TUŽILAŠTVO BIH UKLAPA KOCKICE: Od orgija Tijane Ajfon, preko otmica zbog droge do ubistva načelnika Bašića (FOTO)

EKSKLUZIVNO: Naručilac i počinilac ubistva načelnika Bašića bili su pripadnici kriminalne grupe Zlatana Ćuka mnogo prije "upoznavanja" kakvo se navodi optužnicom. Kriptovana komunikacija i novi dokazi razotkrivaju stvarnu pozadinu biljeljinskih orgija sa Tijanom Ajfon iz maja 2020. godine.


borislav radovanovic blog

Optužnicom Tužilaštva BiH navodi se da je upoznavanje Dalibora "Dugog" Railića i Aleksandra Miljatovića dogodilo decembra 2021. godine, kada je i postignut kriminalni dogovor oko ubistva načelnika Radenka Bašića za 50.000 eura. No, tome su prethodili dogovori Railića sa Igorom Repajićem, dok se period traženja potencijalnog ubice proteže čak pola godine prije usmrćivanja Bašića i događaja koji ovoga puta problematizujem. 

Istragom protiv prijedorskog inspektora Dejana Jurišića utvrđeno je kako njegova saznanja o pripremanju ubistva prijedorskog načelnika sežu u 2021. godinu, analogno informacijama SIPA dobijenim iz Mostara sredinom decembra te godine. U svojim tekstovima od početka bavljenja ovom temom izdvajam dva događaja iz prošle godine kao motiv brutalne egzekucije kolege i prijatelja Radenka Bašića.

Ključni događaj bilo je posljednje ili treće u nizu lišenje slobode Dalibora Railića po nalogu načelnika Bašića. Optužnicom se tvrdi kako je motiv vezan za Bašićevo istraživanje organizovanog kriminala oko droga, gdje vidim da Tužilaštvo BiH odreda potvrđuje navode mojih tekstova objavljenih neposredno poslije zločina. Iz najava Tužilaštva BiH o objedinjavanju predmeta prethodnog pokušaja ubistva i kasnijeg ubistva Mihajla "Šmita" Stupara sa ubistvom načelnika Bašića vidimo da sam i na tom planu vjedostojno uspostavljao kriminalne veze.

Kao drugi određujući događaj isticao sam otmicu Jasmina Selimagića, počinjenu u Prijedoru, usred dana i od strane većeg broja teško naoružanih kriminalaca, a zbog duga za drogu u vrijednosti oko 30.000 eura. Kao jednog od počinilaca otmice Selimagića identifikovao sam ubicu Alesandra Miljatovića, te da je zataškavanje tog teškog krivičnog djela pomoglo mu u dobijanju uslovnog otpusta iz zatvora - tokom kog je mučki ubio načelnika Bašića

Znači, za događanja od 30. avgustva 2021. godine identifikovani su Jasmin Selimagić, Esad Blagajčević, Aleksandar Miljatović, te policiji jednako dobro poznati kriminalci Srđan Mićić, Pavle Stević, Miladin Maksimović, Nedeljko Rosić i Marko Spasojević. Selimagić je bio žrtva napada ili otmice, a njegov prijatelj Blagajčević svjedočio je počinjenom krivičnom djelu. Ostali navedeni, sa više vozila i teško naoružani, uključujući i automstsko oružje, oteli su Selimagića i odvezli u pravcu sela Volar.

Naredni bitan podatak jeste da su pokojni načelnik Bašić i njegov nasljednik na funkciji Goran Karan otkrili počinioce i sa svojim inspektorima izvršili kriminalističke obrade nad uhapšenima. Nimalo jednostavan zadatak obzirom da je Selimagić negirao ono šta se doista dogodilo, a šta je očekivano obzirom da kriminalci takve stvari rješavaju mimo policije.

Nakon toga upućen je izvještaj OJT Prijedor, pa je moguće razjasniti šta su načelnik Bašić i njegovi inspektori tada odradili. Sad, hoće li iz Tužilaštva BiH svog prijedorskog "kolegu"  Mladena Mitrovića saslušati ranije ili nakon hapšenja u svojstvu osumnjičenog pitanje je taktike, ali pored tri skandalozna puštanja na slobodu Dalibora Railića ostaje činjenica da je identično pomogao i ubici Aleksandru Miljatoviću

Mitrović o počinjenom krivičnom djelu tokom boravka van zatvora, dok je još uvijek izdržavao kaznu za prethodno ubistvo, nije obavjestio zatvorsku upravu i time je Miljatoviću dirktno pomogao u dobijanju uslovnog otpusta. Znači, uslovnog otpusta koji je iskorišten za praćenje žrtve i pripremanje novog krivičnog djela, a potom i brutalnu likvidaciju načelnika Bašića. Lako je provjeriti stoji li Bašićev potpis na izvještaju protiv Miljatovića i drugih gore navedenih počinilaca otmice.


borislav radovanovic blog

Ovim dolazimo do drugih optuženih za organizovani kriminal u vezi sa ubistvom načelnika Bašića, te određujućih navoda optužnice prezentovanih na gornjoj fotografiji. Konkretno da je Dalibor Railić od Mirjane Vujović iz Bileće kokain nabavljao još od februara 2020. godine. Podsjećam da je Mirjana Vujović uhapšena u akciji "Transporter", kao član grupe Bojana Cvijetića, nakon pronalaska i oduzimanja 303 kg opojne droge "skank", a o čemu sam objavio mnoštvo tekstova.

Kasnijim raspakivanjem kriptovane komunikacije prikupljeni su dokazi krijumčarenja velikih količina kokaina od strane Cvijetićeve grupe, a gdje je dio prodaje išao preko Dalibora Railića - kako to optužnica precizira. Naredni određujući navod optužnice jeste da je Željko Simić dogovoreni kokain svojim vozilom sa "štekom" prevezao u Prijedor i predao Dugom Railiću. Obzirom da je kod nas suđenje u odsustvu zabranjeno među formalno optuženima nema Simićevog kriminalnog šefa Zlatana Ćuka, a koji stoji iza opisanih inkriminacija.

