PRAVDA JE SPORA, ALI... : Glavni udar na narko mafiju spreman - Prijedor "pada" prvi

Fokus Tužilaštva BiH i policijskih agencija na prijedorsku narko mafiju jeste zbog počinjenih ubistava svjedoka Stupara i načelnika Bašića, no o težini ovog organizovanog kriminala govori i ranije pokrenuta međunarodna istraga pranja novca u vrijednosti aman 50 miliona maraka. Primarno je u pitanju pranje novca od droge, pa po ovom iznosu vidite o kojim količinama narkotika govorimo.


borislav radovanovic blog

Nije jednostavno živjeti u Prijedoru i istovremeno pisati o organizovanom kriminalu koji ovaj grad decenijama pozicionira kao važnu tačku evropskih krijumčarskih kanala. Droga, oružje, kradena auta, prostitutke ili migranti samo su neke od "specijalnosti" decenijama razvijanih i širenih, a sve uz involviranost pripadnika policije. Uključujući i najviše rukovodstvo.

Tekstom HRONOLOGIJA PRIJEDORSKE MAFIJE: Bivši i aktuelni narko don u istom pritvoru ukazao sam na dvije važne činjenice. Prva, kriminalna organizacija osumnjičena za ubistva svjedoka (protiv iste) Mihajla Stupara i načelnika Radenka Bašića djeluje preko dvije decenije i to u manje-više identičnom sastavu. Druga, u pritvoru se nalaze i bivši i aktuelni vođa mafijaške organizacije - Dragan Supić i Dalibor Railić. Opisao sam i detalje odnosa i veza pripadnika policije i dilera droge.

Istim tekstom najavio sam otkrivanje brojnih široj javnosti nepoznatih zločina počinjenih tokom dvodecenijskog djelovanja ove policijsko-pravosudno-političko-kriminalne hobotnice, sve sa službenom dokumentacijom, no kako u pojedinim komentarima stoji - riječ je o "bajatim temama". Slažem se, ali, kako sam to objasnio, valjalo je voditi računa o interesima istraga. Posebice jer sam sticajem okolnosti "prošao kroz mjere" neposredno prije hapšenja Milana "Matka" Matkovića, Dragana Supića i ostatka kriminalne grupe.

Znači, Supićev najbliži intimus Boris Slavnić zvani "Mrkva" pozvao me je telefonom i prenio molbu da "Don Šupčića" uklonim iz teksta i komentara. Odgovorio sam kako Supić prvo mora objasniti zašto je naručio i organizovao više pokušaja moje likvidacije, pa do saučesništva mojih vajnih načelnika Gorana Mikanovića i Mile "Mime" Dobrijevića. Iz njihove presretnute komunikacije istražni organi znaju detalje, a na mojoj malenkosti bilo je da neko vrijeme zaštitim ove podatke. Kao što mnoga dešavanja oko ubistva načelnika Bašića i hapšenja osumnjičenih nisam objavio naprosto u interesu istraga.

Ovom prilikom fokus je na dešavanjima koja sam marta 2021. godine otvorio tekstom Dodik i Janša patriote, "Prijedorska Đuđa" oprala 25 miliona eura, a policija hapsi "novinare-teroriste". Pogledajte tadašnje navode i dešavanja koja su procurila u javnost nakon ubistva načelnika Bašića, pa vidite jesam li izostavio neki pojavni oblik kriminala iz prethodno pokrenute istrage pranja novca u iznosu približno 50 miliona maraka. Ili u kontekstu mojih tekstova oko elitne prostitucije koju je u Narodnoj skupštini problematizovao narodni poslanik Milan Tubin, a ministar Lukač slagao da će sprovesti istragu.

Prije više od godinu i po objasnio sam kako novi direktor policije Siniša Kostrešević zna gdje treba udariti, prezentovao sam prvu stranicu prijave Agencije za istrage i zaštitu - SIPA, te ukazao kako glavni državni tužilac Gordana Tadić opstruira međunarodne istrage desetak evropskih zemalja. Trebalo je sprovesti personalne promjene u Tužilaštvu BiH i VSTV-u, čemu sam posvetio desetine tekstova i više procesnih radnji, da bi došli u današnju poziciju uspješnog razbijanja balkanske mafije. Vidite i šematske prikaze slovenačke policije i naše SIPA koje sam tada prezentovao.



borislav radovanovic blog


Aktuelna situacija je daleko od povoljne, no novoimenovani glavni državni tužilac Milanko Kajganić najavio je ozbiljne čistke u policijskim strukturama i skora hapšenja "zvučnih imena". Sam je kraj godine odredio kao rok realizacije datih obećanja. Prema dostupnim informacijama prijedorski okorjeli kriminalci u policijskim uniformama nalaze se na vrhu spiskova planiranih hapšenja i pritvaranja. Uglavnom imena koja redovito pominjem.

Slovenački novinari došli su u Prijedor radi snimanja priloga o Dijani Đuđić, dovoljno imućnoj da stranki tadašnjeg premijera Janeza Janše pozajmljuje 450 000 eura, a doživjeli da ih policija privede uz obrazloženje: "Znate, sve je moguće, čak i sumnja u terorizam". Ništa začuđujuće obzirom da su i mene tretirali kao "teroristu", a pored činjenice da su "Prijedorsku Đuđu" (Dijanu Đuđić), Roka Snježića i ostatak ekipe specijalizovane za utaje poreza i pranje novca istraživali u Sloveniji, Austriji, Slovačkoj, Mađarskoj, Hrvatskoj, Kipru, Švajcarskoj, Bosni i Hercegovini... Po tadašnjim podacima u pitanju je bio kriminal težak 47 miliona maraka, zanimljiv organima diljem Evrope osim u Prijedoru..

