UDARNA VIJEST (VIDEO): Radinković najavio istinu o stradanju Nikole Đurovića - Hoće li razotkriti Dodika?!

Prezentujem audio-video snimak Nenada Radinkovića koji potvrđuje moje objave o zatvorskom batinanju, torturi i životnoj ugroženosti nakon njegove odluke iz avgusta 2019. godine da kaže istinu o stradanju Nikole Đurovića. Sad čekamo potvrdu informacije da su stvarne ubice otmicom njegove trudne djevojke Radinkovića prisilile na izručenje Bosni i Hercegovini i mnoge druge nikad objavljene dimenzije deceniju starih kontraverzi.


blog borislav  radovanovic


U desetinama tekstova objavljenih zadnjih sedam godina, od kako sam registrovao ovaj blog, javno tvrdim i egzaktno dokazujem ličnu odgovornost Milorada Dodika za stravičnu smrt mlađanog Nikole Đurovića. Konkretno: nije smio dozvoliti divljačku utrku šefa njegovog obezbjeđenja Miloša Čubrilovića - Čubrija i tadašnjeg ministra Stanislava Čađe. Jedna njegova riječ bila je dovoljna za sprečavanje ovog sumanutog čina!

Upravo suprotno, Dodik je sa pozicije suvozača uživao u bolesnom ispoljavanju moći i osionosti. Bio je suvazač upravo u audiju kojim je bukvalno smrskan Đurovićev fijat. Vozilom je upravljao Čubrilović, koji je brzinom od nekih 190 km/h prošao kroz crveno svjetlo semafora. Stanislav Čađo svojim mercedesom kabrioletom bio je drugi učesnik utrke i stravične saobraćajke. Kako sam to davno objavio Dodikovu "poziciju" dokazuju DNA tragovi u audiju (vidi: PEČAT NA STRADANJE NIKOLE ĐUROVIĆA: Dodika razotkriva DNA ).

Neke istine, kao u slučaju stradanja Nikole Đurovića, dokazano je moguće skrivati punu deceniju. Bar u smislu krivično-procesne istine. Elem, protek vremena donosi nove mogućnosti dokazivanja, pa tako narednih dana očekujemo nastavak onoga šta je Nenad Radinković pokušao izvesti još u ljeto 2019. godine. Nakon nezakonitog premještaja u KPZ Foča iz zatvora u Istočnom Sarajevu kontaktirao me je njegov advokat Duško Tomić u nastojanju da uzbunjivanjem javnosti spasimo Radinkovićev život. Ili bar zaustavimo torturu kakvoj je tada bio izložen.



Na gornjem audio-video uratku Nenada Radinkovića vidite dokaze torture kakvoj je bio podvrgnut, odnosno brutalnog prebijanja pomenutog u tekstu DRAMA U KPZ FOČA: Radinković otkrio istinu o stradanju Nikole Đurovića i strahuje za život. Kako sam tvrdi u juče objavljenom snimku zatražio je posjetu svoje supruge i novorođenog sina, nakon čega je uslijedilo brutalno premlaćivanje od strane zatvorskih čuvara. I sami možete vidjeti tragove brojnih udaraca pendrekom po tijelu i ekstremitetima, odnosno dokaze da sam svojevremeno objavio istinu.

No, naredni potez Ministarstva pravde RS i zatvorske uprave izazvao je kod Radinkovića opravdan strah za vlastiti život. Konkretno: iz zatvora "Kula" NEZAKONITO je premješten u fočanski kazamat. Zato je angažovao advokata Duška Tomića i istom dao notarski ovjerenu izjavu o stvarnim dešavanjima oko stradanja Nikole Đurovića. U toj izjavi tvrdi da su saobraćajnu nezgodu zbog koje robija izazvali Miloš Čubrilović - Čubri i Stanislav Čađo. 

Po prvi puta, osam godina nakon zataškanog zločina, imali smo procesno valjan dokument po kom je trebalo sprovesti istragu u pravcu stvarnih počinilaca, zbog čega sam u objavama kontinuirano ukazivao na potrebu reagovanja tužilaštva. Javno sam tražio tužilačko saslušanje Nenada Radinkovića, no Želimir Lepir i njegovi poslušnici su tu ključnu procesnu radnju odbijali izvršiti. Imam i mnogo jače dokaze protiv Lepira, one sa njegovim potpisom, tako da ubrzo može očekivati krivičnu prijavu. Normalno, govorim o prijavi Tužilaštvu BiH!

Javnost je preko gore prezentovanog uratka Nenada Radinkovića mogla shvatiti da sopstveni život nije štitio samo izjavom datom advokatu Tomiću ili medijskim uzbunjivanjem, nego i snimkom načinjenom od strane zatvorskog čuvara. No, da bi snimak mogao emitovati morao je prvo izaći iz zatvora. Prema dostupnim podacima od jula ove godine ostatak zatvorske kazne pretvoren mu je u uslovni otpust i trenutno se nalazi u Francuskoj. Nimalo čudno obzirom da je nakon odsluženja kazne francuskim organima pomagao u istragama oko međunarodne trgovine oružjem - o čemu sam mnogo puta pisao sa pozicije inspektora svojevremeno uključenog u te istrage.