Nedavnom akcijom "Golden" uhapšeni su Zlatanov otac Boško Ćuk i supruga Nataša Arsenijević, te za ovu objavu bitniji članovi kriminalne grupe Željko Simić, Radan Dotlić, Dalibor Simić, Savo Nešković i Siniša Perić. Bitniji jer je okosnica kriminalne organizacije Zlatana Ćuka pohapšena još maja 2020. godine u akciji "Kristal", tokom orgijanja sa starletama iz Srbije koje je okupila Tijana Ajfon.

Upravo zbog poznatosti Tijane Ajfon ova akcija medijski je odjeknula regionom, no tek kasnijim raspakivanjem Sky i ANOM aplikacija utvrđeno je kako grupa Zlatana Ćuka radi sa zaista velikim količinama narkotika i oružja, uključujući i milionska pranja novca od kriminala. Od 35 osoba uhapšenim akcijom "Kristal" izdvojio bih Pavla Stevića i Srđana Mićića, optuženog Željka Simića koji je kokain dovozio Railiću u Prijedor, te prednje pomenute Radana Dotlića, Sinišu Perića, Dalibora Simića, odnosno Milisava Tomića, Željka Vujića i Vladana Kakuću, Radoslava i Savu Simića...

Kako vidite Pavla Stevića i Srđana Mićića prijedorski policajci avgusta 2021. godine identifikovali su i procesuirali za pomenuti oružani napad na Jasmina Selimagića, počinjen zbog dugova oko droge, a gdje je kasniji ubica načelnika policije Aleksandar Miljatović bio saizvršilac. Nedvosmisleno govorimo o "vojnicima" kriminalne grupe Zlatana Ćuka od kog je Dalibor Railić nabavljao velike količine droge i to godinu i po prije ovog incidenta,

Dakle, poentiram na činjenici da su naručilac ubistva načelnika Bašića i direktni počinilac pripadali istoj narko bandi okupljenoj oko Zlatana Ćuka. To da su se Railić i Miljatović upoznali decembra 2021. godine znamo iz svjedočenja Igora Repajića - koje valja posmatrati sa ozbiljnim podozrenjem obzirom da je došlo nakon Railićevog hapšenja i sklonosti kriminalaca da priče prilagođavaju poznatim činjenicama. Eto načelnik Bašić sa svojim inspektorima zaživotno je pribavio dokaze koji ukazuju mogućnost drugačijeg razvoja situacije od ove Repajićeve priče.

Iz javno dustupnih podataka o akcijama "Kristal", "Transporter" i "Storidž" laici mogu prepoznati podvajanja imena pohapšenih kriminalaca, te o kakvim kriminalnim strukturama je riječ. Sa druge strane načelnik Bašić, Goran Karan i njihovi inspektori koristili su odlično obaviještene informante, a koji su mi takođe poznati, tako da su akcijom iz avgusta 2021. godine povodom napada na Selimagića još kako znali sa kakvim vidom organizovanog kriminala imaju posla. Baš kao što je i narko mafija odlično znala koliko su ovi policajci istrajni u razotkrivanju kriminala povezanog sa Daliborom Railićem - kao njihovim vrlo aktivnim dilerom droga.

To što je Zlatan Ćuk pobjegao iz zemlje nakon akcije "Kristal" nije poremetilo djelovanje njegove organizacije, no valja i njega staviti u kontekst mnogo šire mafije. Ćuk je bio tek jedan od regionalnih vođa grupa, poput takođe "pobjegulje" Ognjena Orašanina iz Sokoca, čija gupa je pala u akciji "Šakal", braće Njegoša i Dražena Šinikovića iz Trebinja, pa sve do Bojana Cvijetića i Lovrenovića (Milovoja i Dušana) koji su kontrolisali Gradišku, te mnogih drugih.

Ključne su dvije stvari. Prva, "vojnici" prednje pomenutih regionalnih narko bosova su masovno pohapšeni, pritvoreni i procesuirani, dok su stvarne razmjere kriminala poprilično rasvjetljene. Druga, mnogo važnija, capo di tutti capi Milan "Matko" Matković takođe je uhapšen i pritvoren, zajedno sa svojim najbližim saradnicima. Matkovića istražni organi svrstavaju u sami vrh balkanske narko mafije, koji je kokainom snabdjevao gore pomenute regionalne vođe krimilalnih grupa.

Što se tiče povezivanja Matkovića sa Prijedorom i kriminalnom grupom koja je ubila svjedoka Mihajla "Šmita" Stupara i načelnika Bašića to sam već učinio tekstom Bivši i aktuelni narko don u istom pritvoru! i objašnjenjm da su uhapšeni Dragan Supić i Dalibor Railić predvodili jednu te istu grupu. Ovim se vraćam na moje kontinuirane objave da ubistvo načelnika Bašića treba istraživati kroz mnogo šire dimenzije od ovih iz formalne optužnice. I šta prednjim navodima dodatno argumentujem.

Vidite, naša policija je znala i shodno tome istraživala kriminal gore navedenih kriminalnih grupa. Značaj akcije "Kristal" jeste u tome što je na kokainskom orgijanju pohvatano 35 osoba, od čega je gro bio uključen u međunarodna krijumčarenja velikih količina droga, posebice kokaina. Kasnije akcije poput "Transportera" ili "Storidža" donijele su konkretne dokaze ovakvih sumnji, međutim tek raspakivanjem kriptovanih komunikacija doznajemo stvarni obim i razgranatost veza ovog organizovanog kriminala. I to se vidi iz optužnice za ubistvo načelnika Bašića, ali i preko aktuelnih akcija "Golden" ili "Šakal". 

Istovremeno istražni organi preko Sky i ANOM aplikacija došli su do konkretnih dokaza počinjenih ubistava, pokušaja ubistava i pripremanja novih likvidacija, kao i oko krijumčarenja oružja ili pranja novca od kriminala. Beskrupuloznost pohapšenih kriminalnih struktura vidimo po pripremanju likvidacije glavnog tužioca za organizovani kriminal Dubravka Čampare i "jednog banjalučkog načelnika". Uvjeren u vjerodostojnost tih informacija pojedina važna dešavanja uopšte ne pominjem, a naprosto jer su ljudski životi vredniji od "eksponiranja" mog znanja.

