EVROPA U PLAMENU TERORIZMA: Koliko desetina hiljada talibana čeka dalje naredbe?!

Nakon formiranja nove Islamske države u Avganistanu sasvim utemeljeno možemo očekivati seriju zastrašujućih terorističkih napada diljem Evrope, pa sve do oružanih pobuna i teškog haosa. Ili ćemo naivno vjerovati da su desetine hiljada "talibana" godinama zaposjedale evropski kontinent bez jasnog cilja i plana. No, konačne žrtve projektovanog haosa biće muslimani i to u zločinima genocidnog karaktera.


blog borislav radovanovic

Do kraja godine, posebice oko božićnih i novogodišnjih praznika, Evropu čeka serija krvavih terorističkih napada - čak težih od svega viđenog posljednjih godina. U pitanju je direktna posljedica formiranja nove Islamske države u Avganistanu, ali i "emigriranja" ko zna koliko desetina hiljada mladih džihadista kakvo očigledno nije prepoznato u svojoj funkciji i blagovremeno stavljeno pod kontrolu. Kad u Parizu ili Berlinu odjeknu prve ekspolozije "struka" će masovno ponavljati navode ovog teksta.

Odlično su u "briselskoj administraciji" svejsni zastrašujuće opasnosti kakva se nadvila nad Evropom i samo zato ovako panično i hitno pokušavaju uspostaviti kontakte sa avganistanskim talibanima. Ma šta činili nema im spasa jer ipak govorimo o višegodišnjim projektima čijoj finalnoj fazi ćemo svjedočiti. Davno su propuštene prilike da se uradi nešto preventivno, proaktivno, konkretno... Danas kao iznuđena reakcija preostaje teška i neselektivna represija prema muslimanskoj provenijenciji - šta i jeste konačni cilj kreatora ovog zločinačkog poduhvata.

Godinama objašnjavam projektovanje zločina genocidnog karaktera nad muslimanima kao globalnoj pojavi, sa apostrofiranjem zapadnih centara moći kao organizatora i protagonista. U konačnici muslimani jesu i biće žrtva "NATO jastrebova", a serija terorističkih napada koje će izvesti instrumentalizovani pojedinci i grupe samo su sredstvo za ostvarivanje zacrtanog cilja. Svijet dovoljno zna o pozadinama ranijih "humanitarnih bombardovanja" da bi na takve stvari trošili prostor.

Za shvatanje aktuelnih problema treba uobziriti dvije činjenice. Prva se tiče očigledno sumnjive "vojne pobjede" talibana nad deset puta brojnijim i opremljenijim protivnikom u vidu redovnih avganistanskih snaga. Takve stvari moguće su samo u domenu tajnih dogovora "zaraćenih stvari", a ovde već vidimo koji i kakvi centri moći stoje iza "promjena". Baš kao kod prethodnih "arapskih proljeća" i Islamske države u Siriji imamo Trilateralce, Bilderbergovce, beogradske Otporaše... 

Ivica Dačić je javnosti (raz)otkrio godinama čuvanu tajnu o tajnim sastancima i pregovorima avganistanskih vlasti i talibana u Beogradu. Sad znamo da je tajno dogovaranje činjeno pod pokroviteljstvom Trilateralne komisije, odnosno njenog balkanskog ogranka East-West bridge. Juče je predsjednik ove asocijacije i organizator tajnih sastanaka, Jovan Kovačić, na beogradskoj Happy tv potvrdio Dačićeve informacije. Znači, u talibanskoj "veličanstvenoj pobjedi" imamo tek rezultat godinama pripremane operacije.

Druga dimenzija aktuelnih dešavanja mislim da će postati top temom tek nakon prvih terorističkih napada.  Govorim o problemu kakav smo godinama podvodili pod "migracije" iako je svakom iole upućenom u dešavanja bilo jasno da su samo iz Avganistana u Evropu prebačene desetine hiljada vojno sposobnih mladića. Pa još par desetina hiljada iz Pakistana, Sirije, Iraka... Ne pretjerujem kad kažem da Evropa pojma nema o namjerama i zadacima najmanje 50 000 vojno sposobnih i osposobljenih momaka iz prednje pomenutih država. Na sve to medijski nas već pripremaju za dolazak novih desetina hiljada koji navodno bježe od odmazde talibana.  