Ono šta javnost treba znati jeste da su kontraverzne prijedorske i banjalučke "fifice" bile tek paravan stvarnim kriminalcima, narko mafiji koja ih je koristila za pranje desetina i stotina miliona maraka zarađenih prodajom droge. Pitanje na koje kontinuirano pokušavam naći/dati odgovor glasi: kako su se meni dobro poznata kriminalna lica osilila do nivoa ubistava svjedoka i policijskih načelnika? Kada vidite cifre iz međunarodnih istraga, kakve dosežu 50 miliona maraka opranog novca od droga, jasno je odakle i osionost i odlične veze sa državnim strukturama. Novac vrti gdje burgija neće.

Termin "OSILILI SE" upravo je adekvatan ovdašnjem govornom području i onome šta su sve manje uračunljivi kriminalci činili. Hajde da i ovoga puta kroz konkretne primjere pokušam objasniti suštinu neke pojave. Tužilaštvo BiH i policijske agencije državnog i entitetskih nivoa istražuju jednu Prijedorčanku iz tih struktura oko Dijane Đuđić i sličnih "peračica novca".

Poznata je kao Marina Vučičević ili G., zavisi kako joj odgovara da se predstavlja, te kao "otvorena" za sve vidove muljaža. Od lokalnih do međunarodnih. Teško je razlučiti uticaje i kombinacije bivšeg i aktuelnog bosa prijedorske narko mafije, no ovde pretežira Dragan Supić kao mnogo poznatiji i "jači" krimos od Dalibora Railića. 

Marina G. poznata je po višegodišnjoj vezi sa jednim od Supićevih vojnika od povjerenja Bojanom Vučičevićem zvanim "Glavonja". Njih dvoje uz pomenutog Slavnića nalaze se u fokusu interesovanja, ili bolje reći istrage, tužilaštva i policije, šta im je najvjerovatnije već poznato. Valja im mnogo toga "otpjevati" oko štekova, prometa narkotika, veza i kombinacija.

Potom valja odgovarati oko paljevina auta, nasilničkih napada i prijetnji, a prijedorska policija bukvalno ništa nije preduzela. Očekivano pošto je počinilac Vučičević "kompanjon" Dragana Supića i njegovog kriminalnog partnera načelnika Gorana Mikanovića, odnosno inspektora za droge kojima je osnovni posao bio rasturanje droga. Danas predmet istraga Tužilaštva BiH i SIPA.

Situacija je iz temelja preokrenuta, a samo zato što su lokalni policijski kriminalci umislili da od njih veće sile nema. Nakon ubistva Bašića prezentovao je Siniša Kostrešević kako funkcioniše prava SILA, a na njihovu nesreću stradali su mnogi koji su davno shvatili dokle je moguće dogurati bez podrške države i manuli se kriminala. Sa druge strane provukli su se mnogi koji su radeći za Railića ili Supića zgrnuli velika bogatstva. OK, batinanje je valjalo izdržati jedan dan, a robijanja će trajati godinama i decenijama.

Ponavljam: do kraja ovog mjeseca slijede brojna hapšenja i uličnih i uniformisanih članova narko mafije, a sa koncem godine u državnom pritvoru naći će se i više "velikih faca", čime će istrage upotpuniti premisu da organizovanog kriminala nema bez sprege sa državom, ili njenim kriminalizovanim predstavnicima. Koliko doznajem veliki iskoraci očekuju se u istragama Davida Dragičevića i Dženana Memića, no i većeg broja mafijaških likvidacija o kojima sam pisao godinama.

Moj najveći problem jeste što u pojedinim krivičnim predmetima već imam status svjedoka, a u drugima očekujem pozive za svjedočenja. Zato moje objave nekad djeluju "bajato", a nekad teško shvatljivo - pout ove. Vidite, prije godinu i po objasnio sam koje poteze su povukli iz MUP RS i SIPA, te da problem počiva u Tužilaštvu BiH, pa do toga kako za dalje djelotvorne istrage neke pravosudne moćnike naprosto moramo maknuti sa pozicija. 

Danas pojedinim bitangama poput Gorana Mikanovića i Mime Dobrijevića mogu najaviti skorašnja hapšenja, odnosno Supićevim "vojnicima" i njihovim damama da im valja horski pjevati. Čak dobronamjerno savjetujem da ne pokušavaju pomagati jer se kazne saučesnicima odmjeravaju spram kazni direktnih počinilaca, a ovde nema šanse za izbjegavanje maksimalnih robija. Razni niže rangirani pomagači, naoko bezveznjakovići, suočiće se sa višegodišnjim robijama obzirom da imamo presedan na kom će država odaslati adekvatnu poruku. Generalna prevencija.

Pošto polako prelazim obim teksta koji drži pažnju čitalaca ovde zastajem, ali uz najavu da ćemo se ovim dešavanjima još dugo baviti. Nekad hronološki, nekad tematski, ali i sa ovakvim najavama predstojećih dešavanja. Ili sličnih podsjećanja šta sam blagovremeno objelodanio, sve sa tumačenjima razloga zastoja istraga. Danas vidite kako stvari idu "glatko" kad par bitangi eliminišemo iz pravosuđa, a sad zamislite kad pozatvaraju policijske zločince koji decenijama iza sebe ostavljaju krvave tragove. 

Idemo dalje...