Jedino mi je bitno istaći moju od starta izraženu sumnju da je Bašićevo ubistvo poslužilo za zastrašivanje profesionalaca koji odavno nose naš dio međunarodnih istraga i postižu izvanredne rezultate, odnosno da je u pitanju "poruka" zbog koje bih ovaj zločin čak podveo pod krivično djelo "terorizma". Tokom profesioalne karijere jednu ovakvu eskalaciju organizovanog kriminala opisno sam okvalifikovao terorizmom, a indikativno je da na djelu ponovo imamo iste ljude ili kriminalne strukture.

Ovde moram podsjetiti da još od likvidacije slovenačkog narko dilera Nebojše Čubrilovića počijenog u Banjaluci, dakle od 2015. godine kontinuirano tvrdim kako su ovdašnje kriminalne strukture načinile direktne veze sa krupnim kokainskim organizacijama Južne Amerike. Pri čemu je počinjeno više mafijaških likvidacija "sa potpisom države". Danas to potvrđuju istrage i optužnice Tužilaštva BiH, a posebice dokazi iz kriptovanih komunikacija.

Ubistvo Čubrilovića sa Prijedorom i grupacijom koja stoji iza ubistava Stupara i Bašića povezao sam u brojnim tekstovima i prije njihovih stradanja. No, godinama ranije isto sam učinio preko službene dokumentacije kojom MUP raspolaže, jednako kao i moja malenkost. Nisam tek tako napad na Jasmina Selimagića izdvojio kao iznimno bitan. Ili treba da objelodanim godinama sačinjavanu dokumentaciju oko veza slovenačke grupe kojoj je pripadao ubijeni Čubrilović sa Prijedorom i davno uspostavljenim krijumčarskim vezama? Šifra: Drago i Milanko Sredić

Dalje, iz vizure danas poznatih podataka pogledajte tekst iz septembra 2020. godine MILIVOJE LOVRENOVIĆ NEMILOSRDNI EGZEKUTOR LJUBANA EĆIMA, kada regionalnoj javnosti prvi otkrivam "biografiju" ovog okorjelog kriminalca i svojevremenog pripanika policije, pa sve do brojnih linkova na vezane tekstove. Daleko smo od tim tekstom zacrtanih ciljeva, ali moramo konstatovati ogroman iskorak spram prethodnog stanja. Stvari kakve mogu prepoznati rijetki i dovoljno informisani po pitanju geneze balkanskog organizovanog kriminala.

Dakle, pojedini međunarodni krijumčarski kanali uspostavljani su decenijama prije negoli su mnogi prednje pomenuti kriminalci uopšte odrasli, a kamoli pomišljali na izdizanje do sadašnjih pozicija i uloga. Jedino šta kao konstanta opstaje jesu teško kriminalizovani moćnici iz organa krivičnog gonjenja i sistema vlasti. Ovu malobrojnu skupinu odvažnih profesionalaca koja realizuje nabrojane istrage posebno cijenim upravo zbog nagomilanog iskustva i svijesti sa kakvim zločinaštvom se suočavaju.

Za kraj ovog teksta moram naglasiti kako još dugo nemam namjeru odustati od objelodanjivanja pune istine oko ubistva načelnika Radenka Bašića. Koliko god se pojedini trudili da ga "ostave zakopanog" tamo gdje trenutno jeste toliko uzvraćam novim i novim informacijama - poput ovog i mnoštva narednih tekstova. Vidite da sam tek otvorio mnogobrojne teme kakve sad valja detaljno razjašnjavati.

Nastaviće se...

Primjedbe

  1. Niko kao Brano Mićunović..

    OdgovoriIzbriši
  2. Ti rece da ima dosta inspektora umjesani toj.uvezani sa Dugim samo se kola slomise na Jurisica beznacajan tip koji se mogao kontrolisati.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jurišić je, kako čujem, uradio ono šta sam mu "savjetovao" tekstom o njegovom hapšenju. Olakšao je dušu za sve šta zna, pa tako i istraga ide u tom pravcu. Drugo je pitanje što npr. pritvorska jedinica državnog zatvora godinu i po je prebukirana i dalja hapšenja moraju prilagoditi mogućnostima puštanja pritvorenika na slobodu. Pritom je sve više onih koji će iz pritvora direktno na izdržavanje višedecenijskih kazni. Eto pominjem samo jedan od milion problema sa kojima su suočene brojne istrage protiv organizovanog kriminala.

      Još jedan problem jeste totalni nerad VSTS-a, od kog sam i ja nakon smjene Tegeltije očekivao rezultate. Ko može u smislu kontrole rada ući u OJT Prijedor, izuzeti predmete i analizirati određene postupke, pa sve do izricanja mjere udaljenja iz službe Mladenu Mitroviću kog pominjem? Samo VSTS! Još kako bi takve radnje VSTS-a pomogle Tužilaštvu BiH i policiji u demontiranju poluga moći kriminala koji istražuju.

      Sad čekamo i poteze Siniše Karana u smislu da suspenduje rukovodioce i policajce povezane sa organizovanim kriminalom. Lukač to ne samo da nije htio uraditi, nego je čak štitio svoje kriminalce u MUP-u. Za više detalja pogledajte prethodni tekst o tome kako Karan i Kostrežević užurbano sagledavaju stanje na terenu i pripremaju kadrovske promjene. Još kako je za dalji napredak istrage važno demontirati poluge moći kriminala unutar policije.

      DJELOTVORNE ISTRAGE IMAMO SAMO KADA SU ODRAĐENE KVALITETNE PRIPREME ZA NJIHOVU REALIZACIJU!

      Izbriši
    2. Sta je sa vajnim Draganom Stuparom po tvom misljenju ?