Od kakve osvete strahuju oni koji su bukvalno u ruke talibanima predali i teritorij i sve naoružanje i opremu dobijenu od američkih okupatora? Ili još zanimljivije pitanje: zašto talibani blokadama aerodroma sprečavaju najbrži vid odlaska svojih "protivnika"? Možda upravo zato da bi kao njihovi prethodnici balkanskom i drugim rutama ilegalno se prebacivali u Evropu?! Znamo koliko je takav vid "migracija" teško iskontrolisati, kako putem tako i u pogledu krajnje destinacije. 

Znate, za izvođenje teških terorističkih napada diljem evropskog kontinenta potrebno je nekoliko desetina ili stotina Avganistanaca, a progonom će biti zahvaćene desetine hiljada njihovih sunarodnika. Pa će u isti koš staviti i desetine hiljada pridošlica iz drugih zemalja, a u konačnici gro muslimanske populacije na evropskom tlu. Odgovor će biti u vidu masovnih protesta i socijalnih nemira šta opet ide u pravcu "konačnog obračuna" sa muslimanima. Nešto slično onome šta su isti centri moći svojevremeno učinili Jevrejima. 

Problemi muslimanske populacije još veći su kad uobzirimo činjenicu da radikalni islamisti prvo napadaju sopstvenu vjersku zajednicu radi nametanja sopstvenih dogmi i homogenizacije populacije zarad njihovih ciljeva. Ni krivi ni dužni milioni Evropljana naći će se između dvije "vatre" - radikalno muslimanske i jednako radikalno hrišćanske. Samo gledajte koliko će narednih mjeseci narasti uticaj političke desnice na kompletnom evropskom prostoru.

U konačnici valja se fokusirati na pitanje: zašto bi pojedini financijsko-politički centri moći izazvali haos nesagledivih razmjera na prostoru Evrope? Počnimo od banalnih razloga. Istim centrima moći valja gnjevnom narodu objasniti silne manipulacije oko pandemije korona virusa. Profirirali su hiljade milijardi dolara ili eura i polako završavaju ovu muljažu. Izbjeći neugodna pitanja ili odgovornost najlakše je izazivanjem nove velike krize drugačijeg formata. Odavno razvijena "nauka".

Elem, postoje i mnogo složeniji procesi na kakvima isti centri moći materijalizuju svoje interese. Jedan od takvih projekata jeste razbijanje Evropske unije kao supradržave ili društvene zajednice čije dalje širenje bi moglo promjeniti globalne odnose. Pobogu, zamislite cijeli svijet pod jedinstvenim pravnim sistemom, standardima i ekvivalentima. Gdje je tu prostor za manipulaciju i pljačku kao omiljene instrumente hegemonije i vladavine raznih Trilateralaca, Bilderbergovaca i sličnih?!

Evropska unija dovoljno je uzdrmana aktuelnom pandemijom i samo joj još treba histerija oko terorizma da se raspukne kao balon od sapunice. Iz ugla "NATO jastrebova" vidimo da se pregovori oko povećanja učešća država članica u financiranju Alijanse sa Sjedinjenim državama vode na bilateralnom nivou. Baš kao i po pitanjima vojne saradnje. Nemaju Sjedinjene Države apsolutno nikakvog interesa od daljeg širenja i razvoja EU, nego baš suprotno - idu na razbijanje ove pojave. Sve sa zajamčenim profitom moćnika koji utvrđuju američku spoljnu politiku.

Prije tri decenije Rusiji jeste odgovaralo da animozitete bivših komunističkih "saveznika" amortizuje preko Berlina i Brisela, no takva vremena davno su prošla. Današnjoj Rusiji nije potrabno graničenje sa supradržavom od pola milijarde stanovnika i premoćnom infrastrukturom. I nadolazeća sila Kina svoje geoprojekte mnogo će brže i lakše realizovati bez EU, odnosno sa državama ponaosob. Još jedan sudar velikih sila na tlu Evrope svjetskim moćnicima je odlična prilika za profit i nemojmo se oko toga zavaravati. 

Još od "arapskog proljeća" ukazujem na zločine genocidnog karaktera kakve su centri moći zapadnog kapitalizma namjenili muslimanima svijeta, a posebno gasom i drugim prirodnim resursima bogatim zemljama Sredozemlja i crnomorskog regiona. I to na dvije ravni sukoba: međumuslimanskim ratovima i "humanitarnim bombardovanjima" od strane zapadnog hrišćanstva. Pritom za razumjevanje problematike oslanjam se na podatke i promišljanja poznatog američkog istraživača Vilijama Engdahla. Kako godine odmiču primjećujem da njegova predviđanja prenose na svim kontinentima i prihvataju ih kao nepogrešiva. Sa druge strane i mojh bar stotinu prognostičkih geopolitičkih analiza pokazalo se utemeljeno spram predviđanja, a šta je uvijek dostupno na mojim blogovima.

