Sa "Ujedinjenom Srpskom" do legalizacije prostitucije, lažnih diploma, opljačkane imovine...

Informacija kako je "Ujedinjena Srpska" organizovala skandalozni policijski progon buduće prijedorske gradonačelnice dr Maje Dragojević Stojić produkovala je gadne sukobe unutar političkih stranaka Srpske. U dolijevanju ulja na vatru objavljujem nove šokantne podatke o sprezi politike i organizovanog kriminala. Građani moraju znati da svakim glasom za "Ujedinjenu Srpsku" u stvari legalizuju prostituciju, falsifikate, korupciju, teške lopovluke i nelegalno stečenu imovinu. 


borislav radovanovic blog
Kuća Mirka Tugegdžije od "skromnih" 1 000 kvadrata

 

Taman kad je Nenad Stevandić  pomislio da su se smirile strasti zbog teksta "SKANDALOZNO: Ujedinjena Srpska organizovala policijski progon buduće prijedorske gradonačelnice dr Maje Dragojević Stojić" idem sa objavom kakva mu tek treba produkovati hroničnu migrenu. Inače, raspitivao se Stevandić ko umjesto mene piše tekstove, ili iste bar lektoriše, gdje mu moram poručiti da nismo baš svi kupili diplome od njegovog "kadra" Mirka Tufegdžije.

Neupućene moram podsjetiti da je ministar Dragan Lukač godinama ubirao plate na osnovu lažne diplome koju mu je nabavio najpoznatiji balkanski trgovac diplomama - bivši policijski načelnik Mirko Tufegdžija. Pisao sam o toj temi, a jedino mogu dodati da je Lukač i majku psovao Tegeltiji nakon objelodanjivanja tih informacija. 

Lukača je zanimalo odakle meni informacije o toj lažnoj diplomi, a zaboravio je da sam bio pripadnik specijalne policije, pa odatle znam kako su on i još nekoliko njegovih bližih saradnika "diplomirali" u Novom Sadu iako pojma nemaju gdje se nalazi fakultet. Stare teme. Elem, takve mrlje u ministrovoj biografiji daju moć pojedincima poput Tufegdžije do nivoa organizovanja onakvnog sramnog policijskog progona političkih neistomišljenika - poput dr Maje Dragojević Stojić ili mene.

Koliko uspješno su zloupotrebili policiju za sankcionisanje svih koji su "izazivali paniku i nerede", odnosno bili trnu u oku Dodikovog režima, najbolje su pokazala kasnija dešavanja na sudu. Policija se nije pojavila na sudskim ročištima zakazanim po zahtjevima doktorice Dragojević Stojić i moje malenkosti, a sudu je dostavljeno obavještenje o poništenju i uredbi sa zakonskom snagom Željke Cvijanović i odluka Radovana Viškovića i svih izdatih prekršajnih naloga. 

Mnoge zemlje donijele su propise u domenu zabranjivanja širenja panike i nereda tokom pandemije koronavirusa, a jedino je Republika Srpska morala poništiti i propise i izdate prekršajne naloge. Bruka neviđena, a samo zato što načelnik PU Prijedor Sretoja Vujanović nema elementarna pravnička znanja, pa je policiji izdavao neviđeno glupava naređenja. 

U prvom tekstu objasnio sam kako je načelnik Vujanović izvršavao naredbe svog političkog mentora Mirka Tufegdžije, koji ga je i doveo na sadašnju (i sve prethodne) funkciju. Baš kao i Vujanovićeve prethodnike Dalibora Ivanića i Vojislava Pelkića. Od povratka statusa centra (danas policijske uprave) u Prijedoru ključne pozicije zauzimaju okorjeli kriminalci i politički poslušnici.

Moram, primjera radi, podsjetiti javnost na objave kako sam 2014. godine pretresom kod Željka Kovačevića našao notes sa spiskom dužnika, te u istom svog tadašnjeg načelnika Vojislava Pelkića pod pseudonimom "DROT" i sa iznosom od 12 000 maraka. Ispod njega nalazio se Mirko Tufegdžija sa pseudonimom "PROFESOR" i iznosom od 12 500 maraka. U pitanju je krivični predmet u kom je vrlo lako utvrditi vjerodostojnost ovih navoda.