      Izbriši
    3. U tekstu oko hapšenja Jurišića objasnio sam kako se Stupar i prije dvije decenije na vrijeme izvlačio iz kriminala, pa tako i izbjegavao hapšenja. To da je Stupar bio kolovođa inspektora narko dilera u Prijedoru znali smo još 2014. godine i bili spremni to pohapsiti, no dolazi Lukač i "zapošljava" ih u svojoj firmi. Rezultate znamo: najveći kriminalci u policiji.

      Izbriši
  3. I šta si ti sad nama rekao??? To da si može biti znao neke stvari koje se spremaju, kao što je ubistvo Bašića, ali nisi prstom mrdnuo? Ili to da dobijaš informacije iz same policije, pa na osnovu tih informacija nama prosipaš šuplju priču? I to će jednog dana prestati, jer ćeš ostati bez krtice...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da sam znao za ikakve pripreme stavio bih Dugog ispred sebe i niko Bašića ne bi smio poprijeko pogledati. I ranijih godina zamjerao se on mnogima, no bez obzira slagao se sa njim ili ne - STAJAO SAM IZA NJEGA. Najbolje znaju oni koje sam "prevaspitavao" oko tog pitanja, ali i kolege koje su sa nama radile. Možete mene voljeti ili ne, ali i danas imam uticaja dovoljno da se na moje ljude ne ide olako.

      Iz policije ne dobijam informacije, a prije dva dana dobio sam tužilačku odluku da protiv mene obustavljaju istragu zbog objava na blogu, gdje su nekim mojim starim drugovima iz policije pokušali spakovati da mi dojavljuju informacije. Sad će se Mladenom Mitrovićem baviti VSTS zbog ove i još nekih zloupotreba funkcije i tužilaštva. Ići će o tome i posebni tekstovi.

      To kako dolazim do informacija mnogi bi voljeli znati, no ministar Lukač i njegov bivši zet Lubura nakon par godina prisluškivanja i praćenja ništa nisu uspjeli otkriti. Osim da sam znajući šta rade par puta podvalio im žešće dezinformacije ili stvari koje su im se obijale o glavu. U konačnici da ste pročitali tekst vidjeli bi da potežem osobe i dešavanja još iz vremena dok sam radio na organizovanom kriminalu ili gonio "učitelje" ovih što danas glumataju velike krimose.

      Izbriši
  4. Slobodan Vasković se priprema da te oblati i tebe i par pandurčina iz Prijedora i Gradiske...A ti znas zasto

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I ja sam pomalo upucen u tu materiju, valjda kazem valjda je u pitanju zataskavanje smrti curice, detalje ne znam niti sta tvrdim osim da sam tako nacuo

      Izbriši
    2. Opet ovaj što komentariše sopstvene komentare. Oblatili bi mene mnogi da mogu nešto pronaći.

      Izbriši
    3. Druze valjda vidis ko ti pise i kad.I ko komentarise.Lik je napisao Vaskovic ti pakuje a ti znas zasto?!

      Izbriši
    4. Vaskovic može da mi popuši, a da nema muda udariti na mene tos smo davno utvrdili. Za mog znanja zataškavanja smrti curice i Prijedor Prijedoru nema, a da je neko pokusao nešto slično skupljali bi ga u komadima, prvo od mene, da ne pominjem druge. Na djecu sam posebno osjetljiv i tu nema odstupanja.

      Izbriši
    5. Bravo Boro

      Izbriši
    6. De onda napiši šta je bilo sa Ivonom Bajo, pošto čim je neko pomene ti brišeš komentar

      Izbriši
    7. Ovo garant opet onaj smarac Zdenko. Nije ni njemu lako

      Izbriši
  5. Bore ko je pao u Nisu sa pola kg kokaina, iz Prijedora je inicijali GR 42 godine

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Grabež glupi,nasankali deliju do jaja...

      Izbriši
    2. Ko je Grabez, u pm...

      Izbriši
    3. Kako se zove grabez i ko je covjek uopste mislim gde radi i jel bas iz Pd

      Izbriši
    4. Kod inicijala prvo se navodi ime, pa prezime. Čujem da je neki Rodić u pitanju, no ništa još provjeravao nisam. Pola kile kokaina kreće se oko 18.000 eura, pa se "siječe" nekoliko puta prije ulice, što znači da nije sitni krijumčar. Čim provjerim ko je u pitanju, a posebno ako mi bude zanimljiv, ide tekst o tom liku.

      Izbriši
    5. Da nije mozda u pitanju Goran Rodic Boro, ti sigurno znas tog decka, bio je dobar bokser pre 20 ak godina. Inicijali odgovaraju

      Izbriši
    6. Zanimljivo da je i moja prva asocijacija bila na takvo ime i prezime, ali znate ono kada nešto imate "zakopano" u mozgu i ne možete se sjetiti odakle to znate. Nekoliko tih prijedorskih boksera znam, ali nikad nisam siguran oko imena. Morao bih pregledati kroz rokovnike jer mislim da sam jednog bivšeg boksera sa sličnim imenom i prezimenom hapsio za drogu. No, brzo ću znati ko je doista u pitanju, pa ćemo se tim detaljnije baviti.

      Izbriši
    7. Ajde pozanimaj se pa gruni sve sto znas o tom decku

      Izbriši
    8. Znam ko je, no moram imati i potvrdu informacija kako ne bih plasirao nešto pogrešno. Posebno jer je opet pao jedan "ugledni" Prijedorcan i sportski radnik

      Izbriši
  6. Da mi je doživjeti da onog Mega kriminalca (kako ga vi krstite) Mladena MITROVIĆA u prdekanu smjeste. Stvarno je govno, kriminalac, sramota za struku i državu. Treba mu oduzeti svaku marku koju je uzeo.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Sad mi se "namjestio" sa dvije skandalozne tužilačke odluke, a svakako se spremam na novi "talas" obračuna sa ovom mafijaškom bandom, pa ćemo o tome u daljim tekstovima. Sad jedino mogu konstatovati da njegova osionost proizilazi iz glupavosti (slabe pameti). Zna on dobro da ga je Milan Tegeltija svojevremeno štitio u onome šta je preduzimao protiv mene i zbog toga sam se sa Tegeltijom prvim obračunao. Zarekao sam se da ću tu bitangu istjerati iz pravosuđa, objasnio zbog čega, da bih na na kraju natjerao na ostavku na poziciju sudije Osnovnog suda u Banjaluci (na koju nikad nije bio ni imenovan). Ukoliko Mitrović doista misli da je moćniji od Tegeltije onda je neviđeno glup.

