POSLJEDNJE UPOZORENJE MILANU TEGELTIJI: Prestani ometati istragu ubistva Irene Predojević!

Javno upozoravam predsjednika VSTV-a, Milana Tegeltiju, da prekine sa mešetarenjima oko istrage ubistva Irene Predojević. Kakav drugi, do nezakonit, motiv ima Tegeltija za nedavno sastajanje sa osobama duboko involviranim u ovaj zločin? I to u režiji "papka" Darka Banjca. Povezanost tog dubičkog tajkuna sa Irenom Predojević, Goranom Kotaranom i organizovanim kriminalom trebao je Tegeltija istražiti dok je bio postupajući tužilac u tom predmetu, a nikako nakon mojih objava.


ILUSTRACIJA: Danijel Cucek

Moje januarske objave povodom povezanih ubistava Irene Predojević, Predraga Vrbana i Seada Kanurića daju željene rezultate na planu kvalitetnih pomaka u istrazi. Baš kao što i kod prozvanih institucionalnih krimosa produkuju strah i iznuđene reakcije.

Tako je i Milan Tegeltija, ubrzo po povratku iz Zanzibara, požurio u Kozarsku Dubicu. Našao je i prigodno društvo - osvjedočenog "papka" i krimosa Darka Banjca. Po mojim informacijama već 2. februara Tegeltija i Banjac u Dubici su se sastali sa lokalnim tajkunom/mešetarom duboko upletenim u ubistvo Irene Predojević.

Samo zbog interesa istrage neću, još uvijek, otkrivati identitet osobe sa kojom su se Tegeltija i Banjac sastali, ali mogu objelodaniti određene informacije poznate od starta istrage. U pitanju je lokalni "privrednik" koji je višestruko bio povezan sa žrtvom - Irenom Predojević.

Istovremeno bio je u nedovoljno razjašnjenoj sprezi sa Goranom Kotarananom, te krugom njemu bliskih kriminalaca i organizovanim kriminalom zbog kakvog je Irena ubijena. Odnosi između njega i Kotarana, prvotno sa ocem Dujom, a potom i sa sinom Goranom, dotični je odbio pojasniti policiji. Iako su donekle bile znane i važne za rasvjetljavanje ubistava Predojevićeve, Vrbana i Kanurića.

Sa pozicije koju danas obavlja u VSTV-u Tegeltija zasigurno nema osnova i razloga za kontakte sa ovom osobom, a davno je bila 2005. godina kada se tim stvarima trebao baviti kao postupajući tužilac u istrazi. Jedino su se mogli sastajati zbog dogovora oko daljeg ometanja istrage i sprečavanja dokazivanja, a o čemu sam pisao dok je Tegeltija plandovao u Zanzibaru.

Razumijem Tegeltijinu paniku od otkrivanje istine oko njegovog kriminalnog angažovanja po ovom trostrukom ubistvu, no neću tolerisati nova mešetarenja. Nisam takve stvari tolerisao u vrijeme mog angažovanja u toj istrazi, pa svakako nemam namjeru to danas činiti. Naprosto, imam "nultu stopu tolerancije" spram kriminala i korupcije u organima krivičnog gonjenja.

Dakle, ovom objavom poručujem Tegeltiji i ostatku bratije da budno pratim šta rade i kakve marifetluke izvode. Samo jedno moraju znati: koliko god nastojali nezakonito opstrusati istragu toliko ću javnost uzbunjivati novim objavama i aktivnostima. Materijala za to imam na pretek!

Opetovano ističem kako informacije korisne za istragu u principu čuvam za institucije i samo zato sam "škrt" u objelodanjivanju istih. Posebno pazim da institucionalne bitange poput Tegeltije ne mogu informacije koristiti zarad uništavanja ili skrivanja dokaza. Ponajviše da ova mučna istraga ne bi rezultirala novim ubistvima, a vjerujte da je broj ubijenih zasigurno dostigao četiri žrtve. Govorim samo o ubijenima koji su progovorili o ubistvu Irene Predojević.

Primjedbe

  1. Do you realize there's a 12 word sentence you can tell your partner... that will trigger deep emotions of love and instinctual appeal for you deep within his chest?

    That's because hidden in these 12 words is a "secret signal" that triggers a man's instinct to love, admire and look after you with his entire heart...

    12 Words Who Fuel A Man's Desire Response

    This instinct is so hardwired into a man's genetics that it will drive him to try harder than before to to be the best lover he can be.

    In fact, triggering this all-powerful instinct is absolutely important to having the best possible relationship with your man that the instance you send your man one of the "Secret Signals"...

    ...You will soon notice him expose his mind and soul to you in such a way he's never expressed before and he will distinguish you as the only woman in the world who has ever truly interested him.

    OdgovoriIzbriši
  2. As reported by Stanford Medical, It's indeed the one and ONLY reason this country's women get to live 10 years longer and weigh 19 KG less than we do.

    (Just so you know, it is not about genetics or some secret-exercise and really, EVERYTHING related to "how" they eat.)

    P.S, I said "HOW", and not "what"...

    Tap on this link to see if this quick test can help you decipher your real weight loss potential

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

POPULARNI TEKSTOVI

DJEČAK UBIJAO OČEVOM RUKOM: Zastrašujuće posljedice odgojnih metoda ludog doktora

Prebijanje u odbrani Dodikove časti

KAD SLUŽBE ZARATE: Otkrivam misteriju pištolja zbog kog je ubijen načelnik Bašić

Je li se Šmit utopio poput Gordane ili Davida? (FOTO)

NOVI SKANDAL SUDA BIH: Vanji Vukoviću sud odobrio posjetu pritvoreniku Daliboru Railiću