Kada su avganistanske "izbjeglice" u pitanju na opšta znanja iz bezbjednosti dodajem iskustva stečena u vojnim i policijskim antiterorističkim jedinicama. Ovde nema greške: možemo samo govoriti o mladim regrutima, po tjelesnoj konstituciji i sposobnosti prelaženja ogromnih prostranstava očigledno posebno izabranima, gdje sam proces putovanja predstavlja finale njihove obuke. Bojim se da ćemo na krvav način doznati i za neke druge njihove vještine.

Najteži problem proizilazi iz činjenice da bezbjednosne strukture nisu adekvatno pokrile desetine hiljada mladića koji su godinama unazad po očigledno dobro razrađenim projektima raspoređeni diljem Evrope. Pošto službe nisu dovoljno istražile sisteme komunikacija korištene u potovanjima teško da će blagovremeno uspostaviti telekomunikacionu kontrolu nužnu za sprečavanje terorističkih napada. Posebice jer govorimo o zaista ogromnoj kategoriji iz koje prijeti opasnost. Ponavljam, desetine hiljada već se nalazi na tlu Evrope, a nove talase svi vide kao neminovnost.

Aktuelna dešavanja u Avganistanu trebalo bi da nam napokon "otvore oči" i da shvatimo postojanje nekakvih njihovih unutrašnjih dogovora i planova. Bez kakvih nema šanse da bi došlo do "maestralne pobjede" talibana kakvoj svjedočimo. Sasvim utemeljeno možemo sumnjati u postojanje tajnih planova, a samo naivni mogu zamišljati da se sve završava u granicama Avganistana, Pakistana i sličnih destinacija. Uostalom, imaju li evropske službe bezbjednosti kakvih podataka o zapošljavanjima tih "migranata", njihovim diplomama i radnim vještinama? Odnosno, znaju li nešto o njihovim vojnim obukama ili iskustvima?! 

Izvan svake sumnje na prostoru Avganistana formira se nova Islamska država, gdje će se sjatiti sva ona sila džihadista protjeranih iz Sirije i Iraka, pa ojačanih novim snagama iz domicilnog rezervata. Sve ranije slične pojave daleko su ispod težine novog kalifata, a po aktuelnim dešavanjima vidimo kako sve to "duva u istu tikvu". Zato sam uvjeren da Evropu vrlo brzo čeka suočavanje sa brojnim terorističkim napadima, pa čak i sa oružanim pobunama većih grupacija. Na to će uslijediti represivna reakcija pod čijim udarom će se naći muslimani odreda, a šta nas uvodi u nove oblike destabilizacija i haosa. Upravo stvari kakve centri moći zapadnog kapitalizma godinama pokušavaju materijalizovati.

Normalno je da će se evropske države uspjeti izboriti sa opisanim prijetnjama, sa većim ili manjim žrtvama, ali Evropska unija neće preživjeti ovaj novi izazov. Znamo kakvi prijepori godinama postoje oko tzv. migrantske krize i serija terorističkih napada samo će ih dalje produbiti - do nivoa obesmišljavanja briselske administracije. To će istovremeno značiti kraj Njemačke dominacije Evropom obzirom da će biti označena kao ključni krivac svega šta nam predstoji. Da ne pominjemo kakvi unutrašnji lomovi čekaju tu zemlju.

Uvijek ističem da sam srećan kada se moja predviđanja pokažu pogrešnima ili kada se materijalizuju mnogo blaže od mojih procjena. Problem je što se to rijetko događa, a ovde je ključni problem što Vladimir Putin nema namjeru izigravati "svjetskog policajca" i ponovo sprečavati projektovane sukobe tipa "arapskog proljeća". Svojim ranijim potezima zadužio je čovječanstvo, a to mu nije adekvatno prepoznato i nagrađeno, tako da sa njegove strane možemo očekivati fokusiranje na uske ruske interese i ništa preko toga. Kako sam ranije dobro prognozirao njegove poteze i objašnjavao njihov globalni značaj, tako sad jasno ukazujem da od njega čovječanstvo nema šta očekivati. Kada su talibani u pitanju sklopio je sporazume važne za Rusiju i zonu primarnih uticaja, a opisani raspad Evropske unije možemo percipirati samo kao njegov interes. 