      Izbriši
  7. Pa njega ni Dodik ne otjera. Kad je bilo ono sa Bašićem, jel mu javno rekao da najmanje sto ocekuje jeste da podnese ostavku, a on i dalje glavni tuzilac. A sto se tice Jurisica i Stupara,pa to i ptice na grani znaju ko su, sta su i sta su radili!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Zalud svi znaju kad vrh policije odbija "znati" i ostavlja ih na pozicijama da sprečavaju dokazivanje, utiču na svjedoke uništavaju dokaze...

      Izbriši
  8. Kad vec znas ko je pao iz prijedora u Nisu imas li bar materijala o doticnom ?

    OdgovoriIzbriši
  9. Goran Rodić, a pao je i Dusko Zoric o tom niko ne prica ništa

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Roda bokser se tako zove ali on mi je bas nespojiv sa ovom pricom. Ko je Dusko Zoric?

      Izbriši
    2. Zoric Dusko ,ležao dugo u Foci za ratni zločin

      Izbriši
    3. Možda ću sutra ići sa tekstom o Rodi jer imam zaista zanimljive informacije.

      Izbriši
  10. Sve sto tebi nije "spojivo" o Rodi bokseru, spojice ti Boro samo dok on prelista svoju privatnu arhivu, kad izvali tekst ima da se mnogi hvataju za glave jer cim je boro napomenuo da ga je biljezijo u tefter bice svasta tu

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Imam zaista ekskluzivne informacije, ali i mogućnost da po ko zna koji puta otvorim sistemske probleme. Treba policija u Nišu da nekog uhapsi sa pola kile kokaina da bi se u Prijedoru poteglo pitanje kako neko ko je grcao u dugovima preko noći stiče vrijedne nekretnine. Ili je problem što Roda radi u mnogo ozbiljnijim krugovima od Railića, a koje policija zaobilazi u širokom luku.

      Eh da, u mojoj privatnoj arhivi ima svačega

      Izbriši
  11. U zadnje vrijeme samo neki bokseri padaju. Sta bi sa onim majmunom Žilićem

    OdgovoriIzbriši
  12. Za Gorana Rodica znam da je bio jako dobar bokser i da je davno, davno prebijo sina starijeg od Zdravka Torbice, do duse kako sam slusao mazno ga je jednom ali onako momacki ovaj je valjda bio i u komi dan, dva bilo je bas problematicno osim toga nisam nesto cuo za njega ALI boro ce to opsirnije on je njih ganjao i hapsio

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Mislim da već sutra idem sa tom temom, ali i drugim vezanim dešavanjima.

      Izbriši
  13. Boro sto usuti kad se Vaskovic spomenu.Znas ti dobro koja je curica u pitanju i ko je koga stitio.Ajde malo te podsjetim prije Vaskovica.Koga je Šula i Mićo Popović silovao a ti i tvoja organizovana banda iz Gradiske stitila.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jedini slučaj silovanja djevojčica za koji znam jeste višestruko silovanje tri maloljetnice od 15 godine iz Ljubije. Rade Radinović je bio pritvoren zbog toga, ali su kasnije sve zataškali i Radi je isplaćeno 10.500 KM odštete. Podijelio pare sa Šulom. Ovo silovanje dogodilo se prije mog dolaska u krim službu i nisam imao doticaja sa predmetom, pa time nisam mogao ništa zataškavati.

      No, kada sam Radu pritvorio zbog ubistava Doris Bajilo i Gordane Milosavljević - PONOVO SAM OTVORIO I TAJ ZATAŠKANI SLUČAJ SILOVANJA DJEVOJČICA. Šula je tada prijetio tužiocu koji je vodio istragu, dvojici inspektora koji su ga prijavili, dok je jednu od silovanih djevojčica udario šakom i prijetio ubistvom sestre. Bez svega šta je radio meni i kolegama koje su radile sa mnom. Sve sam zadokumentovao i dostavio u Banjaluku, te tražio pomoć obzirom da pored Gorana Mikanovića i Želje Stojanovića u Prijedoru ništa nisam mogao uraditi.

      Onda je uslijedilo ubistvo Ferida Memića u pritvoru, nakon čega su i Radu Radinovića prisilili na samouboistvo. Njegova smrt u zatvoru plaćena je 50.000 maraka. Manje više sve ovo objavio sam u mnoštvu tekstova i davno narodu prenio istinu. Užasavajuću istinu.

      Znači, rizikovao sam život i sigurnost porodice, preživio stravičnu golgotu i sad mi "pametuju" besposleni idioti. Što ne pitate šta su radili vajni načelnici Goran Mikanović i Želja Stojanović, koji su Šuli referisali svaki moj potez? I gdje su nestale stotine i stotine Šulinih snimaka upravo tih bitangi iz policije, kriminala, politike i šta više znam koga? Sve šta se dešavalo u zlatari i galeriji Šula je tajno snimao, pa tako i Mikana i Želju Stojanovića i Mimu Dobrijevića i mnoge druge, gdje mu prenose informacije iz istraga. Da ne otvaram teme kako je kontrolisao Marka Pavića i mnoge druge.

      Pored toga što ne pitate šta su radili direktor policije Uroš Pena i načelnik Uprave krim policije Gojko Vasić? Kakve relacije su imali sa Šulom i tim ubistvima? Jok, našli ste mene prozivati koji sam upravo zbog takvih istraga završio na ulici, berz posla i penzije. Očigledno nemate problema sa bitangama koje su zataškavale ubistva, silovanja i zločine nezamislive ljudskom umu. Pored mene samo dvojica kolega imala su petlje udariti na te stravične zločine i jedva smo žive glave izvukli, a kompletan MUP slijedio je moćnike na čelu i - OKRETALI GLAVE.