Da, govorim o Željku Kovačeviću smrtno stradalom prilikom likvidacije banjačučkog privrednika Slaviše Krunića. Pisao sam kako su Kovačević, Đukanović i Baldo moji stari "pacijenti", pa sa te pozicije mogu govoriti o njihovim vezama sa policijom. Jeste digresija u odnosu na temu, ali moram pomenuti da je "Prointer" kupio "Sektor ADS" i tako dodatno uklopio moju kriminalistički verziju o motivima ubistva Slaviše Krunića. Ipak, o tome drugom prilikom.

Zadnjih pola godine PU Prijedor kroz više montiranih postupaka pokušava otkriti izvore informacija koje objavljujem. To šta policija radi pod teškim pritiskom načelnika Vujanovića doista je dno dna srozavanja profesije i gaženja zakona i prava. No, najgore u svemu, zalud toliki resursi i pritisci kad nema rezultata, a nalogodavci poput Lukača, Vujanovića, Tufegdžije i sličnih ne mogu shvatiti da nema policajca koji raspolaže sa više podataka od onoga šta je meni odavno poznato, te da sa te strane samo lutaju po bespućima glupavosti.

Šta je stvarna istina otkrivam sljedećim informacijama, a koje su javnosti nepoznate i vrlo uzak krug ljudi može ih posložiti na ovakav način. Primjera radi, ekskluzivno otkrivam kako i zašto je Mirko Tufegdžija napustio MUP RS sa pozicije načelnika prijedorskog centra/sektora. Nalazio se na tako moćnoj poziciji, a molio je tadašnjeg ministra Zorana Đerića da mu omogući raskid radnog odnosa. Čudno, zar ne?

Pozadina ovakve naoko neobične odluke počiva na činjenici da je trebao biti uhapšen i procesuiran zbog teškog kriminala počinjenog u vršenju funkcije, kao i zaista nemoralnih mešetarenja kakva su jednostavno bila neoprostiva. Detalje znam jer sam bio dio ekipe koja je trebala uhapsiti vajnog načelnika, a potom ga i procesuirati. Neka Zoran Đerić objasni  zašto je osvjedočenoj bitangi omogućio izbjegavanje krivičnog progona, a posebno u odnosu na konkretne krivične predmete iz kojih je i danas moguće provjeriti navode ovog teksta.

Postojalo je više tada eskaliranih oblika organizovanog kriminala zbog su Tufegdžija i njegovi najbliži saradnici bili predmet rada Uprave kriminalističke policije MUP RS, sa mojom malenkošću kao operativcem na terenu (u Prijedoru). Zbog kojih smo ih trebali pohapsiti. Zato izdvajam samo neka od spornih dešavanja.

Tadašnjeg načelnika Vojislava Pelkića smo uhapsili i procesuirali zbog sprege sa automafijom, udaljen je iz policije, te prvostepenom presudom oglašen krivim. Znam na kakvim lažnim svjedočenjima svojih bliskih saradnika je drugostepeno oslobođen, a kasnije i preko suda vraćen na posao, ali poenta je da sam Pelkića procesuirao kroz krivične predmete kakvi se i danas mogu provjeriti. Normalno, čim se vratio na poziciju načelnika prijedorske policije uništio je karijeru inspektora kog se najviše plašio. Govorim o autoru teksta.

Mirko Tufegdžija je pomenutim napuštanjem MUP-a izbjegao da bude uhapšen zajedno sa Pelkićem, uz opasku da bi njega morali dodatno obrađivati i za stotine ličnih dokumenata nezakonito izdanih bjelosvjetskim kriminalcima. Zato me je toliko povrijedilo to što je disciplinske postupke koji su rezultirali mojim otkazom vodila "pravnica" Ranka Vlajnić. Pisao sam o tome kako je Vlajnićka bila uhapšena, procesuirana i istjerana iz MUP-a zbog izdavanja krivotvorenih dokumenata međunarodnim kriminalcima i čak albanskim ekstremistima (OVK). Sve po nalogu Mirka Tufegdžije. Lukač je za moj otkaz okupio vrlo zanimljivu ekipu bitangi čiji sam kriminal godinama istraživao i procesuirao.