Primjedbe

  1. A ti glavonja glavati trujes tusju djecu po gradu a ima zenako dijete plasis li se boga pravda ja spora al dostizna kad se najmanje bides nado stice te bozija kazna sjetices se ciju si djecu ubijao .

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Danas citam da se na inicijativu engleza organizuje "sastancenje" na kome treba da se odluči da ce se prepiske sa Sky i Anom aplikacija moci koristiti kao dokaz na sudu.... za mene je ovo strasna informacija. Kao sto Boro kaze nema organizovanog kriminala bez ucesca drzave, ja cu dopuniti svima poznatom cinjenicom da mi nemamo drzavu. Mi smo kolonija. Prema tome nema organizovanog kriminala bez ovih bjelosvjetskih protuva koji su u obličju drzavnika, ambasadora itd. Zakljucak (a Boga molim da nisam u pravu) je da ce stradati neka buranija, a mocnici ostaju mocnici samo ce tu najnizu buraniju u lancu zamijeniti nekim drugim jadnikom tj.novom buranijom. Obradujte me i ustvrdite da sam glupa za te "stvari"...

      Izbriši
    2. Ispravka gornjeg komentara... trebalo je pisati da li ce se moci koristiti kao dokaz na sudu ili se uopste nece uzimati u obzir kao dokazni materijal.
      Shodno tome, nadam se da svjedoci poput Bore imaju kvalitetne dokaze za sudove.

      Izbriši
    3. Jednom sam od BMW-a kao proizvođaća vozila tražio podatak za jedan automobil i sve šta sam zatražio odgovaralo je činjenicama na vozilu koje bilo krivotvoreno. Na kraju dopisa stajala je napomena kako takvi akti u Njemačkoj nemaju status dokaza. Tužilac se zaletio i zakačio na tu napomenu, gdje kažem kako ovo nije Njamačka, a akt u fazi istrage predstavlja dokazno sredstvo koje tek pred sudom treba izvesti kao dokaz. Pa će sud u kontekstu drugih činjenica i dokaza odlučiti hoće li akt prihvatiti kao dokaz.

      Tako i kriptovane aplikacije sudovi će u različitim postupcima različiti tretirati, a šta može zavisiti i od nekih drugih pravnih zavrzlama. Pošto je u pitanju nešto novo u našoj i svjetskoj praksi imaćemo mnoštvo različitih razmišljanja oko dokazne vrijednosti tih podataka, no po meni je ključno da su u pitanju elektronski ili računarski dokazi aman identični onima koje ovde pribavljamo od teleoperatera i to preko deceniju i po glatko prolazi kod naših sudova. I sam sam se nebrojeno puta uvjerio da se ne valja oslanjati na sopstveno sjećanje, kada dobijem listinge poziva i vidim tačna vremena komunikacije. Uređaji ne mogu pogriješiti izuzev u slučaju neispravnosti, ali to je lako rješivo, zbog čega ta kategorija dokaza je najvjerodostojnija.

      Izbriši
    4. RASPUCHIN : Покушавам прихватити савјете о “бисерима” али ме жалости када видим како се људима манипулише па морам одговорити “Aski”.
      На жалост , “Aska” , не могу Вас обрадовати јер је далеко од тога да сте глупи. Проблем је у томе што сте необавјештени , као и огромна већина , и што се народом манипулише деценијама у назад.
      Вратићу Вас на причу о “Јовањици”. У ту причу су укључене и војне и цивилне службе Србије а које су сљеднице служби бивше државе. Вјеровали или не , те службе су се и у бившој држави бавиле трговином дрогом а и осталом робом која је била вриједна пажње истих. Довољно је сјетити се да се сва та роба (дрога , злато , дијаманти и друго) највише производила у “несврстанима” а зна се ко је био на челу “несврстаних”. Дрога је , углавном , била у транзиту и намјењена извозу јер се овдје много мање конзумирала. Радничка класа није могла себи приуштити дрогу па се дрогирала ракијом , вињаком , коњаком , шприцерима-гемиштима и помало пивом. Наравно , јефтинијим маркама истих као што су се тровали и јефтинијим цигаретама. У осталом , све је то опјевао Штулић па послушајте његове пјесме или потражите стихове и порочитајте. Кадровску политику међу криминалцима-цивилима водиле су војне и цивилне службе и то траје до данас иако та држава није преживјела. Већ сам писао о томе да су те службе и даље , у неком облику , живе и да контролишу позицију и опозицију и све фракције унутар тих партија. Неко им и промакне али они нађу начина да то “среде”. Исту контролу имају и над свим фракцијама у криминалним структурама и нико унутар истих не може напредовати уколико то не одобри неки “кадровик”. Падају они који су већ били намјењени томе а главе губе они који се покушају отети контроли и напредовати “пеко реда”.
      То Вам је то “Aska” . Наравно , ово је веома поједностављено објашњење само у сврху да Вам се не смучи живот због сазнања да Вам је исти прошао у стравичној заблуди.
      Што се “бисера” тиче … , увелико сам прихватио савјет а помало се и извлачим из потребе да коментаришем. Много ће ми олакшати и чињеница да се аутор блога , у посљедње вријеме , све чешће служи увредама попут : “svjetina” , “… a za one sa malo nižom inteligencijom ističem ...” , као и тезом да је он преузвишен за “fizički rad”. А шта тек помислити о “борцу” против непотизма и криминала када напише сљедеће : “Uz moju stručnu pomoć i različita poznanstva teško da će im manjkati klijenata.”? Каква “познанства” су посриједи и који су то клијенти у питању?
      Никада нисам са таквима могао наћи заједнички језик и расправљати о било чему.
      На жалост , поштен народ не слути колико се њиме манипулише.