      Stotine i stotine u policiji znali su šta se događa, ali su naprosto okretali glave. I svi vam valjaju osim mene, šta govori o vama mnogo više negoli o meni. Što se tiče Gradiške ništa sa njima njsam radio od ubistva Gorana Korura - Kote. Onaj smrad Mirko i komandir Torbica navukli su mog informanta da im ispriča neke stvari, pozivajući se na mene, a onda je čovjek isprebijan i jedva izvukao živu glavu. Nikad više sa Gradiškom nisam imao telefonski razgovor, a kamoli nekakav rad. Osim što sam vrhu policije ukazao kakvi kriminalci tamo rade. I to je Torbici bila "odskočna daska" jer je poslije toga unaprijeđen. Ništa čudno kad Pena i Vasić u policiji prave grupe za bavljenje organizovanim kriminalom.

      Eh da, nabijem na ku*ac i tebe i Vaskovića, pa da vidim šta će to baletan objaviti.

      Izbriši
    2. Hvala.Samo mi jedno nije jasno!?Ako iole vrijedi to sto pišeš i sta si dozivio i sta uradio za narod,drzavu,kriminalce...svetac si bio i na kraju te izbace iz mupa ko govno.Ili si ti lud ili Drzava.Fino ti Lopov Lukač rekao da si bolestan uz vjestacenje raznih doktora iz ludare i ti opet po svom.Ljuti se ti koliko hoces ali je tako.Lp

      Izbriši
    3. Kako je onda Lukač u rješenju o otkazu naveo da sam potpuno zdrav jer bolesnog radnika nije moguće otpustiti. Pazi, ja pišem pomalo o onome šta se doista dešavalo, ali tek planiram objaviti autobiografske romane sa punom i objedinjenom istinom. Na to ću objaviti i dokumentaciju iz koje svako može provjeriti isrini. No tu ima kedna caka jwr svoju životnu priču planiram objaviti na više stranih jezika i čak imam prijatelje za ozbiljna tržišta poput Indije i Kine. Da ne pričam o engleskom jeziku i Zapadu. Ovde si ljudi masovno prošli tragedije i bezveze je pričati o svojoj, ali zato ljudi u svijetu vole te istinite priče i imaji dobru prođu na tržištu. Nemam ja više šta posebno učiniti, osim da nevin odem i zatvor ili sačekam još poneku sramnu odluku, a onda se povlačim, počinjem pisati i zavrsavam ovu životnu fazi.

      Izbriši
  14. Svima je poznato da sa ubistvom nacelnika Basica niko iz Prijedora osim Dugog nema nikakve veze. Zbog cega gradjani i dalje trpe torturu pojedinaca prijedorske žandarmerije(Ima i pravih kulturnih momaka, ali vecina su konji)? Postoji li nacin da ta grupacija svoj rad (teror) vrati u okvire zakona i da li postoji neko kome se mogu ljudi žaliti na njihovo postupanje? Poznajem covjeka koji ij snima tokom akcije, a koga non stop pretresaju. Ima tri tonska snimka i tri video zapisa na kojima se vidi sav primitivizam i nemoc grupice kompleksasa koji kad skinu beretke ne mogu galamiti ni na rodjene žene. Uskoro ce objaviti sve. Uskoro ce svi vidjeti kako se to radi u Prijedoru.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Mislim da je Brdar vodeci sa dijecom oko sebe.Inace i njegov otac pemzionisani drot govno bio i ostao,uvukao se u boracku organizaciju.Mislim posle smene Lukaca nebi smeli to da rade,nije to samo u Prijedoru nego i u ostalim gradovima,recimo u Federaciji je dosta kulturnija policija i nisu pod pritiskom nekim

      Izbriši
    2. Po kojem osnovu zandarmerija privodi ljude i vode ih u sup navodno na detaljan pretres bez naloga bez bilo cega drze te sat dva tsmo i puste uz obrazlozenje da je rutinska kontrola. Ima li iko dovoljno hrabar u tom Prijedoru da se protiv toga pobuni ili su utjerali strah mlateci sve zivo kad je basic ubijen niko ih nije tuzio za to. Dabogda vas tuki ti seljaci iz maricke i ostalih sela svaki dan kad niko ne smije to maltretiranje prijaviti.

      Izbriši
    3. Ima.Neće više,sada su nekog klinca pred Novu Godinu privodili malo ga strasili,klinac bio niči klinac od lika iz OSE..Odmah je zvato iz Sarajeva u unutrasnju kontrolu mup-a.Neko ce fasovati gadno

      Izbriši
    4. Što se tiče maltretiranja ljudi vezano za ubistvo Bašića upravo oko hapšenja u Srbiji, Hrvatskoj, Njemačkoj i ino ćemo razjasniti ko iz Prijedora valja ozbiljne količine droge i oružja. Pa time i šta prijedorska policija radi.

      Vezano za racije imam informaciju da su se ostali rukovodioci ozbiljno usprotivili ideji Sretoje Vujanovića da tokom praznika organizuje racije i slično. Racimo da su mu aman odreda odbili naređenja, a pod obrazloženjem da pusti narod da se proveseli i ugostitelje da napokon zarade neki dinar. Bar ove što dosad nisu zatvorili lokale.

      Oko Igora Brdara ne kontam "šta je pisac mislio". Momak je prije par godine iz žandarmerije otišao za zamjenika komandira u Oštru Luku, a odnedavno je komandir u Prijedor 2. Znači godinama veze nema sa žandarmerijom, a kamoli da radi racije ili šta već pominjete. Ne ulazim šta ko misli o mlađem ili starijem Brdaru, nego samo pišem činjenice koje nesporno znam.

      Izbriši
    5. Svaki dan je nama racija...