Sljedeći krivični predmet u kom je Tufegdžija počinio neoprostive stvari tiče se napada na policijsku patrolu u Kozarcu. Idiot je iz zasjede na patrolu ispalio najmanje 22 metka, od kojih su četiri pogodila jednog policajca. Kada smo došli uhapsiti počinioca zatičemo ga u društvu sa našim vajnim načelnikom Tufegdžijom, odnosno usred dogovora oko pozamašnog mita uzetog na ranama našeg kolege. Znam kako je na kraju, sramno i teško kriminalno, okončan taj krivični predmet, ali i danas je vrlo lako provjeriti na kakvim dokazima i činjenicama su zasnovane moje tvrdnje. 

Naredni krivični predmet zbog kog je Tufegdžija trebao biti uhapšen tiče se kriminalne organizacije porodice Milaković. Pripadnici mirovnih snaga (SFOR) prilikom pretresanja javnih kuća u vlasništvu porodice Milaković pronašli su rokovnik u kom je pobilježen građevinski materijal kupljen za izgradnju stambeno-poslovnog objekta načelnika prijedorske policije. U pitanju je objekata kakav vidite na podnaslovnoj fotografiji.

U presudi Miloradu Milakoviću stoji da je ta kriminalna organizacija u ropskom odnosu držala preko 240 žene i primoravala ih na prostituciju. Uglavnom su u pitanju bile strane državljanke koje je prijedorska policija registrovala kao "plesačice". Šta su tačno radile te nesrećnice najbolje zna načelnik Mirko Tufegdžija koji je odreda "isprobavao novu robu", odnosno iživljavao se nad žrtvama međunarodnog trafikinga i prisiljavanja na prostituciju. 

Pored toga žrtve su morale zaraditi za građenje "porodičnog doma" vajnog policijskog načelnika. U pitanju je objekat dimenzija 15X20 metara (300 m2) u osnovici, sa čeriri etaže (dvije sa poslovnim prostorima, a dvije stambene). Govorimo o objektu od nekih 1 000 kvadrata, a kakav vidite na podnaslovnoj fotografiji (osim poslovnog prostora u podrumu). 

Objekat je izgrađen na placu koji je opština Kozarska Dubica dodijelila Tufegdžiji kao izbjeglici, ali premalenom za tako veliko zdanje. Zato je policijski načelnik plac samovoljno proširio na parcele dvojice Bošnjaka, a oko čega se i danas vodi sudski spor. Tufegdžija dosad nije uspio legalizovati objekat, pa ni uz najbolju volju načelnika opštine Radenka Reljića. 

Između ostalog, Tufegdžiji su glasovi na predstojećim izborima potrebni i kako bi legalizovao imovinu stečenu na kriminalu najgrđe moguće vrste, pa vi glasajte za "Ujedinjenu Srpsku". Glasajte za legalizaciju silnog kriminala počinjenog od stranačkih prvaka poput Mirka Tufegdžije, a kakav je samo u naznakama pomenut ovim tekstom. Za opisivanje svega šta znam o takvim bitangama trebalo bi napisati "enciklopediju".

E taj i takav Mirko Tufegdžija godinama na čelne pozicije policije dovodi poslušnike kakvi odgovaraju i njegovom starom kriminalnom jaranu Draganu Lukaču. Znate, kada je Tufegdžija na prostoru prijedorske regije pokrivao rad sijaseta javnih kuća identičnim poslom u Banjaluci se bavio ministar Dragan Lukač. Treba li uopšte pominjati aferu "Talija", gdje je zbog organizovane prostitucije procesuiran Lukačev kum (vlasnik hotela)? 

Pisao sam kako je David Dragičević, kao klinac od nepunih 15 godina, provalio (hakerski) u bazu podataka hotela i razotkrio kakva se prostitucija tu organizovala. U značajnoj mjeri milionska imovina ministra Lukača stečena je na prostituciji, a širok je spektar njegovih kriminalnih aktivnosti. I danas kriminalčine poput Lukača i Tufegdžije određuju šta je "zakon" u Republici Srpskoj.