      Izbriši
    5. Boro, čekam odgovor na ovaj komentar.

      Izbriši
    6. Rasphucin

      Vidi, balkanska ruta ili Zelena transferzala postojale su za vrijeme Juge i glupo je zamišljati da je moguće presjeći nešto sra je davno uspostavljeno kao medjunarodni koridor. Kao Koridor 10. Samo bivša Juga je umjela taj problem držati pod kontrolom i ovde u smislu narkomanije nije bilo ozbiljnih problema. To je smisao bezbjednosri, ako je nešto pitanje viših sila bar ro držite pod konyrolom.

      Druho, kada predstavljate fa posriji nekakav centar moći u vidu nekakvih službi naprosto je bajka ko zna od koga izmišljena. Posroje veze izmedju bezbjednjaka, politicara, finansijskih i druhih mocnika, no nije to kap u filmovima o sicilijjanskoj mafiji. Uosyalom, nebrojeno kriminologa istraživao je Siciliju i nije našlo ništa od izmisljrina kakve se podasriru, nego samo slabu državu. Baš kao i u našim današnjim prilikama. Na pojedinačnim primjerima možete hiljadu puya dokazati razne sprege bezbjednosti sa poliyikom, ind institucijama i kriminalom, ali nema nikakbog Crvenog iz filma Južni vetar.

      Na kraju moja poznansrva su poprilično raznolika, ali u svijetu kriminala baš izražena. Rim ljudima rrebaju advokari, a imaju čime i da plate. Ja sam prije nekih 12 godina napravio ogromnu grešku kada nisam poslušao drugara i prešao na pravo opšti smjer, pa onda lijepo polagao pravosudni ispir. Nasravio sam dalje na srudijama bezbkednosyi i onda popušio. Da sam uradio drugačije bio bih odlično tražen advokaf. Uostalom, više pua sam uzimap predmete koje su advokati zabrljali o rješavao ih da su me ljudi plaćali skuplje od advokata. I danas kojo predmet uzmem razbijem to bez problema.

      Na kraju oko fizičkog rada. Proučavam AKVAPONIJU, plasrenicku sa posebnim sistemom hrijanja i yo ce biyi moj naredni projekar. Čisto za moje potrebe i radi istraživanja, pa se i držim rada od kuće i nemam namjeru ući u nikakvu zgradu ili time vezan posao. Dok sam mogao financirayi tovio sam svinje i piliće, koke nosilje, bašte i svašta slično. Sad manje jer supruga drži prodabnicu kao izvor snabdjevanja, a i ne isplayi se baš ni u minimumu. Zato i idem ka akvaponiji kao nečemu šta mi se čini samoodrzibim. I pokušaću sa tovom koliko se bude moglo. Ukoliko naplatim potraživanja imaćete na YouTube svašta nešto oko moje poljoprivrede za gkedati, a dorle neka ostane na oboj priči.

      Eh da, koliko su službe pokvarene valjda dovoljno govori to što godinama pišem da nema funkcije i plare za koje bih se vrario u raj svijeyr. Draže mi se ovako snalaziti begoli da zla gledam ocima. Rako da mi tu niko ne rreba nesto pripisivati.

      Izbriši
    7. Raspuchin, hvala na trudu... shvatila 💞 preciznije, dijelim misljenje da nije nista ovo od juce.
      Na zalost, nije samo droga, dijamanti i ostalo u pitanju. U pitanju su i novorodjena djeca. Prvo, nakon 2.svjetskog rata ratna sirocad su prodata Njemackoj (postoji potpisan dokumant), drugo....sistematski su kradena novorodjnčad i prodavana po bijelom svijetu, a trece i najstrasnije i najnezamislivije radi se to i danas. To ne mogu raditi ja ili vi ili nas nekoliko zajedno. To je jasno. I to nas navodi da zakljucimo da ne traje od juce. Da, potpuno si u pravu.
      Ti kao musko navodis drogu, dijamante... a ja kao zensko djecu 😆 ali sustina je bitna... prepoznajemo i osudjujemo kriminal, izdaju, izrabljivanje i sve sto ne valja. I u tom smislu dolazimo do tvog stava (bar sam ja tako protumacila) "jednom obavjestajac, uvijek obavjestajac".. kratko receno da ne duzim. Ne bi bila bas toliko stroga, ako me razumijes? Koliko vidim tu smo mi nedgje pribliznih godina. U datom momentu smo i glavu bili spremni dati za neku tamo zamisljenu bolju buducnost. I sto je jos gore i nakon svega spremni smo se zrtvovati i dalje bez obzira sto nam je toliko toga jasno i sto smo i prodati i omalovazeni kao ljudi. U prevodu, htjeli bi smo da nismo toliko domoljubi, da nismo toliko osjetljivi na nepravdu, htjeli bi smo da su i drugi srčani poput nas, da i oni daju dio sebe u zajednickoj borbi. Toliko toga smo spremni, a bolje sutra ne da ne dolazi... tonemo dublje u govna generalno kao drustvo i u tom jadu i čemeru svakome vagamo svaku riječ i trazimo zamjerku.
      Ako nam je vec stalo do napretka i boljitka ajde da pokusamo jedni druge malo vise razumjeti.