      Izbriši
  15. Jes smarate s tim Vaskovicem jebo vas on, narkomancina raspala koja pise narucene tekstove

    OdgovoriIzbriši
  16. To sto to tako postupaju sa gradanima vidjeli od Lukaca ali toce se promjeniti dolaskom Karana na mjesto ministra definitivno pravi covjek na pravom mjestu.Ima znanje iskustvo godine staza .

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Karan ima i znanje i iskustvo to je nesporno, no koliko ćemo se sa njim moći nositi nisam siguran. Ovi što ga odlično poznaju kažu da će vladati čvrstom rukom, a šta će najbolje pokazati određene smjene koje bi javnost mogle ozbiljno iznenaditi. Eto ja sam Lukača pretvorio u predmet opšte sprdnje, a Karana još uvijek proučavam i nisam siguran šta od njega mogu očekivati. Iskreno. Elem, kako sam navikao - svakom sudimo po djelima, pa ćemo sačekati i oko ocjene Karanovog rada. Zasad je pohvalno to što ne gubi vrijeme, nego obilazi teren i sagledava stanje prije donošenja ključnih odluka. I to sam pohvalio tekstom.

      Izbriši
  17. Boro pa gde si ti u kakvoj si sada ilegali, sta se dogadja sa ovim oko Rodića, jesi ista iskopao ?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jesam i ide tekst. Išao bi danas ali bilo mi je preče da se Dodiku ponudim za misistra umjesto Kabića. Mora se i na sebe misliti.

      Izbriši
  18. Pao Radaković što drzi intermeco iliti park princeva sa Railićem u talu

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ma kakav Radaković, kakvi bakrači. Danas sam oko podne pio kafu u tom lokalu i ništa čudnoga nije bilo. U Nišu je pao Roda iz elektrodistribucije.

      Izbriši
  19. Mislis Goran Radakovic pao ? Za sta on pade

    OdgovoriIzbriši
  20. Pa za kokain u srbiji

    OdgovoriIzbriši
  21. Kalav radakovic, izgleda da je pao Goran Rodic zvani roda

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Roda iz elektrodistribucije, pravi "kadar" svog direktora Čave Trave.

      Izbriši
  22. Zivim u njemackoj, kontrolidalo me 20 puta i njemacka, svicarska, hrvatska policija, slovenci, madjari... ali sta sam dizivio u prijedoru to nema nigxje. Mene legitimisu dvojica, a trojica rove po kolima alooo???? U drugim zemljama sam otvaras i pokazujes kad te ljudi normalno zamole ovi lukačevci trkeljisu sami. Tako mogu podvaliti sta god hoce kome hoce.

    OdgovoriIzbriši
  23. Znas li sta za boksera Adnana Zilica. Vidim da je pusten

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Bolje da nije pusten, saradjivao sa policijom Šakicem,Došenom i Milankovicem.Dobro ukantao Gredelja.

      Izbriši
    2. Ako ga je ukantao i saradjivao,zašto je optužen na 6mj zatvora za prebijanje dvojice pripadnika Žandarmerije,postoje informacije na portalu,i okolo 50.000km kazne za nanošenje teških tjelesnih lažnim Prijedorslim mafijašima i kamatarima.Koliko sam čuo i poznavao dečka ,sto sam čuo za njega god.dana,isprebijao je skoro sve lažne likove mafijase imangupe,Marun Marun Coric ,Zijad Ibrisevic UtF lažni mafijaš,a da ,i tako na protalima se može pronaći informacija i konkretnija imena
      ,dečko je radio ma vratima 5godina,koliko znam ,ako je sa nekim saradjivao,zašto je osudjen z BiH za nanošenje t.tjelesnih,i zašto ako saradjuje hapšenja je USKOKom u Hr sa desnom rukom D.Cecara E.Balic
      I kako znam od zajedničkih prijatelja u sportu,dečko premlatio pola zatvora Remetinac u roku 7 dana ,pušten je zbog nedostatka dokaza,DNA, pretraga mobilnih i ostalih kontakata,hoću samo da znam ako možete da odgovorite,ako je saradjivao,zbog čega i ako jeste zašto je osudjen vise puta za nanošenje t.tjelesnih pripadnicima Zandarmerije,L.P

      Izbriši
    3. Istina zna se da je tukao sve budale redom sto su glumili kaj nisu bili kaj su se predstavljali i ti svi mafijaši i magupi prijavili ga,poznajem lika licno,svaki drugi dan su ga pretresali pratili i Žandarmerija na njega dan danas pik ima za to sto je brutalno nokautirao dvojicu pripadnika dok je radio i noćnom klubu Black&Whitr,a te price su samo price ,koliko znam iza njega stoji 10tak tuča za pamćenje,vodja PD deija ,pa sačekuša kod nightclub coco gdje je sam brutalno prebio 7-10likova navijaca sa palicama i kajsevima,plus gdje je brutalna tuča gdje je prebio na banjalučkoj cesti u kafiću kod Antonica, Hapinog i njegovu ekipu,plus sitne dilere Karanović faktura lobanje,koji ga istog trenutka prijavio,i takvih ima dvadesetak,momci ajmo malo dajte prave informacije i realne,a ne rekla kazala bez dakota

      Izbriši
  24. Roda vec dugo ne radi u elektro distribuciji, radio jeste ali ima minimum 3 g. Kako je dao otkaz. Hoces napisati nesto o tom decku ?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Eto nisam znao da ne radi, ali zato je nezaposlen stekao kuću i stan. Nije mi poenta baviti se njime i drugima kao osobama, nego želim objasniti kako u prijedoru djeluju i druge grupe osim Railićeve, a policija lafo pojma nema. Pa iz hapšenja po regionu i Evropi doznajemo istinu. Tipa Jovićića iz Apolo taksija sa 4 kile ili mlađeg Tomića u HR sa šest kila droge. Po optužnici vidimo da je Dugi nabavljao po jedan kiligram kokaina, a ovi tuko po nekoliko puta veće količine, pa valja uspostaviti odnose "snaga".

      Izbriši
    2. Pa jeste, Jovicic je likacio te kolicine bog zna od kada. Samo mi nije jasno Boro sto su ga namestili, i sam znas da takvi padaju samo po dojavama nikad to policiha ne pogodi u nekoj rutinskoj kontroli

      Izbriši
  25. I ko je na kraju pao?