Uglavnom, Radinković svojim uratkom danas osporava i "zvanične izjave" direktora zatvora Siniše Golijana o nepostojanju torture, a kakve sam pobio tekstom Iz fočanskog zatvora lažu o ugroženosti Nenada Radinkovića. Suočeni dokazima o nezakonitom premještaju zatvorenika i stavljanju u "samicu" svi odgovorni su naprosto zaćutali, a vremenom i prestali sa objektivno teškom torturom. Sam Radinković će najbolje ocjeniti jesmo li mu medijskim djelovanjem tada sačuvali život.

Koliko daleko je Radinković spreman ići u najavljenom objelodanjivanju istine neće biti teško ispratiti obzirom na zaista referentan korpus dokaza i saznanja kakve je Darko Đurović, otac stadalog Nikole, godinama skupljao. I u velikoj mjeri dao autoru ovih redova. Najavio je saopštavanje istine roditeljima i cjelokupnoj javnosti, pa ćemo sačekati i njegove nove objave. Pritom jedno mora znati: Darko Đurović godinama brine o njegovom životu upravo čekajući tu deceniju skrivanu istinu. I nikada nije istinu stavljao iznad života i sigurnosti Radinkovića i njegove porodice.

Iz takvih motiva nismo objelodanili informacije o otmici Radinkovićeve tada trudne djevojke i ucjenama da pristane na izručenje Bosni i Hercegovini. Stvarni počinioci zločina omogućili su mu sticanje državljanstva Srbije, šta im se nakon hapšenja u Belgiji pojavilo kao problem. Prema našim informacijama prvotno je tražio da ga izruče Srbiji, no "predomislio se" kada su mu oteli trudnu djevojku. Pod takvom ucjenom i pod takvim okolnostima pristao je na izručenje našoj zemlji i izdržavanje zatvorske kazne. Govorim o njegovoj današnjoj supruzi i djetetu koje pominje u gornjem snimku.

Koliko su naše informacije tačne Radinković danas može potvrditi, normalno pod uslovom da su supruga i dijete na sigurnom (sa njim u Parizu). Iskreno se nadamo da neće ići sa "selektivnom istinom" poput one date u izjavi advokatu Tomiću, a u kojoj je izostavio Dodika. Sa druge strane znamo i da Radinković o samoj nezgodi ne može direktno svjedočiti obzirom da se u momentu sudara nije nalazio na licu mjesta, nego je došao naknadno. Zna se i kako je Dodik uspio izaći iz smrskanog audija, a da ga očevici nisu vidjeli, ali o tome u nekoj od narednih objava. 

Zasad je bitno naglasiti da Radinkovićevo najavljeno javno svjedočenje možemo analizirati spram postojećih dokaza i činjenica. Ukoliko prema Nikolinim roditeljima ispolji bar minimum onoga šta su objektivno zaslužili očekujemo punu istinu i doprinos novoj istrazi. Mnogo puta sam u svojim tekstovima najavljivao da će zakonita istraga stradanja Nikole Đurovića rezultirati optužnicama protiv najmanje deset nosilaca visokih funkcija u policiji i pravosuđu. Počinjena su teška krivična djela i zna se kakve višegodišnje zatvorske kazne su za ista propisane, a o tome kakvi zločinci su punu deceniju profitirali na zataškavanju stravičnog zločina kao društvo ćemo morati ozbiljno raspraviti.

Dakle, čekaju nas zanimljiva dešavanja, kakva možebitno produkuju tektonske potrese, a ovaj bloger sa diplomom kriminaliste o stradanju Nikole Đurovića planira objaviti pregršt novih informacija. Kako samostalno tako i spram novih objava Nenada Radinkovića. Vrijeme je da ovu bitku uspješno privedemo kraju, odnosno da pravdi privedemo Čubrilovića, Čađu i samog Dodika!

Nastaviće se...

Primjedbe

  1. Vidi Boro sta danas zbori da je proslo 10 god kome je dotoga ne blati te moju porodicu itd svi u BL znaju za taj slucaj slucaj Blagojevic Vukelic

    OdgovoriIzbriši
  2. Boro ne zboris hapsenje Zeljkovic tuzilac Bojic sta velis ti

    OdgovoriIzbriši
  3. Tuzilac Miodrag Bajic komentarisalismo njega na klupi Pravda za Davida sta se okrenu da on sad hapsi neslusa Baju interesujeme sta ti kazes

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

POPULARNI TEKSTOVI

DJEČAK UBIJAO OČEVOM RUKOM: Zastrašujuće posljedice odgojnih metoda ludog doktora

NOVI SKANDAL SUDA BIH: Vanji Vukoviću sud odobrio posjetu pritvoreniku Daliboru Railiću

Prebijanje u odbrani Dodikove časti

KAD SLUŽBE ZARATE: Otkrivam misteriju pištolja zbog kog je ubijen načelnik Bašić

Je li se Šmit utopio poput Gordane ili Davida? (FOTO)