      Izbriši
    8. ASKA:
      Znate li razlog prebijanja Gage Antonijevića od strane Dragana Bjelogrlića? Ono čiji snimak smo svi gledali. U nekom vremenu Vučić je porodicama ukradenih beba obećao maksimalnu pomoć države i svašta nešto, a u čemu su filmadžije vidjele svoju priliku da snime film. Međutim, "politika" se promjenila i Vučić je sasjekao sve veze sa porodicama, zbog čega više snimanjfilma nije bilo opcija. Onda je Gaga Antonijević previše brbljao oko toga i zato ga je Bjela prebio. Kuriozitet jeste da je prošle godine nekakvim stanovima u Banjaluci i čime još "kompenzovao" filmadžije i to na molbu Vučića kako u Srbiji ne bi bili provaljeni. Duže vremena nakanjujem se pisati o ovome, ali moram istražiti neke podatke za šta nikako da nađem vremena ili naprosto zaboravim na tu priču. Hvala vam što ste me podsjetili.

      Izbriši
    9. Nisam razumjela ko je kompenzovao, ali vjerujem da ce mi ubrzo biti jasnije. Strpit cu se 😉

      Izbriši
    10. ASKA:
      Sad vidjeh da sam ispustio Dodikovo ime. Znači Milorad Dodik daoje, poklonio ili na koji već način dodijelio jednom od filmadžija izuzetno vrijednu nekretninu u centru Banjaluke kao vid "kompenzacije" za izgubljenu dobit od nesnimljnog filma. Kako rekoh dok istražim te detalje ide tekst na tu temu, pa kad sam se već zamjerio tolikima da na "spisak" dodam i te što su otimali djecu, a očigledno su izuzetno moćni kad se Vučić onako panično povukao iz cijele priče.

      Izbriši
    11. Sad ce Boro da te optuze da si namjerno izostavio ime 😉

      Izbriši
  2. Tužilaštvo radite svoj posao pravedno po zakonu ili odmah dajte ostavke. Kriminal je odavno prešao sve mjere. Tužilaštvo dajte nalog za hapšenje nalog za hapšenje hapšenja nalog za hapšenja

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Stvari nisu tako jednostavne. Znate, u našem pravnom sistemu jedino je policija ovlaštena da hapsi, a ti "nalozi tužilaštva" obična su glupost za pravne laike. I kad u policiji kao oružanoj sili i jedinoj ovlaštenoj da hapsi stvorite kriminalne grupe džaba vam i tužilaštva i sudovi. Trebalo je da na čelo bar jedne policijske agencije dođe neko poput Kostreševića, pa da se uspostavi međunarodna saradnja i započnu istrage. Tek nakon toga imalo je smisla eliminisati Gordanu Tadić i Dijanu Kajganić kako ne bi dalje opstrirale istrage. Jeste Kajganić najavio čistke u policiji, ali zna se na koga tu ključno računa iz struktura policije, baš kao što čeka i određene političke smjene. Šta bi Kajganić trebao? Izdati "nalog" da SIPA uđe u zgradu vlade i uhapsi ministra Lukača? Pa da izazove krvoproliće među policajcima? Pobogu, za niste skontali da se njegove najave hapšenja krupnih zvjerki poklapaju sa formiranjima novih vlada i implementacije izbora uopšte? Ne bi trebalo tako, ali tužioci nisu madžioničari, a vidjeli ste informacije o planiranju ubistva tužioca Čampare i "jednog banjalučkog načelnika". E zbog tog načelnika u ovom tekstu nema ključnih informacija iz kojih bi stvari izgedale mnogo jednostavnije i razumljivije, a moja malenkost se sa tuđim životima ne poigrava.

      Izbriši
    2. To je lažna informacija da neko hoće Dudu likvidirati.

      Izbriši
    3. Po meni ono šta je saopšteno javnosti ima smisla, a 99% odsto kontam i "banjalučkog načelnika" koji je takođe označen metom. Ne želim nikog ugrožavati i samo zato nisam pisao o ovoj temi, a potpuno sam uvjeren da je informacija istinita. Pazite, ovi "kapitalci" u pritvoru znaju da veću kaznu od one koja ih čeka ne mogu dobiti taman kad bi poubijali 8 tužilaca i jedno 15 načelnika, ili da pobiju kompletno Predsjedništvo BiH.

      Izbriši
  3. Suvisno je polemisati dugo vremena o ovim opće poznatim osobama ti.narko kriminalnim lanom. Policija, SIPA, Tužilastvo BiH preduzima potrebne radnje da kriminalci odgovaraju za svoj počinjeni kriminal. Ubrzo dobit ćemo javno jasne odgovore.

    OdgovoriIzbriši
  4. Baš si ih fino upozorio da se sklone na vrijeme. Ali nema veze, pašće i narkogeneral jednom a onda i ti, neće imati ko da te štiti

    OdgovoriIzbriši
  5. Mnogi bi davno pobjegli,da je moguće. Te kombinacije su prevaziđene. Svako će odgovarati po pravu i pravdi za svoj počinjeni kriminal.Povlasteni neće biti.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jebo te narkoman Vaskovic koji je izmislio taj famozni nadimak narkogeneral, previse se lik nadrogira pa su svi kriminalci redom.. jos malo ce i svoje hapsenje najavoti kpliko je lud

      Izbriši
  6. Boro gdje Lukač ide, jel prelazi na neko drugo radno mjesto ili?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Kucni pritvor, nece se smjeti kretati vani koliko je zla ucinio mnogima 😂

      Izbriši
    2. Kao i svaka kukavica Lukač se zavukao u mišju rupu i viri ko na njega vreba.