Bez obzira hoće li Evropu već oko novogodišnjih praznika zahvatiti talas terorizma i haosa, ili će se stvari drugačije odvijati, kad-tad će eskalirati problem desetina hiljada "regruta" koji su godinama zaposjedali svoje početne položaje. Kako su bezbjednosni sistemi ovih dana iznenađeni dešavanjima u Avganistanu identično početno nesnalaženje možemo očekivati u slučaju terorističkog aktiviranja snaga dislociranih prethodnih godina. U kom pravcu će ići dešavanja na Balkanu bavićemo se u narednim objavama, ali vjerujte da me od te teme već hvata mučnina. Nama talibani ni ranije nisu trebali za produkovanje haosa i krvoprolića.

Zasad moram samo apostrofirati da naredna dešavanja nemaju veze sa muslimanima kao vjerskom zajednicom, odnosno da su muslimani žrtve zločinačkih projekcija genocidnog karaktera. Baš kao što Avganistan dokazano nije imao apsolutno nikakve veze sa terorističkim napadima u Njujorku i Vašingtonu. Tog 11. septembra 2001. godine Osama bin Laden nalazio se u američkoj vojnoj bolnici u Pakistanu i u društvu sa tri američka kongresmena. Pametnom dosta!

Primjedbe

  1. Poštovanje i respekt gosp.Radovanoviću, pratim Vaše tekstove i objave i sve je do tančina iz-analizirano i sa stručnog aspekta razjašnjeno. Shvatili ste i Vi razmjere korona prevara, u cijelom svijetu i bilionskih zarada određenih grupacija koje neformalno upravljaju sa svijetom. I logično je da se polako pripremaju druge i mnogo gore igre, kako bi se amortizovale ili djelimično ublažile posljedice proizišle zbog zatvaranja, raznih karantina, uskraćivanja ljudskih prava i ugrožavanja egzistencije radničke i srednje klase.
    Ako može jedno pitanje za Vas: kada ste spomenuli neka dešavanja u Našem bližem okruženju, da li smatrate da bi događaj ustoličenja Mitropolita Joanikija na Cetinju mogao da izazove nerede, koji bi u određenom momentu mogli da pređu u nekontrolisano nasilje u cijeloj Crnoj Gori i šire, s obzirom da ste Vi stručnjak za takve bezbednosne događaje. Hvala unapred, pozzzz.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Samo ustoličenje mtropolita neće izazvati ozbiljne posljedice, ali kontinuirano narusavanje odnosa Srbije sa susjednim drzavama teško da ce donijeti nesto dobro. Mislim da bi Vučić morao presjeći odredjene trendove ratnohuskacke politike i stalnih konflikata na politikantskom nivou. Posebno kroz podrsku Dodiku i sličnima jer je to kontraproduktivno interesima Srbije. To konkretno znaci da bi Srbima u Srpskoj, C. Gori i na Kosmetu trebao staviti fo znanja da malo počnu raditi i graditi umjesto što im cvjeta kriminal i korupcija, umjesto sto tri decenije tapkaju u mjestu i bave se jednim te istim temama, a političke vođe im sve bogatije. To su srpski kljucni problemi i Vučić ce povodom istih jednom morati prelomiti ili ce piliticki propasti. Nikog nije daleko odvela politika sjedenja na dvije stolice.

      Izbriši
    2. Hvala Vam puno, na ovako iscrpnom odgovoru. Veliki pozdrav, da Bog da da Republika Srpska ima što više takvih profesionalaca u svim segmentima društva, kao što ste Vi.

      Izbriši

Objavi komentar

POPULARNI TEKSTOVI

DJEČAK UBIJAO OČEVOM RUKOM: Zastrašujuće posljedice odgojnih metoda ludog doktora

NOVI SKANDAL SUDA BIH: Vanji Vukoviću sud odobrio posjetu pritvoreniku Daliboru Railiću

Prebijanje u odbrani Dodikove časti

KAD SLUŽBE ZARATE: Otkrivam misteriju pištolja zbog kog je ubijen načelnik Bašić

Je li se Šmit utopio poput Gordane ili Davida? (FOTO)