Tada mu je povjereno 13,5 miliona maraka za kupovinu 400 službenih vozila policije i, podrazumjevano, Dodik mu je bio "Bog" (kao i Sanji Vulić). Davno sam objelodanio kako je u Sarajevu potrošio te silne milione i pride obećavao da će Nijaza Smajlovića postaviti za Direktora policije MUP RS, pa se neću vraćati na tu temu.

Pored šurovanja sa "sarajevskom kuhinjom" Jovičića je pozicije koštalo i objavljivanje audio snimaka Željke Cvijanović, nakon kojih  je nastala afera "Dva papka". Nisu mu pomogle prethodne zasluge na zataškavanju milionske pljačke  Fonda zdravstvenog osiguranja, a o čemu sam kao inspektor za organizovani kriminal pokrenuo istragu i zbog čega mi je uništena profesionalna karijera. Osim sprečavanja dokazivanja krivične odgovornosti SNSD-ovih direktora ovog Fonda vajni ministar istragu je razorio i zbog upletenosti kćerki Milorada Dodika i Ranka Škrbića. 

Jeste, Gorica Dodik "prvi milion" zaradila je na falsifikovanim receptima (tipično za narkomane), a istragu o njenom "poštenju" spriječio je Radislav Jovičić! Na način zbog kog će ga se rođeno dijete odreći kad pročita moju autobiografiju. Interesantno, iste godine (2013.) kada pokrećem istragu pljačke FZO "prepošteni" ministar Jovičić avansno plaća fiktivnu nabavku UKT uređaja u vrijednosti 260 000 KM, koji nikad nisu isporučeni. Oba krivična postupka do danas nemaju sudskih epiloga, nego čekaju zastare krivičnog gonjenja. Toliko o "poštenju" Radislava Jovičića!

Na podnaslovnoj fotografiji (desno) vidite Jovičićevu izjavu o tome kako borce Republike Srpske nazivaju izdajnicima dokazani ratni šverceri i profiteri. U pitanju je tek dogovoreni predizborni "folklor" Dodika i njega, a kakav je Jovičićev odnos prema borcima znamo iz vremena ministarskog mandata. Mnogo puta sam pisao o tome kako je do otvorenog medijskog sukoba između ministra Dragana Lukača i mene došlo upravo zbog kršenja prava ratnih policajaca i nezakonitih penzionisanja. Moram dodati da je upravo Jovičić pokrenuo program "podmlađivanja policije" na štetu onih koji su stvarali MUP RS.

Da, Jovičić je promijenio zakon i tako stvorio procesne pretpostavke protjerivanja naših ratnih i radnih kolega iz službe na način kog se trebaju stiditi i on i Lukač. Izvršili su Dodikovu volju i ispunjavanje aranžmana sa MMF-om, a ranije dobijeni novac za te namjene neka objasne gdje je potrošen. Tada im je politička lojalnost bila važnija od ratnih drugova i znamo kako su to dokazivali, za razliku od moje malenkosti koja se suprotstavila, alarmirala javnost i instruirala kolege kako izbjeći bezobzirna kršenja prava. 

Platio sam cijenu tog aktivizma, kako tada tako i tako godinama kasnije, a najgore mi je bilo kada su na okupljanjima ratnih policajaca bitange poput Jovičića i Lukača dočekivane kao "narodni heroji", dok je meni zabranjivan pristup. Jeste, načelnici PU Prijedor Dalibor Ivanić i Sretoja Vujanović potpisivali su planove obezbjeđenja službenih manifestacija u kojima je stajala striktna naredba da se meni zabrani pristup. Kao borac prve kategorije i sin poginulog borca godinama ne mogu upaliti svijeće saborcima koji su mi izdahnuli na rukama ili koji su podlegli ranama nakon što smo ih izvukli iz zone vatre. Ako sam "izdajnik" takve Republike Srpske, neka sam!

Prednje navode ukazujem samo kako bi javnost znala kakva moralna nakaza treba preuzeti vodstvo DNS-a, a onda nakon povratka u vladajuću kolaliciju i zauzeti neko od ministarskih mjesta. Možda čak i ministra unutrašnjih poslova, kako se Jovičić potajno nada. Zato i jeste posebno motivisan namjestiti Nešića za hapšenje prilikom konzumiranja kokaina, zato i cinka svaki njegov potez. Pritom, da ironija bude veća, Nešić se uzda u sopstvene dogovore sa Dodikom - bez svijesti da je tek projektovano žrtveno jagnje ili korisni idiot.

U konačnici moram apostrifirati da se već neko vrijeme izbjegavam predstavljati kao opozicionar Dodikovom režimu. Od kako su kriminalčina Nešić, ljigavac Jovičić i retardirani brat Marine Selak postali opozicionari meni je ponižavajuće svrstavati se u tu kategoriju. Posebno degutantno doživljavam sve učestalije spinove po kojima i zločinca Dragana Lukača svrstavaju među Dodikove oponente. U takav "opozicioni koš" moju malenkost nije moguće svrstati, a ko sa takvima vidi "društvene promjene" sa srećom mu bilo, pa makar govorili i o sudbini srpskog naroda. Ionako iz vizure političke većine nikad nisam bio "dobar Srbin"! 


Primjedbe

  1. Lj947
    Priznajem, Nešić mi se nikada nije sviđao. Ali, sad ovo saznanje o Jovičiću, kojeg su predstavljali kao suštog poštenjačinu... To me dovodi do ubjeđenja da je Dodik pravi monstrum, koji, da bi opstao na vlasti igra sve moguće prljave igre, uništavajući ljude i sve ljudsko u njima. Odvratan je samom svojom pojavom.
    Zar su ti, kojima se on poigrava kao mačka sa mišem, toliko beskičmenjaci i toliko bez svoga stava, da to zaprepašćuje. Zna Dodik šta radi, sve ih je na neki način "kupio". Ipak su svi oni, zajedno sa Dodikom, jedne velike nule, ma koliko imali fino mišljenje o sebi.
    Vama Borislave veliki pozdrav i budite oprezni.

    OdgovoriIzbriši
  2. Boro ova opozicija 0 bodova primanjem Nesica Radovica Selaka nikad na zelenu granu

    OdgovoriIzbriši
  3. Stalno Boro otvaram igledam jesi li nesto napisao

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

POPULARNI TEKSTOVI

DJEČAK UBIJAO OČEVOM RUKOM: Zastrašujuće posljedice odgojnih metoda ludog doktora

NOVI SKANDAL SUDA BIH: Vanji Vukoviću sud odobrio posjetu pritvoreniku Daliboru Railiću

Prebijanje u odbrani Dodikove časti

KAD SLUŽBE ZARATE: Otkrivam misteriju pištolja zbog kog je ubijen načelnik Bašić

Je li se Šmit utopio poput Gordane ili Davida? (FOTO)