    OdgovoriIzbriši
  26. Zar roda nije u njemackoj, tamo radi struju

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Radi struju sad u Nisu u zatvoru.

      Izbriši
  27. Dobro veće.Jako me interesiće,svaka pohvala za BLoGspot,zanimljivo dosta toga,malo sam dublje ušla u temu.Ako može pojašnjenje za neke stvari.Ne razumem sada samo jedno za ovog dečka boksera ,ispade dečko mlatio ceo grad,hapšen nije bio ni za drogu niti lopovluk.Kakva je nagodba bila ako je odavao informacije i koga je odao? Tvrdite dečko odavao informacije, šta je dobio zauzvrat?I zašto to nisu presekli narkobosovi Predora ,a i dalje postojao je neki kontakt između nji,a znali su sve i imali svoje “policajce”,ali taj dečko i dalje bio u nekoj igri,ima ga svuda a nigde dokaza protiv njega,vidjen sa svima,Šmidta izboli pa ubili za “odavanje” ,iz izvora.Kako čitam na infoprijedor.com, oslobodili ga nisu,a uveliko se priča o njemu i velika prašina se diže oko njega.Uhapsen u Zagrebu u velikoj akciji specijalaca,sa jednim od prvih ljudi Škaljarskog klana Zvicera i Dine Muzaferovica zvanog Cezar,nakon tri meseca pušten,pre toga hapsen i sprovođenog prostorije tajne službe u Sloveniji,a u Predoru ne postoji podatak o njegovim drugim krivičnim delima,osim nanošenja 20tka teških telesnih povreda poznatim Predorskim kamatarima i mafijašima ,uz teške tjelesne pripadnicima JZP koji su nakon toga bili otpušteni iz MUPa ,da li imate možda optužnicu iz Hrvatske,da li je javna?Jer ministar policije Republike HR komentarisao tu akciju ? Ko je taj dečko i šta on zapravo radi u ovome svemu,kakva je njegova uloga?Nesto tu ne uklapa se.Priča se da je dečko došao iz Rusije pre 10 godina u Predor,šta je tamo radio,i koliko bio ,i kako je završio u Predoru i gđe je sada?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Sakic, Gredelj, Zilic, svi su bokseri. Sakic, policajac, Zilica uvezao sa inspektorima a on ukantao Gredelja za travu koju je zakopao na obali Sane u Raskovcu negdje oko 1800 g. Tu drogu Gredelj je nabavio od Railica za njega radio.

      Izbriši
  28. Boro sta cekas sa tekstom o Goranu Rodicu

    OdgovoriIzbriši
  29. Svi bokseri, a svi narkomancine prave. Sudice im valjda onaj odozgo kad je ovde vec zakazalo i sudstvo i policija

    OdgovoriIzbriši
  30. Koliko samo laži i neistinih navoda, sa kojima tako lako 'baratate'. Ko god da Vam je izvor, nije pouzdan. Za mnoge ovo je doslovno kao fikcija.
    Da napomenem, ne kudim Vaš 'blogerski' rad ili šta već, ali zaista, ovi navodi o nekim događajima i ljudima zaista nisu tačni, a velika su optužba i prejudikcija ka nečem lošem. Svako dobro i samo savjet, pišite potpunu i provjerenu istinu.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pa sto ne napises sta to nije tacno

      Izbriši
    2. Pa da ja pišem blog možda bih i rekao, šta sigurno nije istina u ovim navodima, ali neću. Gospodin autor neka provjerava informacije bolje, ove koje plasira ovako javno. Možda se obratim njemu lično, pa mu ukažem gdje je napisao neistine.

      Izbriši
    3. I dalje čekam odgovor od gospodina Borislava...

      Izbriši
  31. Boro je uhapsen

    OdgovoriIzbriši
  32. Laz je da je kriv

    OdgovoriIzbriši
  33. Vise od 20 dana ni Boro ni Vaskovic slova nisu napisali, ili ih je pozatvaralo ili su dobili instrukcije da ne pisu.

    OdgovoriIzbriši
  34. Hahahahaaaa pravimo legende neke , a niko dana zatvora nema ! Tukao po Remetincu Bosanac 😂 , tamo imate udruženje,, ustaško " oznaka slovo U i u sredini krst ! Znam Zilica iz viđenja u zatvoru nema šanse da je to izveo jer bi bio izbušen šaberima nebi ga žalili ,i ja sam čuo da je sposoban na ulici kao i u ringu ali u zatvoru je druga priča i ko je lezao u vecim zatvorima a pogotovo u ustrazi zna o čemu mu pišem ! Ako je sarađivao i radio toliko dugo i nije nikako pao u Prijedoru znači da je imao nekog jakog u muriji i ovo je mali grad i sve se brzo sazna !

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Bio je 6 godina u Ukrajini ležao

      Izbriši
  35. Ja ga licno znam iz Remetinca,iz Prijedora sam Aleksa Knežević bio zbog migranata 3 mjeseca.Licno sam vidjeo sve je istina o čemu možete upitati Culuma Ante Rosu Milana Jovanovića Čelu i t.d
    Padali su po troje u sobi a z ma šetnje da ne pričam .Prvi dan 15 dana gumenjare je dobio zbog toga sto trojicu cigana nokautirao
    u ringu nije bas jak ali ulica strašno tako da nemojte anonimno pisat predstavite se

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

POPULARNI TEKSTOVI

DJEČAK UBIJAO OČEVOM RUKOM: Zastrašujuće posljedice odgojnih metoda ludog doktora

Prebijanje u odbrani Dodikove časti

KAD SLUŽBE ZARATE: Otkrivam misteriju pištolja zbog kog je ubijen načelnik Bašić

Je li se Šmit utopio poput Gordane ili Davida? (FOTO)

NOVI SKANDAL SUDA BIH: Vanji Vukoviću sud odobrio posjetu pritvoreniku Daliboru Railiću