      Izbriši
  7. Evo već oslobodiše Dugog za napad na Stupara 2018

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. To je ključni problem našeg pravosuđa, jer nema organa koji bi ovakve presude analizirao i utvrdio je li oslobađajuća presuda uslijedila zbog namjernih propusta tužilaštva ili je do suda. Inače je suludo donijeti oslobađajuću presudu za krivično djelo u kom je cijeli Prijedor odmah znao šta je počinjeno, no ovo pravosuđe davno se odvojilo od zdravog razuma. Prijedorski sud uživa "ugled" malo ispod doma u Čirkin polju ili azila za pse.

      Izbriši
    2. Rekoh li ti za Jahorinu i Sudiju Popovića i Gdju Elenkov ,pa majku mu ,ne lažemo svi i ne pričamo šuplje, bice oslobođen i za Načelnika Basica ali će za Storidz dobiti veću kaznu od prvookrivljenog i stavice mu neka sitnica dijela da nakupi 7-8 god

      Izbriši
    3. Prijedorskim sudom se planiram ozbiljnije pozabaviti u svakom slučaju, pa ćemo malo otvoriti temu promiskuitetnog ponašanja Elenkove zbog čega je ucjenjuje ko god hoće ili se boji zamjeriti ikom sa zrnom moći. Onda i sa Popovićem za kog sam davno pitao gdje je završio pravni fakultet - da ne bi moj sin greškom otišao na takav lakrdijaški fakultet koji je uspio završiti idiot poput Popovića. Nedavno slučajno nađem drugostepeno rješenje po mojoj žalbi u postupku po lažnoj prijavi Dalibora Ivanića i nađem da je Popović bio član tročlanog vijeća koje je odbilo moju žalbu. Idiot je potvrdio idiotsku optužnicu u tom predmetu i da je doista studirao pravo znao bi da ne može u drugom stepenu odlučivati u tom predmetu, zbog obaveznog izuzeća. Zaista ću skupiti nekih dvadesetak akata prijedorskog suda, od onoga šta imam, i poslati VSTV-u sa prijedlogom da izvrše provjeru "znanja" sudija prijedorskog i odnovnog i okružnog suda. Svojim aktima dokazuju da pojma nemaju o elementarnim postulatima prava u ZKP-a, šta bi u najmanjem trebalo da bude osnov provjere znanja na jednostavan način - da ponovo polažu pravosudni ispit. Ko padne na tom ispitu lijepo ga razriješe i pošalju kući. Ili neka VSTV odmisli kakav drugi test provjere znanja.

      Izbriši
    4. Dugi je sa Miljatovicem bio na suocenju, Miljatovic ne negirao sve što je priznao pod prisilom, tuzioc ga upitao "dal ste izjavu dali pred advokatom",na šta mu je Miljatovic rekao "da ali ne pred mojim advokatom nego pred advokatom kojeg mi je policija dovela u toku prebijanja",

      Izbriši
    5. Davno sam pisao o tim advokatima i forama banjačučke policije, pa i kako je to u Hrvatskoj prošlo u slučaju Paravinja. No, na suđenju ako Miljatović potegne pitanje iznuđene izjave onda se izjava uvodi kao dokaz pa tužilac poziva sve njene potpisnike, druge svjedoke i razne potpise u dokumentima i evidencijama koji su za to vezani. Pisnuti o iznuđenoj izjavi ne smije ukoliko želi da taj dokaz izbjegne kao nešto šta mu se može obiti o glavu. Elem, ostaje izjava Repića, pa onda isječeni automobil koji je nađen po priznanju, a korišten je za ubistvo, pa DNA i otisci na dijelovima auta i mnogo toga pride.

      Izbriši
    6. Repajic se branio ćutanjem, sada ,za prvo saslušanje pod batinama ne znam,pronađen je pištolj kod Miljatovicevog radika ,tj kod radnika njegovog oca ,koji nije iz dijela ali napakovace mu, moraju, jer ih je slagao da je bacio u Vrbas samo da prestanu da ga mlate,

      Izbriši
  8. Sta ima vise padati po prijedoru, grad izgleda kao grad duhova,nema zive duse, samo marice pune policije se vozaju i presrecu svako drugo auto i upadaju po lokalima, prepadaju narod. Pretresaju mimo svih zakona, trgaju po autima, bacaju stvari, primjenjuju silu na ljudima iz cista mira.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Tačno, ali samo kada je golica u pitanju. Ili djeca po lokalima. Kad god su morali privesti Dugog govorili bi: "Ne bi mi, ali onaj ludi Bašić nam naredio". Citiram ono šta mi je Dugi lično ispričao, kao i kada su mu inspektori za 2000 eura prodavali kopije izjava svjedoka. On uopšte nije krio svoje odnose sa pojedinima u policiji, nego se upravo sprdao na te teme.

      Izbriši
    2. Sprdao se se Tim jajarama al prave nije spominjaao

      Izbriši
    3. Zna to citav grad Boro. Kada policija zbog svoje nestrucnosti, bez osnovne kulture krene da izlazi van okvira zakona, kada se umjesto policije pretvore u razbojnike i "mafiju", koja drsko i bezobrazno maltretira svoje gradjane dogodi se nazalost sve ovo sto se izdogadjalo u zadnjih par godina.