Još grđe, Lukač i Tufegdžija, preko poslušnika poput Sretoje Vujanovića, odreda procesuiraju i progone one koji odbijaju povinovati se kriminalnoj hordi kakva vlada Republikom Srpskom. To što hapse i maltretiraju nas osvjedočene buntovnike narod bi im nekako oprostio, ali udarati na žene/dame poput doktorice Dragojević Stojić samo zato što su potencijalni kandidati za gradonačelničke pozicije je neoprostivo. I to onakvom sramnom zloupotrebom vanrednog stanja i globalnog haosa. No, šta očekivati od beskrupuloznih "makroa" tipa Tufegdžije i Lukača?!

Tako stvari stoje u Republici Srpskoj pred lokalne izbore, pa neka narod glasa za nakarade po nazivu "Ujedinjena Srpska". Glasajte za moralne nakaze poput Mirka Tufegdžije ukoliko želite da vam kćeri nalaze zadavljene i spaljene poput Irene Predojević ili da vam policija mrtve sinove podvlači pod auta i fingira nezgode - poput Marija Drvenice. Nesrećnika je poklopilo auto u krugu carinskog terminala, a policija je iznijela tijelo napolje i podvukla ga pod njegovo vozilo jer nije bilo drugog načina da izbjegnu istragu oko ogromnih krađa sa oduzetih i deponovanih vozila. Zna načelnik Sretoja Vujanović o čemu govorim.

Znači, iz ove objave jasno se vidi kako nema potrebe da mi prijedorski policajci prenose informacije o tipovima poput Tufegdžije ili o kriminalizaciji unutar državnih organa. Kao inspektor bio sam akter nebrojeno istraga o kriminalu svojih pretpostavljenih i znam mnogo više od onoga čime raspolaže aktivni sastav policije. Još samo da to shvati načelnik Vujanović, pa da prestane maltretirati podređene policajce svojim montiranim i nebuloznim "istragama". No, kad konja postavite za "senatora" on i dalje pase travu.Primjedbe

  1. Ovo su stvarno biseri o našim policijskim službenicima.Uopšte ne sumnjam da ih krase ovakve"vrijednosti" i mislim da uskoro dolazi vrijeme kad zlo samo sebe uništava.Pametnome dosta,a vama Radovanoviću da Bog podari zdravlje i radost poštenja,a svega ostaloga što treba životu također!

    OdgovoriIzbriši
  2. Drago mi je da te imamo moj Boro. Sve im zapisuj, tjerat'će mo ih k'o bog đavola, kad ti budeš ministar!

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

POPULARNI TEKSTOVI

ŠOKANTNO: Osam pripadnika MUP RS direktni počinioci otmice i ubistva Davida Dragičevića

IDEMO DO KRAJA: Porodica Dodik do guše umiješana u ubistvo Slaviše Krunića

DODIKOVI JADI - OPET ŽENI SINA: Igor odlučan da "Draga Mašin" ponese prezime Dodik

DOZNAJTE DODIKOV PAKLENI PLAN: Hapšenjem Zaljkovića započeo novi obračun sa "mangupima"

SLAVIŠA KRUNIĆ RAZOTKRIO SPECIJALCE-PLJAČKAŠE: Ministar Lukač organizator pljačke koja je trebala uništiti Krunića!

VIŠKOVIĆU JAVNO: Službenim vozilima vlade prevoze drogu i ubijaju ljude?! (FOTO)

MINISTAR LUKAČ PRETUKAO ZETA LUBURU: Otkrivam pozadinu hapšenja korumpirane inspektorke Jelene Florjan

LUKAČ PLAĆA VASKOVIĆA, VUKANOVIĆA I BN TV: Ministar liježe i ustaje sa panikom od hapšenja za ubistvo Davida Dragičevića

UDARNA VIJEST: Ministar Lukač definitivno odlazi!

BOSANSKI VITEZ NERMIN ŠEHOVIĆ: Podsjećanje na zasluge u razbijanju zločinačke organizacije Zijada Turkovića (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)