      Izbriši
    4. Vidiš kako Boro zna tarife, i on mu uzimo pare

      Izbriši
  9. Rekoh li ja da ce Dugi biti oslobođen za pokušaj ubistva Smita ,bice oslobođen i za ubistvo načelnika Basica ,zna se već

    OdgovoriIzbriši
  10. Auu boro mjenjaj terapiju pod hitno raskovo si skroz burazeru !!uuf

    OdgovoriIzbriši
  11. Jebote, pa kakva je ovo malograđanština, za nepovjerovati. Navuče vas Boro Radovanović, spustiste se na neki nivo koji je baš degutantan. Ljudima sjebavate živote, pričate iz dosade o stvarima o kojima nemate pojma a ovamo ljudi mogu ostati bez porodice, bez posla, samo zato sto je vama dosadno. I ti Boro, znam da si bio profi, koji ti je kurac da o ovakvim stvarim pises na netu, je l' ostalo imalo osjecaja profesionalne etike i odgovornosti?! Druze, da si najispravniji na svijetu, zbog ovakvih priča i tračanja, ispadas najveci indijanac na svijetu. E, Boro..nekad zajeban tip, sada se bavi curicama nekim, trača..Kako se covjek moze razocarati, nevjerovatno. Znas da imas kolega koji ti drze stranu ali burazeru, sa ovakvim nastupom, ostaces bez igdje ikoga.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Kao i uvijek konkretni događaji pokazaće jesam li nešto slagao - ili će doista uslijediti hapšenja koja najavljujem. U stvari samo preciziram ono šta je najavio Milanko Kajganić. Ja vam pričam o ORGANIZOVANOM KRIMINALU i njegovom širokom spektru ispoljavanja. Pošto je više njih napisalo da se bavim bajatim temama reagovao sam svežijim dešavanjima i čak najavama dešavanja. Elem, stavio sam linkove na ranije objave u koliko evropskih zemalja se vode međunarodne istrage o tim "ljudima kojima sjebavamo živote", te da se sad radi ono šta je Gordana Tadić opstruirala. Dokumentima sam potkrijepio svoje navode. To što su Sretoja Vujanović i Mladen Mitrović hapsili slovenačke novinare koji su se bavili ovim aferama i istragama o kojima pišu mediji cijele Evrope, pa su kod nas neki "ljudi" ostali nepoznati široj javnosti, ne znači da će to ostati vječno. Da je bilo po prijedorskoj policiji i tužilaštvu i Supić i Dugi dana ne bi proveli po zatvorima, no postoje i druge države koje istražuju međunarodni organizovani kriminal i kanale krijumčarenja droga, pa vidite koliko je Supić odrobijao, a Dugi je dotjerao do 45 godina zatvora šta se već danas zna da ga čeka. Ili vam smeta pominjanje Gorana Mikanovića i Mime Dobrijevića?

      Izbriši
    2. A kako.ce ga povezati sa narucivanjem ubistva, zanima me tvoje mišljenje, Miljatovic priznao pred policijskim advokatom ,negirao sada i postoji poruka u Sky aplikaciji da traži nekog da likvidira policajca a ne pise kojeg,svi znamo koga ali kako povezati?

      Izbriši
  12. Komšo moj ali kad si doveo onu trebu na svadbi u salonu Knežević.
    Pa šta je ono bilo kru te jebo, niko ne sluša i ne vidi Halida svi gledamo u tebe i nju.
    Ja tu noć tebi lupao na vrata da je samo još jednom vidim a ti udaraš po njoj i nećeš da otvoriš.
    Samo još jednom je dovedi u našu ulicu molim te ko Boga.
    Čitava ulica mirisala na nju ja nisam oka sklopio.

    OdgovoriIzbriši
  13. I komšo šta će tebi te stare žene sa djecom pored onog anđela što nije oka sklopila u tvojoj sobi. Joj kako je ti smuva kru te jebo, pa kako. Svaka čast, osvjetlio si obraz ulice.
    Dovedi je još jednom molim te ko Boga, sva ona drva ispred kuće ću ti iscjepati i složiti.

    OdgovoriIzbriši
  14. Kafana je mesto jedino gdje covek udje ko sisar a izadje ko gmizavac. Kafana ljubija na R pogodite

    OdgovoriIzbriši
  15. Cek cek ooo tesko pogoditi ooo

    OdgovoriIzbriši
  16. Burek+cipele nagrada

    OdgovoriIzbriši
  17. Prezimicu ovu zimu a kad rano proljece dodje u tvoj san cu da dodjem. Rrrr

    OdgovoriIzbriši
  18. Ko je za burek s mesom

    OdgovoriIzbriši
  19. jaooo njezin momak i njegova devojka kad ga privedu place te tlak je povisen te sve mu fali plaace njezin a nismo ni poceli da pricamo

    OdgovoriIzbriši
  20. a pevas one po Banja Luci javi si pevac od Sabana Saulica 🙏🙏🙏 dodji da ostarimo zajedno ....Samela ooiooo Sanelanzasto me nisi volela 😎😎😎

    OdgovoriIzbriši
  21. Njezin hajd laku noc sanjaj me manje bureka vise tursije jet ce da pobegne njegova zena znas linda voli da ruca u etno selu joj joj

    OdgovoriIzbriši
  22. Tarzane dobro jutro gde je lepa Dzejn 😎😎😎glumis svinjolika glavo tarzana tako ucutis i svima lepo a ne digo si se a znas da nisi u situaciji glumatas tarzana nicim izazvan .

    OdgovoriIzbriši
  23. Ovde Allah ne pomaze

    OdgovoriIzbriši
  24. Grbavi i dalke ne konta o cemu se ovde radi.
    Zene sa ovim nemaju nista.Znam on gdje se vuca i prica.uskoro se vidimo

    OdgovoriIzbriši
  25. Ljudi sto ne prestanete sa ovim vidite sta sw desava da su ljudi jedni srugima mrtvi neprijatelji ide se na krv i noz.ata je bilo bilo zasto toliko mrznje,zasto ne radite i zivite normalno i gledate svoja posla.ja razumik da su ljudi prozvani ali ovo ke stvarno uzaano sta moze iz svega izavi.zivite ljudi nemojze imagi tolilo mrznje.sta vi znate sta ko radi koga je briga.prozivati o ako javno.ljude nike u redu ni sa jedne strane.eto citam sve i jezim se sta pise se.pustite sve nije ovo vrijedno.pozdrab baljda sam ista pomogao

    OdgovoriIzbriši
  26. Stvarno prethodni komentar je odlicno napisan.Spustite tenzije to nevodi nicemu.Koliko znam oni su obadvojica dobri momci a to o pripucavanjima zaboravite.Veliki pozdrav obojici.

    OdgovoriIzbriši
  27. Bolan pustite ženu voli romantična mjesta za vođenje ljubavi do posljednjeg daha i marke eura haaheeee

    OdgovoriIzbriši
  28. Čitala sam sve ove komentare ja kao majka ni od stida propala bi u crnu zemlju ali ti nemaš stida ni prema nikome svi znaju ko si i šta si

    OdgovoriIzbriši
  29. Čestitam mu. Dobar je čovjek. Pomogao je svakome.

    OdgovoriIzbriši
  30. Od sveg srca mu čestitamo pomogao je meni samohranoj majci dvoje male djece. Nek ga Bog čuva da bude živ zdrav i on i njegova familija.

    OdgovoriIzbriši
  31. Sa srećom da mu je. Čestitamo Državnom Sudu BiH.

    OdgovoriIzbriši
  32. Uz čestitke veliki pozdrav iz Njemačke od prijatelja.

    OdgovoriIzbriši
  33. Svaka čast na dugoj borbi za odbranu tvoje nevinosti. Svi smo znali da ti nisi kriv. Pohvale Državnom Sudu BiH jer te je pravedno oslobodio od izcenirane izmišljotine optužbe. Puno pozdrava iz Swicarske.

    OdgovoriIzbriši
  34. Sa srećom neka ti je. Jak si ko Pentagon ko god da udari na tebe. Pozdrav iz Svicarske

    OdgovoriIzbriši
  35. Legendo da ti je srećno oslobođenje od optužbi. Pozz.iz Francuske.

    OdgovoriIzbriši
  36. Ljubavi moja dolazim ti 30.ovog da slavimo Novu Godinu i ostale praznike. Imaš puno pozdrava od mojih roditelja, prijateljica i mene. Tvoja Sara iz Swicarske .Kiissss

    OdgovoriIzbriši
  37. Kralju vidjeli smo te u Lepontu sa ćerkom,unukom i sinom. Kako si ti uspio tako mlad da imaš veliku djecu. Sin tvoj je pravi ljepotan frajer prevaziće tebe njegova svaka cura biće koju poželi. Želimo vam svima sve najbolje. Živjeli

    OdgovoriIzbriši
  38. Živio Kralju jak si ko Pentagon. To je zasluženo. Svakome ko ti se zamolio pomogao si bez obzira koje nacije ili vjere. Zdrav bio ti i tvoja familija. Sve najbolje.pozdrav

    OdgovoriIzbriši
  39. Ta gospođa nikad se ne smiruje. Ona ima puno godina hoće li se ikad opametiti

    OdgovoriIzbriši
  40. Bravo gospođo. Pa zašto te nije Putin uzeo za savjetnicu tjelesnog odgoja vojske. Da lakše pobjedi Ukrajinu.

    OdgovoriIzbriši
  41. Ti možeš samo pobjedu izdejstvovati u promjeni broja ljubavnika i izvrtanju njihovih džepova... Bože smiluj se i pomozi svim retardiranim bićima...

    OdgovoriIzbriši
  42. Ima pravo žena šarati jedan vikend jedan a drugi vikend drugi

    OdgovoriIzbriši
  43. Ona kad bi ušla u zadrugu ona bi pobjedila maju marinković

    OdgovoriIzbriši
  44. ta bankarka se ne smiruje jedan momak je u Njemačkoj na terenu hajde bolan ovaj mali banović ga mijenja

    OdgovoriIzbriši
  45. hej bolan ljudi da su samo njiha dvojca ima ona njiha jošte svukada

    OdgovoriIzbriši
  46. bolan to je cirkus od žene nepopravljiva je umrtvi će a neće pameti doći

    OdgovoriIzbriši
  47. razotkrivena je i svima poznato ko je ona i kakva je to osoba

    OdgovoriIzbriši
  48. A joj kada ova odmara nonstop radi ko štanc mašina dan noć

    OdgovoriIzbriši
  49. hej bolan žena haman 50godina jošte treba čojka

    OdgovoriIzbriši
  50. puno godina je utom poslu i ko uđe u to nikada nije izašao dokraja života

    OdgovoriIzbriši
  51. odakle više toj ženi snaga da stalno iza živica uskače u kola raznim muškarcima ko da ima 18 godina

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

POPULARNI TEKSTOVI

DJEČAK UBIJAO OČEVOM RUKOM: Zastrašujuće posljedice odgojnih metoda ludog doktora

Prebijanje u odbrani Dodikove časti

KAD SLUŽBE ZARATE: Otkrivam misteriju pištolja zbog kog je ubijen načelnik Bašić

Je li se Šmit utopio poput Gordane ili Davida? (FOTO)

DOKAZANO: Načelnik Goran Mikanović mjesecima znao za pripremanje ubistva kolege Bašića!